ריחות
דיון מתוך פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי
לא יודעת לאיזה פורום זה מתאים אבל רציתי לשאול: כשעושים על האש אני יודעת שהעשן מסוכן אבל האם כשמטגנים ציפס או שניצל הריח של הטיגון מסוכן? איזה עוד ריחות של בישול לא מומלצים לנשימה? ואיזה ריחות של חומרים הנמצאים בבית (חומרי ניקיון, אבקות כביסה, ספריים, נרות ריחניים, צבעים לציור וכו) מסוכנים לנשימה?
שאלתך מצויינת! ריח -הוא אחד מחמשת המרכיבים המפעילים מערכות במוח העוזרות בתהליך חילוף החומרים בגוף. ליתר פירוט עייני" Look Inside" בספרי: http://www.amazon.com/Professor-Kedars-Exercise-Nutrition-Lifestyle/dp/9657238390 עמודים 255 ואילך. המערכת היא Barcode (כמו על כל סחורה שקונים יש "ברקוד"- http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%93). רק ריחות טבעיים - בריאים (כמו של ירקות/פירות/פרחים/אויר הרים וים ועוד; כל הריחות של בישולים /טיגונים/כימיקלים - לא בריאים ,אפילו מסוכנים - אפילו ריחות של תמרוקים- אמנם ריח נעים- אבל לא בריא. בברכה
יש הוכחה מדעית שריחות תמרוקים לא בריאים? אם כן, אשמח לקרוא זאת.