שריפת שומנים/ סוכרים

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

30/05/2009 | 22:58 | מאת: מנחם

פרופ' קידר שלום, נכחתי בהרצאתך בנוגע לרפואה מונעת. ורציתי לשאול אותך לגבי שריפת שומנים/ סוכרים. אמרת כי בפשיטה שורפים שומנים ובכפיפה סוכרים (או להפך, אני לא זוכר), ולכן המלצת לצעוד גם קדימה וגם אחורה על מנת לשרוף את שניהם. אבל הרי דבר זה לא ניראה הגיוני כלל. כי הרי בכל תנועה של היד או הרגל חלק מהשרירים מתכווצים, וחלק נרפים. בין אם זה תנועה אחורה ובין אם זה תנועה קדימה. בנוסף, מחקרים רבים הראו כי כאשר עושים כושר גופני, בתחילה הגוף מנצל סוכרים שזה מקור אנרגיה יותר זמין, ואחר כך שומנים. אז למה שהגוף ינצל סוג אחד של אנרגיה בפשיטה וסוג שני בכפיפה? אתה יכול להביא סימוכין או ראיות לדבריך?

מנחם "אמרת כי בפשיטה שורפים שומנים ובכפיפה סוכרים (או להפך, אני לא זוכר)", תשובה: ההפך, אבל בעצם גם וגם , אלא , יותר שומנים בכפיפה ויותר סוכרים בפשיטה. נכון:" הרי בכל תנועה של היד או הרגל חלק מהשרירים מתכווצים, וחלק נרפים. בין אם זה תנועה אחורה ובין אם זה תנועה קדימה." תשובה: עשה תנועה בזרוע כאילו אתה אוכל ומביא את היד לפה - עשית כפיפה, והשתמשת בעיקר ב-"דו-ראשי" השריר הקדמי של הזרוע; עשה תנועה כאילו יש לך כובע על הראש ואתה מרים את הכובע כלפי מעלה כדי לזרוק אותו מעלה - עשית פשיטה והשתמשת ב-"תלת ראשי"השריר האחורי של הזרוע. שאלה : איזו תנועה הייתה קלה יותר כפיפת או פשיטת? ברור שכפיפה - ולכן השתמשת בפחות "יחידות מוטוריות" מאשר בפשיטה. לכן, בכפיפה אנחנו משתמשים בעיקר ב-(FFA (free fat acids , ואילו בפשיטה גם ב-FFA,ויותר סוכרים שבדם. "אתה יכול להביא סימוכין או ראיות לדבריך?" את הלינק תמצא בספרי:םגנון חיים בריא, "פעילות גופנית", כרך 1, עמ'17 , הוצאת כותרות 2007 , כדי שלא תצטרך לעיין בספר אשלח לך את הלינק בהודעה נוספת. בברכה

הנה ההמשך (זכור! זה חומר copyright c שומנים וסוכרים בדם והתנגדות לאינסולין בVaD-, לפסיעה לפנים ולאחור (FBS - Forward Backward Stride) השפעה שונה על השרירים, על הביוכימיה ועל חילוף החומרים – ובייחוד על רמות השומנים (כולסטרול וטריגליצרידים) והסוכר בדם. בעת פסיעה לפנים (FOS- Forward Stride), כיפוף הברך מביא לקיצור שרירי הרגל הכופפים. בעת פסיעה לאחור (BAS - Backward Stride), גורם יישור הברך למתיחת שרירי הרגל הפושטים. קיימות ראיות פיזיולוגיות ומולקולריות חותכות לכך ששומנים וסוכרים בדם הנם מקור האנרגיה ברקמות שרירי השלד. פסיעה לפנים ולאחור מפעילה צורה חלופית של מקור אנרגיה זה*. במהלך פסיעות לפנים (FOS) השומנים מפורקים בקצב מהיר יותר כתוצאה מפעילותם של השרירים הכופפים. הדבר תורם לבריאות הלב ולתקינות מערכת ה-CVS/CRD. במהלך פסיעות לאחור (BAS), הסוכרים מפורקים בקצב מהיר יותר כתוצאה מפעולת השרירים הפושטים. הדבר מפחית את הסיכון ללקות בקדם-סוכרת, סוכרת ובסרטן, ותורם למצב הבריאות הכללי. בוא נאמץ פסיעות לפנים ולאחור (FBS) את ה-VaD נרקוד קיד – ר י קוד ---------------------------------------- * ראה גם: “Prediabetes” AND the Metabolic Syndrome 1st International Congress’ Book of Abstracts, H. Drexel, p. 21, Berlin 13-16, 2005. זה שרטוט - graph פסיעה לפנים ולאחור (FBS – Forward-Backward Strides) לבריאות מושלמת פסיעה לפנים (FOS) פסיעה לאחור (BAS) שרירים כופפים שרירים פושטים אנרגיה משומן בדם אנרגיה מסוכרים בדם מניעת מחלות לב וכלי דם סיבוכים של איברי קצה * פסיעה לפנים ולאחור (FBS) בריאות מושלמת ________________________________________________________________ * סיבוכים של איברי קצה (End Organs Complications) כוללים השמנת יתר, מחלת רשתית, מחלת עצבים (neuropathy), מחלות מאקרו-וסקולריות, התנגדות לאינסולין, היפראינסולינמיה (hyperinsulinemia), סוכרת וסוגים שונים של סרטן.

04/06/2009 | 15:56 | מאת: מנחם

על פי אתה מסיק כי כפיפה היא פעולה יותר קלה מפשיטה? זה תלוי בכל אדם ואדם, ומה היחס בין חוזק השרירים הדו ראשיים לתלת ראשיים. בנוסף, אין שום טענה שאומרת שכאשר הגוף עושה פעולה יותר קשה, אז הוא שורף שומנים, וכשהוא עושה פעולה יותר קלה הוא שורף סוכרים, כי על פי זה מי שירצה להוריד אחוזי שומן בגופו צריך ללכת ולהרים משקולות מאוד מאוד כבדות, כך שהשרירים יתאמצו מאוד, ולפי טענתך אחוזי השומן ירדו.. וברור שזה לא כך (כן, כן אני יודע. הוא יוריד אחוזי שומן בעקיפין אך לא כתוצאה מההתאמצות היתרה) הגוף שלנו שורף בתחילה את הסוכרים, וכאשר נגמר לו מאגר הסוכרים הוא מתחיל לשרוף שומנים, זה הכל. זאת האמת. ואין זה משנה אם בפעולה שהוא עושה הוא מתאמץ יותר או מתאמץ פחות.

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי