ניתוח קטרקט בעין אחת ופער בין העיניים

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/04/2024 | 09:20 | מאת: שושי

אני סובלת מקטרקט בעין אחת ומועמדת לניתוח. באם אבחר לאפס את המספר בעין המנותחת, בעין השניה יוותר מספר של -2.75 וצילינדר. אני יודעת שהמוח עלול להתקשות בהסתגלות לפער. שתי שאלות: 1. כרגע יש פער של 10.5 בין העיניים בגלל הקטרקט ועל אף שהראייה לא טובה, אין לי כפל ראייה. האם הדבר יכול לנבא הסתגלות טובה של המוח לאחר הניתוח? (אחרי הניתוח העין הגרועה תהפוך לטובה והטובה לגרועה). 2. בהנחה שההסתגלות תהיה טובה, האם מספר 0 בעין אחת ו 2.75- בעין השניה יאפשרו לי ראייה טובה דיה לרחוק גם ללא עדשת מגע בעין שלא נותחה?

1. לאו דוקא. בגלל הפער הגדול והראיה החא טובה סביר שפשוט העין הלא טובה מדוכאת. 2. כן בעין אחת.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות