פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
2229 הודעות
2206 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

11/07/2016 | 09:03 | מאת: מישל

שלום רב ותודה על התשובה המהירה והברורה. ברצוני לדעת, האם למרות שיש קוצר ראייה גבוה כמו שלי רצוי בכל זאת לנתח קטרקט? האם הסיבוכים אותם ציינת הינם נדירים, או שכיחים אני מאוד מאוד חוששת. דבר נוסף קראתי באינטרנט שלא רצוי לייבש את השיער לאחר החפיפה עם מייבש שיער האם נכון הדבר? תודה רבה

ההחלטה אם מוצדק לנתח תלויה בירידה בראיה, בפער שנוצר בין העיניים ובהפרעה לתפקוד וכמובן בעוצמת הקטרקט ולכן איני יכולה לייעץ בעניין. צריך להחליט לפי ההפרעה לאיכות החיים בעיקר. הסיכון לקרע ברשתית או להיפרדות רשתית עומד על כ-4% בממוצע ופוחת ככל שהגיל עולה. אין מניעה מייבוש שיער במייבש שיער אחרי הניתוח.

10/07/2016 | 19:04 | מאת: מישל

בימים הקרובים עלי לעבור ניתוח קטרקט, יש לי מספר שאלות: כיצד אצליח לא לזוז במהלך הניתוח? דבר שני יש לי קוצר ראייה גבוה -11.25 בעין שמאל והבנתי שיכולים להיות סיבוכים. מתי מותר לחפוף את השיער לאחר הניתוח וכיצד מונעים כניסת מים לעין המנותחת? בברכה ותודה

הראש מונח בתוך מעין שקע שמחזיק אותו והידיים של המנתח מונחות על מצחך כך שלא סביר שתזוזי. אכן קוצר ראיה גבוה יכול להיות כרוך בסיבוכים הן בשל מיתרי העדשה המתוחים יותר והן בשל הרשתית הדקה יותר והחשש מקרע בשבועות שאחרי הניתוח. חפיפת ראש יכולה להתבצע כבר כיומיים-שלושה אחרי הניתוח תוך הקפדה על עצימת העין. יש אנשים שמשתמשים במשקפי שחיה או שפשוט הולכים למספרה. בהצלחה.

04/07/2016 | 22:12 | מאת: חלי

שמעתי על סיבוך בניתוח קטרקט שחלקיק מהרקמה שמסירים עף ונשאר בעין. הבנתי שסיבוך לא תמיד מגלים ואז נוצר נזק תמידי לעין? אשמח להסבר איך מתמודדים עם זה ו....האם סיבוך זה נכנס לקטגוריית פאשלה רפואית?

מדובר בסיבוך נדיר יחסית שבו במהלך הניתוח נותרת בעין חתיכת עדשה (קטרקט) חופשיה. בדרך כלל זה קורה במיקרים של קטרקט מתקדם במיוחד והחתיכה פשוט מתחבאת בעין למשל מאחורי בקשתית ופתאום צצה. כל פעם שהיא מטיילת בעין היא יכולה לשפשף את הקרנית ולגרום לפגיעה ולכן חשוב להסירה בהקדם. אין מדובר ברשלנות רפואית אלא באחד הסיבוכים הידועים ומוכרים.

והאם ניתן להזליף אותן לעיניים ללא הגבלה במשך היום? כנ"ל לגבי ויסוטירס?

בשני התכשירים יש חומר שימור. בסיסטיין UD אין ובדורטירס כתחליף לויסקוטירס.

•תחושת אי נוחות, צריבה קלה ותחושת גוף זר או חול בעין המנותחת שכיחה מאוד לאחר ניתוח קטרקט, מדוע זה קורה?

הסיבות מרובות: גירוי מהטיפות שמקבלים אחרי ניתוח, החתכים הניתוחיים, החרפה של דלקת עפעפיים כרונית ועוד.

האם שטיפת העין עוזרת בהקלת היובש בעין?

אחרי ניתוח קטרקט רגיל אפשר לשטוף את העין כשבועיים לאחר הניתוח וזה אכן יכול להקל תחשות יובש. לפני כן כדאי להשתמש בטיפות עיניים של דמעות מלאכותיות שהן סטריליות.

16/07/2016 | 15:36 | מאת: מזל

יש לי קוצר ראייה חזק ובדיקת טיפוגרפיה של העין שלי יצאה גבוהה . יש לי מיופיה גבוה וגם קטרט. מה דעתך על ניתוח ניתוח קטרט במקרה זה ומה הם הסיכונים ? האם הסיכון במקרה זה שכיח?

ההחלטה אם מוצדק לנתח תלויה בירידה בראיה, בפער שנוצר בין העיניים ובהפרעה לתפקוד וכמובן בעוצמת הקטרקט ולכן איני יכולה לייעץ בעניין. צריך להחליט לפי ההפרעה לאיכות החיים בעיקר. הסיכון לקרע ברשתית או להיפרדות רשתית עומד על כ-4% בממוצע ופוחת ככל שהגיל עולה.

כגון הקפדה על אי שפשוף העין. מתי אפשר להתייחס אל העין שנותחה כאילו הבריאה?

אחרי חודשאפשר להתייחס לעין באופן רגיל. אף פעם לא מומלץ לשפשף עיניים באופןיזק או קבוע.

22/05/2016 | 10:07 | מאת: אור

עברו כשבועיים מאז הניתוח בעין והושתלה עדשה לראייה טובה מקרוב. אך יש לי 3 שאלות: 1 בבוקר עם הקימה ופתיחת העין, ממש לא רואה כלום מקרוב, האם תקין? 2 האם תקין שלוקח בבוקר כשעתיים ויותר עד אשר מתחדדת הראייה ואפשר לקרוא? 3. האם יסתדר כעבור זמן והתופעה תחלוף או שמא יש בעייה. תודה רבה

שבועיים אחרי ניתוח הראיה פחות או יותר צריכה להיות די טובה אבל יש מקרים קצת יותר מורכבים שבהם לוקח זמן להתאושש. ייתכן שיש עדיין מעט בצקת קרנית שמפריעה בעיקר מיד בבוקר ומתבהרת וייתכן שמדובר בהתייבשות העין בלילה ואז כדאי לישון עם ג'ל לובריקציה.

21/05/2016 | 20:10 | מאת: שולי

לאחר ניתוח קטרקט בשתי העיניים. באחת לפני חמישה שבועות ובשניה לפני כשבוע. האם רגישות חזקה לאור יום טבעי בחוץ ומלאכותי (בבית, דוגמאת אור ניאון) היא טבעית לאחר ניתוח קטרקט? ואם כן כמה זמן זה עלול להמשך? האם חשיפה חזקה לאור יום לרגע או שניים יכולה להזיק?

סינוור הינו נפוץ מאד אחרי הניתוח והולך ודועך בשבועות שאחרי. לפעמים זה לוקח זמן רב יותר. אין סכנה ביציאה לשמש ובמאמץ של העין המסונוורת. כדאי לנסות שימוש בטיפות של דמעות מלאכותיות. לפעמים חלק מהסינוןר קשור ליובש.

22/05/2016 | 05:59 | מאת: שולי

ראשית תודה על התשובה. פשוט ביום שישי צרבו לי העיניים קשות, ואז שמתי טיפות מלאכותיות בחוץ כשאני מתבוננת לשמיים (לא לשמש) והסינוור בעין היה מאוד חזק - העין שנותחה לפני מספר ימים.. מקווה שזה לא גרם נזק. רואה בעין, אבל עדיין לא חד.

17/05/2016 | 11:21 | מאת: עמיאל

שלום רב , סבתי בת 70 , עברה ניתוח קטרקט לפני כ-10 שנים , לפני כחודש היא התחילה להרגיש טשטוש בראייה ועכירות , לאחר התעייצות עם הרופא המנתח שעשה לה את הניתוח התברר שהעדשה בשני העיניים זזה כל הזמן , והוא המליץ על ניתוח חוזר , האם זה מסוכן ניתוח שני בקטרקט ? מה הסבוכים ? והאם יש דרך למנוע את הניתוח ?

שנים אחרי הניתוח יצכן מצב שבו הזונולות, המיתרים שמייצבים את שק העדשה עם העדשה בתוכו, מתרופפים והעדשה זזה ממקומה. אין פתרון אחר למעט ניתוח. לפעמים אפשר לעקוב ולא לנתח אם המצב קל. בניתוח מקבעים את העדשה לדופן העין או לקשתית. הניתוח מסובך יותר מניתוח קטרקט אבל עדיף לעשותו לפני שהעדשה תיפול אחורה שאז מדובר בניתוח מורכב הרבה יותר.

14/05/2016 | 10:40 | מאת: נורית

כשלושה וחצי שבועות לאחר ניתוח קטרקט. העין אדמומית כתוצאה מיובש בעיניים (יובש כרוני ממנו סבלתי לפני הניתוח). היובש בעיניים לא הפריע לי לפני הניתוח. כמה זמן לאחר הניתוח עדיין העין המנותחת רגישה יותר ליובש?

זה מאד אינדיבידואלי. יכול להימשך כמה שבועות. ייתכן שמדובר ברגישות לחומרי שימור או לגירוי מהטיפות שמקבלים אחרי הניתוח.

11/05/2016 | 19:02 | מאת: אלי

הופניתי לניתוח פטריגיום . רופא אחד המליץ על ניתוח הכולל דבק ביולוגי . רופא אחר הפנה אותי ואף קבע לי תור לניתוח ללא שתל. איזו שיטה יותר טובה? תודה

היום כבר לא עושים רק הסרה של הפטריגיום ללא פעולה נוספת שתימנע את חזרתו. לכן שתל או מיתלה לפחות הם חובה. בין תפרים לדבק יש עדיפות קטנה לדבק.

עברתי לפני 6 ימים ניתוח קטרקט,והושתלה לי עדשה לראיה לרחוק. בבדיקה של הרופא מתברר שכעת אני רואה בעין המנותחת 6:6 ,הרופא המנתח המליץ לי בעין השנייה שגם לה מגיע ניתוח קטרקט להשתיל עדשה לראייה לקרוב לטענתו בחלק גדול מהיום לא אזדקק למשקפים. אשמח לשמוע חווד המקצועית. בתודה

הטכניקה שתיארת נקראת מונו-ויזן. היא מאד מקובלת. צריך לקחת בחשבון שיש סיכוי מסויים שהפער בין העיניים יפריע לך וגם שתהיה פגיעה בראיית עומק. יותר בטוח ללכת על פער קטן יותר בין העיניים ולכוון את הפוקוס של העין השניה לטווח ביניים כמו למחשב. ככה הפער קטן וגם אם מעדיפים בכל זאת להרכיב משקפיים הם יותר נוחים ומאוזנים.

06/05/2016 | 11:28 | מאת: חיה

שלום, אני צריכה לעבור ניתוח קטראקט בעין ימין. האם יש הבדל מבחינת תהליך הריפוי אם הניתוח מבוצע בקיץ או בחורף? כמה זמן אחרי הניתוח צריך להיזהר מחשיפה לשמש?

אין הבדל בין העונות ולא צריך להיזהר בחשיפה לשמש. יש לקחת בחשבון שאסור לשחות במשך כחודש אחרי הניתוח לכן בקיץ זו עלולה להיות גזירה קשה.

03/05/2016 | 10:34 | מאת: דב

אני חולה בגלאוקומה צרת זווית כתוצאה מכך איבדתי את הראייה בעין שמאל. בשנים האחרונות התפתח לחץ תוך עיני גבוה גם בעין ימין, עקב כך עברתי ניתוח וטיפולי לייזר בעין זו. כיום שדה הראייה שלי בעין הוא מרכזי וצר מאד. בנוסף לכך התפתח בעין זו קטרקט שהבשיל במידה כזאת שגורמת לי לקשיים חמורים בראייהה המצומצמת שנותרה לי. האם ניתן במקרה כזה לבצע ניתוח קטרקט, מה הם הסיכונים בניתוח כזה?

אכן מצב בעייתי. חשוב לדעת את המדדים של אורך העין, עומק הלשכה, מצב אנדותל הקרנית וכמה האישון מתרחב. ככל שהעין קצרה יותר (עיניים עם גלאוקומה סגורת זוית הינן בדרך כלל עיניים קצרות וקטנות) המצב יותר בעייתי. עם כל זאת יש סיכויים מצויינים לשיפור ומכיון שמדובר בעין יחידה, אם במהלך הניתוח מתפתח מצב של קושי בהשתלת העדשה, עדיף לוותר על כך ולהשאיר את התיקון למשקפיים.

תודה דוקטור. למה הכוונה לוותר על כך? האם קיימת סכנה של עלייה פתאומית בלחץ התוך עיני תוך כדי ניתוח וכתוצאה מכך הרס של שרידי הראייה שיש לי?

01/05/2016 | 05:10 | מאת: נורית

האם 10 ימים לאחר ניתוח קטרקט העדשה החדשה מקובעת כבר טוב בעין? מצאתי עצמי הלילה תוך שינה משפשפת קלות את העין המנותחת? האם לאחר 10 ימים זה יכול להשפיע? כי מותר לישון כבר ללא מגן לאחר שובע.

לא מומלץ עדיין לגעת או להרטיב וגם לא לשפשף. למרות זאת אני בטוחה שלא קרה שום דבר אחרי ששפשפת קלות. רק אחרי 4 שבועות מותר לשפשף קצת ואחרי 6 שבועות הלתך מקבל את חוזקו הסופי.

30/04/2016 | 00:43 | מאת: יוכבד

אני כשבוע לאחר ניתוח קטרקט. אני אמורה לטפטף 4 פעמים ביום טיפות מקסיטרול. בטעות יצא לי מספר פעמים לטפטף 2 טיפות לתוך העין בכל פעם (עקב אי הבנה). האם מינון זה יכול לגרום לבעיה בעין המנותחת?

אין בעיה לטפטף 2 טיפות בכל פעם ביחד. העין פולטת את העודף החוצה וזה רק גורם לבזבוז של טיפות מבחינתך.

30/04/2016 | 09:40 | מאת: יוכבד

שלו' ד"ר. לפני כחודשיים וחצי, עברתי ניתוח להסרת קטרקט בעין שמאל. העדשה שהושתלה היא מונופוקאלית- מכוונת לרחוק. ב"ה, אני רואה מצויין לרחוק, אך זקוק למשקפי קריאה. בעין ימין יש לי כרגע 7-. אני מרכיב עדשת מגע ולכן הראייה מאוזנת גם לראיה לרחוק וגם לקרוב.לפי דברי הרופא יש לי בעין זו קטרקט זניח. מספר שאלות: 1) מתי, בערך, אצטרך לנתח את עין ימין? 2) בתאריך 10 לפברואר, כתבת לי שיש פתרון נוסף. ניתן להשתיל עדשה ביפוקלית בעין ימין, שתאפשר ראייה לטווח רחוק ובינוני. האם לעדשה זו ישנן תופעות לוואי כדוגמת העדשה המולטיפוקלית? האם אפשר קבל המלצה לעדשה כזו, אם היא מוצלחת? שם היצרן וכו' תודה רבה מראש על תשובתך, חג שמח! קובי

מה שיהיה הכי פשוט עבורך לעשות הוא לבקש מהאופטומטריסט שיתן לך לעין שלא נותחה עדשת מגע שתשאיר אותך קצת קצר רואי ואז איתה תוכל לקרוא. יש מספר סוגי עדשות כאלה ולכל אחת תופעות לוואי דומות לאלו שישי עם עדשות מולטיפוקליות אך במינון מופחת. שתי העדשות שיש כרגע בארץ למיטב ידיעתי הן עדשת הקומפורט של אוקולנטיס ועדשת הסימפוני של AMO.

27/04/2016 | 21:07 | מאת: שולה

אני לאחר ניתוח קטרקט - שבוע -ויש לי יובש חזק בעיניים (שאובחן לפני הניתוח). כרגע עדיין מרגישה שריפה בעין והרגשה של גרד וצריבה. האם במידה ואני מטפטפת טיפות נגד יובש לעין מדי שעה, תופעות הלואי אמורות להעלם עם הזמן?

כעיקרון כן. כדאי לטפטף טיפות ללא חומרי שימור ולשלב כם טיפות עם חומצה היאלורונית וגל. לפעמים הטיפות שמקבלים אחרי הניתוח תורמות להחמרה ולכן לעיתים כדאי לשקול החלפתן.

28/04/2016 | 08:57 | מאת: שולה

האם סיסטיין או ויסקוטירס מתאימים?

24/04/2016 | 14:20 | מאת: אור

שלום לפני כחצי שנה אחרי תקופה של שנתיים נאלצתי להחליף משקפיים בעקבות גדילת המספרים היחצנית ל 2.75 והשמאלית ל2.5 מאחד וחצי. לאחרונה הרגשתי שוב שאינני רואה כראוי והתברר שהספר גדל במספר אחד בשתי העיניים.האופטומטריסט אמר לחכות כחודשיים ללכת לרופא עיניים כי יש מצב דחוף לניתוח. אודה על תגובתך. חג שמח אור

נשמע שאכן כנראה מדובר בקטרקט. אין סיבה לחכות חודשיים אם זה כבר מפריע.

21/04/2016 | 21:14 | מאת: שולי

האם בין המגבלות לאחר ניתוח קטרקט מותר לכווץ את העין המנותחת - לצורך עצימתה על מנת לראות בעין הבלתי מנותחת. האם זה יכול לגרום לתזוזת העדשה המושתלת?

מותר לכווץ את העפעפיים ולאמץ את העין בנסיון לראות.

לפני 9 שבועות עברתי נתוח קטרקט (לאחר ש-9 חודשים קודם עברתי באותה עין ניתוח להסרת ממברנהERM לאחר ניתוח הקטרקט התבקשתי לקחת 6 פעמים ביום סטרודקס +3 פעמים נבנק,חודש ימים. מיד לאחר שהפסקתי עם הטיפות התפתחה לי דלקת בעין ונדרשתי להמשיך עם אותן הטפות 3 שבועות ולהגיע עם צילום OCT לבקורת. הצילום הראה שאני סובל מבצקת מקולרית . עברתי זריקה בלחמית(טראסנס סב טנון) והתבקשתי להמשיך עם אותן טיפות (6פעמים סטרודקס+3 פעמים נבנק) במשך חודש נוסף ולהגיע לבקורת עם צילום OCT. עפ"י האמור בהתוויות של תרופת הסטרודקס ,טיפול ממושך עלול לגרום לתופעות לא רצויות ,האם טיפול בטיפות הנ"ל במשך 3 חודשים לא עלול לפתח סיבוכים?

טיפול ממושך יכול לגרום במקרה שלך לעליית לחץ תוך עייני ולכן יש צורך במעקב. כמו כן הסטרואידים מעלים את הסיכוי לפתח זיהום כמו בהרפס או פיטריה.

14/04/2016 | 21:56 | מאת: שמעון

שלום שמי שמעון בן 46, עברתי ניתוח קטרקט לפני שבועיים רואה מטושטש ומעט מעוות ומחוק, בבדיקת הביקורת לאחר שבוע נאמר לי שהראיה 6/6 ונמר בנוסף שיש צלקת קטנה שנוצרה מהניתוח בגלל שהקטרקט בשל. בטופס בדיקה כתוב צלקת בק"א, אין לי מושג מה זה צלקת בק"א ואני מעוניין לדעת מה זה. והאם צלקת מסוג זה יכולה לגרום לגרום לטשטוש ותמונה מעט מעורפלת, האם טיפול בלייזר להסרת הצלקת ישפר את הראיה ואחזור לראות צלול? תודה מראש על התשובה.

אכן לעיתים כאשר הקטרקט מתקדם מאד, חלק ממנו מצטלק על גבי הקופסית האחורית של העדשה (קא). בניתוח ניתן לנסות ולהסירה עד גבול מסויים ולפעמים אם הצלקת משמעותית, אפילו פותחים את הקופסית ומסירים אותה עם הצלקת. זה מוסיף למורכבות הניתוח ועלול להביא לאובדן זגוגית וסיבוכים נוספים. לכן, אם הצלקת קטנה או לא מרכזית, כדאי לפעמים להשאירה ולהמתין ולראות אם היא מפריעה לראיה ואם היא כן מפריעה עושים לייזר לפתיחת הקופסית כמו שעושים לטיפול בקטרקט מישני וזה אמור לפתור את הבעיה.

16/04/2016 | 16:26 | מאת: שמעון

תודה על התשובה , הרופא המנתח אמר לי צלקת קטנה , ויכול להיות שזה מה שגורם לי לטשטש ויקראו לי בעוד שלושה חודשים להסיר אותה וזה פשוט ומהיר. לפני 4 שנים עברתי קטרקט בעין ימין כשהעין היתה עדין לא במצב מתקדם, והפעם באמת משכתי את הזמן עד למצב שא ת ההורים שלי לא הצלחתי לזהות ממרחק 3 מטר. עכשיו נכנסה בי יותר הבנה מתשובתך וגם החשש שלי נעלם, שוב פעם תודה וחג אביב שמח.

10/04/2016 | 22:47 | מאת: יגאל קליין

אני כל 6 חודשים ביקרתי אצל רופא עניים ותמיד נאמר לי שיש התחלה של קטקרקט כפי ששחחצי לכם בביקור האחרון לפני כחודש נאמר לי שיש לי קטרקט שאלתי האים זה יכול לקרות והאים לנתח כבר

אם לפני 6 חודשים או 7 היה רק קטרקט קל, לא סביר שהוא כבר חמור ומחייב ניתוח מבחינה רפואית. מבחינת איכות החיים מה שהבנתי ממך שלא מפריע לך במיוחד, לכן כדאי לחכות שיקרה אחד מהשניים- או שיהיה קטרקט מאד מתקדם והרופא כבר ימליץ על ניתוח או שאתה תרגיש הפרעה משמעותית.

09/04/2016 | 11:19 | מאת: יגאל קליין

כל חצי שנה אני נבדק אצל רופא עניים עד הפעם האחרונה נאמר לי שיש התחלה של קטרק לפני כחודש נאמר לי שיש קטרק אין לי ירידה בראיה האים צריך לעשות ניתוח מיד או לחכות לירידה משמעותית בראיה אני בן 72 תודה

את הקטרקט מנתחים אם הוא מפריע לראיה או אם הוא מאד מתקדם והרופא חושב שלא כדאי לדחות את הניתוח משום שדחייתו עלולה להביא לניתוח מורכב יותר. נשמע שבשלב זה אין לך הפרעה ושהקטרקט אינו מתקדם- לא סביר שבתוך 7 חודשים שעברו מהאבחנה הראשונה הוא הגיע למצב שמתחייב ניתוח.

30/03/2016 | 10:40 | מאת: דורית

שלום. אמא שלי בת 65 צריכה לעבור ניתוח קטרקט. יש לציין שהיא לא שומעת טוב ומצויידת במכשיר שמיעה. ביררנו בבית החולי קפלן ושם אמרו שצריך לעשות ניתוח בהרדמה מלאה ולהביא אישור פסיכיאטר. רציתי לדעת למה צריך אישור פסיכיאטר? והאם חובה הרדמה מלאה? אמא לי מאד מפחדת ולא מעוניינת בהרדמה מלאה. תודה

כמובן שאין צורך בניתוח בהרדמה כללית לאדם השומע עם מכשיר שמיעה. או שמגנים על המכשיר מפני הירטבות או שמוציאים אותו לניתוח. אם היא ממש חירשת זו קצת בעיה מכיון שבניתוח כל הגוף מכוסה ורק העין פתוחה אך לא רואה ולכן אין תקשורת עם אדם חירש בניתוח. עם זאת, מנותחים רבים חירשים מבינים את העניין ובוחרים באפשרות של ניתוח בהרדמה כללית ללא אפשרות לתקשר. ייתכן שבקרפלן התרשמו שהפרעות נוספות למעט כבדות השמיעה אצל אימך ולכן ביקשו אישור פסיכיאטר?

25/03/2016 | 07:08 | מאת: שולה

אני סובלת מקוצר ראיה. מרכיבה משקפיים מינוס 7.אני אמורה לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים, בהפרש של חודש. במידה ומורידים את המספר כמעט לאפס בניתוח בעין הראשונה כיצד ניתן להתמודד במהלך החודש עד לניתוח השני? הרי ההפרש הוא מאוד גדול. אם יש לי צילינדר האם אזדקק למשקפים (גם אם במספר נמוך או אפסי)?.

אין פתרון טוב לתקופת הביניים למעט הרכבת עדשת מגע על העין הלא מנותחת. אם יישאר צילינדר ייתכן שתרגישי צורך להרכיב משקפיים חלק מהזמן.

26/03/2016 | 22:34 | מאת: שולה

שאלתי הייתה במידה ומספר העדשות מינוס 7, ואני אמורה לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים בהפרש של חודש, כיצד המוח יוכל לעכל פער כזה גדול בשתי העיניים במהלך החודש? (גם אם ארכיב עדשה על העין השניה במספר הדרוש, עדיין יווצר פער מעשי גדול בין שתי העיניים). אופטומטריסט אמר לי כי מקובל להוריד את המספר בעין הראשונה לחצי, על מנת למנוע את אי הנוחות.

22/03/2016 | 16:48 | מאת: טלי

שלום רב, אבי עבר ניתוח קטרקט לפני 6 ימים והוא טוען שהוא רואה דרך "וילון". הוא איננו מזהה מספרים מהשורה השנייה בטבלה ואין שיפור במצב... האם זה יכול להצביע על הפרדות רשתית? הרופא שלו בחו"ל כך שאינו יכול להתייעץ עימו. האם עליו לפנית לרופא או שתופעה זו תחליף בעוד כמה ימים וצריך רק סבלנות?

הכי סביר שיש לו בצקת בקרנית והיא תשתפר כל יום קצת עד שתתבהר. אם חלה התדרדרות, כלומר הראיה היתה טובה מיד אחרי הניתוח וכעת ירדה- יש צורך להיבדק בדחיפות. אולם אם הראיה היתה כך מיד אחרי הניתוח, אפשר להמתין לבקורת הבאה שאמורה להיות בשבוע הקרוב.

23/03/2016 | 07:27 | מאת: טלי

תודה רבה נמתין

19/03/2016 | 20:31 | מאת: שלי

אימי בגיל 85 עם מחלת ניוון רשתית מקבלת זריקות אבסטין.הוצע לה במקביל לעשות ניתוח קטרקט.האם זה נכון? האם המנתח חייב להיות בעל מומחיות רשתית?

אם יש קטרקט משמעותי הרי שניתוח קטרקט יביא לשיפור בראיה עד להיכן שהרשתית מאפשרת את השיפור, כלומר כנראה שהיא לא תראה 6/6 אבל תשתפר עד לפוטנציאל שיש לה בהתאם לגודל הבעיה ברשתית. אם יש ממש צלקת או נזק נרחב הרי שיהיה שיפור מבחינת כמות האור ושיפור בראיה הפריפרית בלבד. לדעתי עדיף שינתח מומחה לקטרקט בכל מקרה ודוקא במיוחד עין שמקבלת הזרקות שהיא עין לא בתולית.

18/03/2016 | 18:39 | מאת: אבו סאלח ראיף

עברתי לפני יותר מעשר שנים ניתוח של היפרדות רשתית בהדסה והחליפו לי עדשה לפני שלוש שנים יש לי כפילות בראיה אני רואה את האובייקט וגם כן מין של הצל שלו פניתי לרופא העיניים ואמר שהעדשה זזה ממקומה וזה נקרא ברפואת העיניים sunshine השאלה שלי האם יש אפשרות להחזיר את העדשה במקומה או להחליף בלי סכון ופגיעה ברשתית או האם אפשר עוד פעם להכניס שמן לעין להדביק את הרשתית וגם להחליף את העדשה כי הכפילות מפריעה מאוד ובעיקר בלילה

באופן כללי התשובה היא כן אך בגלל מורכבות המקרים הללו כל מקרה נידון לגופו. השם הוא sunset והכוונה לצניחה של העדשה כלפי העדשה.

19/03/2016 | 08:36 | מאת: אבו סאלח ראיף

השאלה שלי אם אני עובר עוד ניתוח להרכבת עדשה או החזרת העדשה למקומה האם יש סיכון של היפרדות רשתית במהלך הניתוח כי עברתי הרבה ניתוחי רשתית בעבר זה מה שמרתיע אותי לעבור ניתוח החלפת עדשה

16/03/2016 | 12:36 | מאת: אורלי

צהרים טובים! לפני 15 שנים עברתי ניתוח מונוויז'ן להסרת משקפיים.קרנית עין ימין שויפה כך שמאז אני רואה איתה רק מקרוב.ביום ראשון עברתי ניתוח קטרקט בו הושתלה עדשה רגילה לרחוק.האם הראיה תישאר רק מקרוב או שיש סיכוי שאראה מרחוק? כרגע העין עדין עם מגן ומטושטשת. אשמח לתשובתכם

אם הושתלה עדשה לרחוק תראה רק לרחוק ולא תראה לקרוב באותה עין. לא משנה מה היה קודם.

מתי שתרצה

08/03/2016 | 11:44 | מאת: צפי

שלום לפני כחצי שנה עברתי ניתוח קטרקט, הושתלה עדשה טריפוקלית, אני רואה טוב למרחק לקריאה פחות בסך הכל בסדר, לעיתים בצד העין אני רואה מעין ריפרוף וגם לעיתים מול העין ובעיקר כאשר אני מול לוח למידה, האם זה צריך טיפול, עלי לעבור גם בעין השניה ניתוח האם ניתן למנוע זאת?

ייתכן שהריפרוף הוא תופעת לוואי של העדשה המושתלת. זו תופעה שיכולה לקרות עם כל סוג עדשה והיא קשורה לעצם היות העדשה גוף רפרקטיבי שמחזיר קרנית אור . אין מה לעשות לשיפור העניין אבל תמיד כדאי לבדוק את העין כדי לשלול סיבות אחרות פחות סבירות. נראה לי שבכל זאת בעין השניה כדאי להשתיל את אותה העדשה.

05/03/2016 | 08:37 | מאת: יואב

שלום שתי שאלות: 1) אם אני עובר ניתוח קטרקט בעין שמאל בלבד ועין ימין עם מס של 4- וצילינדר האם אוכל לבחור עדשה מולטיפוקלית לעין שמאל, אני גם מבין שהמס בשמאל יהיה חייב להשאר כלשהו ולא אוכל להגיע לאפס בגלל ההפרש הגדול מעין ימין אבל האם כן אוכל לבקש מולטיפוקל לקריאה מקרוב 2) האם מומלץ ניתוח לייזר לכל המקרים או שגם פאקו מספק ולא חייבים לייזר מה בעצם קובע את השיטה תודה

באופן כללי לא מומלץ להשתיל עדשה מולטיפוקלית רק בעין אחת. אם משתילים מולטיפוקלית בהכרח מכוונים למרחק ואז הפוקוס האחר בעדשה יוצא לקרוב. אי אפשר לכוון כמו שאתה אומר למספר כלשהו וגם לקרוא. האופציה הכי טובה היא לכוון למינוס 1.5-2-3 ואז הפער לא יהיה גדול אך תמשיך להרכיב משקפיים למרחק. או שתצטרך לנתח 2 עיניים. לגבי לייזר- אין חובה לנתח בלייזר. הלייזר מאפשר למנתח לעשות חלק מהתחלת הניתוח בעיקר בעזרת הלייזר וההמשך בפאקואמולסיפיקציה.

05/03/2016 | 17:58 | מאת: יואב

תודה על התשובה האם התחלת הניתוח בלייזר עדיפה בכל מקרה על ידנית או כל דרך אחרת

01/03/2016 | 13:39 | מאת: נורית

רציתי לשאול אותך איך בניתוח קטרקט אפשר שלא לזוז ...הרי קשה לשלוט בפחד המון תודה נורית

נדיר מאד שאנשים זזים בניתוח אולי מרוב פחד... אבל ברצינות- המנתח מניח את ידיו על מצחך ומייצב אותך ובאמת שאין חשש. גם את העין מייצבים מכשירי הניתוח. אפשר לשקול קבלת טשטוש להרגעת הפחד.

04/03/2016 | 16:54 | מאת: נורית

29/02/2016 | 12:39 | מאת: אריק

אני 4 ימים לאחר ניתוח קטרקט. הוחלפה העדשה למונו וכוונה לאיפוס הראיה בעין שמאל. ברגע שהסרתי את התחבושת, רואה מעולה למרחק של כ-30 סמ' ומטושטש מעבר למרחק זה. בבדיקה שבוצעה יום לאחר הניתןח- נאמר לי שיש לי בצקת.. האם יש קשר בין הבצקת לחוסר השיפור בראיה?

בהחלט, כאשר הבצקת תחלוף הראיה תתבהר ואז גם תוכל לדעת אם אתה רואה טוב לרחוק או לקרוב. סביר שהראיה תהיה כמו שכוונה לכך.

לפני שבוע עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין ועדיין רואה נקודות שחורות כאילו שוחות מול העין. הרופא ,לאחר בדיקת מעקב שבוע לאחר הניתוח,אמר שהכל בסדר והתופעה תחלוף. שאלתי לרופאי הפורום הניכבדים - הכל בסדר ? מתי אמור לחלוף ? בכבוד רב ותודה ,יוסי.

הנקודות השחורות הן סימפטום של עכירויות שצפות בזגוגית ויכולות להיות חדשות או ישנות. לא תמיד הן חולפות אך בדרך כלל הן משתפרות או מופיעות רק לעיתים נדירות יותר.

דר מיכאלי ,תודה דבה על תשובתך המהירה ! עלי להוסיף שלפני הניתוח שבוצע בלייזר ,מעולם לא היתה לי תופעה כזו,ואני בן 70 ,כך שבוודאות קרה בעקבות הניתוח. האם תופעה זו , בנוסף לאי נוחות שגורמת לי , מסוכנת ועלולה לפגוע בראיה ,האם יש צורך בטיפול כלשהוא ? שוב ,רב תודות להיתיחסותך !! בכבוד רב ,יוסי.

19/06/2021 | 10:44 | מאת: ניסים סונסול

האם הנקודות השחורות אחרי ניתוח קטרקט תופעה חולפת ואך הן נאלמות.האם צריך טיפול נוסף.

שלו', ד"ר. לפני כשלושה ימים עברתי ניתוח קטרקט שעבר בהצלחה, ב"ה. היום ראיתי שליד האישון ישנו כתם אדום בקוטר של 4-5 מ"מ. חוץ מזה, הראייה מצויינת למרחוק. (הושתלה עדשה מונופוקלית). אני מרגיש צריבה קלה מאוד בעין. האם דבר זה נורמלי? מה עלי לעשות? תודה רבה מראש, שבת שלום! קובי

כנראה שאתה מתכוון לכתם אדום ליד הקרנית באזור החיבור עם הלובן. נשמע שמדובר בדימום קטן. אם אין תופעות נלוות כמו כאבים וירידה בראיה זה לא נשמע לי דבר מדאיג אלא דימום קטן שיחלוף מעצמו.

רוב תודות על התשובה, ד"ר. אם אחליט על כיוון לרחוק לפני הניתוח. 1. מתי אוכל להתאים משקפי קריאה, בערך? 2. בהנחה שהמספר יהיה 2.5 , עד איזה מרחק מהעין אוכל לקרוא ללא משקפיים? חשוב לי טלפון, מחשב וכו'. 3. האם אוכל להרכיב את המשקפיים הרגילים (אני קצר ראיה, בינתיים..) לאחר הניתוח? מה ניתן לעשות כעת? תודה רבה רבה! קובי

בתקופת הביניים תוכל לראות לרחוק עם העין המנותחת ולקרוא מקרוב עם השניה. רוב הסיכויים שכן תוכל להסתדר עם משקפיים למרות הפער שיווצר בין העיניים. אם לא- תצטרך להרכיב עדשת מגע על העין עם מינוס 7 ולהרכיב משקפי קריאה. את המשקפיים עדיף להתאים רק אחרי כחודשיים כדי שהמספר יתייצב.

15/02/2016 | 00:26 | מאת: ארד

שלום רב חודש לאחר הניתוח.הניתוח עבר בהצלחה אולם הראיה שלי לא טובה בכלל.לאחר בדיקה -2 יש לציין אני בן 47 מעולם לא הרכבתי משקפיים ולא מעוניין.לא רואה בעיין המנותחת לרחוק מה האופציה לעניין מאוד מפריעה לי העניין וכן מפריע לנהיגה ולעבודתי כבעל מקצוע.

הפתעה רפרקטיבית של מינוס 2 אחרי ניתוח כשלא מכוונים לכך הינה יחסית נדירה. קודם כל צריך לשלול תזוזה של העדשה או סינדרום אחר שיכול להסביר את השינוי והוא גם הפיך. אם הכל תקין צריך לבדוק למה זה קרה ולחזור על החישובים של העדשה גם כדי להבין למה זה קרה וכדי למנוע את הטעות בעין השניה. הדרך הכי טובה היא להשלים עם העניין ולהרכיב משקפיים משום שכל פתרון אחר יכול להיות כרוך בסיבוכים. אופציות אחרות הן תוספת של עדשה בעין או החלפה של העדשה שהושתלה או לייזר להסרת משקפיים.

15/02/2016 | 18:14 | מאת: ארד

הניתוח רק בעין ימין הרופא אמר שתיהיה ראיה לרחוק ולקרוב יש אפשרות שתיהיה אולי בעיה .אבל לאחר הניתוח מתברר שישנה טעות .מה אפשר לעשות על מנת לתקן משקפיים אינה אפשרות.

12/02/2016 | 16:49 | מאת: רינת

אני שבוע אחרי ניתוח קטרט ויש לי ירידה בראייה בבדיקת רופא התקבלה התשובה הבאה- os לחמית שקטה ,קרנית שקופה ללא צביעה ל"ק עמוקה ת, +אישון עגול מורחב, pciol במקום,ממברנה ציקליטית על העדשה,דיסקה גבול חד,מקולה שמורה רשית צמודה, לסיכום -ממברנה ציקליטית אחרי tass רציתי לדעת האם הבדיקה תקינה ולמה אני רואה מטושטש בעין המנותחת ומה זה הממברנה הציקליטית האם זה חמור והאם אפשר לתקן את זה או שהניתוח נכשל

TASS זו תגובה דלקתית סטרילית אחרי ניתוח עיניים בדרך כלל אחרי ניתוח קטרקט. המונח המלא- toxic anterior segment syndrome. בדרך כלל מדובר בתגובה דלקתית שמשתפרת עם טיפול אינטנסיבי בטיפות סטרואידליית או בעדורים לפי הצורך ובדרך כלל חולפת במלואה. הממברנה הציקליטית הינה התגובה המרוחה על פני העדשה שהושתלה.

לפני 3 ימים (ב-9.2 ) עברתי ניתוח קטרקט ,עד מתי מומלץ להמשיך לישון עם כסוי מגן לעין? כמו כן, מעת לעת צפים ונעלמים כתמים שחורים,האם הם יעלמו עם הזמן? תודה על התייחסותכם

עם המגן יש לישון במשך שבוע. אם הכתמים הופיעו רק אחרי הניתוח ולא היו קיימים לפני כן כדאי לציין זאת בבקורת הבאה אצל המנתח.

12/02/2016 | 09:11 | מאת: אבי

לפני יומיים עברתי ניתוח קטרט ואני רואה בעין הזאת מטושטש לגמרי יש לי בעין כמו בועת אויר מה זה יכול להיות ואיך מטפלים בזה האם זה יעבור מכיוון שאני רואה בעין המנותחת כמו לפני הקטרט ואני בלחץ האם יכול להיות שהניתוח לא הצליח ואיך מטפלים בבועת אויר הזאת בתודה מראש

השארת בועת אוויר בעין נפוצה ובדכ זה נעשה בכוונה על מנת לשפר את הסגירה של העין על ידי הבועה או כדי להצמיד שכבה פנימית בקרנית. הבועה נספגת בעצמה. אם הרופא בדק אותך ולא מצא בעיה יש לצפות לשיפור בראיה במהלך השבוע הראשון אחרי הניתוח.

שלו' ד"ר. תודה רבה על התשובה המקצועית והמהירה. אני רוצה לציין שאני בן 43 בערך. אם אבחר באפשרות של השתלת עדשות לרחוק (משקפי קריאה). 1. לאיזה מספר כדאי לכוון? האם פלוס 1, פלוס 2 וכו'. 2. בעתיד: האם המספר יגדל, כך שאצטרך להחליף משקפי קריאה, למשל? ומה עם עין ימין? (יש בה קטרקט מתחיל..ניתוח קטרקט והשתלת עדשה זהה לעין שמאל?) מה עדיף לי כעת? אני די מתלבט.. ושוב, תודה רבה מראש על כל העזרה!! קובי

כשמכוונים לרחוק מכוונים קרוב לאפס, ללא מספר. מעט לכיוון צד המינוס, עד מינוס חצי. לקריאה תזדקק לפלוס 2.5-3. כשתנתח את העין השניה תוכל להחליט אם לכוון כמו בעין הראשונה או מעט לקרוב למשל למינוס אחד וחצי, מה שיאפשר לך לקרוא בחמשב ללא משקפיים. יש גם עדשות שהן ביפוקליות לרחוק ולטווח ביניים שתוכל להשתיל רק בעין אחת, כלומר בעין השניה במקרה שתתחרט על הבחירה בעין הראשונה.

שלום רב, עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת. עכשיו אני צריכה לעבור בעין השניה. איזה עדשה מומלץ לבקש? עלי לציין שאני בשנות ה70. עד עכשיו השתמשתי במשקפיים מולטי פוקאל. אני צריכה גם לרחוק וגם לקריאה. בתודה, יפה.

את כמובן צריכה לדון על כך עם המנתח לפי המצב בשתי העיניים. אם 2 עיניים זהות סה"כ ושתיהן מנותחות את יכולה או לשקול עדשות מולטיפוקליות או טריפוקליות, שיתנו לך ראיה דו-עינית לכל הטווחים. אופציה שניה לכוון עין אחת לרחוק ועין שניה לקרוב ואז עם כל עין רואים בנפרד. לא תמיד ניתן להסתגל למצב כזה.

04/02/2016 | 16:47 | מאת: יפה

תודה על תשובתך המהירה. מה שעדיין לא ברור לי, אם מומלץ לעשות על עין אחת עדשה מולטיפוקלי? עין אחת כבר נותחה. לא יודעת איזו עדשה שמו. האם קופת חולים מכבי מממנת עדשות מולטיפוקליות? שאלה נוספת: האם תרגילי בייטס יכולים לשפר את הראיה לראיה מרחוק (לבת שלי) היכן אפשר לתרגל אותם? בתודה, יפה

שלו', ד"ר. תודה רבה על התשובה המקצועית. רק שאלה קטנה: אם המנתח יכוון עין שמאל למינוס 1, אוכל להרכיב עדשת מגע עם מס' מינוס 7 על עין ימין. ומה ארכיב על עין שמאל עדשת מגע עם מספר מינוס 1? או אולי להשאיר אותה ללא עדשה כלל? מהן האפשרויות לרשותי כעת? אשמח לתשובתך! תודה רבה מראש. קובי

כל האפציות פתוחות עם עדשות: 1. עדשה לעין המינוס 1 ומשקפי קריאה 2. עדשה למינוס שתשאיר אותך קצת קצר רואי ואז גם משקפיים שכאשר תסיר אותם תוכל להסתדר במחשב או אפילו לקריאה (תלוי כמה מינוס תשאיר עם העדשה) ללא המשקפיים 3. עדשה רק למינוס 7. העין של המינוס 1 תעזור לך קצת מקרוב אבל זה בדרך כלל לא מספיק למחשב או לעיתון

שלו' ד"ר. תודה רבה על התשובה המקצועית והמהירה. אני רוצה לציין שנית. אני בן 43 בערך. אם אבחר באפשרות של השתלת עדשות לרחוק. 1. לאיזה מספר כדאי לכוון? האם פלוס 1, פלוס 2 וכו'. 2. בעתיד: האם המספר יגדל, כך שאצטרך להחליף משקפי קריאה, למשל? ומה עם עין ימין? (יש בה קטרקט מתחיל..) מה עדיף לי כעת? אני די מתלבט.. ושוב, תודה רבה מראש על כל העזרה!! קובי

02/02/2016 | 19:26 | מאת: אמנון

הנני בן 69. בשנת 2011 הודיע לי לראשונה רופא העיניים על היווצרות קטרקט בשתי העיניים. משנת 2012 אני לוקח באפן קבוע כדורי דואודארט. האם עלול להיות קשר בין נטילת הכדורים הנ"ל וההחמרה במצב הקטרקט (הרבה יותר בעין שמאל)? אני אמור לעבור בחודשים הקרובים ניתוח קטרקט. האם אצטרך להימנע מנטילת הכדורים? לאיזה תקופה? בתודה רבה מראש, אמנון

הדואודרט לא מחמיר את הקטרקט אבל יכול לגרום לשינויים בקשתית בשימוש ממושך וזה עלול להפריע בניתוח. אם אתה מקבל את הכדור מ-2012 אין אעם להפסיקו לקראת הניתוח

שלום וברכה. אני אמור לעבור ניתוח קטרקט בעין שמאל בעוד כשבועיים. בעין ימין מתחיל לי קטרקט (כרגע, זניח לפי דברי הרופא). אני מעוניין בהשתלת עדשה מונופוקאלית. כעיקרון, אני קצר ראייה. יש לי בשתי העיניים מספר מינוס 7. שאלתי את הרופא המנתח, האם אפשר לכוון את העדשה למינוס 1, בערך. הוא ענה לי שאני עלול לראות כפול... האם נכון הדבר? אם כן, מה כדאי לי לעשות? מהן האפשרויות ? אשמח לתשובתך. תודה רבה מראש! קובי

יצירת פער של 6 מספרים בין העיניים עלולה ליצור הבדל בגודל התמונה שכל עין רואה ולגרום לאי נוחות וקושי כולל כפל ראיה. הפתרון הפשוט למקרה שלא תסתגל למשקפיים אחרי הניתוח הוא להרכיב עדשת מגע על העין הלא מנותחת. תוכל לנסות כבר עכשו אצל אופטומטריסט ולראות אם תסתגל לעדשה. במקרה הגרוע שבו לא תסתגל למשקפיים או לעדשה, תאלץ לנתח את העין השניה מוקדם מהמתוכנן. אם תכוון את המספר למינוס 3 יש יותר סיכוי שתוכל להרכיב בנוחות יחסית משקפיים אחרי הניתוח.

01/02/2016 | 08:31 | מאת: נעם

שלום רב, אישתי צריכה לעבור בחודש הבא ניתוח להסרת קטרקט. בשביל שנוכל לעשות את הבחירה הנכונה יותר עבורנו, אנו מבקשים אם ניתן, לדעת ולהבין (בשפת הדיוטות) מה ההבדלים בין הסרת הקטרקט בשיטה הישנה יותר והמסורתית לעומת ההסרה בלייזר? וכמובן מה עדיף/כדאי? תודה מראש נעם.

בשני סוגי הניתוחים הקטרקט מוסר על ידי מכשיר הפאקואמולסיפיקציה- מכשיר שמרסק את העדשה ואף שואב אותה ובשני סוגי הניתוחים מושתלת אותה עדשה ובאותו האופן. מכשיר הלייזר הינו סכין יוקרתי שמבצע מספר דברים באופן מכאני לעומת היד של המנתח. הלייזר יכול לבצע את החתכים בקרנית- פעולה זו כבר אינה מקובלת משום שנמצא כי הלייזר גורם לנזק לקרנית. הלייזר פותח את הקפסולורקסיס- הפתח של קופסית העדשה. הלייזר עושה זאת בצורה מושלמת ומדוייקת אך ביד מיומנת של מנתח גם כן מתקבל פתח מושלם. הייתרון המרכזי של הלייזר הוא בחיתוך העדשה והכנתה להוצאה והריסוק על ידי הפאקואמולסיפיקציה. הדבר לא חשוב כאשר מדובר בקטרקט רך יחסית אך כן מוסיף במקרה של קטרקט נוקשה. כנראה שהלייזר מוריד את מידת הנזק לקרנית בעת ריסוק עדשה שהיא קשה והריסוק שלה דורש אנרגיה גבוהה של הפאקואמולסיפיקציה.

07/02/2016 | 00:36 | מאת: נעם

תודה רבה על תשובה כל כך מפורטת. דבר נוסף, האם קיים קשר בין האופן בו יבוצע הניתוח כפונקציה של הגיל? (לא ציינתי זאת בתחילה, אישתי בת 46). שוב תודה, נעם.

בן 69,זקוק בקרוב לניתוח קטרקט. רופא העיינים שלי הרתיע אותי מעט, מאחר וטען שיש לי עיינים קטנות והניתוח יכול להיות מסוכן יותר,או עם אחוזי הצלחה נמוכים.הוא לא הרחיב. לא הצלחתי למצוא חומר באינטרנט על הנושא. אודה לך על הרחבה בנושא של ניתוחי קטרקט לבעלי עיינים קטנות, ו\או הפניה למאמרים בנושא. פרטי בדיקת העינים שלי: ar +8.00 -2.00/157 le +7.75-1.50/178 gonion be open angle +2 pigment האם יש בארץ מרפאות עם מומחיות ונסיון רב עם עיינים קטנות? אין בעיה כספית ובוודאי לא כשמדובר בעיינים.ואיני רוצה ליפול לידי רופא חסר נסיון בעיינים קטנות.האם יש מרפאות בחו"ל שידועות בנסיון ובאחוז הצלחה גבוה בניתוחים אלה?

עיניים קצרות הן יותר צפופות ולכן הניתוח מעט יותר מורכב אבל במספרים שלך זה עדיין בגבול הסביר. מעניין מה אורך גלגל העין במדידת הביומטריה. אורך עין קצר במיוחד זה כבר סיפור אחר. לפי המספרים במשקפיים סביר שהאורך אצלך סביב ה-20 וזה עדיין פחות בעייתי.

30/01/2016 | 14:32 | מאת: jacob

ראשית תודה על התשובה המהירה,שאלות נוספות 1.מה האחוז באוכלוסיה של בעלי עיניים קטנות? אני מתכוון להסיק מכך האם מדובר בניתוח נדיר שיתכן שאפול לידי רופא שירכוש נסיון על עיני 2.האם יש כיום מכשירי לייזר חדישים ומדוייקים יותר בחלק מהמרפאות שמקטינות את הסיכון? האם הנושא בפיתוח וכדי להמתין? רופאת העיניים שלי אמרה שהקטרקט עדין במצב התחלתי ולא דחוף ואפשר להמתין. 3.האם יש מנתחי קטרקט עם התמחות בעיינים קטנות וכיצד ניתן לאתרם? אני מניח שהנסיון של הרופא,והציוד שנמצא ברשותו הוא פקטור מרכזי בהצלחה? הנושא חשוב לי מאד,לכן אני חופר.לאבד ראיה בניתוח, מבחינתי זה מוות. תודה מראש