בשר
דיון מתוך פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי
שלום, האם לתפיסתך, ככלל, בשר (אדום, הודו, עוף וכו') הוא מזון טוב ומתאים או שכדאי להימנע ממנו ולאכול לרוב ירקות ופירות ? תודה, דן.
דן מחצית -מכמות המזון היומית צריכה לבוא מירקות ופירות טריים, רבע- מחלבונים (בשר,דגים,ביצים,חלב ומוצרי חלב), רבע - מפחמימות(לחם,בטטה, ת"א,אורז וכיו"ב) כאשר כל הכמות = 20גרם X משקל הגוף הרצוי . בברכה
פ.נ. הרי בירקות ובפירות יש לא מעט פחמימות. אז מה פשר החישוב של 50% ירקות ופירות (המכילים פחמימות) + 25% פחמימות??? לימור