מידע בנושא סרטן מוח מסוג pgnt
דיון מתוך פורום גידולי מוח
לנכדי בן 17 התגלה סרטן במוח מסוג pgnt בדרגה 1. טרם הוחלט על טיפול ברצוני לדעת על הטיפולים בסוג זה של סרטן שנאמר להם שהוא נדיר ואכן לא מצאתי עליו כל חומר. מהי המחלקה והרוםפא המומחה בארץ לסוג זה וכל מידע שיוכל לעזור לנו אחרי ההלם הראשון תודה.
שלום סבתא אין גידול כזה PGNT לכן גם לא מצאת כלום. יתכן ומדובר ב PNET. בכל מקרה צריך הרבה יותר אינפורמציה- גודל הגידול, מיקומו, האם עבר ניתוח או רק ביופסיה, האם יש חסר נוירולוגי, ועוד, כדי להעריך את המצב. אין באתר המלצות על רופא ספציפי, אבל בכל המרכזים הגדולים, במקומות שיש נוירוכירורגים ואונקולוגים המטפלים בילדים, יוכלו לתת לכם מענה מתאים.
לא אהבתי את תשובתכם. יש לצערי העמוק גידול כזה בראשי תיבות .pappilary glioneuronal tumor p g n t
נכון, יש גידול כזה, אכן נדיר. נחשב שפיר או בעל דרגת ממאירות נמוכה. בד"כ הטיפול הנדרש הוא כריתה מלאה ומעקב לאחר מכן.הפרוגנוזה במרבית המקרים- טובה.