צורך המשקפים לפני ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

20/05/2024 | 20:54 | מאת: יקטרינה

בעלי הובחן עם קטרקט כחצי שנה לאחר חבלת ראש. כרגע הוא בבירור ולא ידוע מתי בדיוק יבוצע ניתוח , האם כדאי להשתמש במשקפים עד לניתוח כדי שלא יהיה נזק לראיה ?

משקפיים אינם מונעים נזק לראיה אבל יכולים אולי לעזור לו עד שיוכל להיות מנותח.

20/05/2024 | 22:02 | מאת: יקטרינה

אמון תודה על מענה מהיר. הכוונה שלי הייתה שעצב ראייה כביכול ניזוק כי הוא "מתאמץ" עקב עדשה עכורה.אם אפשר שאלה נוספת, עד כמה פקטור של זמן הוא קריטי מרגע הבחנה עד לניתוח ( שבוע משתמש הטיפות אנטיביוטיות) ? האם מומלץ להינתח כמה שיותר מהר מבחינת סיבוכים אפשריים?

הזמן אינו פקטור. מה שקובע הוא מצב הקטרקט כפי שנצפה בבדיקה אצל הרופא.

21/05/2024 | 15:41 | מאת: יקטרינה

עישון אפור בהיר ואבחנה קטרקט pco יכולים להצביע על דרגה גבוהה של קטרקט וסיכוי נמוך להחזר ראייה לאחר ניתוח?

אין קשר

21/05/2024 | 16:00 | מאת: יקטרינה

תודה רבה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות