קוטג'
דיון מתוך פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי
פרופ' קידר שלום, מאחר והמלצת לא לצרוך מוצרי חלב מופחתי שומן וכן עם תוספות bio, חיפשתי קוטג' ומצאתי שקוטג' ללא תוספות ויטמינים, סידן וכו' הוא רק קוטג' עם 9% שומן. האם אותו צריך לצרוך ? האם זה לא אחוז שומן גבוה מדי ? איזה מוצרי חלב אתה ממליץ לצרוך חוץ מחלב 3% וגיל/אשל. בברכה, דקלה.
דקלה אני מתנצל על האיחור בתשובתי. היתה תקלה במחשב. אני ממליץ על : לבן, לבניה, אשל, קוטג', גבינה לבנה רזה - רצוי 3% שומן, ונכון, לא "מעושר" בשום תוסף כל שהוא, וגם להשמר מהמילה "טבעי"(זה פיתוי ללא כיסוי), וללא טעמים (לא נענע ולא בננה וכיו"ב)- שבהם יש תוסף סוכר (מתוק). זכרי, שאת זקוקה :רק למנה אחת ביום חלב + מנה אחת מוצרי חלב = 2 מנות ליום. אם הקוטג' 9% אז תאכלי קצת קוטג' וקצת משאר מוצרי חלב שציינתי לעיל. בתיאבון ולבריאות. פרופ' קידר
פ.נ. האם יש בעיה כלשהיא בחלב מועשר בסידן, כפי שמשתמע מדבריך? כמו כן, האם יש בעיה כלשהיא בגבינה צהובה 5% שומן, שאיננה נזכרת במוצרי החלב אותם פירטת? בברכה, אראל