כיצד נערכים לצום

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

03/08/2008 | 03:46 | מאת: לזר

כיצד נערכים נכון לצום?

לקריאה נוספת והעמקה

תשובתי: אני מניח שהמדובר הוא בצום תשעה באב (סיבה דתית). צום לא רצוי - כרפואה מונעת! בארוחה המפסקת עצמה, כדאי לשלב חלבון (ביצה, בשר או עוף (לא מטוגן, או מבושל או בתנור(!) – כמנה - מספר ביסים (נגיסות כמספר 10 ק"ג משקל גוף - אדם שמשקלו 60 ק"ג = 6 ביסים), - תורם לתחושת שובע לזמן ארוך יותר. רצוי להוסיף גם פחמימות כגון :בטטה/אורז (מנה ) וכן מגוון של ירקות (סלט- מנה). לקינוח מגוון של פירות (סלט פירות- מנה) רצוי מאד לא להשאר עם טעם מתוק בפה - לשתות קצת תה ירוק מדולל. לאכול בנחת. בברכה שיהיה צום קל!

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי