פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
2239 הודעות
2213 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

22/06/2021 | 01:55 | מאת: נועם

יש לי עין עם יובש. ביום הבדיקה(היום) אצל המנתח להערכת העדשה המושתלת עברתי בלי שהקפדתי באופן מיוחד על טיפות נגד יובש. הייתי טרוד בענייני עבודה ולא הקפדתי. הרופא מודע להיות העין יבשה אך לא שאל או הסב תשומת ליבי לכך. עכשיו אני מוטרד האם קיים חשש סביר לטעות במדידות בשל כך?

לא סביר שיש טעות משום שמכשיר המדידה רגיש ואם יש יובש המכשיר מתריע על כך ואז הטכנאי בשרך כלל שם איפות ובודק שוב. אבל אם אתה לא שקט- תעשה מדידות חוזרות.

21/06/2021 | 18:34 | מאת: בנימין

האם דלקת בלפריטיס די עקשנית עם עפעפיים נפוחים, אדמומיות גבוהה בעיניים. יובש שמציק מאוד, הרגשת חול או גוף זר. תגובה של עיניים אדומות לאחר בדיקת ראיה. האם כל התופעות האלה מעלים סיכון להחלמת העין לאחר קטרקט? האם יש לבדוק בדיקת קרנית מיוחדת מלבד במכשיר סדק?(ספירת תאי אפיתל) ההחלמה אמורה להיות קשה יותר?

עדיף כמובן להגיע לניתוח עם בלפריטיס במצב יחסית רגוע. הבלפריטיס לא פוגעת בהחלמה ממש אבל לא כדאי להגיע עם עפעפיים מזוהמים ומפרישים. יובש גם לא מהווה בעיה קשה בדרך כלל וניתן להעזר בתכשירי לובריקציה גם אחרי הניתוח. בפירת תאי אנדותל זה תמיד רעיון טוב לפני ניתוח.

21/06/2021 | 19:47 | מאת: בנימין

הספירה זה הליך שנעשה כרוטינה? או רק במצב של בלפריטיס למשל?

לא כרוטינה ולא קשור לבלפריטיס. אבל זה טוב לעשות ועוזר למנתח לדעת אם יש בעיה פנימית בקרנית שעלולה לגרום לבצקת קרנית אחרי הניתוח.

אבי מועמד לניתוח וכלל לא הוצע לו. האם לדעתך שווה לפנות לרופא אחר שכן מציע? האם בכלל רוב המועמדים לניתוח נדרשים לעבור בדיקה כזו? כחלק מבדיקתם לפני ניתוח? מבין שלא הרופא המנתח עושה את זה. אלא המועמד נשלח למקום חיצוני.

אתה שאלת אז עניתי. זו אינה בדיקה רוטינית ואינה בסל הבריאות. בדרך כלל נשלחים אנשים בסיכון או אנשים שהרופא רואה אצלם רמז לבעיה מסויימת בקרנית.

20/06/2021 | 09:03 | מאת: חגי

אני מעיין בכתובים לגבי אופן ניתוח קטרקט. חלקם מעדיפים לייזר חלקם (גם רופאים מנוסים מאוד) מעדיפים סכין. בלי קשר בכלל לצד הכספי של עלויות, כי ראיתי שזה גם שיקול. אני לא מתייחס לפרמטר זה. האם אני מבין נכון: בלייזר העין סגורה כשנעשה חיתוך, ובעצם מכשיר מבצע הפעולה ללא נגיעה בקרנית? ו*בסכין העין פקוחה ויד המנתח מבצעת חיתוך תוך מגע עם הקרנית?? זה בעצם ההבדל היחיד? כי את השאיבה עושים ב 2 המקרים ידנית. ההבדל הוא בפעולת השבירה?? תודה מעריך אם תוכלי להסביר לי

הלייזר מבצע 4 פעולות- פתיחת חתכי הניתוח (רוב המנתחים לא משתמשים בפעולה זו) חתכים להורדת אסטיגמטיזם (מעט משתמשים בכך כי זה לא מאד אמין) פתיחה של קופסית העדשה בצורה מאד מדוייקת חיתוך העדשה למשולשים כך שהוצאתה אחכ קלה יותר

20/06/2021 | 10:04 | מאת: חגי

וואו. תודה גדולה. לגבי 2 השלבים הראשונים הם נעשים רק ע"י לייזר ומנתח עם סכין בכלל לא עושה?

השלב הראשון יכול להעשות על ידי השניים אבל בפועל רוב המנתחים לא משתמשים בלייזר לביצוע חתכי הניתוח. השלב השני יכול להתבצע גם ידנית. רוב המנתחים בכלל לא עושים את השלב הזה. לא מאד אמין.

20/06/2021 | 12:01 | מאת: חגי

מעריך מאוד את ההסברים שלך. לגמרי לא מובן מאליו. תודה רבה. מברר קצת לעומק עבור מי שאמור לעבור ניתוח קטרקט אצל מומחה ורופא מצויין אשר עושה באופן גורף ללא לייזר ובוחר לעבוד רק סכין. ולכן למען ההבנה שלי מוצא לנכון לשאול אותך.

19/06/2021 | 10:51 | מאת: ניסים סונסול

האם הנקודות האילה תופעה ידוע ותופעה חולפת,אך מיטפתרים מהן והאם יש טיפול נוסף לתקן.

נקודות שמופיעות אחרי ניתוח ולא היו לפני הניתוח מצריכות בדיקה. אם אין בעיה חריפה יש צורך במעקב. לאט לאט הנקודות מופיעות פחות כי מסתגלים אליהן. אין טיפול.

18/06/2021 | 05:26 | מאת: תמיר

קורא שיש מצבים שלאחר ניתוח קטרקט נוצרת בצקת בקרנית. מה הסיבה להיווצרות? האם זה תלוי אופן ניתוח? האם זה נחשב סיבוך? האם יש פרמטרים הקשורים בקרנית - טרום ניתוח, כגון יובש, מספר משקפיים גבוה, קטרקט "קשה" _3 שתורמים להיווצרות הבצקת? אדם מן השורה שעובר קטרקט מה צריך לבדוק או לעשות להימנע מכך.

הבצקת נגרמת מהנוזלים שמוזרמים בעין בניתוח ומהאנרגיה של מכשיר ריסוק העדשה. גורמי סיכון לבצקת הינם- בעיית קרנית מסויימת בשכבת האנדותל (אפשר לעשות צילים מיוחד כדי לוודא שלא קיימת בעיה), קטרקט מתקדם במיוחד שמצריך ריסוק ממושך. כמו כן חשובה הטכניקה הניתוחית של המנתח. שימוש בלייזר יכול לעזור והוא במיוחד מוצדק במקרים של בעיה כזו בקרנית או קטרקט מתקדם מאד. אין קשר ליובש.

17/06/2021 | 11:18 | מאת: לנדאו

הייתי אמור לעבור קטרקט לפני 4 חודשים. חודש לפני המועד נבדקתי אצל המנתח. ובו הוא מן הסתם מדד ערכים להזמנת עדשה.בסופו של דבר בגלל בעיה בריאותית שאינה קשורה נאלצתי לדחות הניתוח. עכשיו אני רוצה לתאם מועד חדש. שאלתי היא _ האם המדידות שנלקחו לפני 4 חודשים תקפות לעכשיו או יש לבצע שוב מדידות? שואל לפני שקובע תור לרופא. תודה

אין צורך לחזור על המדידות במשך שנה.

16/06/2021 | 22:56 | מאת: צביה

בדיקה שגרתית אצל רופא עיניים,(לא נבדקתי שנתיים) (קורונה וכו' ) נרשם ע"י הרופא ככה: עין שמאל 2 עין ימין 3 פלוס. ונתן המלצה פלוס הפנייה למנתח קטרקט. מה אומרים הערכים האלה. ?

או שהמספרים מתייחסים למספר במשקפיים או לדרגת/עוצמת הקטרקט. אם הכוונה לקטרקט אז 2= בינוני, 3=מתקדם.

17/06/2021 | 06:37 | מאת: צביה

תודה לך ד'ר עדי. הערכים לרמת הקטרקט. האם 3 פלוס דורש ניתוח מיידי? והאם במצב בשלות זה יש יותר סיכון לסיבוך? והאם זה דורש התערבות לייזר?

זה לא דחוף אבל מצריך טיפול בשנה הקרובה ואין חובה לשימוש בלייזר.

16/06/2021 | 05:35 | מאת: golda

אבי בן 71 סובל ממחלה ריאומטולוגית שבין היתר יש יובש בעין.(אחת התופעות, אם כי היובש לא קל הוא חי עם זה די בשלום) בביקורת עיניים נמסר לו שיש לו כבר קטרקט שמחייב טיפול. האם בגלל היובש בעין עקב בעיות ריאומטולוגיות יש חשש בניתוח מפגיעה בקרנית בגלל היובש בעין? האם זו קרקע פוריה להיווצרות בצקת בקרנית? או הסיכוי לכך קלוש.?

אין קשר לבצקת קרנית. היובש כן עלול להחמיר אבל אין סיבה שתהיה בעיה משמעותית.

15/06/2021 | 15:25 | מאת: ברוך צ

לפני חודש קטרקט בעין אחת ומאז העין אדומה. מקבל טיפות לאלרגיה פעמיים ביום. צריך עוד שבוע לעשות עין שניה. אבל לא כדאי לחכות שהעין תהיה רגילה ולא אדומה? ומה זה נחשב שהעין ככה חודש אחרי הניתוח. המנתחת לא מתרגשת. אבל זה מטריד. בעיקר בלילה. כשהעין סגורה

כנראה שאין בעיה להתקדם עם הניתוח השני. עם זאת אני הייתי מרגישה יותר בנוח לדחות קצת את הניתוח עד להרגשה טובה יותר. ייתכן שמדובר ברגישות לטיפות שמכילות חומרי שימור למשל. הייתי מוסיפה טיפות של דמעות מלאכותיות ללא חומרי שימור ומשחה של לובריקציה ללא חומרי שימור. יש מספר תכשירים כאלה. תוכל להתייעץ עם הרוקח לגבי האופציות.

15/06/2021 | 07:27 | מאת: צבי

מועמד לניתוח קטרקט. האם זמן ואופן ההחלמה מניתוח ללא לייזר ארוך/מסובך/ וקשה יותר לעין מניתוח עם לייזר?

לא. למעט מקרים מאד ספציפיים שבהם הלייזר כן תורם משמעותית להצלחת הניתוח.

מועמדת לניתוח קטרקט עם עיניים שסובלות מיובש, מבלפריטיס ,צריבה כרונית (ואדמומיות(שנוצרת בכל נגיעה קטנה בעין) א. האם ההחלמה עם עיניים "בעיתיות" עלולה להיות קשה יותר סבוכה יותר? אני ככ מפחדת.!! ב. יש העדפה בכל מצב ובהתייחס למצבי ללייזר או סכין? רמת החשש שלי גבוהה מסיבוכים לאור רגישות קשה של העיניים. ממש מרגישה פחד שמציף אותי בגלל הבעיתיות היומיומית ממה שאני חווה. אני יודעת שעל אף המצב חייבת לעבור הניתוח. אבל חוששת מרמת הצלחת הניתוח ובעיקר מאופן ומשך ההחלמה. לא יכולה אפילו להגדיר הפחד שלי לאור "התנהלות" העיניים שלי תודה רבה על תשובה ממך.

כעיקרון לא צריכה להיות בעיה. אפשר להערך מראש עם טיפות ללא חומרי שימור לזמן שאחרי הניתוח. ללייזר אין יתרון מבחינת יובש ובלפריטיס.

תודה. חיזקת אותי בעניין ההחלמה. כנראה הסבל היומיומי עושה את שלו לא רק בקטע הפיזי אלא גם המנטלי. האם זה בסדר לשאול אותך אם את עושה את ניתוחי הקטרקט בלייזר? שיהיה שבוע טוב.

פורום זה הינו לצואך מידע כללי ולא אוכל למסור אנפורמציה מעבר לכך.

12/06/2021 | 06:10 | מאת: ברי

יש לאחותי רגישות גבוהה לטיפות עיניים. בכל דלקת שהיתה לה כל סוג טיפות כמו ויגמוס. סינטו.תדאמיצין העין נהיתה אדומה שלא ראו קרקע לבנה. וחשבו שזה המשך של דלקת. ורק אחרי כמה שבועות הרופא אמר שזו רגישות לטיפות ואכן הפסיקו לה כל הטיפות ולקח זמן עד שהעין התאוששה. עכשיו היא צריכה לעשות קטרקט ולפני הניתוח יש לשים מספר סוגי טיפות. ברור לה שהעין תהיה אדומה מיידית בגלל החומרים המשמרים( במידרמיד צקלוגל ושאר הטיפות הנצרכות לפני קטרקט) ועודששמים כשעה שלפני הניתוח זו התחלה בעייתית וכמובן הטיפות לאחר הניתוח. האם ניתן לקבל את כל הטיפות!!! ללא חומר משמר? מה עושים במקרה כזה להקל על תגובת העין. אני מכירה את הסבל שלה ומבקשת מענה איך לעזור לה. תודה רבה

אין בעיה עם זה רק צריך לספר את זה לרופא והוא ירשום לה טיפות ללא חומרי שימור הטיפות של הסטרואידים הן ברקיחה מיוחדת ולכן צריך להערך מראש

12/06/2021 | 06:51 | מאת: ברי

אין לי מילים להודות לך בשמי ובשמה. על תגובה גם מהירה וגם ברורה מאוד. ובעיקר מרגיעה. ורק שאבין ,האם את הטיפות הנדרשות לפני הניתוח כפי שרשם לה לוקלין. מידרמיד. צקלוגל.אפרין ניתן להזמין ללא חומר משמר ? ולאחר הניתוח ויגהמוקס גם ניתן להזמין ללא חומר משמר? תודה רבה לך. מעריכה מאוד.

במקום לוקלין אפשר לטפטף לידוקאין מאמפולות ללא חומרי שימור. אפרין אולי כדאי לא לטפטף כי אולי רגישה גם לזה. מידרמיד אין בעיה- מטפטוף מועט לא יקרה לה כלום. ויגמוקס מגיע מראש בלי חומרי שימור. דקסמתזון צריך להזמין מראש.

11/06/2021 | 17:45 | מאת: גוני

בעין ימין מינוס 6 וחצי בעין שמאל מינוס 8 וחצי. לגבי קריאה; אין צורך במשקפיים. הקטרקט יאפשר לי ראיה לרחוק. האם אוכל להמשיך לקרוא ללא משקפיים? אני קורא הרבה ומול מחשב שעות רבות. האם 1. מראש הרופא ידע אם אצטרך משקפיים לקרוב?? 2.האם כדאי עין רחוק עין קרוב.,?

אם תראה לרחוק ללא משקפיים לא תראה לקרוב. בתקופת הביניים בין 2 הניתוחים תוכל להתנסות במצב של עין לרחוק עין לקרוב ואם זה יהיה נוח אז תבקש מהרופא שהעין השניה תכוון לקרוב.

11/06/2021 | 15:22 | מאת: הורין

הופנתי על ידי רופאת קופח לעבור ניתוח קטרקט. הייתי אצל מנתח אך לא הוסברה לי בכלל אופציה של קטרקט עם לייזר. נרשם עי המנתח ניתוח קטרקט + החלפת עדשה. אודה אם יוסבר לי מתי למה ועפ"י מה עושים עם לייזר או ללא לייזר. האם הרופא השמרן יותר עושה בשיטה הישנה ללא לייזר או לא קשור?? אם כן מה ההבדל? תודה רבה מראש על מענה

לגבי הרופא הספציפי- יש צורך לשאול אותו. אין חובה להשתמש בלייזר והשימוש בלייזר מייקר את הניתוח. הלייזר הינו סכין משוכלל שמסייע למנתח ועושה את הפעולות שלו בצורה מאד מדוייקת. הוא מסייע מאד במקרים מאד בפציפיים וברוב המקרים אינו חיוני.

11/06/2021 | 17:50 | מאת: הורין

אין שיקול כספי בכלל. אך אם יש פלוסים ללייזר ואכן נראה שיש יותר דיוק והמנותח רק מרוויח מכך. נראה לי שעדיף. ואולי מתוך שמרנות וותק של עשיית ניתוחיםללא ליעזר הרופא אמר שיבצע ללא לייזר. האם זה נכון שאם מבחינת נתוני העיניים 2 האפשרויות ניתנות לביצוע, הרי שעדיף לייזר? תודה רבה על תשובה. עוזר לי מאוד

אם המנתח מנוסה אז כמו שציינתי הייתרון שלו ברוב המקרים זניח.

10/06/2021 | 01:56 | מאת: נעמה

ב-2015 פורסמו ידיעות שמומחים עובדים על פיתוח טיפות נגד קטרקט. האם הצליחו? האם יש טיפול נגד קטרקט שאינו ניתוח? תודה

זה נכון וגם אני תהיתי למה לא שומעים שום דבר חדש בעניין זה. בינתיים כלום.

08/06/2021 | 07:54 | מאת: boni

מבקש לבדוק עניין לייזר אס.אל.טי. שנעשה לי בימים אלה . האם יש צורך ואם כן של כמה זמן בהמתנה בין לייזר אס.אל.טי שבוצע להורדת לחץ לבין ההיתר לעבור ניתוח קטרקט? יש בכלל קשר בין 2 הפעולות מבחינת סבילות או עומס יתר על העין.?

כדאי להמתין כחודש וחצי מביצוע הלייזר כדי לבדוק את האפקט שלו על הורדת הלחץ. וכדאי לקבל אישור מרופא הגלאוקומה לביצוע ניתוח הקטרקט. כעיקרון אין מניעה לבצע את הניתוח תוך שבועיים מהלייזר אבל לדעתי לא כדאי כי זה יבלבל את התוצאות של הלייזר.

07/06/2021 | 23:46 | מאת: אסתי

שלום, אחרי כמה ימים מניתוח קטרקט רגיל אפשר לשטוף את העין המנותחת?

ממש לשטוף אחרי שבועיים

07/06/2021 | 19:18 | מאת: חגית

שלום. אני בת 58 וזקוקה לניתוח קטרקט בשתי העיניים. יש לי צילנדר 2d. הרופא המנתח הציע לי במקום עדשה טורית הוא יעשה חתכים קטנים על גבי הקרנית בכדי לתקן את הצילנדר.(אני מעט חוששת מזה). האם אין סיכון בחתכים אלו? האם חתכים אלו נסגרים באיזשהוא שלב?והאם החתכים הם פיתרון טוב לצילנדר 2d? תודה רבה

אם באמת מדובר על 2 דדיופטר צילינדר, לדעתי עדיף להשתיל עדשות טוריות לתיקון צילינדר. עם חתכים אפשר לשפר את הצילינדר אל לא להורידו לגמרי. החתכים הם שיטה קלה, זולה ובטוחה בסך הכל אך לפעמים התוצאה המתקבלת לא צפויה או לא מספקת.

03/06/2021 | 06:44 | מאת: אריה

יש לי פער של 4 מספרים בין 2 העיניים. בשתיהם משקפיים למרחק.(4 8) ונדרש לעבור קטרקט. האם יש בעיה בגלל הפער בביצוע הניתוח.? האם זה משפיע לרעה בתוצאות הניתוח??? אני בן 57 ומרכיב משקפיים 12 שנים. ועכשיו בגלל קטרקט יש עליה מדודה במספרים. חושש מתוצאות של ניתוח בגלל הפערים בין 2 העיניים.

אם הינך מועמד לניתוח בשתי העיניים אז אין בעיה כי העיניים תתאזנה עם הניתוחים. אם העין עם המינוס 8 מנותחת- כדאי לכוון אותה למינוס 3 ואז הפער בין העיניים יקטן.

03/06/2021 | 01:18 | מאת: אמיר

שלום דוקטור. אני בן 30. לפני 8 שנים עשיתי prk (היה לי לפני זה -1.5 וצילינדר בשתי העיניים). בניתוח עשו לי 6/5 בעין שמאל ו6/6 בימין. לפני חצי שנה התגלה לי קטרקט בעין שמאל (ככל הנראה מחבלה טראומתית שקיבלתי בראש) ובנוסף ניהיה לי בעין הזאת רוחק ראייה שכל הזמן עולה (כרגע עומד על+2) ואני שם בעין הזאת עדשה יומית. מכיוון שלאחרונה הקטרקט מתחיל ממש להפריע לי אין מנוס מניתוח. הבנתי שבגלל שאני אחרי Prk מולטיפוקאל זה לא אופציה. השאלה זה לאיזה טווח להתאים את העדשה כך שאוכל לראות בלי משקפיים לכל הטווחים (ברור לי שמושלם זה לא יהיה ושהכל פה זה פשרה) אם אכוון לרחוק האם אראה טוב לקרוב בזכות עין ימין? (שהיא הדומיננטית אצלי ובריאה לחלוטין 6/6) מה בעצם יהיה המספר שלי לקרוב במצב כזה? האם כדאי לעשות איזהשהיא פשרה באמצע ולכוון למינוס 1? חשוב לי לציין שכיום כשאני לא עם העדשה על העין אני יכול לקרוא מהפלאפון אבל לא בנוחות כי עין שמאל מפריעה לי. תודה!

אכן אחרי לייזר להסרת משקפיים לא מומלץ להשתיל עדשה מולטיפוקלית. נראה לי שבשלב זה, כל עוד עין ימין שלך בריאה ואתה צעיר- עין ימין נותנת לך מענה לכל טויחי הראיה ולכן אני הייתי בוחרת בראיה למרחק עם השמאלית. כאשר עין ימין תתחיל להזדקק למשקפיים לקרוב, תתחיל להרכיב את התיקון במשקפיים לשתי העיניים.

03/06/2021 | 13:27 | מאת: אמיר

תודה על התשובה המפורטת. השאלה זה האם אצליח לקרוא מהפלאפון רק עם עין ימין? מה בעצם יהיה בערך מספר הפלוס שלי בשמאל? היא תוכל "לעזור" קצת לימין בלקרוא מהפלאפון או שהתמונה לקרוב משם תיהיה ממש מטושטת לגמרי? ושאלה אחרונה האם לדעתך כדי לעשות פשרה ולנסות לכוון בניתוח ל-1 בערך? תודה רבה!

כעיקרון עין שמכוונת לרחוק לא אמורה לראות כלל מקרוב אבל לפעמים יש הפתעות לטובה. אני לא הייתי מכוונת למינוס 1. הכי כיף לראות טוב ועם מינוס 1 זה לא לפה ולא לפה ....

03/06/2021 | 17:07 | מאת: אמיר

תודה. מה זה אומר הפתעות לטובה? וכמה לקרוב אני לא אראה? אפילו מהלפטופ לא אראה כלום?

נכון

31/12/2023 | 02:14 | מאת: אלי

חייב לשתף אותך שגם אני קרוב לגילך בשנתיים ומאוד מאוד קשה לי לקבל את העובדה שאני צריך לעבור בגיל כזה ניתוח קטרט זה אוכל אותי לגמרי אשמח לדבר איתך להתייעץ איך לקבל את זה

31/12/2023 | 02:15 | מאת: אלי

גם לי כזה בעקבות טראומה לעין מענף

שלום ד"ר עדי פניתי אליך לפני כחודשיים בעקבות דלקות חוזרות בעניים לאחר ניתוחי קטרקט בשני העניים שהוצעו בחודש אוקטובר ונובמבר 20. הצעת לי טיפול בקומפרסים חמימים ניקוי העניים במגבונים המיועדים לכך וטיפות ליובש בעניים כפי שהציעה הרופאה שנתחה אותי. כמו כן הצעת לפנות לרופא דרכי דמעות במידה והטיפול לא יעזור. לצערי הטיפול בנקיון העיניים לא עזר לי , בקשתי מרופא העיניים בקהילה שאצלו אני מטופלת הפניה לרופא דרכי דמעות הוא סרב לכך מספר פעמים בטענה שלא מוצא סיבה לכך ושיש לי כנראה בלפריטיס ולהמשיך באותו טיפול. הוא נתן לי גם משחת מקסיטרול שגרמה לי לנפיחות ושקים אדמומיים מתחת לעיניים. אני מתקשה לקרוא ולא מצליחה לעבור בדיקת אופטמטריסט בגלל מסוך שיש לי בעין. אני כבר מיואשת מהמצב הזה ואיך יוצאים ממנו. בתודה ובברכה על תשובתך ניקול

שלום ניקול, אנא פני דרך המרפאה. הפורום מיועד לשאלות לקהל הרחב. בכל אופן את יכולה להתייעץ עם אוקולופלסטיקה בעינטל ובמקומות רבים אחרים דרך הביטוח המשלים.

28/05/2021 | 10:11 | מאת: נתוח קטרקט ומדללי דם .

שלום רב אני מטופל באליקוויס [מדלל דם ] בגלל פרפור פרוזדורי .עברתי צנתור טפולי עם ,תומכנים לפני 4 חודשים ,אני זקוק לנתוח קטרקט.הקרדיולוג אוסר עלי להפסיק פלביקס בשלב הזה..באיזה שיטה מודרנית של נתוח קטרקט אין צורך בהפסקת מדללי דם לפני הנתוח ? בתודה ובריאות דינר אריה

לא צריך להפסיק את מדללי הדם בכל מקרה

בן 78, ברקע AMD. שנים ירוד בעין ימין.הפרעה שמאל. ימיןח"ר FC בהזרקות. למחלה פעילה. דימום בעין ימין. בבני ציון ביקור טרום הסרת ירוד. מופנה לרופא רשתית

?????

22/05/2021 | 22:41 | מאת: harel43@1980

במצב כזה, של בעיות בעין ימין, האם אין סכנה בניתוח ירוד? האם יש סכנה. האם כדאי לנתח ? האם להעדיף לייזר.

22/05/2021 | 23:35 | מאת: harel43@1980

לא מצליח לפתוח ולראות תגובה

22/05/2021 | 23:41 | מאת: harel43@1980

לא מצליח,עדיין לפתוח ולראות תגובה

בכל ניתוח קיימת ע מסויימת. בעין שמקבלת הזרקות ישנו תמיד החשש של פגיעה בקופסית העדשה בזריקות ולכן יש לבצע את הניתוח בזהירות מוגברת. בדרך כלל מומלץ לתאם את הניתוח שיתקיים בין 2 זריקות. ללייזר את חשיבות למקרה כזה.

שלום האם חשיפת ממושכת יום יומית של העיניים למי ים התיכון בעת גלישה עלולה לגרום נזק לעיניים למשל לקטרקט? אם כן, מהו הנזק ולמה בדיוק נגרם בשל פגיעה במה? ומה המנגנון? תודה

שמש מזיקה מי ים לא מזיקים

12/05/2021 | 18:53 | מאת: קרן

הי אני בת 49 עם מספרי 8- בשתי העיניים וקטרקט. ביצעתי שלשום ניתוח קטרקט בעין שמאל (דומיננטית) עם השתלת עדשה טורית למרחק בשל צילינדר של 1.5. רואה מצויין ובחדות טובה מאד אך כצפוי לא רואה לקרוב. בביקורת גם הרופא היה מרוצה מאד ממיקום העדשה. כיוון שאני מעדיפה להיות כמה שפחות תלויה במשקפיים את העין השניה אצטרך לכוון לקרוב. הרופא המליץ על עדשה מגדילת טווח במספר 1.75-, כך שנותנת גם עוד חצי מספר. מה דעתך? האם פער גבוה מדי בין העיניים ? האם כדאי לבחור ב 1.25- מסוג עדשה זה? הבנתי שזה בקפיצות של חצי מספר. הניתוח מתואם לשבוע הבא. תודה

לא הבנתי מה זה עדשה מגדילת טווח? להבנתי הכוונה לעדשה מונופוקלית רגילה שמכוונת למינוס 1.75. זה יוצר פער של 1.75 דיופטר בין העיניים. אני בעד, כדי שבאמת תהיה כמה שיותר חוסר תלות המשקפיים. 1.25 לא ייתן הרבה מבחינת ראיה לקרוב.

12/05/2021 | 20:36 | מאת: קרן

למיטב הבנתי זו עדשה מסוג extended depth of focus כזו שנותנת מענה לטווח קרוב ובינוני תכוון ל 1.75- ותיתן מענה לעוד חצי מספר

אההה אני לא הייתי עושה זאת. בעין הראשונה יש עדשה טורית רגילה. אני הייתי מכוונת עם עדשת EDOF למינוס חצי בלבד או משתילה עדשה מונופוקלית למינוס 1.75

תוכלי בבקשה להסביר את תשובתך  בכל אחת מהחלופות שהצעת? תודה !

באופן כללי לא מרגיש לי נכון לעשות מה שהוצע לך. הייתי מנסה לפשט וללכת על מונו-ויז׳ן עם מינוס 1.75 או מקסימום עושה עם EDOF את הדבר הרגיל לכוון לרחוק עם סטיה ממש קלה למינוס חצי. זו בעיקר תחושה שלי ולא משהו שכתוב בספרות.

19/05/2021 | 14:23 | מאת: קרן

הי לא הצלחתי להבין כל כך את תשובתך ואשמח אם תוכלי להרחיב.. אני חוששת שלא אסתדר עם מונוויזן של פער של 1.75 בין העיניים היות וכעת אני כבר שבוע עם פער של 1.5 (בעזרת עדשת מגע בעין הלא מנותחת) ומתקשה להסתגל. מדוע הפתרון של 1.25- בעדשת EDOF אינו יותר מתאים? שהרי הוא מאפשר פער קטן יותר בין העיניים מ- 1.75 ובכל זאת נותן עוד טווח לקרוב? עוד שאלה - כשמכוונים את העין השניה ל 1.25- מה זה בעצם אומר? שעד היכן רואים לקרוב? וכשמכוונים ל 1.75- מה זה בעצם עומר מבחינת מרחק לקרוב? הרבה תודה וסליחה על כל השאלות

19/05/2021 | 14:25 | מאת: קרן

מה זה אומר EDOF שמכוונת למינוס חצי? עד היכן רואים לקרוב?

עדשת EDOF בהגדרה אמורה לתת גם עומק שדה רחב יותר ובדרך כלל ראיה לטווח ביניים ולכן מה הטעם לכוון לקרוב?

19/05/2021 | 22:29 | מאת: קרן

כי זה במסגרת מונוויזן. עין שמאל כוונה כבר לרחוק, והעדשה בימין מסוג EDOF אמורה לתת מענה לקריאה ולביניים. השאלה שלי האם לדעתך לקחת אותה במספר של 1.75- כהמלצת הרופא, או של כ- 1.25- כדי לצמצם את המרווח בין העיניים מתוך ידיעה שאני מתפשרת קצת על ראיה מקרוב

EDOF זו עדשה לרחוק שנותנת קצת מענה לקרוב. הרעיון הוא שתראי איתה לרחוק וגם קצת לקרוב. אני לא מכירה אופציה של EDOF ממש לקרוב.

08/05/2021 | 17:30 | מאת: לילי

שלום. באילו מקרים מתבצע ניתוח PHACOEMULSIFICATION WITHOUT IOL IMPLANTATION? מה השיקולים לכך? מהו קוד ניתוח 9611? תודה רבה

כעיקרון תמיד משתילים עדשה גם כשמספר העדשה הוא אפס אפילו. יש לזה יתרון. לעיתים אם יש קוצר ראיה גבוה ומספר העדשה שצריך להשתיל הוא אפס ויש חשש ליציבות העדשה או סיבות אחרות. לצערי אין לי את הקוד שביקשת.

09/05/2021 | 16:44 | מאת: לילי

תודה רבה, ד"ר מיכאלי !!!

06/05/2021 | 22:57 | מאת: אלגרה

אמי בת 69 עם סיוגורן שאובחן לפני כ 4 שנים. לא מקבלת טיפול מלבד שימוש בטיפות מלאכותיות ומשחה בפה מיובש חמור. צריכה לעבור קטרקט ב 2 העיניים. היא חוששת מאוד בגלל היובש. האם זה יכול להפחית את הצלחת הניתוח? לגרום לבעיות לאחר הניתוח? יש איך לעזור לה? אני מודה לך בשמה

עם הניתוחים המודרניים בחתך קטן, לא צריכה להיות בעיה לעבור את הניתוחים. כדאי אולי להשתמש בטיפות ללא חומרי שימור אחרי הניתוח ולהמשיך בטיפטוף הטיפות נגד יובש.

תודה על תשובתך בה כתבת "אין בעיה לנתח עין אחת, אלא אם עלול להיווצר פער גדול בין העיניים מבחינת המשקפיים". בעין הלא מנותחת המספר הוא 2.5 עם צילינדר 1.25. האם זה פער מספיק קטן שאינו מחייב ניתוח?

השמטת את הסימנים לפני המספרים. זה משנה אם זה מינוס או פלוס וגם אם זה צילינדר מינוס או פלוס.

שני המספרים (גם הצילינדר) הם מינוס.

אם ככה אז המספר באופן כללי הוא קצת מעל מינוס 3. אם מכוונים בניתוח לקריאה ללא משקפיים אז אין בכלל בעיית פער. אם מכוונים מרחק אז עם עין אחת רואים לקרוב ועם המנותחת לרחוק וככה מסתדרים, ללא משקפיים. אם רוצים להרכיב משקפיים אז כן לפעמים יכולה להיות בעיה כשיש פער של 3 מספרים בין העיניים ואז ייתכן מצב שבו יהיה צורך בניתוח שני מוקדם מהצפוי.

תודה רבה על תשובותייך המהירות והמפורטות!

05/05/2021 | 09:30 | מאת: אסתי

שלום רב, אחרי שבועים מניתוח קטרקט אפשר להרים משקל של 11 ק"ג?

כן אם הניתוח היה במהלך תקין

04/05/2021 | 14:46 | מאת: אורלי

בת 80. בעין שמאל הקטרקט מפריע לראיה, אך בעין ימין הקטרקט עדיין לא מפריע. האם כדאי לנתח רק את עין שמאל?

אין בעיה לנתח עין אחת, אלא אם עלול להיווצר פער גדול בין העיניים מבחינת המשקפיים ואז צריך לשקול אם לא לחכות. או שצריך להקדים ולמתח את השניה.

01/05/2021 | 19:43 | מאת: שיר

שואלת בעבור אישה בת 64, עם סכרת אשר נדרשת לעבור ניתוח קטרקט: האם קיים יתרון לניתוח בלייזר עבורה ? עד כמה שכיחים הסיבוכים של עדשות הפרימיום (נפילת העדשה לאחור; הילות אור)? ועד כמה מומלצים כמרכיבת משקפיים? תודות !!

לייזר לא קשור לסכרת והשיקולים לשימוש הלייזר קשורים למה שהרופא רואה בבדיקה בעין. אין קשר בין עדשות פרימיום לנפילת עדשה. כן יש הילות סביב מקורות אור עם עדשות מולטיפוקליות. לכן מי שמאמין במשקפיים- עדיף לו להימנע מהן.

21/04/2021 | 08:38 | מאת: רחמים

שלום רב, קיבלתי טיפות עיניים דיקלופטיל לשימוש 3 פעמים ביום. יש רוקחים שאומרים שכל בקבוקון הוא לשימוש חד פעמי בלבד ויש רוקחים שאומרים שאפשר לשמור כל בקבוקון עד 24 שעות. מה נכון לעשות והאם צריך לשמור בקרור. תודה

הדיקלופטיל הוא לשימוש חד פעמי באמת. אניכן מנחהאת מטופלי להשתמש באמפולהיום שלם

01/11/2021 | 23:10 | מאת: יואב שלום

אני לאחר ניתוח קטרט כבר כמעט שנתיים. קיבלתי טיפות עניים עד עכשיו גם דיקלופיל כי יש לי בצקת בעין שנעשה הניתוח. מדוע לא ניתן להוריד את הבצקת

01/11/2021 | 23:41 | מאת: ד״ר עדי מיכאלי

כדאי להתייעץ עם מומחה רשתית בעניין. אמורה להיות סיבה- תרופה או בעיה ברשתית כגון ממברנה שמונעת את חלוף הבצקת.

16/04/2021 | 07:50 | מאת: אביחי

שלום, בוקר טוב. הייתי מצוי תקופה ממושכת (חודשים, אפילו מספר שנים) ב"סטרס", לא כל הזמן כמובן אבל בתדירות גבוהה, לפעמים כל יום, הבנתי שיש לסטרס השפעה על לחץ תוך עיני, האם בדיקה רגילה אצל רופא עיניים שמתסכל על העיניים מספיקה או שנדרשת בדיקה מיוחדת כלשהי? תודה רבה וחג שמח

סטרס לא קשור ללחץ תוך עיני. אם לא נבדקת מזמן אז כדאי להיבדק ללא קשר לתקופה שעברת. בבדיקה הרופא יבדוק גם את הלחץ התוך עיני כחלק מהבדיקה השגרתית.

06/06/2021 | 19:08 | מאת: אביחי

תודה ד"ר, קראתי שלחץ/סטרס משחרר הורמונים (קורטיזול ואנדרנלין) שמעלים את לחץ הדם וגם את הלחץ התוך עיני, לא כך?

רק קורטיזול גבוה יכול להעלות לחץ

10/04/2021 | 23:21 | מאת: סיגל

הי. הלכתי לרופא שערך לי בדיקות של הצילינדר והמליץ לי על עדשה טורית בעין בה יש לי צילינדר של 1.5. הוא רופא מנוסה מאד אולם אינו משתמש בלייזר בביצוע הניתוח. מה דעתך על כך? מה תפקיד הלייזר בניתוח? האם הלייזר מוסיף משנה זהירות ודיוק בביצוע הניתוח ובמנח העדשה הטורית או שאין זה הכרחי? אלו עדשות טוריות מומלצות? הבנתי שהעדשה היא תוצרת ארהב. תודה

מה שלא עניתי לגביו- לגבי סוג העדשה - העדשות הן מתוצרות שונות וכדאי לאפשר למנתח להשתיל את העדשה איתה מרגיש בנוח ויודע את התוצאות שלו איתה.

07/04/2021 | 02:06 | מאת: נתיבה

מזה כמה שנים שסובלת מיובש ומתפקדת רק בזכות טיפות מלאכותיות. סיסטטין ודומיו. העין יבשה וגורמת לתחושת חול בעין וחוסר נוחות. עומדת לעבור ניתוח קטרקט עוד 10 ימים כשהמנתחת מודעת ליובש. בקריאה בפורום שלך(המדהים) את מייעצת לא פעם לפנות לתחום אוקולופלסטיקה לברור צינור הדמעות. האם כדאי לי לפנות. ? כמי שסובלת מיובש ואידוי דמעות משמעותי כפי שניסחה הרופאה.!!!האם תחום אוקולופלסטיקה יכול להושיע אותי מעניין היובש וחוסר דמעות מובהק ? אולי כדאי לפני ביצוע ניתוח קטרקט בעוד 10 ימים?? תודה

יובש בדרך כלל לא מפריע בחלמה מניתוח הקטרקט, מאז שהניתוח מבוצע בחתך מאד קטן. הטיפות שמטפטפים אחרי הניתוח, שמכילות סטרואידים, אפילו מיטיבות עם היובש. כך שאין דחיפות לטפל בכך לפני הניתוח. באופן כללי מה שהפלסטיקאי יכול לתרום הוא- בדיקה של מצב העפעפיים- אולי ישנה בעיה שמוסיפה ליובש. בנוסף- הוא יכול לסגור את הפונקטי- פתחי ניקוז הדמעות החוצה מהעין. זה יוצר מצב שבו הדמעות והטיפות נשארות יותר זמן בעין. לפני סגירת פונקטי הייתי מנסה טיפות בשם רסטזיס שיכולות לשפר את היובש משמעותית.

06/04/2021 | 22:38 | מאת: לורן

רופא שבדק אותי לפני כשנה בגלל יובש וגרד בעין המליץ על ניתוח קטרקט. (לא קשור ליובש כמובן).ואכן בשנה האחרונה נאלצתי לשנות מספר עדשות משקפיים בגלל ראיה ירודה. הגעתי למינוס שש וחצי כשלפני שנה היה מינוס 4. בגלל הקורונה לא עשיתי בשל חשש והיותי בסיכון. (לא קשור לעיניים). ומאוד נשמרתי. האם קיים מצב בו הניתוח עלול להיות מורכב יותר בגלל דחיה בביצועו?? רוצה מסיבות אישיות לדחות בעוד חצי שנה.

לצערי לא אוכל לענות על השאלה הספציפית. תצטרכי להיבדק ולהפנות את השאלה לרופא הבודק. לפי מצב העין ומצב הקטרקט הוא יוכל לומר לך אם ניתן להמשיך ולדחות את הניתוח.

06/04/2021 | 12:33 | מאת: ארתור

שלום, ברשותך מספר שאלות: 1. עדשה מונופוקאלית - מה ההבדל בין אספרית ורגילה ? 2. האם העדשה המונופוקאלית הנתנת במסגרת הסל היא אספרית ? 3. עדשות  Tecnis Eyhance - מה ההבדל בינן ובין סימפוני מבחינת תופעות לוואי?  האם משתמשים בהן בארץ ? תודה.

אין הרבה הבדל בין עדשות אספרית וספריות. כנראה בעין מושלמת שבה העדשה מתמרכזת באופן מושלם ואין בכלל צילינדר, אז הראיה עם עדשה א-ספרית קצת ייתר טובה.העדשות כולן בסל וההחלטה הינה של המנתח.לגבי eyehance אין לי נסיון ובכלל אין הרבה נסיון. זה הרבה פחות יעיל לעומת סימפוני. היא אמורה להוסיף מעט עומק ראיה.

06/04/2021 | 01:03 | מאת: ליסה

האם את מנתחת דרך מכבי.? האם אפשר לתקן ראיה בניתוח? אני בת 65

אני לא מנתחת דרך מכבי. כעיקרון ברוב המקרים ניתן בניתוח להסיר את המשקפיים.

האם יש צורך בהתארגנות אחרת למי שיש לה ברך מודשתלת מכרום קובלט...

לא אין שום קשר לניתוח קטרקט

עברתי ניתוח להחלפת מפרק ברך. שמאל. האם יש השלכות לגבי ניתוח ירוד. נשאלתי על ניתוחים, ועניתי בשלילה

ניתוח קטרקט הינו ניתוח נקי ואין כל קשר להחלפת הברך.

02/04/2021 | 10:40 | מאת: דורון

האם יש צורך להפסיק נטילת ציפרלקס 10 מ"ג לפני ניתוח קטקרט "רגיל" (ללא הרדמה מלאה)? ואם כן, כמה זמן קודם לניתוח?

לא צריך להפסיק

31/03/2021 | 11:27 | מאת: ניקול

שלום ד"ר מיכאלי. אני בת 70 עברתי ניתוח קטרקט לפני 5 חודשים בשני העיניים בלייזר בשיטת מונוויז'ן. עין ימין לרחוק רואה יחסית טוב. עין שמאל קרוב /ביניים מינוס 1.5 אני לא רואה טוב ולא מצליחה לקרוא צריכה להתאים משקפיים. אני סובלת מדלקות חוזרות מאז הניתוח שסה מאוד מפריע לי. קיבלתי מס טיפות עינים מרופא בקהילה להקל על הדלקת לא עזר הדלקת חזרה.על בנוסף אני רואה נקודות שחורות באור שמש ועצמים מרחפים. בלילה אורות פנסי הרחוב נראים כמו זקוקי דינור. חזרתי לרופאה המנתחת שלי לאחר בדיקה כמובן עם הגדלת אישונים טענה שהכל בסדר והעיניים שקטות ופטרה אותי עם טיפות סיסטנס. בבקשה אם ניתן לעשות משהו אני מיואשת ומודאגת איכות החיים שלי ירדה , לא מצליחה לעשות משקפיים בגלל הדלקת. אני מצטערת שעברתי את הניתוח.

התופעות שאת מתארת קורות מדי פעם. למרות שלא רואים סימנים מיוחדים בבדיקה, יש תחושה של דלקת ויובש ואי נוחות. יש סיכוי טוב מאד שעם הזמן הדברים פשוט לאט לאט ישתפרו. את יכולה להוסיף קומפרסים חמים וניקוי עפעפיים עם מגבוני ניקוי מיוחדים לעפעפיים. טפופי מספר פעמים טיפות כמו מה שהומלץ לך ואפשר גם בצורת ג׳ל ללילה. אם לא יחול שיפור עוד חודש, כדאי להתייעץ עם אוקולופלסטיקה, כדי לבדוק את דרכי הדמעות והעפעפיים.

31/03/2021 | 21:01 | מאת: ניקול

תודה על התשובה המהירה. איך מגיעים לרופא אקולופלסטיקה האם יש רופא כזה בקהילה? ומי צריך להפנות אותי, האם ניתוח קטרקט יוצר בעיה עם דרכי הדמעות? הרופאה המליצה לי היום להזליף טיפות ויגמוקס בנוסף לסיסטנס. האם טיפות אלה מוכרות לך, הם טיפות שהשתמשתי מיד אחרי הניתוח במשך חודש יחד עם נובנק תודה

ויגמוקס זה אנטיביוטיקה. ייכן שבכל זאת חשדה בזיהום כלשהו. רופא מומחה לאוקולופלסטיקה יש בבתי החולים וגם דרך הביטוחים המשלימים של קופות החולים.

01/04/2021 | 02:11 | מאת: ניקול

האם ניתוח קטרקט יוצר בעיה עם דרכי הדמעות ? * למה אני רואה את תאורת הרחוב בלילה או אורות של רכבים כמו זיקוקי דינור ? * מה הסיבה לנקודות השחורות שאני רואה ועצמים מרחפים בעיקר באור ? תודה *

ניתוח קטרקט יכול ליצור באופן עק בעיה בעפעפיים או בדרכי דמעות. הסינוור מתאורה יכול לנבוע מיובש וגם מתופעות לוואי של העדשה החדשה. זה בדרך כלל משתפר מאד עם הזמן. הנקודות השחורות יכולות להיות דבר ישן שקודם לא שמת לב אליו וגם שינויים בזגוגית העין אחרי ניתוח. גם זה משתפר עם הזמן.

01/04/2021 | 10:10 | מאת: ניקול

תודה על התשובות אם לא מטפלים בדרכי הדמעות כי הייתי מספר פעמים אצל רופא עיניים בקהילה,שאפילו לא העלו את זה, נשמע כאילו שאינם יודעים שתתכן בעיה במוביל הדמעות ואף הרופאה שניתחה אותי לא ציינה את זה, המצב שאני נמצאת בו יהפוך להיות תמידי? אני ממש חוששת , וגם לא יודעת איך להעלות את זה בפניהם שקיבלתי את המידע הזה מהפורום מומחים. תודה

31/03/2021 | 10:53 | מאת: סיגל

שלום בת 48, מינוס 8 בשתי העיניים עם קטרקט בשתיהן שכבר החל לפגוע בראיה. האופטומטריסט סבור שבעין ימין אין לי צילינדר ובשמאל הוא 3/4, אך בבדיקה אצל הרופא המנתח נמצא כי הוא 1.5 וסבור שהצילינדר ירד ל-1 בניתוח. הרופא ממליץ על מונוויזן במהלכו את העין הדומיננטית (שמאל) יכוון לרחוק (0 או 0.5-) ואת העין ימין לקרוב (2-). ביומיום אני מרכיבה כל הזמן עדשות מגע ומעדיפה לא להרכיב משקפיים. מה דעתך לגבי הניתוח המוצע וההסתגלות אליו? האם כדאי לבדוק התאמה לעדשות טוריות? הרופא הציע שאם חשוב לי לראות חד לשקול זאת. קראתי שהן עלולות לזוז לאחר הניתוח? אני חוששת. וגם - איזו עין היית מנתחת ראשונה? האופטומטריסט חושב שכדאי את ימין לקרוב ראשונה ואז לדמות בעזרת עדשת מגע את שמאל ולבחון הסתגלות, ואילו הרופא רוצה להתחיל בניתוח עם שמאל אותה מכוון לרחוק. אוסיף ואומר שניסיתי לדמות את הראיה בעזרת עדשות חד פעמיות אך איני רואה חד כנראה בשל הקטרקט. תודה רבה רבה.

לי נשמעת מאד ההצעה של הרופא. הייתי מציעה דבר זהה. גם אני בעד להתחיל עם העין השמאלית שמכוונים לרחוק. כי חשוב לדעת שבאמת הרחוק מדוייק וטוב. אם תרגישי שהראיה לרחוק טובה ומספקת, אפשר בעין השניה לכוון לקרוב.

תודה. ומה דעתך לגבי עדשות טוריות אם אמצא מתאימה בבדיוקת? קראתי באינטרנט שהן עלולות לזוז ממקומן?

עדשות טוריות מצויינות ואם הן מסתובבות זה קורה בתקופה המיידית אחרי ניתוח וזה ניתן לתיקון בקלות יחסית. העניין הוא שבמקרה שלך עם התכנון שתארת הן מיותרות

הי. הלכתי לרופא שערך לי בדיקות של הצילינדר והמליץ לי על עדשה טורית בעין בה יש לי צילינדר של 1.5. הוא רופא מנוסה מאד אולם אינו משתמש בלייזר בביצוע הניתוח. מה דעתך על כך? האם הלייזר מוסיף משנה זהירות ודיוק בביצוע הניתוח ובמנח העדשה הטורית או שאין זה הכרחי? אלו עדשות טוריות מומלצות? הבנתי שהעדשה היא תוצרת ארהב. תודה

אם בעין שאת משאירה מכוונת לקרוב מדובר על צילינדר של 1 אחרי הניתוח- זה באמת לא חיוני לתקן את הצילינדר הזה. בכל אופן אם החלטת לתקן את הצילינדר זו החלטה טובה גם כן. העדשות הללו יציבות מאד ויש איתן הרבה מאד נסיון. ב-24 שעות הראשונות בעיקר הן עלולות בכל זאת להסתובב על צירן ולעיתים נדירות יש צורך בניתוח של חיוג העדשה לזוית הנכונה. לייזר אינו חיוני ברוב הגדול של המקרים. הוא עוזר מאד במקרים ספציפיים של קטרקט מאד מתקדם ונוקשה, בעיית קרנית של אנדותל, פסאודואקספוליאציה ועוד. עם עדשות טוריות יש לו ייתרון קטן גם כן- מעט עוזר ליציבות של העדשה. אם המנתח שלך מנוסה הרי שהלייזר אינו חיוני.

תודה רבה

30/03/2021 | 09:24 | מאת: אדם

האם עדשות vivity זמינות בארץ, ומה הנסיון איתן עד כה ? מה ההבדל בינן ובין עדשות  symphony ? תודה.

כרגע אינן זמינות בארץ ולכן אין לי עדיין מידע ונסיון. אמורות להיות דומות לסימפוני.

24/03/2021 | 21:31 | מאת: איל

אני שש שעות אחרי הניתוח ועדיין הראייה מטושטשת ואי אפשר להסתכל בטלוויזיה מה הסיבות ומה אני צריך לעשות שתהיה ראיה חדה?

ביום הראשון לא רואים כמעט. מחר הראיה צפויה להתבהר משמעותית. אין בעיה שתנסה לצפות בטלביזיה. אין שום דבר שתוכל לעשות כדי שהראיה תשתפר. רק סבלנות.

25/03/2021 | 15:38 | מאת: איל

האם זה לוקח ימים ושבועות עד ההשלמה שהראיה חדה כמו לפני הקטרקט?

בדרך כלל תוך כשבוע הראיה מתייצבת.

22/03/2021 | 14:36 | מאת: טלמון

ביצעתי ניתוח קטרקט לפני כחודש בעין שבה חור מקולרי חלקי. לטענת המנתח החור זקוק למעקב בלבד. שיפור הראיה היה להפליא כולל הפחתה בצילינדרְ לחצי צילינדר. לאחר 4 שבועות מופיע כתם לבן שחולף וחוזר ומפריע מאוד בראיה. בעבר כבר סבלתי מפלוטרס שהתרגלתי אליהם. כיום בלתי נסבל. האם קשור לניתוח שעברתי?האם במצב כזה נכון לבצע ניתוח קטרקט גם בעין השנייה?

סביר להניח שהכתם הלבן הוא תופעה שקשורה לניתוח. כדאי לעשות צילום OCT ליתר בטחון ואם הכל יציב לחכות בסבלנות. עבר רק חודש. רק כשתרגיש טוב יותר או שכבר המצב יתייצב ולא ישתנה, כדאי לחשוב על העין השניה.

22/03/2021 | 16:00 | מאת: טלמון

תודה רבה ושאלת הבהרה ברשותך. אם זו תוצאה של הניתוח יש מה לעשות?/לתקן?. ברצוני להדגיש כי יש פער גדול כעת בין שתי העיניים מה שלבדו גורם לי לסבל רב

13/03/2021 | 07:54 | מאת: אריאל

אני עיוור עין אחת וזקוק לניתוח ירוד בעין הרואה. מבקש לקבל יעוץ/הנחיות/מתי לנתח

ההחלטה על ניתוח אינה שונהבהרבה מאשר אצל מי שרואה בשתי עיניו. אם הראיה מפריעה לפעילותך היומיומית, לנהיגה וכד׳, או שהקטרקט מתקדם מבחינה אובייקטיבית ודחיה של הניתוח עלולה לגרום לכך שהניתוח יהיה מורכב יותר- זה הזמן לנתח.

09/03/2021 | 15:26 | מאת: אדם

יש לי יובש בינוני בעיניים המטופל באמצעות קומפרסים חמים וטיפות בפנטן. קיימת תנודתיות במצב היובש:  ישנם ימים שבהם אין כמעט יובש, וישנם כאלה שבהם יש יובש בינוני פלוס. אני עומד בפני מדידות ביומטריה לשם חישוב עדשות טוריות לניתוח קטרקט. כיצד לנהוג בתקופה שלפני וביום המדידות, כדי שהן תצאנה מדוייקות ככול האפשר ? תודה.

בימים לפני וגם ביום הבדיקה- להקפיד על הקומפרסים וטיפות גם אם לא מורגש יובש

שלום אני בת 80,בעין אחד יש קטרקט ובעין שני יש קרע מלפני 17 שנים וחשד לגלאוקומה בלי לחץ פנים עיני גבוה. יש לי כאבים קשים בכתף - Tendinitis עם קרע בגיד. האם הזריקה של תרופה הורמונלית לתוך הכתף יכולה להחמיר את הבריאות של עיניים ולהשאיר אותי עיוורת לגמריי?

התרופה ההורמונלית זה כנראה סטרואיד. סטרואיד כזה עלול להעלות את הלחץ בעין אז פשוט כדאי לבדוק לחץ כשבוע שבועיים אחרי ההזרקה. לקטרקט אין מה לחשוש מזריקה אחת כזו.

06/03/2021 | 17:19 | מאת: יוני

עברתי לפני כחודש לאסיק ב2 העיניים. בעין אחת בריאה לחלוטין אני רואה 6\6 ובעין אחת 30\6 כאשר יש בה קטרקט מולד שכנראה גרם במידה מסוימת לעין עצלה. לא ניתן להעריך במדויק את פוטנציאל הראייה בעין זו, אך בחריר אני רואה 12\6 ורוצה להאמין שאחרי הוצאת הקטרקט (שנמצא גם במרכז העדשה מן הסתם) אוכל לראות אפילו יותר טוב. 1. האם יש סיכוי שבגלל גילי הצעיר (יחסית) אוכל לראות למרחק בינוני וקרוב לאחר הכנסת עדשה מונופוקאלית מכוונת למרחק? (הבנתי שבמקרה כמו שלי שמדובר רק על עין אחת עם רמה מסוימת של עין עצלה לא מומלץ מולטיפוקאל) 2. במידה ולא אוכל לראות למרחק קצר ובינוני לאחר החלפת העדשה, האם ניתן לשפר באמצעות לאסיק נוסף את הראייה לטווחים אלו או אין קשר? 3. מידה ולא אוכל לראות למרחק קצר ובינוני לאחר החלפת העדשה, מה צפוי להיות המספר שאצטרך במשקפיים כדי לראות למרחקים אלו? (סדר גודל, ברור שלא במדויק) תודה רבה!

אני מאד שמרנית בגישה שלי ולא תומכת בביצוע לזיק באנשים שיש להם עין עצלה. בעין העצלה מה הטעם לעשות לזיק אם מיד אח״כ אתה מתכנן לעבור ניתוח קטרקט? לגבי שאלותיך- אחרי ניתוח הקטרקט עם עדשה מונופוקלית, ללא קשר לגיל, אפשר לראות רק לטווח אחד שאליו כוונת עם העדשה המונופוקלית. אחרי הניתוח אפשר לעבור שוב לזיק אם הקרנית מספיק עבה אבל לא הייתי ממליצה לעבור כל כך הרבה ניתוחים בעין. במידה ותראה רק לרחוק אז המספר לטווח ביניים יהיה בערך פלוס 1.75 ולקרוב (לקריאת ספר) פלוס 3 בערך.

06/03/2021 | 17:49 | מאת: יוני

תודה על התגובה המהירה. לגבי הלזיק בעין עצלה - לפני מספר שנים מומחה יעץ שאין טעם להוציא את הקטרקט מכיוון שלטענתו חדות הראייה בעין זו לא תשתנה עקב התפתחות עין עצלה שנוצרה בעקבות הקטרקט המולד. בעקבות זאת, עשיתי את הלזיק במחשבה שאם כבר אשאר עם הקטרקט, לפחות אסיר את המשקפיים שהיו במספר מאוד גבוה (-7) וצילינדר גבוה ב2 העיניים. בביקורת ללזיק עשו לי את הבדיקה עם החריר והבנתי שאכן יש פוטנציאל ראייה גבוה בעין זו (12\6 דרך חריר, עם הקטרקט, כלומר יכול להיות שאפילו יותר טוב) ועל כן אשמח לשמוע את דעתך על איך יהיה הכי נכון להמשיך ? תודה

אם באמת הקטרקט מונע ממך לראות 6/12 אז שווה לנתח. זה כמובן לא דחוף. אני הייתי מכוונת את הראיה למרחק או לטווח ביניים כי אלו הטווחים הכי שימושיים וכל עוד אתה צעיר ועם אקומודציה טובה, תראה לקרוב עם העין הטובה.

03/03/2021 | 11:11 | מאת: שלמה

כשבוע לאחר השתלת עדשה טורית למרחק. מבדיקה עלה שנותר כנראה צילינדר. עד מתי יש לבצע הליך לתיקון? במה הוא כרוך מבחינת המטופל ומה הטיפול לאחריו?. תודה

את התקיון כדאי לבצע כמה שיותר מהר אבל אפשר לחכות חודש-חודשיים. אחכ לפעמים העדשה נדבקת ופחות קל לסובב אותה. מדובר בניתוח על כל המשתמע מכך אולם ניתוח קצר שלוקח בדרך כלל דקות ספורות.

תודה רבה. שאלה נוספת ברשותך. האם יש מצב שהעדשה הוסטה ממקומה מספר ימים לאחר הניתוח? שאלתי נובעת מכך, שלתחושתי מידת התיקון של הצלינידר מייד לאחר הניתוח הייתה טובה יותר ממה שהיא כעת, שבוע לאחריו.

בהחלט ייתכן שהעדשה הסתובבה על צירה אחרי הניתוח. רוב הסיבובים מתרחשים ב-24 שעות הראשונות אבל גם במהלך השבועות הראשונים.

1 ... < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > ... 45