פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
2239 הודעות
2213 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

13/01/2013 | 15:03 | מאת: אלון

לאחר ניתוח קטרקט (מונו פוקאל) ששיפר מאוד את חדות הראייה אבל לאחר כמה ימים הופיעו בשדה הראייה מן מקבץ של נקודות כמו גרגרי חול שחורים שנעים יחד עם כיוון ההסתכלות. בולט באופן מיוחד כשאני מסתכל על רקע בהיר (נניח קיר לבן) לא מופיע בעיין הלא מנותחת. האם תופעה רגילה לאחר ניתוח? תודה אלון

אכן התופעה מוכרת. מדובר בעכירויות בזגוגית שיתכן שהיו קיימות גם לפני הניתוח והתרבו או שהופיעו אחרי הניתוח. למרות שמדובר בתופעה מוכרת כן כדאי להבדק בהקדם אצל המנתח כדי לוודא שאכן מדובר רק בעכירויות בזגוגית ולא בבעיה אחרת. בעיקרון אין לכך טיפול אולם מוחנו מסתגל לתופעה ומפסיק להבחין בה רוב הזמן.

05/01/2013 | 20:39 | מאת: שירלי

בת 62, יש לי קוצר ראייה -10, בהמתנה לניתוח קטרקט. מכיוון שבכל כמה חודשים המספר שלי משתנה, התחלתי להשתמש בעדשות מגע כהשלמה למספר של המשקפיים. לפני כשלושה חודשים אובחנה לי דלקת קלה (mild) בעפעפיים ולכן(לפי המלצת רופא) אני משתמשת במגבוני eye care או בתמיסה של שמפו אל דמע לתינוק. שאלתי היא האם במצב כזה מותר לי להמשיך ולהשתמש בעדשות מגע ואם כן, מה יותר טוב, יומיות או חודשיות? (הכוונה כדי למנוע החמרה של הדלקת), בתודה מראש, שירלי

את צריכה להיבדק ורק אחרי הבדיקה הרופא יוכל לומר לך אם את יכולה להמשיך ולהשתמש בעדשות.

01/01/2013 | 21:51 | מאת: יובל

שלום, היום הלכתי ברחוב לכיוון חניון, להפתעתי ראיתי אור די חזק מצד ימין שמהבהב, הסתכלתי לכיוון ימין אך לא ראיתי משהו מיוחד, רק אור, המרחק היה להערכתי 5-10 מטר. לאחר מכן, יצאתי עם הרכב וכשפניתי, ראיתי ממרחק של כ-15 מטר שמדובר באדם שמרתך. הבנתי שיש הרבה מאוד קרינה שנפלטת מהריתוך, האם זה מסוכן גם במרחקים כאלה ובזמן קצר יחסית של משהו כמו 5-10 שניות? תודה

אין חשש. צריך לעמוד ממש קרוב בטווח הגיצים.

02/01/2013 | 18:42 | מאת: יובל

28/12/2012 | 02:27 | מאת: יעל

מבקשת לדעת היכן יש נתון כמה ניתוחים כאלה עושים בארץ בשנה. עד כמה זה שכיח?

לא תשיגי נתון כזה בשום מקום. מידע אישי שלי מתבצעים מאות ניתוחים כאלו בארץ כל שנה. המקום הכי טוב יהיה מחברת לפידות אבל לא נראה לי שהם ימסרו לך מידע כזה.

25/12/2012 | 20:14 | מאת: ירדן

שלום, לפני כשבועיים וחצי עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין. לפני הניתוח היה לי בערך +1 בכל אחת מהעניים. לאחר שהבדיקות הראו שאיני מתאימה לעדשות מולטיפוקליות הרופא המליץ על שילוב של עין ימין עם מיקוד לרחוק ועין שמאל עם מיקוד לטווח ביניים. כעת משפחות או יותר התייצבה הראיה - הראיה שלי בעין המנותחת נקיה אך רחוקה מלהיות חדה. לרוב אני רואה "כפול. וכעת אני ממש חוששת לנתח את העין השניה. מה דעתך בנושא? דבר נוסף שחשוב לי לברר - האם העדשות המונופוקליות שמחדירים לעין מותאמות למטופל עפ"י מספר שחושב על-סמך המדידות או שמדובר במספר מצומצם של עדשות סטנדרטיות לטווחים שונים.

כמובן שהעדשות המונופוקלות מושתלות על פי חישוב מדוייק ומדוקדק ויש להם טווח רב ביותר של מספרים. לגבי העין שנותחה- אם הראיה לא טובה ויש לך כפל ראיה באותה עין כדאי להיבדק שוב. אם את מתכוונת שבשלב זה יש לך בעיית איזון בין העיניים כי העין הלא מנותחת נותרה עם מספר +1 וקטרקט אולי דווקא כדאי כן להינתח בעין השניה. ואז את צריכה לחשוב עם המנתח אולי כדאי לא ליצור פערים בין העיניים ולכוון את העין השניה כמו הראשונה כדי למנוע כפל ראיה וחוסר איזון בין העיניים.

הרי לפני לעיתים רחוקות נעזרתי בהן.

26/12/2012 | 11:23 | מאת: ירדן

ראשית, תודה על תשובתך המלאה. יש לי עוד להוסיף על ההודעה הקודמת: האם יש מצב שהעין עוד לא התייצבה וכדאי להמתין מספר שבועות ? התחושה היא שאני מסתובבת עם משקפיים שאינן מתאימות לי, ויש גם כעס שאולי נעשתה פה התרשלות במדידות או לחילופין החדירו לעין עדשה שאינה תואמת את המדידות. מה עושים במקרה זה? במידה ונעשתה טעות כזאת, אצטרך לשלם בכך שאצטרך להרכיב משקפיים כל הזמן. וזאת ממש ירידה באיכות חיים.

20/12/2012 | 13:07 | מאת: לימור

אבי צריך לעבור ניתוח קטרקט (הוא אינו סובל מצילינדר) והוא מתלבט איזו עדשה להשתיל. מונופוקליות או מולטיפוקליות?. האם המולטיפוקליות הוכיחו עצמןכיעילות ובטוחות? .

העדשות המולטיפוקליות הינן למעשה עדשות ביפוקליות והן עובדות מצויין ובטוחות. הן לא מתאימות לכולם ולכן יש צורך בבדיקת התאמה. חסרנותיהן כוללים ראיית הילות סביב אורות בלילה במיוחד. ההילות משתפרות עם הזמן. יש צורך לקרו בתאורה מעט מוגברת והן פחות מוצלחות בטווח הביניים. יש סוג מסויים של עדשות שכן מכסה את טווח הביניים ואז לקרוב הן פחות טובות.

