ניתוח קטרקט וצילינדר

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

12/07/2024 | 23:22 | מאת: אבי

שלום, האם ניתוח הקטרקט משפיע על הצילינדר של העין? אני בן 65 קצר רואי, ובאחת העינים היה לי גם תיקון צילינדר -1. בחודשים האחרונים עלה ל-1.75בשתי העיניים. ( העדשות היו בד"כ עם תיקון של כ-3- ומאז שיש לי קטרקט, כ-4/5 שנים, התיקון עלה בהדרגה ל-5-. במשקפיים אחרונים לפני חודשיים). אני רוצה לבקש תיקון העדשה לראיה טובה מרחוק -עם עדשות סטנדרטיות. יש סיכוי סביר שאוכל להיפטר מהמשקפיים, בראיה למרחק? הצילינדר יוכל להפריע? יהיה כפי שהיה לפני הניתוח או הניתוח משפיע עליו? אני מקווה שאצטרך משקפיים רק בקריאה. זה סביר לצפות זאת?

12/07/2024 | 23:23 | מאת: אבי

תודה

הציפיות כמובן סבירות והגיוניות. לגבי תיקון הצילינדר- רק אחרי שעושים מדידות של העין ניתן לנבא אם הוא ירד בעקבות הניתוח או שגוקא צפוי לכדול ואז אולי יהיה כדאי להשתיל עדשה מיוחדת לתיקון צילינדר.

13/07/2024 | 13:41 | מאת: אבי

תודה רבה!

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות