שאלות על: א) מיקרוגל, ב) פירות וירקות, ג) מיצים
דיון מתוך פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי
א) האם חימום/בישול במיקרוגל פוגע באיכות המזון? האם זה עלול גם ליצור במזון חומרים המזיקים לבריאות? האם עדיף להשתמש בתנור חימום? נעשו על זה מחקרים? ב) מה אורך חיי המדף של ויטמינים ונוגדי חימצון בירקות ופרות הנשמרים בסופרמרקט או בשוק מספר ימים ואחר כך במקרר הביתי מספר ימים? האם הם מאבדים בהדרגה את ערכם התזונתי? וכמה מאבדים? ג) על בקבוקי מיץ (תפוזים, אשכוליות ועוד) סחוט טרי (אבל מפוסטר) כתובים מרכיביהם כולל תכולת ויטמין C (לדוגמא 50 מ"ג ל 100 מ"ל מיץ). האם ערך זה נכון רק לגבי המיץ ברגע בו הוא נסחט מהפרי הטרי? מה קורה לויטמין לאחר שבקבוק המיץ נשמר במקרר, לעיתים עד חודש מיום היצור? היתכן כי אז כמות הויטמין היא פחות מ 50% מהערך ההתחלתי?
קישורים ממומנים א) האם חימום/בישול במיקרוגל פוגע באיכות המזון? האם זה עלול גם ליצור במזון חומרים המזיקים לבריאות? האם עדיף להשתמש בתנור חימום? נעשו על זה מחקרים? תשובה: כן. החימום במיקרו - הוא תוך מולקולרי - ומזיק למוצר. החימום בתנור - הוא חוץ מולקולרי ופחות מזיק למוצר. עדיף לאכול מוצרי מזון במצב הטרי - במידת יכולתך! ב) מה אורך חיי המדף של ויטמינים ונוגדי חימצון בירקות ופרות הנשמרים בסופרמרקט או בשוק מספר ימים ואחר כך במקרר הביתי מספר ימים? האם הם מאבדים בהדרגה את ערכם התזונתי? וכמה מאבדים? תשובה: קשה לקבוע את כמות הנזק, אבל אפשר לקבוע את איכות הנזק על ידי האינטליגנציה הטבעית שלך. נתן להבחין בין טרי ללא טרי. ג) על בקבוקי מיץ (תפוזים, אשכוליות ועוד) סחוט טרי (אבל מפוסטר) כתובים מרכיביהם כולל תכולת ויטמין C (לדוגמא 50 מ"ג ל 100 מ"ל מיץ). האם ערך זה נכון רק לגבי המיץ ברגע בו הוא נסחט מהפרי הטרי? מה קורה לויטמין לאחר שבקבוק המיץ נשמר במקרר, לעיתים עד חודש מיום היצור? היתכן כי אז כמות הויטמין היא פחות מ 50% מהערך ההתחלתי? תשובה: אני עומד לאכזב אותך : לא לשתות מיצים אפילו טרים ביותר , אלא, לאכול את הפרי!! תהליך העיכול דורש את כל היסודות שבפרי(או הירק)! בברכה