19/12/2012 | 20:27 | מאת: נועם

שלום רב אני בן 47 עם קטרקט מולד שהתחיל להיות מורגש רק בשנתיים האחרונות בערך. נאמר לי שהקטרקט אצלי מפוזר כמו נקודות ברחבי העדשות. בעין שמאל הוא מורגש יותר. לאחרונה חלה ירידה בראייה ואני נדרש גם למשקפי קריאה וגם לראייה מרחוק. אני כמובן לא יודע באיזה מידה הקטרקט משפיע על הראייה. השאלה היא האם בגילי מומלץ לנתח או לחכות עם זה. כמו כן מכיוון שאני אזדקק למשקפי מולטיפוקל יש האומרים שזה לא יהיה לי טוב בגלל הקטרקט ויש אומרים שזה בסדר. בקיצור האופטיקאיות מתפעלות מאיך שהקטרקט שלי נראה בבדיקה אבל אני לא ממש מתפעל כי זה מפריע לי. מה כדאי לעשות במקרה שלי?

אכן נשמע שהקטרקט מתחיל להיות משמעותי. כשתרגיש הפרעה משמעותית שמפריעה לך לתפקוד הימיומי תעבור את הניתוח או הניתוחים. לגבי העדשות, תחליט כשתגיע לניתוח. אתה יכול לבחור בכל סוג עדשה שתירצה.

החסרונות כוללים- מצבים שבהם כן יהיה צורך במשקפיים למשל בקריאת אותיות קטנות בתאורה בעייתית. כמו כן הן פחות מוצלחות בטווח הביניים כי למעשה העדשות הינן ביפוקליות. איכות הראיה מעט פחות טובה לעומת עדשות מונופוקליות ובנוסף ייתכנו הילות סביב אורות במיוחד בנהיגה בלילה. ההילות בדרך כלל מאד משתפרות עם הזמן.

05/12/2012 | 15:17 | מאת: שירי

שלום רב, אני בת 45, נאמר לי, לאחר בדיקה, שיש לי קטרקט מולד בשתי העיניים, מסוג המוגדר כ-posterior pollar (או משהו דומה). האם נכון שהסיכון בניתוח קטרקט כזה גבוה מבסוגים אחרים? מדוע? וכיצד ניתן להפחית את הסיכון, אם בכלל? תודה

הסוג הזה של הקטרקט הרבה פעמים קשור גם עם דפקט מולד בקופסית העדשה ולכן עלול להיווצר מצב שבו במהלך הניתוח הקופסית תיקרע ויחול סיבוך. אין דרך שבה את יכולה להתמודד יותר טוב עם הבעיה, אלא עליך להקפיד להינתח אצל רופא מומחה לניתוחי קטרקט שיודע להתמודד עם ניתוח כזה בצורה הטובה ביותר. בניתוח יש דברים שניתן לעשות וגם לא לעשות, על מנת להפחית את הסיכוי לסיבוך ואם קיים פתח להתמודד איתו בצורה הטובה ביותר.

06/12/2012 | 09:29 | מאת: שירי

03/12/2012 | 11:16 | מאת: גילה

שלום רב, במסגרת בדיקות לפני הסרת משקפיים בלייזר התברר לי כי יש לי קררקט מולד שמהווה את הסיבה לכך שאינני רואה היטב גם בעת הרכבת משקפיים והומלץ לי להסיר את הקרנית ולהשתיל עדשת מולטיפוקל מתקדמת. האם ניתן לבצע את הניתוח במימון קופת חולים מכבי?האם כדאי לוותר על העדשה המולטיפוקלית לטובת עדשה למרחק בלבד?

הומלץ להסיר הקטרקט. הניתוח אכן בסל הבריאות וניתן לבצעו דרך מכבי. אין חובה לבחור בעדשות מולטיפוקליות כמובן.

03/12/2012 | 11:03 | מאת: אבי

שלום, 1. האם אדם עם פזילה מלידה (דיכוי / אין כפילות) יכול להיות רופא מנתח ? 2. האם כל רופא עיניים הוא גם מנתח או שישנם רופאי עיניים שאינם כירורגים ? 3. האם אותו אדם (מהשאלה הראשונה) יוכל להתמחות ברפואת עיניים ולבצע ניתוחים במהלך ההתמחות בהנחה שבסוף יבחר להיות רופא עיניים מומחה שאינו מנתח ? תודה אבי

בעיקרון רופא עיניים זקוק לראיה דו עינית גם אם אינו מנתח. בהחלט יכול להיות רופא עיניים שאינו מנתח. מעבר לכך איני יודעת לענות.

29/11/2012 | 12:33 | מאת: יצחק

בעבר נותחתי בעין ימין בה הושתלה עדשה רגילה -לראיה מרחוק. זאת עין מעט "עצלה" עכשיו אני חיב כבר ניתוח בעין שמאל. בעין זאת הראיה הייתה 6X6 לפני העכירות. יש בה אסטיגמטיזם קטן. כשלחץ תוך עיני עלה ל 23 החלתי לשים ג'ל ניולול. האם כדאי שהעדשה המושתלת תהיה אקומודטיבית / מולטיפוקלית / טורית או עדשה רגילה שאז השאלה האם גם היא לראיה מרחוק ע"ח מקרוב? אני בן 72. החשוב לי - נהיגה כולל בליילה, טלויזיה, מחשב. תודה רבה מראש

פחות מומלץ להשתיל עדשה מולטיפוקלית או אקומודטיבית בעין אחת וגם בנוכחות צילינדר. אם הצילינדר משמעותי אפשר לשקול עדשה טורית. תתייעץ עם הרופא המנתח לגבי התאמה לעדשה כזו. ובכל מקרה כדאי לכוון את הראיה למרחק או למרחק הביניים וזאת כדי להתאים את המספר לעין הימנית.

26/11/2012 | 15:14 | מאת: דליה בן גיאת

אני בת 55, מרכיבה משקפיים מכיתה א'. מגיל צבא ועד לפני 5 שנים, נעזרתי בעדשות קשות ומשקפיים. מספר משקפיים 17+צילינדר. בגיל 50 התחילה בעיה של קרוב, ונעזרתי במשקפי קריאה, אך גם העדשות לא התאימו מאחר וראיתי "עננים". לאחר יאוש נורא פניתי להתאמה במרפאת "עיניים", שם נאמר לי שאני מתאימה להשתלת עדשה תוך עינית. ועברתי ניתוח בעין אחת ואחרי חודשיים בעין שנייה. כמובן שנזקקתי למשקפי קריאה. הייתי מאוד מאושרת, עד היום, אך בעית ה"עננים" לא נפתרה והתרגלתי אליה. יש לי בעיה של סינוור מאז ומתמיד, ואף פעם לא נהגתי בשעת חשיכה. מה גם שהראיה אף פעם לא היתה מושלמת. שאלה - האם יש לי בעיה בקטרקט או משהו אחר. ואם כן, האם אצטרך להחליף את העדשה תוך עינית, והאם זה אפשרי. תודה

ממה שאני מבינה את עברת ניתוח להשתלת עדשה בעין, לא ניתוח של קטרקט ואת שואלת אם עכושו יש לך קטרקט. נשמע לי שההפרעות שאת מתארת הן ישנות וכנראה אינן קשורות לקטרקט אך כמובן שיש לבדוק את מצב העדשה. כשתצטרכי לעבור ניתוח קטרקט, בשלב ראשון תוסר העדשה שהושתלה לך בעין ואז תעברי את ניתוח הקטרקט ובמהלכו תושתל לך עדשה חדשה בעין. העננים יישארו וגם הצורך במשקפי קריאה.

20/11/2012 | 09:38 | מאת: יניב

אני בן 50 ואמור לעבור ניתוח קטרקט בעיין ימין, כאשר שמאל רואה די טוב ( משקפים למרחק בנהיגה בלבד)וללא שימוש במשקפי קריאה מן הסתם משום עין שמאל. האם יש לי טעם לבצע השתלה של עדשה מולטיפוקלית (ראיתי והבנתי את החסרונות)אם כרגע לפחות אני לא משתמש במשקפי קריאה. ושאלה נוספת: מכיוון שאני צוללן חובב - האם תיתכן בעייה בצלילות לעומקים של 30-40 מטר לאחר ניתוח קטרקט. תודה רבה

בעיקרון לא נהוג להשתיל עדשה מולטיפוקלית בעין אחת בלבד משום שתמיד המנותח יעדיף את העין הלא מנותחת ולא יהיה מרוצה,אם כי זה כן יכול לעבוד ויש כמה פציינטים שאני מכירה שעברו בעין אחת וכן מרוצים. אצלך לדעתי זה יותר בעייתי מכיון שהעין שאינה מועמדת לניתוח רואה לקרוב בלי משקפיים דוקא, אבל זו גם אינה קונטראינדיקציה מוחלטת. מבחינת צלילה לא צריכה להיות שום בעיה.

18/11/2012 | 11:54 | מאת: d

לפני חודש וחצי עברתי נתוח קטרקט בעיין ימין ולאחר הפסקת הטיפות העיין הימנית מאןד מאוד אדומה אבל ללא כאבים האם זה דורש התייחסות מיוחדת.יש לציין כי אני לא שמה יותר טיפות בעיין הזו וזה כבר 4 ימים שהיא ממש אדומה.

העניין דורש התייחסות, בלי לחץ. כנראה שהעין עדיין זקוקה לטיפות או שיש יובש.

17/11/2012 | 09:30 | מאת: ג.ד

אני בן 55 מועמד לעבור ניטוח קטקרט בשתי העיניים , המספריפ שלי 7- ו - 1.75+ רב היום אני עובד מול מחשב . הבנתי שעדשות מולטיפוקל אינן טובות למרחק ביניים , האם מחשב זה מרחק ביניים? מה ממולץ ? עדשות רגילות עם משקפיים לקרוב או מולטיפוקל.

המספרים שלך קצת מוזרים, כלומר- יש לך פער גדול מאד בין העיניים? או שמה שציינת הוא שיש לך גם צילינדר? עדשות מולטיפוקליות פחות מוצלחות במרחק הביניים אם כי יש היום שיפורים מסויימים בתחום. בכל מקרה תוכל לבחור בעדשות מולטיפוקליות ולהרכיב משקפיים מול המחשב לפי הצורך. אם אכן יש לך צילינדר משמעותי- האפשרות שלך היא עדשות מולטיפוקליות-טוריות, שמתקנות גם את הצילינדר, אחרת המולטיפוקליות הרגילות לא תהיינה טובות לך. זה מייקר את העניין. אם אתה רוצה להימנע ממשקפיים מול המחשב הרי שכדאי לכוון לטווח הביניים, שהוא אכן הטווח שבו עובדים מול מחשב, כלומר 50-80 ס"מ. אז תצטרך להרכיב משקפיים לרחוק ולקריאה. אם יש לך אכן צילינדר משמעותי כדאי להשתיל לפחות עדשות טוריות שמתקנות אותו, אחרת כנראה תזדקק בכל מקרה למשקפיים.

17/11/2012 | 11:15 | מאת: ג.ד

תודה רבה על התשובה המהירה, המספרים שלי הן לרחוק 7- בשתי העיניים בעין ימין יש צילינדר ולקרוב 1.75+ .היום אני מרכיב משקפיים עם עדשות מולטיפוקליות אם אפשר להסביר לי מה זה "עדשות מולטיפוקליות - טוריות " הרצון שלי שאם כבר אני עושה ניתוח אז להוריד את התלות במשקפיים .

15/11/2012 | 09:26 | מאת: מורין

אימי בת 72 וסובלת מקטרקט בשתי העיניים. בעין אחת קטרקט יותר מתקדם.ביומיום היא מרכיבה משקפי ראייה לקרוב ולרחוק.הרופא המליץ לה על עדשות מולטיפוקל.קראתי שיש חסרונות בעדשות אלה, האם מומלץ לאישה בגילה ניתוח כזה? האם ניתוח לייזר לא עדיף?

החסרונות בעדשות הללו- ראיה פחות טובה בטווח הבינים, הילות סביב אורות בלילה בעיקר (שיפור בהילות בשבועות הראשונים), צורך בקריאה עם תאורה טובה. לפעמים עדיין למצבים מסויימים יש עדיין צורך בהרכבת משקפיים. הלייזר הוא כלי לביצוע חלקים מהניתוח ואין לו קשר לעדשות.

14/11/2012 | 10:48 | מאת: יוש רב

0שלום הוחלפה אצלי עדשת קטראקט בעדשה קדמית ונמצא כי היא לא יציבה. הוחלט לתפור אותה. בינתיים היתה באותה עין היפרדות רשתית שתוקנה בניתוח שכלל הכנסת גז שלא התפוגג במשך חודשיים. בינתיים אינני רואה טוב בעין (ראייה מעוותת) והרופאים טוענים כי התפתחה אצלי בצקת שיש לגרד אותה בניתוח נפרד. שאלותי: 1. מה הסיכונים בתפירת עדשה והאם בגלל שהיא קדמית יש סיכוני יתר 2. האם כדאי לחכות עד התפוגגות סופית של הגז 3. מה יקרה אם לאחר תפירת העדשה עדיין לא אראה טוב, האם אז שוב מחליפים עדשה? 3. באם תפירת העדשה תיכשל במהלך הניתוח, האם במקרה כזה מחליפים עדשה באותו ניתוח? 4. האם כדאי לבצע קודם את גרוד הבצקת ואז לתפור את העדשה? בבקשה השתדלו לענו בהקדם כי הניתוח לתפירה קבוע ל 18.11.2012 תודה. טל.0528385006

תפירת העדשה הקדמית אמורה לפתור את בעיית תזוזת העדשה ואולי תשפר בצקת בקרנית וברשתית. בדרך כלל זה מצליח די בקלות ואין צורך בהחלפתה. אם יוחלט להחליפה אפשר לעשות זאת באותו ניתוח או בניתוח שני. הבעיה עם עדשה קדמית היא שהחלפתה כרוכה בפתיחת חתך יחסית גדול ותפירתו ולכן עדיף להמנע מכך. אפשר לבצע את שני הניתוחים בכל סדר שתבחרו ואפילו באותו ניתוח.

09/11/2012 | 17:48 | מאת: דנה ג.

אמי בת 97 ונותחה בעבר גם אצל פרופ' אסיה וגם אצל ד"ר מיכאלי - ניתוח דיסלוקציה. סבלה גם מלחצים בעינים אך מטופלת בטיפות והלחצים תקינים. מזה שנתיים היא במעקב במרפאת עינים באיכילוב בגלל בצקת בקרנית בעין ימין. היא לא רואה בעין זו כמעט כלום - אולי רק ערפול חלש מאד. עין שמאל רואה בסדר גמור. הסבל שהיא עוברת בשנתיים האחרונות הוא נוראי. כאבים בעין ימין, הרגשה שיש גוף זר בעין כל הזמן, אודם בעין והעין הולכת וקטנה ונסגרת. היא סובלת כל יום באופן תמידי ואני לא מבינה למה אי אפשר למצוא פתרון מלבד הטיפות NaCl שלא עוזרים במאום. לא ניתן לעשות השתלת קרנית בגלל מצבה הדמנטי הקשה שבו היא לא תוכל לשתף פעולה לגמרי לאחר ניתוח כזה. אנא עזרו לי כי איני יכולה יותר לראות את הסבל שהיא עוברת ובימינו אלה אני לא חושבת שצריך לתת לאדם לסבול כל כך הרבה. תודה

שלום דנה, אני מצטערת לשמוע שאימך כל כך סובלת. מה שאפשר לעשות במקרה של מטופל שאינו מועמד להשתלת קרנית- קודם כל למצות טיפול תרופתי במי מלח, וולטרן לכאבים וטיפות ומשחות אחרים. אם זה לא עוזר אפשר לעשות דיקור של הקרנית שמביא להצטלקות שלה ומפחית מאד את נכאבים. אופציה אחרת היא להתאים עדשת מגע אצל אופטומטריסט שתהווה תחבושת לקרנית. העדשה מרגיעה את הכאבים מאד. באנשים מבוגרים שאינם מסוגלים להתמודד עם הטיפול בעדשת מגע בעצמם יש צורך להיעזר במטפל שמכניס את העדשה לעין בבוקר ומסירה בערב או שמתאימים עדשה לשימוש ממושך שאותה האופטומטריסט מכניס לעין ומחליף כל שבועיים בערך. אם אימך לא מיצתה את כל האפשרויות הללו נראה לי שכדאי שתקחי אותה לבדיקה למומחה קרנית.

10/11/2012 | 11:31 | מאת: דנה

תודה מקרב לב על התשובה. לצערי אני כבר שנתיים באה עם אמי כל כמה חודשים למומחה קרנית באיכילוב ובכל פעם לאחר המתנה ארוכה מאד הוא בודק אותה וחוזר על אותו טיפול במי מלח אשר אינו עוזר בכלל וכל מה שהציע לי זה השתלת קרנית שזה ממש בלתי אפשרי כפי שהסברתי לו. לא הוצעו לי אופציות אחרות. הבנתי שיש זריקה שמזריקים והיא תגמור את כל הכאבים. הרופא אינו מוכן לעשותה מכיוון שיש עדיין ערפול ראיה בעין אך אנחנו יודעים שהיא לעולם לא תוכל לראות בעין זו ובינתיים הסבל הוא פשוט ענק והיא תהיה בת 98 בחודש הבא ובאמת לא ראוי שתסבול כך. מה גם שהיא אינה מבינה וכל הזמן חושבת שהרופא יכול לעזור. למי אני עוד יכולה ללכת אפילו באופן פרטי כדי שיתנו לה זריקה זו ויגמרו את הסבל. תודה מראש.

05/11/2012 | 10:55 | מאת: דליה ח

לפ י שחודש ירתח נתוח קטרקט בעיין ימין ולפני שבועיים בעיים שמואל. בעייין ימין אני רואה מצוין אבל בעיין שמואל אני לא רואה ממש ברור האם זה יכול להשתפר או שזה בלתי הפיך.הורדתי לגמרי את המשקפיים שהיו מינוס 16 אבל בשתי העיניים קשה לי לקרוא מקרוב למרות שאת עיין.שמואל המנתח כיון לטווח ביניים ונראה לי שהחוזק של העדשה המושתלת נמוך מדי האם לחכות בסבלנות או שניתן לעשות משהו בעיין שמואל אני מרגישה שהיא ממש חלשה והראיה לא ברורה בכלל .

לחכות בסבלונות ואז כשהמנתח יאשר לעשות משקפיים.

29/10/2012 | 14:39 | מאת: דליה ח

אני לאחר 2 נתוחי קטרקט בעייו ימין אני רואה שש על שש ובעיין שמואל אני רואה פחות טוב שש על תשע.כאשר אני מסתכלת בעיין שמואל בלבד הראיה אינה בהירה האם זה יכול להשתנות במשך הזמן. הייתי מינוס 16 בשתי העיניים והיום אני יכולה לנהוג ולראות טלויזיה ללא משקפיים אבל מציק לי שבעיין שמואל אני רואה הרבה פחות טוב ממה שחשבתי יכול להיות שהמנתח כיון את העיין הזאת לראיה בנונית.מכל מקום קשה לי לקרוא עם 2 העיניים האם זה ישתפר

לא ציינת מתי עברת את הניתוחים. אם עברו רק שבועות ספורים הרי שייתכן שיהיה שיפור במיוחד גם בהסתגלות שלך למצב החדש. לא צפוי שתיראי טוב יותר למרחק בעין שמאל מכיון שהעין כוונה לדבריך למרחק ביניים. לדעתי התוצאה שלך נפלאה ומאד מומלצת משום שאם היית בוחרת לכוון גם את עין שמאל למרחק אזי לא היית יכולה לראות לקרוב בשום מצב ללא משקפיים. אם בגל זאת יש לך קושי בנהיגה במצבים מסויימים כדאי שבמצבים אלו תרכיבי משקפיים שיפתרו את הבעיה. תחשבי על כך שבעבר היה לך מספר של מינוס 16! והיום את פטורה ממשקפיים למרחק.

29/10/2012 | 08:50 | מאת: אליק

שלום רב, בן 75 סובל מבצקת בעין, קטרקט ובעיות רשתית עקב סכרת. האם מומלץ לעשות ניתוח קטרקט כשיש בצקת בעין תודה מראש

בעיקרון לא כדאי להינתח כשיש בצקת פעילה וכדאי למצות את הטיפול בבצקת ולייצבה. לעיתים אין מנוס מניתוח משום שהקטרקט מקשה על רופא הרשתית את הראות של קרקעית העין ולפעמים אי אפשר לשפר את הבצקת יותר ממה שיש ואז כן מנתחים למרות הבצקת.

25/10/2012 | 19:30 | מאת: beatriz

שלום , אני עומדת לעבור ניתוח קטרקט וצריכה להחליט בין שתי עדשות: חניתה iol/af או אלקון acrysoft , אין לי מושג, המנתח אמר ששתין טובות, מה אתם הייתם ממליצים? תודה, באטריס

שתיהן טובות. למעשה לאלקון אקריסוף יש כמה סוגים ובעיקר הכוונה ל- IQ לעומת one-piece.ה- IQ והחניתה הן א-ספריות ולא ברור עדיין אם בכלל יש יתרון בא-ספריות. ה- IQ צהובה והיתר לבנות וגם כאן לא ברור אם זה יתרון או חסרון כך ש.....

24/10/2012 | 15:48 | מאת: גיל

הילדה לאחר ניתוח בעין. אנו צריכים לשים לה טיפות 5 פעמים ביום והיא מתנגדת בכל הכח ועושה סקנדל. אנו לא יודעים אם הטיפות נכנסות ואנו ממש מותשים ואובדי עצות איך להתמודד. מה עושים?

קודם כל אסור לכם לתת לה לשלוט בכם. צריך להסביר לה ולשכנע אותה בטובות כי הסיפור שלה שושל העין רק בתחילת הדרך. יהיו לה עוד הרבה טיפולים וקרוב לוודאי גם סגירות של העין הטובה כדי לחזק את העין המנותחת ואם תיכנעו בשלב הטיפות לא תצליחו עם הסגירות. אפשר לשים טיפות בשכיבה כשמטפטפים את הטיפות בפינת העין הפנימית ואז היא פותחת את העין לבד וזה נכנס. בלילה כמובן אפשר לשים לה אחרי שנרדמה עמוק.

שלום רב. אימי בקרוב תעבור ניתוח קטרקט.היא בת 64, סובלת מ יתר לחץ דם, היפוטירוידיזם. מרכיבה 2 זוגות משקפיים -לרחוק,טלויזיה ולקריאה.(היא רחוקת-ראיה 3.5+ו-2.8+).הרופא המליץ לה לבחור בין 2 סוגי העדשות- הרגילה , שתצריך משקפיים רק לקריאה ועל עדשה שלא תצריך משקפיים בכלל( מולטיפוקלית), מבלי להסביר חסרונות ויתרונות של כל אחד, מה יתאים לה יותר .מאוד אבקש הסבר יותר מפורט שנוכל לעשות החלטה.אימי מאוד רוצה להיפטר ממשקפיים, אך חוששת לבחור בבחירה לא נכונה ולהסתבך. בכבוד רב, יוליה

על פניו נשמע שאימך אכן מתאימה להשתלת עדשה מולטיפוקלית. אם היא מאד רוצה לא להרכיב משקפיים כדאי לה לשקול את העניין. אם לא אכפת לה להרכיב משקפי קריאה, אולי כדאי לה לרדת מהעניין. בעיקרון העדשות המולטיפוקליות הינן עדשות ביםוקליות עם פוקוס לרחוק ולקרוב. במרחק הביניים הן פחות מוצלחות. הן מצריכות תאורה מעט מוגברת לקריאה ובאופן כללי איכות הראיה איתן מעט ירודה אך עדיין טובה מאד. בנהיגת לילה יש הילות סביב מקורות אור, ביום כמעט ולא וזה משתפר מאד עם הזמן.

23/10/2012 | 22:18 | מאת: שירה

אבי בן 78 אמור לעבור ניתוח קטרקט בקרוב, לפני 5 שנים עבר בעין אחת במהלך הניתוח ירידה בל"צ מתחת ל -40 וניתן אטרופין. בדר"כ הדופק של אבי 65 והוא נוטל קסטרל מהי ההמלצה לפני ניתוח במקרה כזה ? תודה.

לגבי ירידת הדופק בעת הניתוח כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה ואם הבעיה לא טופלה מאז על ידי תרופות או קוצב כדאי לבדוק את העניין. אם אינו יציב כדאי לעשות את הניתוח בבית חולים בהשגחת מרדים ועם העניין טופל ויוצב אז אפשר גם לא בבית חולים. לגבי הקסטרל- אם הטיפול רק הוחל לאחרונה כדאי להתייעץ עם אורולוג ולהפסיקו עד לניתוח. אם הטיפול כבר נמשך מעל שנה בכל אופן אין טעם להפסיקו.

23/10/2012 | 09:06 | מאת: אברהם

נכבדי אני לפני בדיקות לחשד לקטרקט, ראיתי פרסומת שיש בחנויות עדשות מיוחדות לקרטוקונוס, אם אפשר הסבר מה העדשה ואים יש קשר לקטרקט, תודה אברהם

אם אינך סובל מקרטוקונוס אינך צריך להטריד את עצמך בשאלה משום שאין קשר לקטרקט. אם אתה סובל מקרטוקונוס ועומד בפני ניתוח קטרקט ייתכן שתוכל לה ות מהשתלה של עדשה מיוחדת שמתקנת את הצילינד לפחות באופן חלקי בניתוח הקטרקט.

23/10/2012 | 01:10 | מאת: רחל

שלום, אני בת 64, יש לי סוכרת לא מאוזנת A1C7.3, סוכר 160-205, תרופות לחץ דם. נמ"ג יבש שהתגלה לפני 6 שנים. כרגע קטרקט בעין ימין של 6\30 עין שמאל 6\40. קטרקט בשל בעין ימין והומלץ על ניתוח קטרקט. 1. האם עצם הניתוח יכול לדרדר את מצב הנמ"ג? להפכו לרטוב? או חס וחלילה לגרום לעיוורון 2. לא מרכיבה משקפיים פרט לקריאה, נעזרת הזכוכית מגדלת. האם אחרי הניתוח יהיה צורך להרכיב משקפיים באופן קבוע (גם למרחוק)? תודה רבה

ניתוח קטרקט אינו מביא להחמרה בנמג אולם ישנה עבודה שהראתה עליה בנמג רטוב מאוחר, שנים אחרי הניתוח. לגבי משקפיים- בעיקרון אפ יכוונו את ראייתך למרחק ללר משקפיים תצטרכי להרכיב משקפי קריאה ולהיפך. אפשר לכוון עין אחת למרחק ואחת לקרוב אבל עדיף להימנע מפערים גדולים בין העיניים לכן עדיף לכוון למרחק ביניים (מחשב) ואז לקריאה בדרך כלל יש צורך במשקפיים. בגלל הנמג אינך מתאימה להשתלת עדשות מולטיפוקליות תוך עיניות.

22/10/2012 | 11:47 | מאת: שחר

שלום, אני בן 28, מרכיב עדשות קשות מזה 11 שנים (ומשקפיים מזה 23 שנים) ומאוד הייתי רוצה להיפטר מהם. יש לי מספרים מאוד גבוהים (בסביבות מינוס 12-14). בבדיקת התאמה שעברתי במרפאת "עיניים" אצל דר' לוינגר, נאמר לי שאני מתאים להשתלת עדשה תוך עינית מסוג ארטיפלקס. במרפאת אחרת (i-clinic של דר' ונדר) נאמר שאני מתאים לניתוח לייזר מסוג LASIK eye-Q (קיים גבול בטיחות של 30 מקרון). הייתי רוצה לדעת מה הסיכונים שבביצוע ניתוח השתלת עדשה (לטובת שיפור ראייה) והאם זה נכון שניתוח לייזר הינו חלופה בטוחה יותר? בתודה מראש, שחר

הסיכונים בהשתלת עדשה תוך עינית כוללים את כל הסיבוכים של ניתוח תוך עיני כמו זיהום, גלאוקומה והיפרדות רשתית. בנוסף- סיכון מוגבר להתפתחות קטרקט ופגיעה בקרנית עם השנים. גם הלזיק לא בטוח בגלל המספרים הגבוהים יש יותר סיכון להתפתחות אקטזיה בקרנית. אם העדשות טובות לך ולא גורמות לדלקות- אל תחפש צרות ולשפר. אם יש לך בעיה עם העדשות לך לנסות התאמה של עדשות אחרות אצל מומחה בתחום.

18/10/2012 | 20:59 | מאת: עמיצור

בעוד חודש וחצי אעבור ניתוח קטרט אני נוטל xatral 10 mg כל יום. האם יש להפסיק לפני הניתוח ואם כן מתי? תודה

אכן קסטרל ודומיו עלולים להקשות על המנתח בזמן ניתוח קטרקט אולם אין מקום להפסיק את הטיפול לקראת הניתוח משום שהשינויים שהקסטרל עושה בקשתית אינם הפיכים. רק אם ממש לאחרונה התחלת את הטיפול שווה להפסיקו מיידית ולחדשו לאחר הניתוחים.

19/10/2012 | 01:33 | מאת: עמיצור

אני מודה על התשובה המהירה. אני בן 58 והתחלתי להשתמש בקסטרל לפני כ 3 חודשים. האם להפסיק מיד עד לאחר הניתוח? תודה רבה

18/10/2012 | 07:49 | מאת: דליה ח

לאחר ניתוח קטרקט מלפני שבוע אני רואה בעין המנותחת כמעט מושלם לרחוק אבל אני מרגישה לפעמים הפרעות בראיה בעיקר כשאני מסתכלת למטה או לצדדים האם התופעות הללו טיבעיות ממינוס 16הגעתי לאפס ומעולם לא ראיתי טוב יותר

התופעות יכולות להיות נורמליות ויכולות לנבוע מהשוליים של העדשה המושתלת או מהםרעות בזגוגית העין מאחר והינך קצרת רואי במקור. בכל זאת שווה בדיקה...

17/10/2012 | 00:17 | מאת: חנהמ

מועמדת לניתוח. האם כאבי ראש עלולים להפריע במהלך הניתוח? אני סובלת מפרפור פוזדורים קבוע. האם יש מניע ? האם יש צורך בהכנות הקשורות לזה?

התופעות שציינת אינן מונעות ממך לעבור את הניתוח או מפריעות. כדאי שתכיני מכתב מרופא משפחה או מקרדיולוג ואקג.

15/10/2012 | 16:18 | מאת: מיכל

אתמול עברתי ליזר לקטרקט משני . היום אני עדיין לא רואה טוב יש שיפור קל מאד אבל לא ממש מה יכולה להיות הסיבה ( אציין שעברתי בדיקות רשתית ולא מצאו כלום )

ייתכן שהחתיכה שהוסרה בלייזר לא נפלה לגמרי ולכן מסתירה לך עדיין. ייתכן שהתפתחה בצקת מקולרית אם כי לא סביר שכל כך מהר.

16/10/2012 | 09:31 | מאת: מיכל

אז מה עושים מחכים ? הולכים לביקורת ( למרות שלא זימנו אותי )

14/10/2012 | 05:49 | מאת: יצחק

אני בן 80.לפני כשנה עברתי ניתוח קאטאראקט ובנוסף הנני סובל מגלאוקומה.מה שקורה מאז הוא שהעיניים שלי במיוחד זאת הימנית כאשר נחשפות לרוח ושמש דומעות.למעשה רק בשינה אינם דומעות.אני משתמש לפי עצת רופא העיניים בטיפות מקסטירול.האם יש דרך אחרת לטפל בבעיה מטרידה זאת.

יש כל מיני דברים שאפשר לנסות כולל טיפות וגלים להרגעה וכם טיפות מיוחדות שנקראות רסטזיס. אתה צריך להתייעץ עם הרופא שלך כמובן. חלק מהאשם הוא בטיפות להורדת לחץ ואפשר לנסות ולהחליפן באחרות.

11/10/2012 | 07:58 | מאת: אברהם

תודה לדוקטור עדי מיכאלי על התשובה המהירה והטובה,ושאלתי הפעם אני מתקבל למרפאה לפני ניתוח, ואם יתברר שהעדשה לא מסוג טוב, תמיד אני יכול לעשות ניתוח במקום אחר, אני רוצה את העדשה הטובה ביותר , השאלה החשובה מה זאת עדשה טובה, ואם אפשר המלצה לעדשה טובה, שמתאימה לי לגילי בן76 חובש 50 שנה משקפים לרחוק ולקריאה, תודה אברהם

העדשות כולן טובות ולכל עדשה יש יתרונות וחסרונות. אתה לא צריך לדאוג בעניין סוג העדשה אבל כמובן שאתה יכול לברר מאיזו חברה שמייצרת את העדשה רוכש בית החולים את העדשות. אם מדובר בחברות כמו alcon, חניתה, bausch & lomb, amo לדוגמא, אז אתה מסודר. אני לא יכולה למנות כאן את כל שמות החברות. אם אתה מחפש עדשה כמו עדשה מולטיפוקלית למשל אז זה בדרך כלל לא יכול להתבצע בבית חולים ציבורי אבל עדשות מולטיפוקליות אלו מיעוט העדשות המושתלות ולא מומלצות לכל אחד. בעיקר למי שממש רוצה להיפטר מהמשקפיים גם לאחוק וגם לקרוב במחיר של פשרות באיכות הראיה.

10/10/2012 | 22:02 | מאת: אברהם

שלום רב, אני בן 76 , מרכיב משקפים 50 שנה,לרחוק ולקריאה,7 שנים שנאמר לי שיש לי התחלת קטרקט, לאחרונה רציתי להחליף עדשות, האופטרמטריסט אמר שחבל על הכסף, מאחר שבגלל הקטרקט בעין ימין לא יהיה הבדל גדול החדש מהישן, רופא עיניים של קופת חולים שהוא גם מנתח ,מנתחים אוהבים לנתח, שלח אותי לניתוח קטרקט,יש לי תור למרפאה ברמבם לפני ניתוח,אין לי בעיה בנהיגה,ובמחשב, שאלתי מה אני צריך לשאול במרפאה?סוגי עדשות ,מה לבקש , הרדמה? תודה אברהם

אם אינך מרגיש צורך בניתוח אינך מוכרח להינתח. אם מתחשק לך להחליף משקפיים אתה יכול להחליף ופשוט לא תראה יותר טוב יותר ממה שאתה רואה כיום. אם זה טוב לך אתה יכול להישאר ככה. רק במקרים של קטרקט מאד מתקדם, שבהם אם הניתוח ידחה הוא עלול להפוך למורכב יותר, אז כדאי להינתח גם אם אין יותר מדי הפרעה. במקרה שכן החלטת להינתח- בדרך כלל אין מה לדבר לגבי ההרדמה, היא סטנדרטית הטיפות ובגל ברוב המקומות. לגבי סוגי עדשות גכ בדרך כלל אין על מה לדבר בבית חולים ציבורי כי יש סטנדרט והוא בדרך כלל טוב. חשוב לדון עם הרופא לגבי מה יהיה המספר אחרי הניתוח. יש להתחשב במצב שתי העיניים ובצרכים שלך.

05/10/2012 | 07:56 | מאת: בלה

אימי בת 81 רואה ערפל בעין שמאל (עברה ניתוח קטרקט לפני כ-7 שנים.) בעין ימין איבדה כמעט את הראייה עקב בעיית רשתית. ממה נובע הערפל.?תודה

רוב הסיכויים שמדובר בקטרקט משני הניתן לטיפול מהיר ויעיל בלייזר.

23/09/2012 | 12:51 | מאת: דליה ח

ברצוני לדעת כמה זמן לפני ניתוח קטרקט צריך להוריד עדשות מגע רכות והאם האופציה של עדשה אחת לרחוק ועדשה אחת לקרוב היא האופטימלית בקוצר ראיה גבוה מאוד של מינוס 16 . ושאלה נוספת האם הבדיקות הביומטריות קובעות את הכוח של העדשות המושתלות.

הבדיקה הביומטרית אכן קובעת את כוח העדשות שיש להשתילן בניתוח. לפני הבדיקה כדאי להמנע מהרכבת העדשות במשך שבועיים. לפני הניתוח עצמו אפשר להמשיך ולהרכיב את העדשות עד יום הניתוח. לגבי הרפרקציה האופטימלית- האופציה שהצעת טובה וכדאי להתחיל עם העים שתכוון לקרוב ולא לרחוק על מנת למנוע תוצאה של פלוס במקרה של סטיה בחישוב. בעין השניה מתחשבים במה שיצא במיתוח הראשון.

20/09/2012 | 11:17 | מאת: רונית

שלום רב, אימי עברה ניתוח קטרקט לפני מספר שבועות עקב נפילה קשה שלה ברחוב. העדשה בעין נתפרה שם לכל מיני מקומות ונאמר לנו שהיא תוכל לראות טוב לקרוב אבל תצטרך משקפיים לרחוק. המצב היום הוא כזה, שהיא לא רואה טוב לשום מרחק והיא חייבת תיקון אופטי להכל, כולל צילינדר מאד גבוה...(?) איך זה ייתכן? האם אפשר לתקן את המצב? ניתוח חוזר? זה די מתסכל אותה, אחרי שקיוותה שלפחות לקרוא לא תזדקק למשקפיים. תודה

טיבם של הניתוחים לתפרית עדשות שנפלו הוא מורכב ובעייתי. במקרים רבים העדשה אינה נתפרת בצורה מושלמת וממורכזת בגלל הקושי הטכני הרב ואז בגלל ההטייה של העדשה נגרם צילינדר. לפעמים האישון נשאר פגוע. בכל מקרה כדאי שתפנה להתייעצות משום שייתכן שאפשר לשפר את המצב בצורה יחסית פשוטה. לפעמים תפר אחד נוסף יכול לשפר את המנח של העדשה ואת המספר.

21/09/2012 | 08:57 | מאת: רונית

תודה על תשובתך דוקטור. האם התיקון/תפר הזה אומר שוב כניסה לניתוח? אני חוששת שהיא לא בדיוק תשמח...

17/09/2012 | 13:44 | מאת: אהוד

שלום, אני בתחילת שנות ה 50 ואובחן אצלי קטרקט. עדיין אינני זקוק למשקפי ראייה לטווח קרוב(מן הסתם יגיע בקרוב...). בעין הבריאה קצר רואי מס 2.5 ובעין הפגועה בקטרקט מספר 1.5. עובד הרבה מול מחשב. מהם היתרונות והחסרונות בחלופות מונו-פוקל ומולטי פוקל בניתוח קטרקט והאם טכנולוגיית המולטי-פוקל בשלה מספיק להכרה בסיכונים ותופעות לוואי ככל שיש? תודה

המצב שלך עכשו הוא די אידאלי- אתה רואה גם לקרוב וגם למרחק ביניים (מחשב) ללא משקפיים. עדשות מולטיפוקליות עובדות היטב אבל יש להן כמה בעיות. כמעט כל העדשות חסרות פוקוס בטווח הביניים. ממש עכשו יוצאות לשוק עדשות כמו אלו הקיימות אלא עם תיקון שיותר מתאים לטווח הביניים ופחות לקרוב. אז כנראה אפשר יהיה להשתיל בכל עין עדשת מולטי עם טווח מעט שונה שיכסה את כל הטווחים. יש להן חסרונות נוספים כמו סינוורים בעיקר בנהיגת לילה וצורך ביותר תאורה בזמן קריאה. אף אופציה אינה מחקה מצב טבעי אבל נראה לי שאם תוכל בניתוח לשמר את מה שיש לך היום זה יהיה הכי טוב ואיכות הראיה שלך תהיה מיטבית.

18/09/2012 | 09:56 | מאת: אהוד

ד"ר מיכאלי תודה. האם הבנתי נכון שלדעתך מולטיפוקל מתאים לי? (ומאחר ועין שמאל תקינה אז לבצע את הניתוח רק בעין ימין,נכון?) עןד הבהרה ברשותך לעניין הסיכונים א) סיכונים ותופעות לוואי ככלל בניתוח קטרקט (בהתחשב בגילי הצעיר ושאני מתכוון להשתמש בעיניים עוד כמה שנים טובות...) והסיכונים במולטיפוקל בפרט (יש לי חשש מטכנולוגיות חדשות שלא נצבר בהן מספיק נסיון)? תודה!

13/09/2012 | 11:30 | מאת: אתי

שלום רב, אימי בת 80 ועיוורת בעיין אחת שנים רבות. בעינה הבריאה היא סובלת מקטרקט שפוגע קשות באיכות חייה. היא נמנעת מניתוח מחשש שההליך, גם אם הוא פשוט יחסית, עלול להסתבך וכתוצאה מכך היא עלולה לאבד את הראייה גם בעין זו. שאלתי היא האם יש הצדקה לחשש זה? האם ניתוח קטרקט אכן עלול להסתיים באובדן ראייה בעיין המנותחת? אימי סובלת מסוכרת ומלחץ דם גבוה, שניהם מטופלים ומאוזנים. האם מומלץ ניתוח במקרה זה? תודה, אתי

הסיכון מינימלי והרווח גדול. לא כדאי להמתין לקטרקט מתקדם שיהיה קשה לנתחו. הסיכוי לאיבוד ראיה משמעותי הוא כ- 0.5%. כמובן בהנחה שהעין בריאה ללא גורמי סיכון לניתוח. המחלות הסיסטמיות שלה אינן מהוות בעיה.

09/09/2012 | 23:31 | מאת: עידן

לרופאה שלום יש לי קראטוקונוס במצב יציב בעין שמאל,האם מקובל לנתח קטרקט בעין כזאת?מה היתרונות והחסרונות של ניתוח שכזה? בברכה עידן

מה שלא הבנתי- האם יש לך גם קטרקט. אם יש אז הצשובה היא כן, מנתחים את הקטרקט וייתכן שאפילו תוכל להנות מעדשה טורית שמתקנת את חלק מהצילינדר או את כולו. אם אין לך קטרקט בעיקרון לא מנתחים אבל במקרים חריגים אפשר לחשוב על ניתוח עם עדשה כנל כדי לשפר את הצילינדר. תלוי אם הצילינדר סדיר ואם עדשת מגע או משקפיים לא משפרים מספיק את הראיה.

06/09/2012 | 08:57 | מאת: דליה ח

אני מרכיבה עדשות מגע ובזמן האחרון יש לי גרודים בעפעפיים האם זה דורש התייחסות מסויימת

אם זה לא מפריע לך יותר מדי אין חובה לטפל אבל נראה לי שעדיף בגללשזה פשוט לא נעים וגם עדיף בגלל העדשות. תצטרכי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי טיפול.

06/09/2012 | 08:54 | מאת: דליה ח

תוכלי לומר לי מהם סוגי העדשות שמושתלות בניתןח קטרקט מה ההבדל בינהם ואיזה סוג של עדשות משתילים לקוצר ראיה גבוה של מינוס 16 בשתי העיניים. למשל עדשות טוריות או מונופוקליות או מולטיפוקליות.

העדשות אינן שונות מעדשות של מי שאינו קצר רואי. הנקודה השונה היחידה הינה שלדעתי לא קיימות עדשות מולטיפוקליות במספר מתאים פשוט כי הן לא עובדות טוב בקצרי רואי חזקים.

29/08/2012 | 15:20 | מאת: דליה ח

האם לפני ניתוח הקטרקט יש בדיקות נוספות חוץ מהביומטרית ואם כן כמה זמן לפני הניתוח צריך לעשות אותם.ושאלה נוספת מה הסוג של העדשה המושתלת אחת לקרוב ואחת לרחוק יותר.

הבדיקות הן בדיקה כללית של העין + ביומטריה ולפי מה שרואים לפעמים מוסיפים בדיקות נוספות. בדרך כלל עושים את ההכנה מספר שבועות לפני הניתוח. על סוג העדשה דברי עם המנתח.

27/08/2012 | 15:54 | מאת: לי

לפני כ3 שבועות עברתי ניתוח בעין ימין קרוב קטראט צריכה גם בשנייה בעוד חודש. רואה מטושטש והעין מרצדת ובערב רואה מסונוור את האורות האם הראיה תשתפר לאחר שאעבור את ניתוח הקטראט בעין השנייה והריצוד יעלם?

את צריכה לנסות ולבדוק מאיזו עין מגיע הטשטוש. תסגרי כל עין בנפרד. אם זה מגיע מהעין שנותחה צריך לבדוק אם יש עוד מקום לשיפור. בדרך כלל דברים הולכים ומשתפרים במהלך השבועות והחודשים הראשונים. תופעת הריצודים גם היא משתפרת אבל יש ריצודים שיכולים להשאר. אם העין לשלא נותחה היא המפריעה הרי שניתוח שלה ישפר באופן כללי את תחושותיך.

20/09/2012 | 15:07 | מאת: חסר להם ידע באופטיקה??

26/08/2012 | 12:59 | מאת: דליה ח

האם ניתוח הקטרקט עוזר לחדות הראיה. אם יש קוצר ראיה גבוה של מינוס 16 וחדות ראיה של 6 על 12 בעיין שמואל ובעיין ימין 6 על 9 האם לאחר הניתוח חדות הראיה תשתפר ואני יראה 6 על 6 ושאלה נוספת כמה זמן לפני הניתוח צריך להוריד את עדשות המגע

הניתוח בא לשפר ראיה כמובן, כתלות ביכולת של העין להישתפר. בעיקרון אם יש רק קוצר ראיה ללא בעיות רשתית הרי שהראיה אמורה להשתפר. את העדשות יש להפסיק לקראת בדיקת ההכנה. רכות- 3 ימים, קשות- שבועיים.

23/08/2012 | 18:22 | מאת: דליה ח

רופא המשפחה לא נותן אישור לניתוח קטרקט בהרדמה מקומית אלא סיכום של תיק רפואי. האם יש מניעה כלשהיא לניתוח קטרקט בהרדמה מקומית אם יש סכרת לא מאוזנת וללא נטילת תרופות.סכרת של 131 בצום של 12 שעות ורמת כולסטרול גבוהה גם ללא נטילת תרופות.

הכולסטרול לא מהווה בעיה וגם לא סוכר של 131. זה דוקא טוב לבגיע עם סוכר מעט גבוה עד 160 לניתוח עצמו.

23/08/2012 | 13:45 | מאת: משה

בעקבות ניתוח להסרת זגוגית עם גז, התחיל אצליקטרקט בד בבד עם קטרקט משני (עם הצטלקויות והעכירות). את ניתוח הקטרקט כבר עברתי, אך אני לא רואה בעין במשך היום. בערב אני רואה יותר אך התמונה מעוותת. שאלתי: האם קטרקט משני שלא נובע מניתוח קטרקט מגיב אותו דבר לניתוח הלייזר? ואיך עוקפים את ההצטלקויות על מנת שהתמונה לא תראה מעוותת? ומה הם תופעות הלוואי? תודה משה

קטרקט משני מופיע רק אחרי שעושים ניתוח קטרקט וחכן משהו בסיפור שלך לא מסתדר. הכי סביר שהעיוות וכו נובעים מבעיה ברשתית.

20/08/2012 | 13:51 | מאת: דליה ח

האם לאחר ניתוח קטרקט העיגולים השחורים שאני רואה יעלמו. נאמר לי שזה עכירות של הג'ל שעוטף את העיין

אפשא להרכיב עדשות מגע בערך מחודש אחרי הניתוח. העיגולים השחורים לא ייעלמו ועלולים אף להחמיר במידה מסויימת.