שומנים
דיון מתוך פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי
שלום רב. יש לי 5 שאלות: 1) איך מבחינים בין דג ממים עמוקים לבין דג אחר? יש סלמון נורווגי (קפוא. זה טוב?) אך יש סלמון מארץ אחרת, שבו אולי אין מספיק אומגה 3! 2) איך זה שחום של בישול/אפיה, אינו פוגע באומגה שבדג? עד כמה ימים לאחר הבישול/אפיה היא נשמרת? 3) הבנתי שבאגוזי מלך יש אומגה 3. אגוז (לא קלוי) שנקנה מקולף מקליפתו הקשה ובחלקו גם מהדקיקה, תוך כמה זמן השומנים שבו יתחמצנו? לאכול מיד לאחר פיצוח הקליפה? 4) עוד הבנתי שאומגה 3 מצומח היא רק ALA. אני אוכל ביום 3 כפות זרעי פשתן וחופן אגוזי מלך, כמה מזה הגוף ימיר לEPA ו DHA? האם זה מספיק? 5) אני קונה טחינה מכבישה קרה. אם השומשום נקלה, זה הרס את השומן שבטחינה? שאלתי הרבה כי אני מאוד משתדל לאכול נכון. תודה רבה!
איש האומגה 1.לענין הדג כנס ל: http://mikideli.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=134 2.ולעצם הענין: תבחין בין "מזון" לבין "מזין". יש אין סוף (מיליונים !!)"מזינים" במזון . לדאבוני ,הפרסומות מקדמים "מזינים" סלקטיווים (רשימה של ויטאמינים /מינראלים/ שמנים/צמחי מרפא - ושאר תוספי מזון- כמקדמי מכירה - למען העסק (רווחים) . אבל ה"מזון" מכיל את כל המיליונים של ה"מזינים" -וכל המוסיף - גורע. תזונה בריאה היא המורכבת מ"מזון" מ: ירקות+ פירות טריים (לא חייב להיות מותג :אורגני"!) + חלבונים (דגים/ביצים/בשר/חלב/מוצרי חלב)+פחמימות (לחם/אורז/תפוחי אדמה/בטטה וכיו"ב(לא חייב להיות מותג "מלא") כאשר הכמות הכללית היא 20 גר'/ק"ג/משקל גוף רצוי , בהרכב של 4 רבעים שווים. עיין בספרי "תזונה בריאה", סגנון חיים בריא, כרך 2, הוצאת כותרות, 2008 . לבריאות