פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
2229 הודעות
2206 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

02/08/2012 | 14:47 | מאת: נרקיס

אני מרגישה שאני רואה פחות טוב מאז הניתוח.הרופא אומר שיתכן והמצב ישתפר.מה לעשות אם המצב ישאר כך.לאחר בדיקה הרופא אמר שהמספר לרחוק 0.75 זה מרגיש לי גרוע יותר מלפני ניתוח בבוקר אני ממש מטושטשת.תודהההה

יש המון אפשרויות לסיבות- צורך במשקפיים, עכירות בקופסית, בצקת במקולה ועוד. לכל דבר יש טיפול ויש להתייעץ עם הרופא כמובן.

05/08/2012 | 10:47 | מאת: נרקיס

אני חסרת אונים הרופא שלי אומר שהכל בסדר אבל אני רואה פחות טוב מלפני הניתוח ממש קשה לי לראות כתוביות ב-T.V או פרצוף של אדם ממרחק קצר האם אני צריכה ניתוח נוסף לתיקון. תודה

שלום, בעלי עבר ניתוח לייזר להסרת משקפיים. ההחלמה היתה איטית, ובמשך זמן רב קיבל טיפול סטרואידי. אתמול, אחרי 10 חודשים של טיפול כזה, הרופא שניתח וטיפל בו בישר לו שיש לו עכירות בעדשה. מהו זמן סביר למתן טיפול סטרואידי והאם נזק כזה יכול להיות הפיך? האם יש דרך להמנע מניתוח? תודה קרן

שימוש של כמה שבועות ובטח כמה חודשים יכול לגרום להתפתחות קטרקט ובמיוחד להתקדמות של קטרקט קיים. לא ציינת בן כמה בעלך והאם לפני הלייזר לא נצפה קטרקט. הקטרקט אינו הפיך והטיפול היחידי הינו ניתוחי. כנראה שנוילת ויטמין E ולוטאין במינונים גבוהים יכולה להאט את קצב ההתקדמות.

שלום רב, אני בן 82, ולפני למעלה מ 10 שנים סבלתי מאוביאטיס בעין אחת,שטופל ביעילות רבה ונעלם עד מהרה. מאז לא חזרו כל תסמינים של המחלה. בנוסף, בבדיקות רופאי העיניים לא נראה כל זכר למחלה. לצערי הרב אבדו הנתונים לגבי האוביאטיס שהיה לי. על כן אשמח לדעת 2 דברים: א. האם לאור היעדר הנתונים, נכון יהיה ללכת לרופא המומחה לאוביאטיס לצורך הערכת הסיכון בניתוח קטרקט? ב. האם לאור האוביאטיס בעבר אכן ישנו סיכון גובר להתפרצותו המחודשת, זאת גם אם הניתוח יעשה בעין שלא חלתה במחלה? ג. האם ניתוח הקטרקט או הטיפול האוחר/מקדים יהיה שונה לאור הרקע הרפואי?

ברור שאם תוכל להשיג את המידע זה יכול להוסיף אבל לא צריך לעשות מאמץ מוגזם. אני מבינה שהאובאיטיס באה בהתקף בודד לפני 10 שנים ולא חזרה. לכן הסיכוי שהאובאיטיס תתעורר אחרי ניתוח הקטרקט הוא קטן. הסיכוי לסיבוף בניתוח עקב האובאיטיס גם הוא קטן היות שלא נותרו סימנים בעין שמרמזים על ההתקף בעבר. שווה לעשות בדיקת ספירת תאי אנדותל לפני הניתוח כדי לדעת אם האובאיטיס פגעה בקרנית באופן שאולי לא ניתן לראות בבדיקת רופא בלבד. ייתכן שהמנתח ירצה שתקבל טיפות או כדורים סטרואידליים כהכנה אך נשמע לי שאין צורך בכך. לניתוח

24/07/2012 | 23:44 | מאת: קרן

לדר'עדי מיכאלי שלום ביררתי עם אימי אכן מדובר בצילום FA האם לא מסוכן לעשותו לאדם חולה אסטמה? הייתי רוצה לקבל תשובה לגבי הווילון הלבן שמופיע והאם יש פתרון לנקודות השחורות ולווילון הלבן? תודה

אם היא לא עשתה oct אז כדאי שקודם היא תעשה צילום בלי זריקה. אם אין מנוס מ-fa כדאי לעשותו בבית חולים כדי שיהיו ערוכים למקרה של בעיה. לא צריך לפחד יותר מדי. כתבתי לך שנשמע שיש בעיה בזגוגית או ברשתית או אפילו בעיה נוירולוגית ולכן יש צורך בברור.

24/07/2012 | 22:47 | מאת: רונן

שבועיים לאחר הניתוח יש לי מדי לילה לאחר מספר שעות שינה ובעיקר עם הקימה בבוקר תחושת חול בעיניים (ואולי יובש ?).דוקא במהלך היום כשהעיניים פתוחות אין לי כל בעייה.האם יש קשר לכך שבמהלך היום אני מטפטף 4 פעמים טיפות מקיסטרול ובלילה-לא ?

בלילה העיניים נוטות להתייבש במיוחד ולכן כדאי לטפטף טיפות-ג'ל במצבך. ייתכן שהסיבה היא שאתה ישן עם מזגן או מאוורר?

26/07/2012 | 18:05 | מאת: רונן

האם יכולה להמליץ על תכשיר לטיפול ביובש שאין בעייה להשתמש בו במקביל לטיפות המקיסרול. האם נטילת טיפות המקיסרול מגבירה את תופעת היובש בעין או שהשתלת העדשה בניתוח גרמה לכך ?

24/07/2012 | 17:46 | מאת: קרן

שלום,אימי עברה ניתוח קטרקט לפני חודשיים ומאז ועד היום היא רואה נקודות שחורות ווילון לבן היא הייתה מספר פעמים בבדיקה אצל המנתח והוא אמר שזה אכן קורה אחרי ניתוח ויכול להיות שיש לה נוזל בעין המנתח נתן לה צילום סיטי עין אך היא לא יכולה לעשות את כל הצילום כי היא אסמטית וזה מסוכן עם הזריקה לתוך הווריד היום היא נפגשה עימו שוב בביה"ח לאחר שעברה רק חלק מצילום הסיטי לפי דבריו נאמר לה שהנקודות יכולות להישאר קבוע הוא ביקש שתעשה את כל הצילום עם פחות חומר לגוף ונתן לה לקחת במשך 3 ימים כדורים לפני הצילום,השאלה שלי מדוע לא מציינים לפני הניתוח שיש מצב לתופעה כזו? מהו הוילון הלבן שמופיע האם אפשר להיפטר מזה מסקנתי היא נפטרים מהקטרקט ונכנסים לבעייה חדשה אז למה לעבור ניתוח עם מתעוררות בעיות חדשות?

לדעתי את מבלבלת כאן שתי בדיקות- OCT אינו מצריך זריקה ולכן גם לא הכנה. פלורסאין או FA כן מצריך הזרקה ואכן מה שהוצע כהכנה הוא המקובל. הצילומים אולי יוכלו לתרום להבנת הבעיה אצל אימך. ייתכן שמדובר בתופעה ברשתית או בזגוגית וייתכן אפילו שמדובר בבעיה נוירולוגית. כמות הסיבוכים האפשריים אחרי ניתוח קטרקט אינה מאפשרת התמקדות בכל סיבוך וסיבוך אבל בסיבוכים הנפוצים כן משתדלים להתמקד בעת ההסברים לגבי הניתוח. בדיוק מהסיבה שציינת לא רצים לעשות ניתוח קטרקט ועושים אותו רק כשיש הפרעה משמעותית לאיכות החיים. סה,כ הסיבוכים נדירים.

23/07/2012 | 07:52 | מאת: יורם

כחודשיים לאחר הניתוח עדיין יש לי בעין מיסוך לבן (מעין טיפת מים) שנע משמאל לימין בקצב של 30-40 פעם בדקה .האם התופעה ניתנת לטיפול ?? אשמח לקבל תשובה או יעוץ.

אין לי מושג. ייתכן שמדובר בעכירות שמטיילת בזגוגית. יש צורך בבדיקה.

22/07/2012 | 14:39 | מאת: אודליה

שלום, לפני חודשיים עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין (אני בת למעלה מ-50). בבדיקה שעברתי לפני כשבוע לצורך התאמת משקפיים נתגלתה בעיה ברשתית, ובעקבותיה הופניתי לבדיקת OCT. ואלה התוצאות שקיבלתי היום: ימין: אובדן קונטור פובאלי יש הידרציה ציסטית ניכרת הגורמת לעיבוי עד 620 מיקרון במרכז ההידרציה סימטרית ובעלת מבנה ספטי ויכולה להתאים לפסוידופאקיק CME לא נראית משיכה ויטראלית ERM או מיקרואנוריזמות כאתיולוגיה אשרית לציין נוזל תת רשתי סבפו באלי ללא עדות לפתולוגיה גסה ברמת ה-PR-RPE התמונה יכולה להתאים לפסוידופאקיק CME מומלצת קורלציה קלינית, עפ"י הצורך אפשר לשלוח ל-FA בשאלת דסקה חמה. ושאלותי: 1. מה זה אומר? מה יש לי? האם זה הפיך? 2. מהי קורלציה קלינית ומה פירוש "אפשר לשלוח ל-FA בשאלת דסקה חמה". רב תודות.

CME הינה בצקת במרכז הראיה ברשתית, במקולה. יש לזה טיפול מצויין בטיפות ואם הטיפות לא מספיק יעילות אפשר לעבור לזריקות. הבצקת שלך מאד משמעותית וכדאי שתיגשי בהקדם לרופא להתחיל טיפול. קורלציה קלינית זה משפט שתמיד כותבים בפענוחים, זה אומר שכמובן שמה שכתוב בפענוח זה רק לגבי הצילום אבל הרופא המטפל צריך לבדוק אם זה באמת מתאים לממצאים בעין של הפציינט. FA הוא צילום פלורסאין שבעבר השתמשנו בו והוא יכול לתמוך באבחנה אבל במקרה שלך נראה לי מיותר.

21/07/2012 | 09:31 | מאת: תמרי

אבי עבר ניתוח קטרקט לפני כשבועיים באחד מבתי החולים בארץ, שהה בחדר ניתוח כשעה. כעת כאשר הבצקת עברה מסתבר שנותרו רסיסי עדשה בעין. האם הטיפול הממומלץ הוא ניתוח נוסף? אם כן מי הרופא הטוב ביותר לניתוחים מסוג זה והיכן ? תודה.

אם מדובר בשאריות גרעין בלשכה הקדמית הרי שזהו ניתוח פשוט ומהיר וזו בעיה יחסית נפוצה כשיש קטרקט מאד מתקדם. טוב שהבעיה אובחנה מהר כי לפעמים מגלים את זה רק אחרי מספר חודשים. אם מדובר שאריות של קורטקס לפעמים אפשר לחכות שייספג. אם מדובר בחומר עדשה שנפל אחורה לזגוגית הרי שאת הנתוח צריך לבצע רופא מומחה לניתוחי זגוגית ורשתית.

15/07/2012 | 22:11 | מאת: סמדר נאמן

בדיקת ראיה של אמא שלי בת 85 , ממצאים של המומחה בשתי העיניים יש התחלת pco , יש לשקול yag לייזר. אבקש לדעת במה המדובר.

מדובר במה שנקרא קטרקט משני (posterior capaule opacification). זו עכירות שהגוף מצמיח בין קופסית העדשה לבין העדשה המושתלת. בעזרת לייזר ניתן ליצור חלון בעכירות ושוב להחזיר את הראיה לקדמותה. הסיבוכים נדירים וכוללים- ראיית נקודות שחורות, עליית לחץ זמנית, בצקת במרכז הראיה ברשתית או קרע ברשתית.

14/07/2012 | 15:32 | מאת: נועם

שלום רב, אבי בן 70, עבר לפני שלושה שבועות ניתוח קטרקט. לאחר הניתוח הלך אבי לביקורת עקב ראיה מטושטשת ומבדיקת OCT נתגלה שיש בצקת קשה.ממצאים :עין ימין אובדן קונטור פובאלי. יש הידרציה ציסטית ניכרת הגורמת לעיבוי עד 586 מיקרון בפובאה ללא עדות לפתולוגיה גסה ברמת ה - PR-PRE אין משיכה ויטריאלית וללא עדות ל - ERM כאתיולוגיה התמונה ואופי הבקצת יכולה להתאים לפסוידופאקיק CME לקורלציה הטיפול שקיבל : אורמוקס שלוש פעמים ביום חצי כדור וטיפול וולטרן בבקשתי לדעת כיצד לנהוג במקרה זה ואיזה טיפול מומלץ לבצע ? תודה רבה מראש נועם

בצקת במקולה אחרי ניתוח קטרקט בדרך כלל מסתדרת עם טיפול. כנראה שאין יתרון לשימוש באורמוקס אבל וולטרן אכן יעיל וגם טיפות סטרואידליות כמו פרד פורטה. אם הטיפול לא עזר מספיק יש לעבור לזריקות סטרואידליות לעין או מסביב לעין.

17/10/2012 | 10:37 | מאת: נתן

לפפני 4 ימים עברתי ניתוח קטקרט אולם הראיה בענין המנותח מטושטשת העם הדבר טבעי נתן

05/07/2012 | 09:28 | מאת: אורלי

שלום רב, אימי בת 75, גילו אצלה תחילתו של קטרקט, הרופא אמר שכרגע לא צריך לעשות כלום (שתגיע בעוד שנה לבדיקה). האם ניתן לעצור זאת? אולי אפשר לטפל בזה בדרך כלשהי, כאשר זה בהתחלה). האם זה נכון שלא ניתן לעשות כלום. תודה, אורלי

בעיקרון אין מה לעשות. הטיפול כרורגי. לפעמים שינוי במשקפיים יכול לשפר את הראיה אבל כמובן אין לו השפעה על התקדמות הקטרקט.

04/07/2012 | 15:19 | מאת: לירון

תודה על תשובתך לענין העדשות האקומודטיביות, וברשותך שאלה נוספת: האם למי שעובד הרבה מול מחשב (שזה מרחק ביניים, למיטב הבנתי) עדיף עדשות אקומודטיביות או מולטיפוקל?

התשובה הכנה היא כנראה ששתי האופציות פחות מוצלחות למי שעוסקבפעילות מסויימת במשך שעות ארוכות. הראיה החדה והאיכותית ביותר תתקבל עם עדשות מונופוקליות. עם עדשות מולטיפוקליות יש בעיה בטווח הביניים לכן הן פחות מתאימות למחשב.

05/07/2012 | 10:50 | מאת: לירון

04/07/2012 | 12:19 | מאת: לירון

שלום, אני צריכה לעבור ניתוח קטרקט בשתי העינים, ושוקלת עשות אקומודטיביות. אבקש לדעת לענין זה - 1. האם הן נותנות כיום מענה סביר לנושא האקומודציה ולחות הראיה? האם יש סוג ספציפי שטוב מהאחרים? 2. האם צריך לכוון אותן לרחוק/קרוב/ביניים כמו במונוויזן, ואם כן - מה מומלץ כשמנתחים ב-2 העיניים? רחוק וקרוב או רחוק וביניים וכד'? בתודה מראש,

כרגע יש רק סוג אחד בשוק- הקריסטלנס. זהו הימור. עין אחת מכוונים לרחוק ואחת למינוס קטנטן ומקווים שזה יצליח ותיראי גם למרחק ביניים. מצד שני פרט לכסף אין הרבה מה להפסיד.

30/06/2012 | 13:40 | מאת: or

אימי מתלוננת שבעין ימין אינה רואה את התרגום בטלויזיה, את התמונה היא רואה (מרכיבה משקפיים לראייה מרחוק). אין בעיה של קריאה בעיתון. האם התאור מתאים לקטרקט? או שהבעיה היא במשקפיים? האם לפני ניתוח קטרקט נידרש להיות בצום? האם יש צורך להציג בדיקות? (אימי סובלת מלחץ דם גבוהה).

התלונות של אימך יכולות בהחלט להתאים לקטרקט שמפריע לראות מרחוק. לפעמים יש הפרעה במיוחד בכתוביות בטלביזיה כי צריך לקרוא אותן יחסית מהר. מובן שהיא צריכה להיבדק ולאחר שיוחלט על ניתוח תקבלו הוראות באילו בדיקות עליה להצטייד. בדרך כלל יש צורך במכתב מהרופא המטפל, בבדיקות דם פשוטות ובאק"ג. ביום הניתוח עליה לקחת את כל התרופות כרגיל ובמיוחד את התרופות להורדת לחץ דם.

29/06/2012 | 20:44 | מאת: אביב

שלום רב! הנני בחור בן 24 הסובל מאסטמה קלה במהלך חיי הייתי מטופל בתרופות שונות ביניהן בודיקורט ונטולין אירובנט ובריקלין. כשהייתי קטן סבלתי מאסטמה בצורה יותר חריפה מהיום והיו עושים לי אינהלציות באמצעות ונטולין ואירובנט לאחר מכן כשהתבגרתי יותר השתמשתי בבודיקורט כתרופה קבועה (2 שאיפות ביום) במרוצת השנים התחלתי לחוש ירידה באיכות הראיה ולכן הלכתי להבדק אצל רופאת עיניים שאיבחנה אצלי קטרקט בעין שמאל לטענתה כתופעת לוואי, ממשאף הסטרואידים שלקחתי "בודיקורט". לאור הממצאים ובהמלצת רופאת המשפחה הפסקתי עם הבודיקורט והתחלתי טיפול באמצעות בריקלין, בהוראת רופאת המשפחה השתמשתי בו רק ברגעים שהרגשתי מחנק ונזקקתי למשאף (לא יצא שזה קרה הרבה), מבדיקות ביקורת שערכתי אצל רופאת העיניים לא חלה החמרה בקטרקט. לפני כמה חודשים החל אצלי שיעול כרוני שלאחר בדיקות (צילום חזה ובדיקת תפקוד ריאות) התגלה שמקורו אינו בריאות. באותה ההזדמנות בדקתי את הטיפול אשר אני מקבל לאסטמה מול רופא הריאות וזה המליץ לי על מעבר לפליקסוטייד 100 (2 שאיפות ביום) מבדיקה שלי איתו ובאינטרנט מדובר במשאף סטרואידים. כאשר עימתתי אותו עם העובדה שתרופה אחרת לאסטמה (בודיקורט) יצרה לי נזק בעיניים, הוא טען שזו טעות של רופאת העיניים ולכן איני צריך לחשוש משימוש בתרופות הן בבודיקורט והן בפליקסוטייד. השאלות שלי הן: א. מי צודק?? האם משאף סטרואידים עלול לפגוע בעיניים? תודה רבה!!!

רופאת העיניים צודקת. סטרואידים בכל צורת מתן יכולים להיספג באופן סיסטמי לגוף ולהשפיע על העיניים. זה נכון שעם משאף זה קורה הרבה פחות לעומת אינהלציה שממש מוציאה אדים שמגיעים לעין גם מבחוץ אבל בהחלט משאף גכ משפיע. ייתכן שבילדותך היו התקפים שבהם קיבלת אינהלציות וגם סירופים.

28/06/2012 | 23:59 | מאת: יוסי

עברתי ניתוח קטרקט לפני 8 שבועות ומאז הניתוח ועד עכשיו אני רואה הילה בלילה סביב מקורות אור חזקים. עברתי בדיקות לאחר שבוע , ולאחר חודש והם הראו שהניתוח עבר בהצלחה והכל תקין. מה יכולה להיות הסיבה לסינור וכיצד ניתן לטפל בזה?

הילות סביב מקורות אור יכולות לנבוע מסיבות שונות. כנראה שאצלך ההילות נובעות מהעדשה עצמה. זו תופעה מוכרת ובדרך כלל משתפרת עם הזמן. חלק מהאפשרויות שיש לשלול- בעיה בעדשה כמו נזק לעדשה עצמה, אסטיגמציה לא מתוקנתובצקת בקרנית. בעיה נותספת נפוצה מאד הינה יובש. לכן בכל מקרה שווה לך לנסות טיפול אינטנסיבי ליובש בטיפות איכותיות אותן תוכל לרכוש בבית מרקחת ללא מרשם. תנסה להשתמש בהן בין 4-6 פעמים ביום במשך שבועיים ותראה אם זה משפר את התופעות.

28/06/2012 | 10:51 | מאת: קובי

שלום, אני בן 22 ובעקבות זה שהעדשה בעין ימין שלי לא הייתה במרכז (מרפן) עברתי לפני כחודשיים ניתוח השתלת עדשה עם טבעת. כל הבדיקות הראו שהניתוח עבר בצורה תקינה אך עדיין אני סובל מראיה מטושטשת בעין ימין , ומסינוור בלילה מתאורה חזקה. לפני הניתוח העין היית עצלה וכמעט ולא ראתה כלום, ועכשיו אני רואה איתה הרבה יותר מבעבר אך עדיין קשה לי להתמקד על דברים מרחוק (לדוגמא כשאני עוצם את עין שמאל קשה לי לקרוא תרגום בטלוויזיה) רציתי לדעת האם התופעה של הסינוור והטשטוש יחלפו מעצמן או שיש איזה שהיא דרך לטפל בזה? תודה

העין שלך מורכבת והניתוח וודאי היה גם הוא מורכב. איני יכולה לענות לך. יש צורך בבדיקה כדי לנסות לענות לך לכן כדאי שתתייעץ עם הרופא שלך.

27/06/2012 | 17:34 | מאת: ליאת

שלום אבי בן 83 נוטל תרופה בשם מיקרופירין (מדלל דם) ואמור לעבור ניתוח קטרקט.האם עליו להפסיק את הטיפול לפני הניתוח?

אם מדובר בניתוח קטרקט רגיל התשובה היא לא. אם הניתוח מורכב מהרגיל או בשיטה המיושנת יותר- יש להיוועץ ברופא המנתח.

25/06/2012 | 11:24 | מאת: קרן

שלום אבי חולה סכרת עם רטינופתיה סכרתית חזקה. איבד את ראייתו בעין כ-חודשיים לאחר ניתוח קטרקט בה. (התפתח לחץ תוך עיני ולא הצליחו להציל את הראייה) כיום בעין הנותרת, רואה מעט מאוד וכל הרופאים כבר כמה שנים ממליצים על קטרקט. כמובן שיש פחדים גדולים. וחשש שניתוח יפגע בעין הנותרת ויוביל חלילה לעיוורון מוחלט השאלות שלי: 1. האם יש מומחה בארץ שמתמחה ספציפית בתחום קטרקט בסוכרתיים ? 2. האם במקרה ונחליט כן לעשות קטרקט, יהיה עדיף בית חולים ציבורי על פני פרטי , או להיפך ? 3. האם שיטת הקטרקט בלייזר המדוייקת יותר עדיפה במקרה זה להקטנת הסיכונים או שאין זה משנה ? 4. אשמח לכל תובנה מה עלינו לעשות וממה להזהר . תודה רבה

התשובה לכל שאלותיך שלילית. כדאי שיהיה מנתח מנוסה. מין הסתם גם בבית חולים לא ינתח אותו מנתח שאינו מנוסה לאור ההסטוריה שלו. בהצלחה

24/06/2012 | 16:28 | מאת: יפעת

בת 37, מועמדת לניתוח קטרקט בשתי העיניים, עם קוצר ראייה מאוד גבוה מילדות. עם עדשות מגע קשות מגיל 9, ללא משקפיים , רק אם מתעוררת בלילה לילדים.... הבנתי שלקראת הניתוח רצוי להוריד את העדשה לקראת בדיקה אחת לפני הניתוח, כשבועיים. קשה לי לנהוג עם המשקפיים, ולעבודה אין מצב שאגיע עם המשקפיים, לכן אני עם עדשה אחת עד לבדיקה, ואחר כך אחליף ביניהן. האם מספיק להיות בלי עדשה שבוע לפני הבדיקה? לקראת הניתוח כמה זמן לפני צריך להוריד את העדשה בעין המנותחת? תודה

בעיקרון עדיף להמנע מהרכבת העדשות הקשות למשך שבועיים. אפשר לעשות בדיקה לעין אחת ואחכ לשניה אבל חשוב לבדוק את שתי העיניים למרות שהניתוח קודם מיועד רק לאחת מהן. אחרי הבדיקות אפשר לחזור לעדשות עד לניתוח ממש, אפילו עד יום לפני הניתוח.

21/03/2015 | 15:04 | מאת: יהודית

היי יפעת, שמי יהודית נתקלתי בשאלתך פה בפורום. אמנם עברו מספר שנים מאז הפרסום בפורום אך אני נמצאת במצב דומה לך עם מספר מאוד גבוה בעיניים. ואשמח לשאול אותך מספר שאלות אישיות בנוגע למצב שלי הנוכחי. האם תוכלי לשלוח לי מייל אל המייל הפרטי שלי? [email protected]? תודה מראש, יהודית

21/06/2012 | 22:52 | מאת: רעות

לצוות המומחים שלום, 1) מהי רמת הדחיפות להגיע לרופא עיניים/מיון אם אני חווה תופעות של הפרדות רשתית (גופים צפים, הבזקים וכולי)? אם אני למשל בחו"ל, כמה זמן יש לי כדי לחזור ארצה ולטפל בזה מייד? 2) אם הסיכוי להפרדות רשתית הוא 1:10000 באוכלוסיה, לכמה הוא עולה אחרי ניתוח קטרקט או לאחר תקופה שעוברת מפציעת ראש/עין וכיו"ב? 3) למה בעצם הסיכון להפרדות רשתית עולה אחרי ניתוח קטרקט או אחרי טראומה (או שניהם)? מה קורה שם בדיוק לרשתית שהיא "רגישה" יותר לתמיד? 4) מאיזה פעולות עליי להמנע בעתיד כדי למנוע הפרדות רשתית שאחרי ניתוח/פציעה? יש אי אילו מגבלות? תודה

את בפורום הלא נכון אבל אשתדל לענות לשאלותיך- אחרי ניתוח תוך עייני הסיכון להפרדות רשתית מוגבר לסביבות פי 10 מאשר ללא ניתוח וזאת לתקוםה של בערך שלושה חודשים. הסיבה הינה תהליכים שמתרחשים בזגוגית כתוצאה משינויי לחצים ונוזלים שחודרים לעין בניתוח. כמו כן בניתוח קטרקט הגורם המרכזי הענו הירידה בנפח העדשה מעדשה טבעית לעדשה מלאכותית דקה. דבר זה משאיר מקום גדול יותר לתנועת הזדוגית בחלק האחורי דבר שיכול להוביל להתנקות הזגוגית ומשם לקריעת רשתית.

22/06/2012 | 09:46 | מאת: רעות

אז אחרי קטרקט הסיכוי גבוה פי 10 לכל החיים? אז למה לא מייצרים עדשה שתחקה בדיוק את העדשה הטבעית גם במידותיה, ואז למנוע אפשרות של התנתקות הזגוגית? ומה הדין בפציעות? מה הסיכויים שם ולכמה זמן? תודה!

20/06/2012 | 01:36 | מאת: yael

עדשות מולטיפוקליות - אני 3 ימים לאחר ניתוח קטרקט בעין השנייה. בעין הראשונה היה הקטרקט החמור יותר וההחלמה היתה די קשה וארוכה. היו לי טשטושים וכאבים והכל ניראה מרוח אם כי בכל הבדיקות היה הכל תקין לחלוטין. בעין הנוכחית עם הקטרקט הקל הכל הלך חלק וגם ההחלמה. עכשיו העין החדשה רואה ברור והקודמת עדיין מעורפלת מעט. האם כדאי לחזור על הניתוח הראשון?

אין אפשרות לחזור על הניתוח הראשון. צריך לבדוק למה הראיה פחות טובה- אולי המספר פחות מוצלח, אולי יש עדיין בצקת בקרנית או שיש בצקת מקולרית.

19/06/2012 | 14:12 | מאת: שלומית

שלום, בעלי עבר ניתוח קטרקט והושתלו בעינו עדשה מולטיפוקלית, בביקורת למחרת הניתוח ובביקורת נוספת 4 ימים לאחריו הרופא אמר שהכל תקין. הניתוח בוצע ב: 10.6 ומייד למחרת בעלי התפעל שראייתו מצויינת בעין המנותחת גם רחוק וגם קרוב. לאחר 6 ימים הראיה פחות טובה מכפי שהיתה בתחילה, עדיין ביום הוא רואה תקין ואילו בלילה פחות. מה הסיבה, האם המצב אמור להשתפר??? תודה וברכות לפורום המוצלח. שלומית.

הראיה יכולה מעט לרדת בשבוע הראשון אחרי הניתוח ואז יש התייצבות של המספר. עד שהעדשה מתמקמת בקופסית. ההפרעה בלילה אמורה להשתפר והיא מוכרת.

19/06/2012 | 16:25 | מאת: שלומית

המון תודות על התשובה המהירה והמדוייקת.

15/06/2012 | 12:05 | מאת: ניר

שלום! שמי ניר ואני בן 20. אני סובל מרוחק ראיה גבוהה- 10+ בעין ימין וצילנדר של 1 וחצי ובעין שמאל 9+. בעין ימין יש לי קטרקט מולד. בבדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים נאמר לי שאני יכול לעשות רק ניתוח להחלפת עדשה- זאת אומרת קטרקט ובו יושתלו לי בעיניים עדשות מולטי פוקל. אני מאוד מתלבט אם כן או לא בגלל שהניתוח אינו רק אסטתי (למרות שזה נורא לא יפה עדשות במספרים כאלה) אלא גם לרמת חיים ויכולת ראיה יותר טובה. רציתי לדעת את דעתך בנושא ותשובות לכמה שאלות: -עד כמה החישוב יהיה מדויק, כיוון שאני רוחק ראיה. -מה דעתך על מולטי פוקל? -מה הסיכונים שעומדים מולי?- דרך אגב אבצע את ניתוח הקטרקט בלייזר. -איזה היסטוריה יש לעדשות המולטי פוקל? -האם אסתנוור בלילה יתר על המידה כיוון שאני בכל מקרה צריך עדשה מחזקת וכבר עכשיו טוענים שמולטי פוקל יוצר סינוורים. -ושאלה אחרונה- האם אי פעם פגשת מישהו במספרים כמו שלי ומה הוא עשה? תודה רבה לך ואני מצטער על הנוסח הארוך- אני עומד בפני צומת דרכים ומחפש כמה שיותר מידע. תודה!

על פניו נשמע לי שההצעה שקיבלת היא ההצעה הנכונה- כלומר ניתוח קטרקט בעין עם הקטרקט ואח"כ ניתוח שנקרה clear lens extraction בעין שאין בה קטרקט. לגבי העדשה ג"כ ההצעה טובה ונכונה אם כי חסרים לי פרטים לקבלת החלטה סופית. סביר להניח ששתי העיניים שלך מעט עצלות לאור המספרים הגבוהים ואולי הימנית יותר מקצת. במקרים שבהם הראיה לא מושלמת לדעתי עדיף להימנע מהשתלת עדשות מולטיפוקליות ויותר טוב להשתיל עדשות מונופוקליות. תוכל לבקש שהעין השמאלית, הדומיננטית תכוון למרחק והימנית מעט לקרוב ואז רוב הזמן תסתדר ללא משקפיים. גם הצילינדר הקטן בימין מהווה קונטראינדיקציה מסויימת להשתלת עדשה מולטיפוקלית, אם כי קיימות היום גם עדשות מולטיפוקליות שמתקנות צילינדר (טוריות).

15/06/2012 | 13:26 | מאת: ניר

ראשית כל תודה רבה על התגובה המהירה. בנוגע אלי העין השמאלית אינה עצלה והיא רואה 6/6 העין השמאלית מעט עצלה ורואה 5/6. האם עדיין עדיף עדשת מונו או שפה עדיף מולטיפוקל? ומה בנוגע לניסיון עם רוחק ראיה גבוה וניתוחים מסוג זה?

14/06/2012 | 14:39 | מאת: איתן

בבדיקת עיניים שגרתית אובחן אצלי היום תחילת קטרקט עם פגיעה מזערית בראיה.גילי 58.לפי הבנתי אזדקק בעוד מספר שנים לניתוח קטרקט. האם הניתוח עובר בהצלחה האם הוא פעם אחת לכל עיין(עד גיל 120)?אם כן אז מדוע לא לעבור את הניתוח היום כשאני בריא כשאנחנו יודעים שאצטרך בכל מקרה לעבור את הניתוח בעתיד??

הניתוח חד פעמי ולכל החיים. העדשה העשויה חומר פלסטי מחזיקה מעמד עוד שנים רבות אחרי.... מה שיכול להתפתח הינו קטרקט משני שהוא נסיון של הגוף לייצר עדשה והפועל נבנית עכירות על קופסית העדשה שיגולה לרלקל את הראיה. הפתרון הוא טיפול לייזר פדוט יחסית שבו פותחים חלון בעכירות ובקופסית.

20/06/2012 | 01:10 | מאת: רונית

הוא בכלל יכול לייצר עדשה כזאת? אם לא, אז מה פשר הניסיון שלו לייצר אחת כזאת? ואם כן, תוך כמה זמן הוא יכול לייצר עדשה כזאת? ולמה לשים עדשה בכלל? לפתוח, להוציא את העדשה העכורה ולחכות ש"תצמח" החדשה... (אני יודעת שהשאלה נשמעת מצחיקה, אבל עדיין. זה מוזר/מעניין...)

12/06/2012 | 15:43 | מאת: בן 66

בשנים האחרונות אני סובל יותר ויותר מגירוי ודמעות בעיניים. לאחרונה שמתי לב שהראיה שלי (עם משקפיים מולטיפוקליים בהם אני משתמש זמן רב) פחות חדה, בעיקר בקריאה, וחשבתי שזה קשור לתופעת הדמעות. בבדיקה של האופטומטריסט שלי הוא מצא שינוי משמעותי בעין ימין שמצביע לדעתו על התחלת קטרקט, וזאת הסיבה לירידה בחדות הראיה. לדבריו הדמעות הן בגלל דלקת כרונית בעפעפיים, שאין שום דרך לטפל בה. האמנם כך?

יש אפשרות לטפל בדלקת עפעפיים כרונית או לפחות לשפר אותה. הטיפול הבסיסי כולל קומפקסים חמים וניקוי עפעפיים עם תכשירים שונים. ניתן להשתמש במשחות ובטיפות ויש אפילו כדור שיכול לעזור. תתייעץ עם הרופא שלך בעניין.

13/06/2012 | 10:52 | מאת: בן 65

תודה על התגובה המהירה והמפורטת. אין לי רופא עיניים "שלי" אך רופא העיניים שאיתו התייעצתי בתחילת השבוע אמר לי שאין מה לעשות... האם עשוי להיות קשר בין דלקת העפעפיים וקטרקט?

12/06/2012 | 12:22 | מאת: פועה

יום אחרי ניתוח קטרקט אני רואה מעין בועת סבון אשר השוליים שלה מרצדות יש לציין שאני רואה די טוב אבל התופעה אשר ציינתי מציקה לי האם זוהי תופעה שכיחה?

זו תופעה נורמלית שתחלוף תוך כמה ימים.

לפני יומיים בוצע ניתוח קטרקט עם השתלת עדשה מולטיפוקלית,הראייה למרחוק מצויינת, הייתי בביקורת יום לאחר מכן ונאמר כי הכל תקין.בערב שמתי לב שהאישון הצטמצם מאד וכמעט אין אישון, כך זה ממשיך גם לאחר לילה של שינה והדאגה רבה, האם המצב תקין??? רציתי לציין שבבדיקות דם השבוע יש ערכים לא בנורמה: B12-130 [הנורמה: 156-672] כמו כן WBC-4.3 [הנורמה: 4.8-10.8] RBC- 4.21 HCT-41.1 MCH-32.8 MCV-97.6 האם יש קשר בין בדיקות הדם למצב? האם צמצום האישון סביר??? מאד מודאגים ונשמח לתשובה. שאול.

לא לדאוג, זה יעבור לבד. אפשר לבקש מהרופא שישים טיפה להרחבת אישון וזה ישחרר אותו.

09/06/2012 | 21:07 | מאת: אהרון

מזה כחודש אני מקבל סטרודקס עקב חבלה בעיני. הרופא ביקש שארד מזה אט אט, כך שבעוד שבועיים בערך, כבר לא אטפטף עוד את הטיפות. הבעיה היא ששבוע-שבועיים אחרי הפסקת הטיפות, אני עובר ניתוח קטרקט ואז שוב אצטרך סטרודקס, ושמעתי ששימוש ממושך בתרופה זו אינו בריא. האם יש מקום לדאגה? תודה

אתה נמצא במעקב וסהכ זו אינה תקופה ארוכה. חשוב שימדדו לך לחץ. קטרקט כבר יש לך... הפחד מזיהומים משניים קטן יחסית וחוץ מזה אתה זקוק לטיפות אז אין ברירה.

05/06/2012 | 12:09 | מאת: רפ

אם לאחר אישפוז עקב טראומה וחבלה בעין, עולה הלחץ התוך עיני, מאיזה לחץ צריך כבר להגיע חזרה לבית החולים למיון? ואיזה לחץ מצריך רק הליכה לרופא על מנת שיספק לי טיפות או כדורים? תודה

אין תשובה מוחלטת. מעל 21 נחשב לחץ מוגבר. אני מניחה שמעל 24 ממ"כ. זה גם תלוי אם יש מחלות עיניות אחרות ואם יש דימום בתוך העין. אם יש דימום אז אפילו ב- 21.

03/06/2012 | 22:52 | מאת: ענת

אני מרכיבה משקפיים לראיה מרחוק, עם מספר בינוני בשתי העיניים וללא צילינדר. לקריאה אינני זקוקה כלל למשקפיים, בשתי העיניים. לאחרונה, עקב חבלה באחת העיניים, נאמר לי שאזדקק בה לניתוח קטרקט. שאלתי היא, מהן האופציות שיש לי מבחינת סוגי העדשות? מונופוקליות לראיה מרחוק אך לא לקרוב או מונופוקאליות לראיה מקרוב אך לא למרחוק (שזה בעצם המצב שהיה)? עד כמה קרוב - מבחינת הסיכויים - יהיה המספר שהיה לי לפני החבלה? ואולי מולטיפוקאליות לראיה למרחוק וקרוב? ואולי יש עדשות אחרות משוכללות וטובות יותר? אשמח לקבל פרטים. תודה

מכיון שאת מועמדת לניתוח רק בעין אחת, האופציות שעומדות בפניך מצומצמות משום שההמלצה היא לא להשתיל עדשה מולטיפוקלית רק בעין אחת. אפשר לנתח גם את העין השניה אבל אני לא ממליצה על כך. אם כך, האופציות העומדות בפניך- לכוון את העין הפגועה לרחוק, לקרוב או לטווח ביניים. אם המספר שיש לך בעין השניה "בינוני" כמו שכתבת, עד -2 למשל, את יכולה לבחור בכל אחת מהאפשרויות ובהתאם יהיו המשקפיים. הכי שמרני יהיה לכוון למספר דומה לקיים ותמשיכי להרכיב משקפיים למרחק ותמשיכי לקרוא ללא משקפיים. אם תבחרי במונו-ויז'ן תוכלי לקרוא ללא משקפיים עם העין הלא מנותחת ותראי למרחק עם העין המנותחת.

04/06/2012 | 01:07 | מאת: ענת

1) ואם המספר שלי בעין הבריאה גבוה מ- (2-), משהו בסביבות 4-, מה אז תהיינה האפשרויות שלי ? 2) האם לא ייגרמו לי כאבי ראש או חוסר נוחות בקריאה או צפיה בטלויזיה ללא משקפיים כלל, אם עין אחת תראה טוב למרחוק והשניה טוב מקרוב (מונו ויז'ן)? תודה

02/06/2012 | 20:12 | מאת: אברהם

נכבדי, אני בן 75, בעין ימין יש לי מיספר שנים תחילת קטרקט, רופא מצוין וידוע מבית החולים רמבם, שאני בטיפולו ,אומר שעדין אין צורך בניתוח,אני חובש מישקפים שנים רבות, הבעיה שהיתי צריך להחליף עדשה בעין ימין החולה, האופטמטריסט שבדק את העניים טוען לאחר בדיקה ,שעדשה חדשה לא תעזור לי, ההבדל הוא קטן מאוד, וחבל על הכסף, אני חיב להיבדק שוב אצל רופא, אני לוקח באופן קבוע רפרש טירס,בתקופה האחרונה העין כואבת, והשאלה האים יש תרופות לחיזוק העין נגד קטרקט, או שחיבים ניתוח, תודה אברהם

נשמע שהגיע הזמן להינתח. אין תרופות שיכולות לעזור, רק ניתוח.

01/06/2012 | 01:46 | מאת: יעלי

באיזו צורה ניתן לתקן את המספר הקטן שנותר?

אם אכן זו הבעיה אצלך בכלל... אפשר לעשות לייזר על הקרנית כמו שעושים לייזר להסרת משקפיים. בכל מקרה צריך להמתין כמה חודשים להתייצבות המספר ועל מנת לוודא אם בכלל יש בעיה.

31/05/2012 | 01:16 | מאת: יעלי

למה הכוונה שארית קטנה או צילינדר קטן? זה גורם למסך ערפל או לראייה לא חדה? האם יכל להיות שהעדשה לא עשויה מחומר צלול?

אם נשאר מספר קטן בעין אחרי השתלת העדשה זה משאיר טשטוש מסויים. בדרך כלל זה לא מצריך טיפול אבל אפשר לתקן גם את זה. הסיכוי שהעדשה אינה תלולה הינו אפסי.

31/05/2012 | 01:13 | מאת: דני

שלום, אני מתנצל מראש על ההודעה הקצת ארוכה. אני בן 38. שבועיים לאחר ניתוח קטרקט בעין ימין. (אצל פרופ' אסיה) בעין שמאל, איני רואה כלל כתוצאה מפגיעה בעין שאירעה בילדות. הייתה היפרדות רשתית מליאה, בוצע ניתוח שלא צלח. לפני ניתוח הקטרקט בעין ימין, היה לי קוצר ראיה גבוה.(הגעתי לעדשת משקפיים במספר 13-, שעקב התגברות הקטרקט לא היתה אפקטיבית במיוחד, הייתי מחליף עדשות כל מספר חודשים) בניתוח הושתלה עדשה (מונופוקלית של אלקון עם מספר -9.5) המצב כיום (שבועיים לאחר הניתוח) פנטסטי, הכנתי משקפיים זמניים עם מספר 0 (כן אפס) ועם צילינדר 0.75. (תודה פרופ' אסיה) האמת שאני מסתדר גם בלי המשקפיים לצורך ראיה למרחק, אך השימוש בהם מחדד את הראיה והופך אותה ליותר מושלמת ומאפשר לי לראות קצת יותר פרטים קטנים בבירור . לאחר הרכבת המשקפיים, והסרתם לאחר מספר שעות, הראייה שלי (ללא משקפיים) נעשית פחות טובה ביחס למצב שלפני הרכבתם .ולוקח לי מספר שעות עד שאני יכול לחזור לראות כפי שראיתי ללא שימוש במשקפיים הזמניות. השאלה שלי, האם השימוש במשקפיים הזמניות יכול להשפיע לרעה על המצב הסופי ועל תהליך ההחלמה? כלומר אם לא אשתמש במשקפיים זמניות האם אגיע לתוצאה סופית איכותית יותר ? האם יש סיכוי שהצילינדר ייעלם בסוף? תודה רבה ויישר כוח על התשובות ועל תחזוקת הפורום הזה.

תודה על המחמאות, הרכבת משקפיים במספר שאינו מותאם בדיוק לא יכולה להזיק לעין. תמיד יש קושי להסתגל לראיה ללא משקפיים אחרי שהם כבר הורכבו לכמה שעות. בקיצור אין מניעה שתמשיך להרכיבם בינתיים. יש סיכוי שהצילינדר ישתנה לטובה או לרעה ולכן עדיף להמתין כחודשיים או יותר עד להתאמת המשקפיים הסופיים אחרי הניתוח.

31/05/2012 | 11:26 | מאת: דני

29/05/2012 | 01:24 | מאת: יעלי

אני כ- שבוע אחרי ניתוח קטרקט בעין שמאל. בתכנית לנתח גם את ימין. הושתלה עדשה מולטי. ביום הראשון ראיתי מצויין ומאז אני רואה כמו מתוך ערפל קל. העין הלא מנותחת רואה צלול לעומת המנותחת. המנותחת רואה עכשיו יותר טוב אבל לא צלול אלא כמו מסך עשן קל. בכל הבדיקות שנערכו לי עד כה הכל ממש בסדר. אז מה זה? האם זה יחלוף?

את כמובן צריכה לשאול את המנתח/ת שלך במה מדובר. ייתכן שהמספר שנותר בעין התייצב כך שישנה שארית קטנה או צילינדר קטן שלא באו לידי ביטוי ביום- יומיים הראשונים לאחר הניתוח. השאלה היא אם את מצליחה לראות גם לקרוב וגם לרחוק וזה מעט מטושטש, צריך לקחת בחשבון שהדברים עוד יכולים להשתנות ושעם העדשה המולטיפוקלית יש פשרה מסויימת באיכות הראיה בתמורה ליכולת לראות בכל הטווחים.

שלום, מאז ניתוח קטרקט בעין אחת (לפני מס' שנים) - אני סובלת מהבזקי אור בעין המנותחת: תנועות מעגליות של עיגולי אור ו/קרניי אור נעות- בערב- סביב תאורת רחוב, פנסיי מכוניות, וגם מתאורת הלוגן בתוך מיבנים. אני רוצה לעבור ניתוח בעין השניה. אדגיש שזו אינה השפעה של העין עם הקטקרט הנוכחי, כי כשאני עוצמת את העין עם הקטרקט- קיימים הבזקי האור בעין המנותחת. אציין שהתופעה איננה תמידית-יש ערבים שקיימת, יש ערבים שלא.לא הצלחתי למצוא השפעה ברורה של מישתנים(לחות, טמפ' וכו'). הרושם שלי הוא שזו בעיה אופטית משולבת של העדשה המושתלת, מיבנה העין, וסוג עדשות המשקפיים. נסיונותיי לאתר מידע ו/את הסיבות לכך- על מנת למנוע תופעה זו גם בעין השניה- העלו כך: *התופעה קיימת. *לא מצאתי דיווחים רפואיים על התופעה. *לא מצאתי מידע על מאגר סטטיסטי על % המנותחים שמתלוננים על תופעה זו. *רופאים אינם יודעים את הסיבה/ות לכך. *רק לבחור עדשה שונה מזו שהושתלה לי בעין הראשונה- ללא ידע על הסיבות לתופעה-נראה לי הטלת מטבע. *אתרים של יצרניות עדשות לניתוחיי קטרקט-בחו"ל ו/בישראל- מלאים במידע אופטי וטכני על ניפלאות העדשות החדשניות התורניות מתוצרתן- אך לא מצאתי מידע על התופעה. שאלותיי: 1.מה יודעים מומחיי הפורום על תופעה זו, ועל סיבותיה ו/מניעתה? 2.האם יש התייחסות של מנתחיי קטרקט להתאמת עדשה מושתלת ספציפית למיבנה ו/למידות ספציפיים של עין, ושל משקפיי ראייה בהמשך? 3. האם לרופאי עיניים יש מקורות ידע אופטי על עדשות לניתוחים שאינו נישען רק על המידע מיצרניי העדשות? 4. אציין שאמי מראשונות המנותחות בהשתלת עדשה בקטרקט סבלה מתופעות זהות- מה שמעלה אצלי שאלה האם ומה החלק הגנטי של מיבנה העין בתופעות אלה- אם מישהו שמע וחקר בכיוון כזה. תודה.

התופעה נובעת מהפרעות אופטיות מהעדשה המלאכותית שאינה מושלמת כמו העדשה הטבעית. לא ידוע על מרכיב גנטי. ההמלצה אכן לנסות בעין השניה סוג עדשה אחר.

28/05/2012 | 12:57 | מאת: אבי

אני עומד לעבור ניתוח קטרקט , יש לי קוצר ראייה גבוה -16 בעין ימין ובעין שמאל -18 עם המשקפיים בעדשות מונופוקאל אני רואה לכל הטווחים(העניים רואות זהה) , בשימוש בעדשות גם כן אין לי בעייה כאשר עין אחת רואה פחות טוב מהשנייה לרחוק (שמאל רואה יותר טוב לרחוק ) אני מניח שבמספרים כמו שלי אין עדשות מולטיפוקאל והאמת שאני מעוניין בשיטת המונוויזין איזה מספר מומלץ לשים בכל עין (ע"פ מונוויזין ) כדי שאוכל לראות לכל הטווחים האם אוכל לראות לכל הטווחים (רחוק , קרוב , מסך מחשב ) תודה

קודם כל אפשר לבדוק עם מה בעצם אתה מסתדר עכשו ולפי זה להחליט. אם עין אחת תכוון למינוס שתיים ואחת קרוב לאפס זה יהיה טוב כמעט לכל.

24/05/2012 | 19:11 | מאת: משה

בבדיקה נאמר לי שיש לי קטרקט מתקדם בעין אחת וקטרקט בשלב פחות מתקדם בעין השנייה. האם במצב כזה כדאי להשתיל עדשה מולטיפוקלית בעין אחת ולתפקד עמה זמנית גם לשנה שנתיים ואולי יותר עד שהקטרקט בעין השנייה יחמיר ואעשה גם בה ניתוח ? האם כדאי להקדים את הניתוח בעין השנייה ? האם במצב כזה כדאי להעדיף עדשה רגילה ולידחות את מועד הניתוח ככל הניתן בעין השנייה ?

לא כדאי להשתיל עדשה מולטיפוקלית רק בעין אחת גם לא לשנה-שנתיים. אם יש כבר רטרקט בעין השניה אפשר לשקול לנתח גם אותה. האופציה היותר בטוחה ושמרנית- לנתח רק את העין שזקוקה לניתוח ולהשתיל עדשה מונופוקלית.

24/05/2012 | 18:58 | מאת: רונן

האם יש סקר או נתוני שביעות רצון בקשר למושתלי עדשות מולטי פוקליות בניתוחי קטרקט ?

יש מחקרים רפואיים השוואתיים שמשווים שביעות רצון של מושתלי עדשות מולטיפוקליות למונופוקליות. שביעות הרצון גבוהה בכל השיטות. חוסר התלוות במשקפיים עם עדשות מולטיפוקליות יורד ל-90% מהזמן ורק במקרים ספורים היה צורך בהוצאת העדשה והחלפתה בעדשה מונופוקלית.

24/05/2012 | 14:07 | מאת: רפול

אני מודה לך מאוד עבור התירחה שלך בתשובתך אלי בנידון. המנתח שאהיה קשור אליו, לפי הרזומה שלו, מאוד מאוד מבטיח, בשני סוגי הניתוח! ובכל זאת, אשמח לשמוע ממך על התענה(ששאלתי אותה בהתכתבות שלי אליך) "שיפור הראייה בלייזר הינו גבוה ביותר-85% מהמנותחים זוכים לראייה 6/6 לעומת 35% בלבד! בשיטה המסורתית".אשמח לקרוא את תגובתך,לפחות מנסיונך בניתוחים בשיטה המסורתית.ושוב תודה רבה עבור כל טירחתך.

אני חושבת שעניתי לך כבר בעניין הזה. האחוזים זהים וזה שציינת (35%) לא נכון לחלוטין!

24/05/2012 | 03:06 | מאת: יעל

קטרקט עם עדשה מולטי - יש לי ערפל בעין . זה תקין? אני מטפטפת 4 פעמים ביום 2 סוגי טיפות.

3 ימים אחרי ניתוח עדיין יתכן טשטוש, אם הראיה היתה טובה יותר אחרי הניתוח ועכשו הטשטשה- גשי לבדיקה.

23/05/2012 | 13:28 | מאת: רוסלנה

שלום רב, סבתא שלי היא אישה מבוגרת בת 86 הסובלת מקטרקט בשתי העיניים. הקטרקט מפריע מאד לראיה ופוגם באיכות החיים שלה. אולם, קיימת בעיה והיא שלסבתא שלי יש גיבנת שלא מאפשרת לה לשכב על הגב ללא תמיכה לראש ולצוואר. לפני מספר חודשים ניסינו לבצע את הניתוח, אך כאשר הגענו לבית החולים והתברר שהיא לא יכולה לשכב על הגב מבלי לזוז, הרופא סירב לנתח אותה. הציעו לנו לנסות לנתח אותה בהרדמה מלאה, אולם היא מפחדת מכך מאד. במהלך חיפושיי נודע לי שקיימים ניתוחי קטרקט בישיבה. שאלתי היא, האם קיימים בארץ בתי חולים המבצעים ניתוח זה בישיבה? או שאולי הדבר תלוי ברופא ספציפי? ואם כן, אשמח לשמוע היכן אוכל למצוא רופאים שמבצעים את הניתוח בשיטה זו. בתודה מראש, רוסלנה

לא ידוע לי על ניתוח קטרקט בישיבה בארץ או בחו"ל.

ד"ר מיכאלי הנכבדה. להלן סיכום עבודת "הדוקטורט" שלי מהאינטרנט: 1 . נתען שטכנולוגית הלייזר תעלה את שיעור הצלחת ניתוח הקטרקט לכמעט 100% 2 . ניתוח זה הוא בעל דרגת הבטיחות הגבוהה ביותר ובעל שיעור הסיבוכים הנמוך ביותר. 3 . מערכת הלייזר מאפשרת למנתח ליצור את פיתחי הכניסה בקרנית בדיוק רב יותר ובהתאם לקימור הקרנית. 4 . הלייזר פותר את הבעיות איתן מנתחי העיניים התמודדו עד כה בניתוח המסורתי(החיתוך בקרנית בעזרת סכין כירורגית) ומאפשר ניתוח מדוייק ונקי. 5 . שיפור הראייה גבוה ביותר. 85% מהמנותחים זוכים לראייה 6/6 לעומת 35% בלבד בשיטה המסורתית. 6 . עקב ההליך המדוייק מאוד ניתן למקם את העדשה המושטלת בצורה טובה ומדוייקת יותר. כמו כן שיטת הלייזר מקטינה באופן משמעותי את האפשרות לפגיעה בתאי האנדותל שמצויים בקרנית או ליצירת קרע בקרנית בקופסית העדשה. לסיכום. לאור היתרונות המשמעותיים הנ"ל נשאלת השאלה - שאולי בכל זאת כדאי ורצוי "לגייס:" את סכום עלות הניתוח הזה (5000 ש"ח ואולי פלוס) במיוחד לאדם בעל עין אחת בלבד?? כמומחית בשטח הקטרקט אני מבקש את תשובתך, באם אפשר, החד משמעית, וסליחה על ה"דוקטורט" שליהארוך. בהערכה רבה.

הניתוח בעזרת לייזר הינו חדש יחסית גם בעולם ולי אישית אין נסיון בו. הלייזר מאפשר חיתוך מדוייק יותר של הקרנית והדבר חשוב מעשית רק למי שיש אסטיגמטיזם שניתן לתקן בעזרת החתך. את פתיחת הקופסית הקדמית מבצעים מנתחים מנוסים בדיוק מושלם כמו בלייזר וגם לליזר יכולים להיות סיבוכים- אובדן הואקום שמייצב את העין, פתיחה לא מושלמת של הקופסית. החלק השלישי אותו מבצע הלייזר-ריכוך העדשה לקראת הוצאתה בפאקו- כנראה שיש לו פוטנציאל להוריד את משך זמן הפאקו וזה חשוב לשמירה על הקרנית. עדיין אין עבודות שמוכיחות זאת אבל זה נשמע מבטיח. גם בניתוח ידני בידיים מנוסות אחוז ההצלחה ללא כל סיבוך עומד על 97%.

21/05/2012 | 20:04 | מאת: יותם

לפני 3 שבועות עברתי ניתוח קטרקט עקב ירוד בעין ימין,הניתוח התבצע במרפאת זבולון בקרית ביאליק ,הניתוח עבר בסדר ולמחרת הוזמנתי לביקורתכדי להוריד את התחבושת ,אציין שהביקורת התבצעה במרפאת "לין" בחיפה,כשהאחות הורידה לי את התחבושת ועשתה לי בדיקת ראייה לעין ימין אז ראייתי השתפרה מאוד,קבלתי הוראה לשים 3 סוגי טיפות בעיניים 4 פעמים ביום וכל שבוע להוריד במינון הטיפות,במהלך השבועיים וחצי מאז הניתוח ראייתי שוב קצת מטושטשת עם נקודה שחורה שרצה מסביב לעין וכן כמו מסך לבןשמקהה את הראיה. אני השתדלתי בשבועיים מאז הניתוח לא להרים דברים כבדים,לפני יומיים חזרתי לעבודה{עובד יצור בחברת התרופות "דקסון" שם אני חשוף לאבקות בחדר עבודה וכן אני מרים דברים כבדים. 1.למה ראייתי לא השתפרה מאז הורדת התחבושת? 2.מה הסיבה שאני רואה נקודה שחורה שמרצדת בעין ימין? 3.האם מותר לי להחשף לחומרים כמיכליים במהלך עבודתי? 4.האם מותר לי להרים משאות כבדים? אשמח אם תענה לי על השאלות והתהיות הרבות כי אין אף אחד שיכול לעזור לי בזה כי הרופא במרפאת לין לא עונה ולא תדרך אותי.

לגבי השאלה מדוע הראייה לא השתפרה אין לי תשובה- תצטרך להבדק ורק אז תוכל לשאול שוב את הרופא. לגבי הנקודה השחורה- אם מדובר בנקודה חדשה שלא היתה קיימת לפני הניתוח, עליך ללכת ולהיבדק בהקדם. קרוב לוודאי שמדובר בעכירות בזגוגית שהיא חסרת חשיבות ועם הזמן תשתפר. אולם ייתכן שמדובר אפילו בקרע ברתית ולכן הבדיקה חשובה. לגבי יתר השאלות התשובה היא שמותר לך לעשות את כל הדברים הללו בהנחה שהבדיקה תהיה תקינה.

16/05/2012 | 05:02 | מאת: ניצה אטיאס

אני אמורה לעבור נתוח ירוד הומלץ לי על עדשות מולטיפוקליות אך המחיר גבוע מדי ויש פאר בין אסף ב הרופא לבין מרפאתו של ד"ר לוינגר פער של 5000 שח האם יש הבדל בין ה העדשות ומה ההבדל

יש פערים בין העדשות השונות אבל בסה"כ כולן עובדות טוב ולכל עדשה, גם ליקרה ביותר יש יתרונות וחסרונות. תבדקי מה עוד כרוך בניתוח באסף הרופא- אולי הניתוח יבוצע על ידי מתמחה? אולי אצל ד"ר לוינגר הניתוח יבוצע גם עם הלייזר החדש? ייתכן שההבדלים לא רק בעדשות. מבחינת העדשות עצמן לא נראה לי שזה קריטי.

10/05/2012 | 13:47 | מאת: דליה

שלום רב, אמא שלי צריכה לעבור ניתוח קטרקט. יש לה בעיה של שחיקת סחוס בירך וקשה לה לעלות על מיטה. האם המיטה של חדר ניתוח עיניים מתכווננת? איך ניתן לעזור לה? בתודה מראש, דליה

בעניין הזה אין לך מה לדאוג. בחלק מחדרי המיתוח המיטה היא מעין כורסא שנשכבת למיטה ובחלק האחר יש בחורים שתפקידם להעלותה למיטה ולהשכיבה בנוחות.

30/04/2012 | 08:59 | מאת: מייק

האם אפשר לנתח את שניהם ביחד? בתודה מראש

אפשר לנתח ביחד אבל אם הפטריגיום גדול עדיף לנתחו קודם ולהמתין להחלמה ורק אז לחזור על מדידות לקראת ניתוח הקטרקט. הסיבה היא שצורת הקרנית יכולה להשתנות אחרי ניתוח הפטריגיום.

26/04/2012 | 18:42 | מאת: דני

לפני חודש עברתי ניתוח קטרקט. היום הופיעו באותה העין נקודות שחורות מאו זבובונים שחורים ואחד מהם די גדול שזז עם כיוון האישון. יש לי גם דרוזן שנים רבות וגם נקודות שחורות היו לי כבר בעבר ועדין יש אך הן מעטות ואילו היום זה הופיע בעין המנותחת בצורה מודגשת וכאמור נקודה אחת די גדולה ונראית כמעין כתם שכאמור זז. קראתי על תופעות של היפרדות זגוגית או היפרדות רשתית--האם זה יכול להיות?

הסימנים שאתה מתאר אכן מתאימים להיפרדות הזגוגית. בדרך כלל זהו מצב לא מסוכן אבל לפעמים יכול להגרם קרע ברשתית ולכן כדאי שתנסה להיבדק מחר.