סיבוכים -ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

28/05/2024 | 10:41 | מאת: .

שלום. לפני ניתוח קטרקט, ואני בחרדה תהומית מהסיבוכים האפשריים בגלל גילי הצעיר.(אני בת 29) בעיקר מפחדת מאובדן ראייה אשמח מאד לשמוע נקודות מרגיעות בעניין הזה תודה!

אכן גיל צעיר ובהחלט לא קל לעבור ניתוח כזה בהרדמה מקומית. אולי תשקלי לעבור את הניתוח בהרדמה כללית. אנשים צעירים מתרגשים יותר. באופן כללי ניתוח קטרקט הוא ניתוח עם אחוז סיבוכים קטן יחסית אבל אם יש לך גורמי סיכון כמו קוצר ראיה או קטרקט בעייתי אולי זה שונה.

28/05/2024 | 22:15 | מאת: .

תודה על המענה. קוצר ראייה אין. מה הכוונה בקטרקט בעייתי? כאשר יש סיבוכים האם אפשר לפתור אותם ולהשמר מאובדן ראייה?

קטרקט בעייתי למשל- קטרקט מאד מתקדם ונוקשה, עדשה לא יציבה, הידבקויות. ברוב המקרים כשיש סיבוך יש גם פתרון וטיפול, אבל באופן נדיר ישנם מקרים שכן נשארים עם ראיה ירודה אחרי ניתוח.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות