ניתוח קטרקט של שתי העיניים

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

12/06/2024 | 19:50 | מאת: נטע

שלום נותחתי בעין אחת ואני חוששת מאד מאד מאד לעבור ניתוח גם בעין השניה. (אני בסיכון גבוה לתופעות לוואי).אמנם הפערים בין העיניים גדולים ובהחלט יש קטרקט פעיל גם בעין השניה אבל אני מעדיפה להסתדר עם זה ככה מאשר לנתח. השאלה שלי היא האם סטטיסטית יש מקרים שמחכים שנים בין שני הניתוחים והקטרקט יכול להתקדם לאט או להעצר אפילו?

בהחלט יש. חשוב שתמשיכי להיות במעקב ולא תתני לקטרקט להגיע למצב מתקדם מדי ואת זה רק הרופא יכול לגלות בבדיקה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות