פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
2229 הודעות
2206 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

25/04/2012 | 02:50 | מאת: אפרת

עדי שלום רב. בפעם האחרונה שהייתי אצלך נתת לי מרשם לפוסיתלמיק ומרשם לדוקסלין . התחלתי לקחת כדור ביום ולשים מהטיפות . היום קראתי בדף שמצורף לכדורים -דוקסלין שעלולות להיות תגובות בין תרופתיות ובמידה ואני נוטלת תרופות נוספות יש להיוועץ עם הרופא. ולכן רציתי להתייעץ ולשאול אותך, אני נוטלת כל יום חומצה פולית, וויטמין די, ומשתמשת בטיפות אגיספור ואגיסטן לטיפול בפטרת בציפורן. האם אני יכולה להמשיך וליטול את כל אלו במקביל או שכדאי להפסיק עם החומצה הפולית וויטמין די. תודה רבה על תשובתך .

שלום אפרת, את יכולה להמשיך לקחת דוקסילין ללא חשש ואין צורך שתפסיקי את הטיפול האחר שאת נוטלת. בברכה,

24/04/2012 | 07:26 | מאת: דורית

מתעסקת בספורט - ריצה ושחיה באופן מקצועי מתי יכולה לחזור להתאמן בריצות ארוכות ושחיה לאחר הניתוח- עברתי אותו אתמול אודה לתשובתכם

בעיקרון אין בעיה לעסוק בספורט מיד אחרי הניתוח וכמובן מותר גם לרוץ. עדיף להימנע מריצה אם הושתלה עדשה ייחודית או אם היה סיבוך בניתוח. אז כדאי להמתין אפילו חודש ימים. מבחינת שחיה כדאי להימנע לפחות שבועיים ועדיף אפילו חודש אבל עם משקפת טובה שלא מכניסה מים אפשר אחרי שבועיים.

18/04/2012 | 12:58 | מאת: עמית

שלום רב, אני בן 62 נוחתים לפני 3 שנים עם עדשה רגילה. בחודש הבא אני אמור לעבור ניתוח בעין השניה ושמעתי על עדשה מולטיפוקלית בשם רסטור - האם אני יכול להתאים להשתלה.

בדרך כלל העדשה מתאימה למי שעובר ניתוחים בשתי העיניים ופחות מומלצת להשתלה בעין אחת.

16/04/2012 | 20:42 | מאת: קרן

שלום, האם מותר לטוס (טיסה של 24 שעות בערך) אחרי ניתוח קטרקט? אם לא, אז כמה זמן אחרי מותר? תודה רבה!

מותר לטוס אבל כדאי להמתין שבוע או יותר לבקורת כדי לראות שאין סיבוכים מידיים לפחות.

16/04/2012 | 14:51 | מאת: מקס

המון תודה דוקטור על תשומת לבך. ברשותך עוד שאלה: קראתי על שימוש חדשני בליזר לצורך לבצע חתך בעין להוצאה/הכנסת עדשה. יש טעם להתעקש על ניתוח עם לייזר ? בכבוד רב

הלייזר הינו חדשני בעולם ובארץ. בארץ הוא נמצא במכון אחד בלבד. הלייזר עוזר בביצוע החתכים, בפתיחת החלק הקדמי של הקופסית ובריכוך העדשה. כרגע לדעתי השימוש בו עדיין נמצא ב"עקומת למידה" והנסיון רק מתחיל להיצבר. יש לליזר יתרון במיוחד במקרים בהם למשל הקרנית בסיכון מוגבר לפגיעה מהניתוח, למשל במקרים של נטיה לאי ספיקה של הקרנית. מכיון שהלייזר פוטנציאלית מוריד את כמות האנרגיה המושקעת בריסוק העדשה, הוא יכול להוריד את רמת הפגיעה בקרנית. הוא לא מתאים למקרים של קטרקט מתקדם במיוחד כי הלייזר לא מצליח לרכך את העדשה ובמקרים קלים יחסית אין בכך יתרון.

16/04/2012 | 08:25 | מאת: מקס

תודה רבה על תשובתך המהירה. ברשותך שאלות נוספת. אני בן 47. קוצר רעיה -16. משתמש בעדשות קשות. 5 שנים האחרונות מטופל בטיפות כמו XALATAN - לחץ עם תיפות סביב 17. קטרקט בשנה האחרונה יותר בעין שמאל. שאלות: 1. האם קוצר רעיה גבוה + גלאוקומה דורשות הערכות מיוחדת לפני/בזמן/אחרי ניתוח קטרקט? 2. האם ניתוח קטרקט יכול להקל או להחמיר את הגלאוקומה או אפשר/כדאי לשלב בו גם טיפול בגלאוקומה? 3. האם ניתן בניתוח כזה להוריד את המינוס הגבוה עד ל-0. 4. האם יש מרכזים/רופאים המתמחים במיוחד בניתוחים לא שגרתיים בגלל קוצר רעיה גבוה, גלאוקומה וכ"ד ? בתודה מראש

בניתוח כמו שלך אין צורך בהערכות מיוחדת או במרכז מיוחד. עדיף מנתח מנוסה מכיוון שכן עיניים קצרות רואי מועדות ליותר סיבוכים תוך ניתוחיים. אפשר בניתוח להוריד את המספר אם כי כדאי להשאיר מינוס קטן של כ-1 למניעת סטית התוצאה הרפרקטיבית לכיוון הפלוס. אין צורך לשלב אתהניתוח עם ניתוח גלאוקומה ויש סיכוי שעצם הניתוח יוריד מעט את הלחץ. אחרי הניתוח כדאי להמנע מקסלטן למשך מספר שבועות מכיון שמעלה שכיחות בצקת מקולרית ואפשר לקחת טיפות אחרות במקום.

שלום רב בעין שמאל אני לפעמים רואה הילה סביב אור. האם זה סימן של קרקט או של גלאוקומה ? (התברחתי גם בזה וגם בזה) מי מה התופעה נובעת ? בתודה מראש

קטרקט גורם להילות סביב אורות משום שהעדשה עכורה וגורמת להשתברות לא תקינה של קרני האור הנכנסות לעין.

13/04/2012 | 01:47 | מאת: נויה

שלום רב, קראתי שאחד הסיבוכים (הנדירים) של קטרקט יכול להיות לחץ תוך עיניי גבוה/גלאוקומה. האם זה נכון? האם זה יכול לקרות גם מספר חודשים לאחר הניתוח? תודה

אכן זהו אחד הסיבוכים. הוא יחסית נדיר אחרי ניתוח במהלך תקין. הסיבוך יכול להופיע גם באיחור אם כי סביר שאחרי כשלושהחודשים מהניתוח לא ניתן לקשרו לניתוח.

13/04/2012 | 15:17 | מאת: נויה

אבי סוכרתי עם רטינופתיה סכרתית עבר לפני מס' שנים קטרקט אצל מומחה גדול מאוד, הניתוח נעשה באופן פרטי במרפאה הפרטית של המומחה. כחודשיים וחצי-שלושה לאחר הניתוח התפתח לחץ תוך עייני פתאומי, שלא היה טרום הניתוח , עבר טיפול קריו חירום - ללא הצלחה ומאותו רגע חדל לראות והעין התעוורה. אנחנו די חושבים שהקטרקט הוא זה שגרם ללחץ ולעיוורון, ברור לי שניתן לייחס את זה גם למחלת הסוכרת. כיום בעין שנותרה לו ראייתו מועטה מאוד. ממליצים לו שוב לעבור קטרקט , אנחנו חוששים לעבור שוב קטרקט . הוא כבר כמה שנים מוגדר עיוור ורואה מעט מאוד בעין שנותרה. אין הדרדרות דרסטית בראייה במהלך שנים אלו המלצת המומחים לעבור קטרקט גם בעין הנותרת, על מנת להמשיך ולטפל בעין בזריקות אווסטין. האם לדעתך על אבי לעשות קטרקט בהתחשב בהיסטוריה ובכך שזו עינו היחידה? תודה על העזרה

11/04/2012 | 18:27 | מאת: מיכה

שבועיים אחרי ניתוח קטרקט--האם יש עוד איזה הגבלות עלי? האם מותר כבר לשטוף את העיניים במים?

אחרי ניתוח עם חתך קטן אפשר לעשות הכל אחרי שבועיים. מה שכדאי להמנע ממנו הוא שחייה אם כי אפשר עם משקפת טובה ואטומה. גם עם שינוי המשקפיים כדאי להמתין עוד כחודש.

11/04/2012 | 14:14 | מאת: יניב

שלום לאחר חודשיים מניתוח בעיין ימין הבעיה של צל חצי ירח וכשאני מסתכל מקרוב אני ממש רואה את הצד הימני של העדשה, עלתה אופציה להחלפת העדשה. מה המשמעויות והסיכונים בהחלפת עדשה ואייך זה יעזור ? יש עדשות שמתנהגות אחרת בעיין ? (העדשה שיש לי מודל:m160 חוזק +23.00 bausch&lomb) תוכלו בבקשה לשפוך לי קצת יותר אור בנושא

התופעה שאתה מתאר מוכרת ונקראת negative dysphotopsia. היא מופיעה בכל סוגי העדשות ובדרך כלל משתפרת עם הזמן. אני הייתי מחכה עוד כמה חודשים עם ניתוח.. זו לא בעיה קשה להחליף עדשת MI60, היא יוצאת די בקלות מהקופסית וניתן להוציאה מקופלת מהעין ואז להשתיל עדשה מתקפלת אחרת במקומה שתשב ע"ג הקופסית. רוב הסיכויים שזה יפתור את הבעיה אם כי אין ביטחון של 100%. עם זאת כדאי להמתין כי כל ניתוח יכול להיות כרוך בסיבוכים ויש סיכוי שהעניין ישתפר בחודשים הקרובים.

10/04/2012 | 15:24 | מאת: רפי

בהמשך להודעתי מהיום בשעה 12.59 קראתי המון שאלות ותשובות באתרונוכחתישנושא העדשה המושתלת (מונו או מולטי) הינו די חשוב וקריטי. כאמור אני בעל עין אחת (שמאל-נכה צה"ל זה 55 שנים)אני קורא הרבה וגם נוהג ברכב השאלה:באיזה עדשה לבחור בניתוח? זה 30 שנים שאני משתמש במשקפיים מולטיפוקל(אף פעם לא השתמשתי במונופוקל).בתודה על שתי הודעותי כמובן לפי הכתובת שנתתי בהודעה הראשונה.

בגלל שיש לך רק עין אחת ההמלצה היא להימנע מעדשות מולטיפוקליות. נראה לי שעדיף לכוון לרחוק וכך תזדקק למשקפי קריאה. אם תרצה תוכל להרכיב משקפיים מולטיפוקליים.

10/04/2012 | 12:59 | מאת: רפי

אני בן 74 עין אחת.סכרת מאוזנת.DERUSEN עצב ראייה תקין.מומלץ לי על הניתוח הזה.האם זה לא יפגע בעין הנותרת?החלפת מס. עדשה במשקפיים כבר לא עוזר(מולטיפוקל).בשנה אחרונה ירידה ניכרת בחדות הראייה.ראייה כפולה בלי המשקפיים.בתודה

נשמע שהניתוח מוצדק לחלוטין. הסיכון נמוך אבל כמובן שאין בטחון של 100% שלא יהיו סיבוכים.

09/04/2012 | 22:55 | מאת: זלי עזרא

שלום לכם שמי זלי ושאלתי היא-אבי בשנות ה80 והוא נדרש לבצע ניתוח קטרקט ומכיוון שהוא שייך לקופ"ח כללי הוא התבשר שיהיה ניתן לבצע את הניתוח רק בעוד שנה .האם ההמתנה יכולה להשפיע לרעה או שעדיף לבצע באופן פרטי. בברכה זלי

ההחלטה שלכם צריכה להיות לפי ההרגשה של אביך. אם הקטרקט מפריע לו חבל לחכות, דוקא בגלל שהוא בן 80, כדאי שיהנה מראיה טובה ויוכל לקרוא ולעשות את כל מה שהוא רוצה. אם הראיה שלו טובה לדעתו כדאי לשאול את הרופא אם ניתן להמתין. ברוב המקרים אין בעיה להמתין אבל במקרים קיצוניים הקטרקט מתקדם או שיש בעיות נוספות בעין שגורמות לנו להמליץ לא להתמהמה עם ביצוע הניתוח.

02/04/2012 | 01:46 | מאת: יעל

האם ניתן לנטרל את ההילה בלילה(לאחר השתלת עדשה מולטי) בעזרת משקפיים כהים ? מה אחוז המקרים שסובלים מהילה זו ? בערך מה הסטטיסטיקה.

ההילות מופיעות בכ- 8-20% מהמנותחים. אני בדרך! כלל הן מפריעות רק בלילה ומשתפרות עם הזמן. אני מניחה שמשקפיים עם ציפוי נגד סינוןר יכולים מעט לעזור אבל לא בצורה משמעותית.

31/03/2012 | 23:21 | מאת: מאיה

לפני כ 4 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין השמאלית. הניתוח הצליח יפה. הריאה השתפרה ואני ממשיכה להרכיב משקפיים (מולטי פוקל: ראייה מקרוב, מרחוק וצילינדר). עוד מעט אצטרך גם בעין השנייה. שמעתי על העדשות ReSTOR ו-ReZoom. האם אפשרי לעבור את הניתוח החדיש הזה רק בעין אחת? ומה קורה עם העין השנייה המנותחת? תודה.

בעיקרון את העדשות המולטיפוקליות עדיף להשתיל בשתי העיניים. אפשר להשתילן רק בעין אחת אבל זה פחות מוצלח. צריך גם להתחשב בעין השניה שבה ממילא יש גם אסטיגמטיזם, כך שנראה לי שעדיף להימנע מהעדשה הזו. יש כן אפשרות לטפל גם בעין שכבר נותחה ולהשתיל בה עדשה שתתקן את הצילינדר או עדשה שתתקן את עניין הראיה המולטיפוקלית, אך למיטב ידעתי אין כרגע עדשה שמתקנת גם צילינדר וגם מולטי כתוספת לעדשה קיימת. החלפהשל עדשה מהווה סיפור מסובך ולא מוצדק לבעיה זו. אפשר לנסות עדשת מגע ואם זה מסתדר אז אולי כן אפשר לחשוב על עדשה מולטיפוקלית לעין השניה.

01/04/2012 | 23:47 | מאת: מאיה

29/03/2012 | 16:29 | מאת: חיים

הבוקר נותחתי והראיה בעין המנותחת היא מעורפלת למדי.כמו כן האישון עדיין גדול מאד.האם אלה תופעות רגילות ועד מתי זה יכול להימשך?

הראיה ביום הראשון מאד מטושטשת וזה נורמלי לחלוטיין. היא מתבהרת ביום הראשון אחרי הניתוח וממשיכה להתבהר בשבוע הראשון. האישון יכול להיות מורחב לעוד יום או יומיים.

שלום, לפני כחצי שנה רכשתי משקפיים באחת הרשתות, ניכר שהאופטומטריסט התקשה להתאים לי את העדשות הנכונות (מולטיפוקל).לאחר זמן הסתגלות ראיתי טוב אך לאט לאט הרגשתי שהראייה מדרדרת. לאחר חצי שנה ממועד רכישת המשקפיים, ניגשתי לבדיקה אצל רופא עיניים ונאמר לי שיש לי קטרקט ועלי לעבור ניתוח בשתי עיניי. (שבינתיים בוצע בעין אחת) שאלתי: 1. האם אופטומטריסט יודע לזהות את הקטרקט? שהרי המשקפיים שרכשתי בכסף רב אינם שוות דבר כבר לאחר חצי שנה... 2. האם סביר שהתפתחה קטרקט חמורה בתוך פחות מחצי שנה? אשמח לתשובתכם המקצועית.

האופטומטריסט יכול לאבחן קטרקט אולם לא תמיד זה קורה מכל מיני סיבות. בשלבים מוקדמים כדאי לנסות התאמת משקפיים, לפעמים זה מחזיק מעמד לכמה שנים ושווה לנסות. קטרקט יכול להתפתח במהירות אפילו תוך כמה שבועות.

28/03/2012 | 01:19 | מאת: הילי

1.האם גם בעדשות מולטיפוקל יש תסמינים כמו במשקפי מולטי פוקל: שכשיורדים במדרגות יש ראיה או תחושה מוזרה של מיקום לא נכון או כשמסתכלים הצידה בחדות למשל בנהיגה - בהשתלבות לנתיב תנועה משמאל. האם זה קיים גם בעדשות המושתלות המולטי? 2. האם ניתן לקחת ואבן להרגעה ,אחד או שניים, לפני הפרוצדורה? 3. האם ניתן לעשות הדמייה מעשחת אצל הרופא לפני הניתוח כדי להרגיש איך זה יהיה אחרי? ( במידה ולא בחרתי מולטי )

העדשות המולטיפוקליות מעוצבות בצורה שונה ואין את התופעה שתיארת. את יכולה לקחת ואבן אבל רק כשאת כבר בבית החולים כדי שלא תיפלי ועדיף שתתייעצי עם המנתח שלך. הדמיה היא בעייתית כי הקטרקט מפריע. אפשר לנסות ללכת לאופטומטריסט ולבקש שינסה עם עדשת מגע לדמות את המצב, זאת אם הקטרקט קל יחסית אחרת ממילא לא תיראי טוב.

27/03/2012 | 08:47 | מאת: גדי

האם לאחר הביתוח צריך להקפיד על סטריליות מיוחדת עם המשקפים שעונדים אותם-האם הם יכולים להיות מקור לחיידקים. ומה עם מגן הלילה--איך שומרים על סטריליות שלהם?

צריך לשמור על ניקיון סביר- אפשר לנקות סביב העין עם מים מהברז אבל להשתדל שלא ייכנסו לעין. אפשר להעזר במגבוני עיניים סטריליים. את המגן שוטפים במים וסבון. המשקפיים הם רק לצורך הקלה מהסינוור שיש לפעמים בימים הראשונים.

27/03/2012 | 01:53 | מאת: הילי

מהבדיקות עולה שאפשרי אצלי להשתיל גם מולטיפוקל. אם אבחר בכך ההילה בלילה היא לתמיד או עוברת עם הזמן? אם יש לי אי נוחות גדולה באחת העיניים בהשתלת עדשות רגילות האם התיקון יהיה ללא תשלום? על מי חלה האחריות הכספית?

ההילות בדרך כלל משתפרות מאד עם הזמן אבל הן עלולות להישאר לתמיד. בעיקר הן מפריעות בלילה כשיש אורות מסביב, ביום כמעט שלא חשים בהן. לגבי יתר השאלות עליך לשאול את המנתח שלך. בדרך כלל אם יש סיבוך כמו תזוזה של העדשה מהמקום הנתיקון מתבצע ללא תשלום. אם יש משהו שקשור לאי שביעות רצון שלך מהמספר שבחרת למשל ותבחרי לשנות אותו בניתוח האחריות לדעתי חלה עליך.

20/03/2012 | 13:27 | מאת: רויטל

שלוםרב אבי עבר ביום ראשון ניתוח קטרט בעין ימין. בביקורת לאחר הניתוח נאמר שיש לו בצקת. בבדיקת ראיה ראה 5/9. עכשיו טוען שרואה מטושטש ולא ברור. האם הבצקת מסוכנת? מה הטיפול המקובל? והאם זו תופעה ידועה לאחר ניתוח קטרט.

בצקת בקרנית הינה תופעה נפוצה אחרי הניתוח והיא חולפת מעצמה. ראיה של 5/9 היא ראיה לא רעה בכלל ליום הראשון. מה שמטריד הוא ההרעה שאביך מתאר ולכן אם יש הרעה משמעותית אתם צריכים לגשת לבדיקה בהקדם. אם יש שינוי קל לרעה זה יכול להיות נורמלי לימים הראשונים.

19/03/2012 | 18:31 | מאת: שירה

שלום וברכה, גילינו קטרקט אמל ביתי בת היומיים, זה נראה כנקודה לבנה במרכז האישון בעין אחת. בדק אותה רופא עיניים ואמר לנו להיות במעקב.הוא גם אמר שזה לא נדיר כ"כ. עם זאת, הבנתי שאצל יילודים מצב זה כן נדיר ואני רוצה לפנות אליכם בבקשת עזרה. אני מעוניינת במידע הבנתי שבמצב שהקטרקט בעין אחת מומלץ לנתח כמה שיותר מוקדם האם זה נכון?למי לפנות? אשמח לתגובתכם, שירה, אמא מודאגת....

חשוב לדעת אם הנקודה הלבנה בחלק הקדמי או האחורי של העדשה. אם היא בחלק הקדמי כמעט בטוח שלא תזדקק לניתוח, רק למעקב וטיפול במשקפיים וסגירות של העין הטובה על מנת לחזק את העין עם הקטרקט. אם הקטרקט אחורי יש סיכוי גבוה יותר שתזדקק לניתוח כי הוא יותר מפריע לראיה. הכי טוב להיות במעקב צמוד של רופא עיניים מומחה לילדים.

24/05/2012 | 18:26 | מאת: אמא לילדה עם קטרקט מולד

שלום לך שירה, גם ביתי נולדה לפני כמה שנים עם קטרקט בעין אחד - ימין. הקטרקט היה כמעט על כל האישון. היא נותחה בגיל חודשים ומאז מרכיבה עדשת מגע קשה, בנוסף, אנחנו סוגרים לה עם רטיה את העין הבריאה 4 שעות ביום. הטיפול הוא לא כ"כ קשה במידה והילדה משתפת פעולה, וזה קורה בגיל גדול יחסית שהילדה מבינה למה היא צריכה להסתובב עם עין סגורה. מה שכן, הטיפול הזה הוא טיפול יעיל מאד שעוזר לעין להתקדם ולראות טוב יותר. מאחלת לך הרבה בריאות והצלחה בהמשך דרככם.

18/03/2012 | 17:04 | מאת: יפתח

שלום רב אני מבקש סליחה שאני מעיק וההודעה ארוכה . זה פשוט נושא שחשוב לי, מקוה שתגלו הבנה בנוגע למצבי ותסלחו לי על כך . אני בן 22 וסובל מלנטיקונוס קדמי בעיניי, כתוצאה חלקית מתסמונת אלפורט . כבר בערך חודש שאני בקושי אוכל, ולא ישן טוב מתוך מחשבה איך אני אראה אחרי ניתוח קטרקט . תסמונת אלפורט פוגעת בראיה, בשמיעה, ובכליות . ובנוסף לבעיות בחיים כמו קריירה, אהבה וכו' זה לא קל להתמודד עם מס' בעיות רפואיות יחד . אלפורט בעבר הייתה מחלה נדירה, כיום היא כבר לא . המחלה מתפשטת עם משך השנים . גילו אותה בשנת 1927 . יש לנו עמותה, שמרכזת את כל חולי אלפורט ומשפחותיהם . אם תרשו לי, אשמח לשתף אתכם: http://www.alportsyndrome.org/what-is-alport-syndrome/ בתחתית הדף בצד שמאל כתוב במפורט על הפגיעות בעיניים האופייניות לנו, איננו סובלים מרטינופתיה סוכרתית אשר מזיקה לרשתית . יש לנו רטינופתיה של נקודות וכתמים , היא איננה מזיקה כלל לראיה . אין לנו קרטוקונוס אשר מזיק לקרנית ופוגם את הראיה . יש לנו סיכוי לתופעה נדירה בחלק האחורי של הקרנית ,לא לכולנו . כל אחד וגופו . בעבר הושתלו עדשות מולטיפוקליות על מנת לתקן מצב שבירה כתוצאה מלנטיקונוס קדמי: http://www.abstractsonline.com/plan/ViewAbstract.aspx?mID=2511&sKey=4c9a2cda-9641-4c92-ad8e-32552403aa80&cKey=c79d4be5-f98a-4a16-a6c5-65c72cd981b8&mKey=%7B1EA90E66-C548-49E0-9F05-30DA7938D511%7D מדובר באדם בן 59 שראייתו הייתה במצב קשה משלי . ללא בעיות שמיעה או כליות . הניתוח בוצע בהצלחה , ראייתו ואיכות חייו השתפרה והוא שבע רצון . אני בן 22, כל החיים לפני . הוא זכה לשנים שאני עדיין לא זכיתי, להזדקן זאת זכות, לא כולם זוכים לה . אין לו בעיה בשמיעה או הכליות ואצלי יש, בנוסף לבעיה בראיה . אני לא חולה תסמונת אלפורט הראשון שרוצה עדשות מולטיפוקליות ואני לא אהיה האחרון: http://www.alportsyndrome.org/forum/viewtopic.php?f=14&t=98&sid=28c0815602280f0bef354cb746eb31fe המכתב הזה נכתב בשנת 2008, עד היום אין לו תשובה בפורום . לחולה הזה הציעו עדשות מונופוקלית . הוא העדיף להשאר איך שהוא, ואני אישית מבין אותו . "כמה אפשר לספוג?" הגיע העת, שאיכות החיים של חולי אלפורט תעלה . אני יודע שבניתוח קטרקט יש עניין מסויים של פשרה . אנשים מבוגרים עושים מולטיפוקל, ללא בעיות כליות ושמיעה . אני בן אדם צעיר . אלפורט קיים משנת 1927, אנחנו בשנת 2012 . והתחום הכי מתקדם וחשוב ברפואה, הינו רפואת העיניים . יש כיום כל כך הרבה סוגים של עדשות, רפקטביות, דיפרקטיות, אי ספריות, טוריות , מסננות קרינה, משולבות, משלימות.. זה פשוט עצוב ולא הגיוני שחולי תסמונת אלפורט צריכים להסתפק בעדשה מונופוקלית\טורית . נכון שאני לא רופא, אבל למיטב ידיעתי כבר שנים אני מסתובב עם פנס בכיס, רואה טלוויזיה וכותב הודעה זו במחשב עם משקפי שמש על עיניי . אולי סוף סוף באמת יהיה לי סיבה להשתמש בפנס שנמצא בצרור המפתחות שלי מידי פעם . אם אני הייתי הרופא, והיה כותב לי חולה שהיה במצב שלי, הייתי הופך את העולם בשבילו . מדבר עם קולגות, עושה הכל בשביל שיהיה מרוצה . אני מודע ליתרונות והחסרנות במה שאני רוצה . הצפיה שלי היא ריאלית . הילות, קושי לקריאה מקרוב בתאורה חלשה וכו' אלו לא סיבות רלוונטיות עבורי . אני יודע שזאת פשרה . אבל אם חושבים על הגיל שלי,על חיי ועל האופי שלי? דווקא מונופוקל זאת פשרה, ומולטיפוקל זאת אופציה . זאת אינה שגיאה . אני מודע לכך שלא ניתן לשנות את חוקי הפיזיקה . אני לא בחור קפדן או אחד שמחפש שלמות, אין לי צפיות יתר . אני יודע שאני אצטרך משקפיים לאחר הניתוח . אבל תוכל להיות לי ראיית עומק דו עינית, והתלות בשימוש במשקפיים יפחת . זה סוג של מתנה להוריד מגבלה יש לי מוטיבציה גבוה להיות חופשי ממשקפיים . אתם יכולים לשפר איכות חיים לכל חולי אלפורט בכל רחבי העולם, ולהביא לרפואת העיניים בשורה חדשה . ואני מוכן לעשות הכל, לבוא באופן פרטי, לשלם את העלות הכספית, הכל . עברתי טרום ניתוח בבית חולים עיוני, הקפאתי את התהליך . אני יכול לגשת עם כל הצילומים אליכם אם יהיה רלוונטי . בברכה, יפתח .

מצטערת לאכזבך אבל לדעתי עדשות מולטיפוקליות לא מתאימות להשתלה במקרה שלך. בכל זאת תוכל להתייעץ עם מנתחים אחרים כמובן, ואתה יכול גם לעשות התייעצות בתשלום במרפאת עדשות הפרמיום בעינטל ואולי אף במקומות אחרים- מדובר במרפאה שמתמחה בהתאמת עדשות מיוחדות. אתה יכול לקבל שם חוו"ד וייעוץ ואולי גם תבין יותר.

18/03/2012 | 20:52 | מאת: יפתח

מהן הסיבות מדוע מציעים לנו רק עדשות מונופוקליות?

17/03/2012 | 10:23 | מאת: שרית

שלום, הייתי רוצה לשאול מספר שאלות.. אמי הייתה אצל רופא העיניים ונאמר לה כך: לחץ על שתי העיניים - Applanaion 13 עדשת עין ימין - MATURE PSCC. עין שמאל - תקינה. רשתית - שתקינה בשתי העיניים. על מה כל הנל מעיד? הרופא אומר שיש לה קטרקט בעין ימין, אך לא הסביר עד כמה חמור. אמי טוענת שהיא מרגישה כאילו היא רואה מתוך ערפל (באמצע העין) רק כאשר היא מסתכלת קדימה. הרופא אמר שאם זה ממש מפריע, ניתן לנתח אך לא בלייזר. קראתי קצת וראיתי שכן ניתן לנתח בלייזר. אשמח אם תוכלו להטיל אור (תרתי משמע) על המצב. ומה ניתן לעשות. תודה שרית.

לפי המתואר אימך סובלת מקטרקט ונראה שהקטרקט מפריעה לה ועל כן יכולה כבר לנתחו. הניתוח יכול להתבצע גם בעזרת הלייזר החדיש שקראת עליו השבוע. הלייזר משמש לבצוע חלקים מהניתוח אבל רוב הניתוח עדיין מתבצע בשיטת הפאקואמולסיפיקציה על ידי מנתח קטרקט.

17/03/2012 | 17:57 | מאת: שרית

תודה על התשובה המהירה. האם יש דבר כזה "מאוחר מדי" לביצוע ניתוח קטרקט. הרופא אמר שהניתוח לא בהול, אלא אם כן זה ממש מפריע לה. הציע לה לשים לב להתדרדרות ולבוא מדי חצי שנה לבדיקה. לדעתי היא שאננה מדי עם העניין. האם יש סיבה להילחץ? שרית

15/03/2012 | 23:18 | מאת: דוד

שלום, לאיזה סוג של ליקוי רפרקטיבי (מיופיה,היפרופיה) PSC גורם ? תודה דוד

קטרקט מסוג PSC אינו גורם בדרך כלל לשינוי ברפרקציה אלא פשוט מפריע לראיה. הקטרקט שגורם לשינוי ברפרקציה, לכאן או לכאן הינו הירוד הגרעיני.

16/03/2012 | 09:42 | מאת: דוד

כך סברתי.. יש החושבים שקטרקט מסוג PSC גורם למיופיה. תודה דוד

13/03/2012 | 11:18 | מאת: חנה

לרופאים שלום, ביתי נולדה עם קטרקט מולד ובגיל חודשיים היא נותחה להסרת העדשה. כיום היא בת 2.5, והמשך הטיפול עד היום היה עם עדשת מגע שאני מסירה ושמה לה כל ערב ובוקר ורטייה על העין הבריאה+ משקפיים. אציין כי הרבה פעמים אין לי אפשרות ליצור טיפול רציף של רטייה ומשקפיים כי כל פעם יש עניין כזה או אחר עם עדשת המגע שלה; לכלוך, נאבדת, מציקה, גורמת לגירוי וכו'..לפעמים העין קטנה, אדומה ולפעמים פתוחה, ועם זאת ישנם גם ימים שהעין שקטה עם עשדת המגע. כל יום משהו אחר. עם ביתי בגן נמצא ילד למרבה הפלא שגם נולד עם קטרקט מולד אך שיטת הטיפול אצלו היתה שונה ולו כן השתילו עדשת תוך עיינית. העיניים תמיד פקוחות ובשיחה עם האימא היא מתעסקת רק בטיםפול של הרטייה והמשקפיים, ברצוני לדעת מה דעתכם לגבי השתלת עדשה והאם כדאי לעשות זאת בגיל כזה (2.5) של ביתי. תודה מראש

השיקול צריך להיות כזה שיקח בחשבון את כל מה שציינת ואת מצב העין והאפשרות הכרורגית להשתלת עדשה תוך עינית בה (האם השאירו מצע להשתיל את העדשה עליו). בדרך כלל אם כבר לא הושתלה עדשה כדאי להמתין עד גיל 3 בערך כי עד אז מתבצעת רוב הגדילה של העין. גיל נוסף שבו מתרחשת גדילה מואצת הוא כמובן גיל ההתבגרות. הרצון שלנו להמתין עם ההשתלה במי שכבר לא הושתל מראש הוא לאפשר בניתוח ההשתלה פתרון סופי שיתן תיקון דפיניטיבי למספר. אם הילדה תעבור השתלה כעת, העין תמשיך לצמוח ויווצר בהמשך קוצר ראיה. אותו אפשר יהיה לפתור בהמשך עם עדשת מגע כמובן או אפילו לייזר להסרת משקפיים ולפעמים השתלה של עדשה נוספת או החלפת העדשה שהושתלה. במקרה של ילדתך אם הדלקות גורמות לכך שחלק ניכר מהזמן היא לא מחזקת את העין הזו אז באמת כדאי לשקול להקדים את ניתוח ההשתלה.

13/03/2012 | 11:00 | מאת: דני

מקריאה בפורום אני רואה שיש לא מעט תופעות לוואי אחרי ניתוח קטרקט--האם זה אמנם כך? כמו כן--האם ההרדמה המקומית מבוצעת רק עם טיפות או שיש גם זריקה? מה קורה אם חשים כאב בשעת ניתוח? ודבר נוסף--האם בשעת ניתוח מקבעים את ראש הפציינט כדי למנוע תזוזה של הראש? והאם מכסים את העין הבריאה כדי שהמטופל לא יראה כיצד סכין המנתחים ננעצת בעינו המנותחת?

הניתוח מתבצע ברוב המקרים בהרדמה של טיפות וג'ל בלבד. לעיתים מבוצעת זריקה או החדרת חומר עם קנולה (מחט קהה), לפי העדפת המנתח. אם חשים כאב כדאי לומר זאת למנתח ואז ניתן להוסיף חומר הרדמה, אפילו לתוך העין עצמה במהלך הניתוח. את הראש לא מקבעים אבל הוא מונח בתוך מעין "בייגלה" עגול והמנתח מקבע אותו בעזרת ידיו הנשענות על המצח וצידי הראש. העין השניה מכוסה. העין המנותחת יכולה לראות חלק מהדברים המתרחשים אבל בעיקרון העין המנותחת רואה צבעים מאד יפים, פסיכודליים ומרגישה לחץ ומתח מסויימים.

12/03/2012 | 15:54 | מאת: מיכה

מתי אפשר לחפןף ראש אחרי הניתןח? מתי מותר לשטוף את העיניים במים? האם אסור להתכופף? כמה זמן אסור לסחוב משהו כבד כמו שישיית בקבוקי מים למשל? מתי אפשר לטייל בחיק הטבע--טיול עם מאמץ וגם אפשרות שהעין תבוא במגע עם אבק? ולגבי נהיגה--מתי מותר לנהוג--הרי עד שעושים משקפיים חדשים עוברים כמה שבועות?

אחרי ניתוח עם חתך קטן אין בעיה לחפוף ראש כבר ביום שאחרי הניתוח. יש לעצום את העין ולתת למים לזרום על העין הסגורה. אם נכנסת טיפה של מים לעין לא קורה שום אסון אבל כדאי להשתדל שלא ייכנסו מים. לנגב בעדינות בטפיחות עדינות. ניתן לחזור ולהתאמן וגם לשאת משאות. הכל ברמה הגיונית. להמנע מכל מה שמאד מעלה את הלחץ בראש כמו עמידת ידיים או עמידת ראש... לגבי טיולים- אין מניעה. הבעיה עם אבק היא שאסור לשטוף ישירות את העין בשבועיים הראשונים כך שאם אין ברירה אפשר להעזר בטיפות של סליין סטרילי או בטיפות של דמעות מלאכותיות. לגבי נהיגה- אם הראיה מספיק טובה אז אין צורך במשקפיים ואם צריך לעדכן את המשקפיים כדאי לשקול לעשות משהו זמני. כדאי גם לדאוג לעדכן את הכתוב ברשיון לגבי החובה להרכיב משקפיים בעת הנהיגה.

12/03/2012 | 09:10 | מאת: חורי דליה

אני בת 58 ןלאחרונה חלה החמרה בראיה שלי אני מינוס 15.5 בעין ימין ו16.5 בעין שמואל ורופאת העיניים המליצה לי על ניתוח קטרקט. יש לציין כי בעיין שמואל יש לי כשנתיים עיגולים שחורים שהוסבר לי שזה עכירות של הג'ל שיש בעיין .ברצוני לדעת אם אוכל לעשות ניתוח קטרקט ומהם הסיכונים

בוודאי שתוכלי להינתח. בגלל המספרים הגבוהים תצטרכי לנתח את שתי העיניים או להרכיב עדשת מגע על העין הלא מנותחת. הסיכון העיקרי בניתוח קטרקט עם קוצר ראיה גבוה הוא הפרדות רשתית בערך ב3-4% מהמקרים. אם יש הפרדות יש צורך בניתוח להצמדת הרשתית ככלל בהרדמה כללית והסיכויים להצלחה נעים בין 85-90%.

11/03/2012 | 15:02 | מאת: גיא

ד''ר עדי שלום. אני בן 38 וסובל מקטרקט אחורי (posterior subcapsular cataract) עקב שימוש ממושך בסטרואידים על רקע קוליטיס כיבית, ללא בעיות אחרות פרט ליובש קל וקוצר ראיה קל שהופיע יחד עם הקטרקט (-1.5). עקב הקטרקט חדות הראיה שלי ירדה ל-6/15 ו-6/12 עם משקפיים אני סובל מסינוור רב אובך/ערפל טישטוש פנים וראיה לא ברורה ביחוד בתאורה חלשה או חזקה במיוחד ובלילה מול אורות יש לי מסך וקשה לי לנהוג בלילה (למרות שאני עדין יכול) , וכל זאת למרות שהקטרקט הוא רק +1 בשתי העיניים. למרות הפסקת הסטרואידים המצב הולך ומחמיר באיטיות. בשבועות האחרונים היתי אצל שני מנתחי קטרקט. אחד אמר לי שלא כדאי לי לנתח משום שאאבד את האקמודציה הטובה עדין שיש לי, ואחר אמר שכדאי לי לנתח עקב הירידה בחדות הראיה והתופעות מהן אני סובל. שאלתי אחד מהרופאים לגבי השתלת עדשות קריסטלנס ואחד מהרופאים ענה לי שהן לא עובדות ומתפקדות כמו עדשות מונופוקליות.משניהם יצאתי מבולבל. שאלותי הן: 1. האם כדאי לי לעבור במצב זה ניתוח קטרקט והאם הקוליטיס הכיבית שממנה אני סובל (תמיד יש קצת פעילות של המחלה, למרות שכבר שנה אני לא לוקח סטרואידים) מעלה את הסיכון לסיבוכים, או סוג הקטרקט מעלה את הסיכון לסיבוכים בניתוח או דורש מומחיות מיוחדת של המנתח. 2. עד כמה עדשות קריסטלנס עובדות והאם יש איתן סיבוכים מיוחדים שקראתי עליהם באינטרנט כמו תזוזה של העדשה בעת ההחלמה, בעיה בפתיחת עכירות אחורית PCO עם קריסטלנס לאחר ההשתלה עקב תזוזת העדשה מלייזר YAG, בוהק חזק מגוף העדשה או השוליים שלה - רציתי לדעת עד כמב סיבוכים אלו שכיחים ביחס לעדשה מונופוקלית רגילה ומה הסיכוי ב-% שהם יקרו. 3.האם ישנם בעין טל מנתחים עם ניסיון בהשתלת עדשת קריסטלנס העובדים עם כללית מושלם/פלטינום? 4. אני עובד בעבודה אינטנסיבית הדורשת קריאה מקרוב בשילוב עם עבודת מחשב מרובה (עיקר העבודה מול המחשב) ומאומצת וגם ראיה למרחק - והכל בו זמנית. בנוסף התחביבים שלי הם שחיה וטיולים (על טיולים אני כבר שנה מוותר עקב איכות הראיה שלי). לאור כל זאת מה האפשרות הטובה ביותר שלי - עדשה מונופוקלית, קריסטלנס, עדשות מולטיפוקליות או מונו ויזון. ברצוני לציין שאני לא מעונין באפקטים ויזואלים משמעותיים אחרי הניתוח, חוסר נוחות בראיה של שתי העיניים, ואני מוכן למחיר של משקפי קריאה לקריאת כתב קטן אולם חשוב לי שלכתב רגיל (כמו של עיתון) ולמחשב לא אהיה זקוק למשקפים עקב סוג עבודתי האינטנסיבי. למרות השאלות המרובות, אשמח לקבל תשובה בהקדם. בתודה, גיא

1. לפי התאור שלך אין מה להמתין עם הניתוחים. הקוליטיס לא מעלה בצורה משמעותית את הסיכון לסיבוכים אך כמובן ששימוש בסטרואידים יכול להגביר סיכוי לזיהומים, הקוליטיס עלולה לעורר תגובה דלקתית מוגברת. הסיכויים די דומים לאוכלוסיה הכללית. 2. עדשות הקריסטלנס הינן עדשות מונופוקליות לכל דבר. משפרות במידה מסויימת את הראיה לטווח הביניים בנוסף לרחוק. 3. מנועה מלענות... 4. לפי התאור שלך מה שמתאים לך הוא עשה מונופוקלית או קריסטלנס ולא עשה מולטיפוקלית. גם בגלל הקריאה הממושכת וגם בגלל שבכל זאת עם קוליטיס ברקע יכולים להיות בעתיד סיבוכים עיניים נוספים שעלולים לגרום להפרעה עקב העדשות המולטיפוקליות.

11/03/2012 | 09:32 | מאת: מורן

שלום, בת 58, עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין לפני כחודש וחצי-חודשיים. לאחר הניתוח התחילו תופעות של אדמומיות ורגישות יתר לאור. לפני 3 שבועות עברתי ניתוח נוסף של קטרקט הפעם בעין שמאל, מאז ועד היום מאוד קשה לי לפתוח את העיניים, שכל הזמן שורפות, ויורדות דמעות ללא הפסקה, הרופאים המנתחים שבדקו אותי שבוע לאחר הניתוח אמרו שמדובר ברגישות יתר. האם התופעות יעברו מתישהו? אינני יכולה לנהוג, או להיות חשופה לאור (אפילו אור של מנורה ביתית) אציין עוד פרט שאולי חשוב- לפני ניתוח הקטרקט אמרו שיש לי גלאוקומה, ושרק לאחר הניתוחים ב2 העיניים יכלו להתחיל לטפל במחלה. אשמח לתשובתכם בהקדם.

ייתכן שמדובר ברגישות יתר אבל יותר סביר שמדובר ביובש או דלקת עפעפיים שהחריפה ולפעמים יש סיבות נוספות. כדאי לנסות קומפרסים חמים, טיפות איכותיות נגד יובש בתכיפות גבוהה ואם טיפול זה לא יספיק אפשר לנסות איפות רסטזיס 3 פעמים ביום.

11/03/2012 | 10:48 | מאת: מורן

ד"ר מיכאלי תודה רבה על התגובה המהירה. ישנם טיפות שניתן לקנות ללא מרשם? אשמח אם תוכל לציין שם.

07/03/2012 | 20:56 | מאת: אפרת

אמי סובלת מגלאוקמה שנים רבות עברה שני ניתוחים בכל עין בדרך לצערי איבדה עין שמאל בשל בצקת בקרנית {התפתחה לאחר ניתוח קטרקט} ולפני כשנתיים עברה ניתוח קטרקט בעין ימין האישון שלה מורחב ונותר כך מה המשמעות ?. אימי סובלת מסוכרת ובשנה האחרונה החלה לקחת טיפול תרופתי .

ההשלכה של אישון רחב היא בעיקרון גם קוסמטית וגם הפרעה לראיה בגלל סינוור מוגבר וקושי מסויים בפוקוס. בעיקרון יש אנשים עם אישון מאד רחב שאינם סובלים לא מסינוור ולא מהפרעה כלשהיא בראיה. תלוי גם כמה האישון רחב. יש דרכים לשפר את המצב. למשל-הרכבת עדשת מגע צבועה, ניתוח לתפירת האישון והקטנתו ואפילו שתלים בעין שמצרים את האישון.לדעתי כל אלו אינן אופציות טובות אצל אימך בגלל שיש לה עין אחת טובה וחבל לסכן אותה בהתערבות נוספת או הרכבת עדשת מגע. אם אין ברירה עדשה היא כן אופציה אפשרית ואז את הטיפות של הלחץ תצטרך לשים כשהעדשה לא בעין.

06/03/2012 | 10:17 | מאת: נעמי

פרופסור אסיה שלום הרופא שלי החליף לי את טיפות העיניים מהילו קומוד לטיפות שנקראות אופטיב (optive( הוא נתן לי קוספאת דוגמא שהייתה אצלו. אמר לי שזה לא רק עושה תחושה טובה יותר בעין זה גם עושה משהו עם כמות המלחים בעין. חיפשתי על זה חומר באינטרנט ולא מצאתי כלום מהארץ או בעברית, גם בבית המרקחת שבו אני קונה לא הכירו את הטיפות האלה. אני חייבת לומר שניסיתי את מה שהרופא נתן לי וזה באמת מרגיש יותר טוב בעין וזה מרגיש לי שזה גם מחזיק את העין לא יבשה ליותר זמן. אתה מכיר את הטיפות האלה? מה הקשר למלחים? למה באף מקום אין מידע על התרופה? תודה. נעמי

טיפות האופטיב חדשות בארץ אבל נמצאות בשימוש בחו"ל מספר שנים. הם אמורות לשפר את הרמה של החומציות/בסיסיות של שטח הפנים של העין (pH) על ידי איזון מלחים בדמעות ולהרטיב את שטח הפנים החיצוני של העין.

03/03/2012 | 16:49 | מאת: פנינה

אני צריכה לעבור ניתוח קטרקט, במשקפיים יש לי צילינדר 2 אבל בבדיקת "מאסטר" יצא צילינדר 1.25. הרופא המליץ לשים עדשה רגילה ואם אצטרך אז לעשות בעוד כמה חודשים תיקון הצילינדר בלייזר. אולי כדאי לחזור על הבדיקה ואם צריך לשים עדשה טורית, כדי לחסוך בפעולות ניתוחיות?

גם אני לא בעד לייזר בהמשך אלא אם אין ברירה. כדאי להתמודד עם הצילינדר בניתוח הראשוני. אם תכנון נכון של מיקום החתך הניתוחי ואולי ביצוע חתך נוסף יכולים לפתור את הבעיה מה טוב. אם לא- להשתיל עדשה טורית. צריך לזכור שצילינדר של עד אחד דיופטר הוא נורמלי ולא תמיד מפריע. יש לו גם יתרונות כי לפעמים הוא עוזר בקריאה ומעניק לקרנית תכונות של מולטיפוקליות. במקרה ?הגרוע? תרכיבי משקפיים חלק מהזמן.

26/02/2012 | 19:37 | מאת: קארין

אני עברתי ניתוח קטרקט לפני שבוע. האם אפשר להשתתף באימון יוגה? האם אפשר לעשות תנועות בהן הראש למטה,אם זה לא מסוכן מבחינת תזוזת העדשה?

אם הניתוח התבצע בשיטת הפאקו עם חתך קטן ועבר ללא סיבוכים, אין בעיה לעשות יוגה כולל להתכופף עם הראש למטה לכמה שניות, אבל בחודש הראשון לא להגזים. לא לעמוד על הראש ולעשות תרגילים שמאד מעלים את הלחץ בראש-צוואר.

19/02/2012 | 19:49 | מאת: תמי

לאחר התייעצות עם רופאה בכירה בנוגע לאמי, נאמר לי שבחולים עם מגוון מחלות כדאי להיות מנותחים בבית חולים ולא במרפאה פרטית. האם ישנה דרך לבחור מנתח בבית חולים עבור ניתוח קטרקט מורכב? תודה מראש

לדעתי בהדסה זה ניתן. בבית חולים ציבורי לא, אבל את יכולה לסמוך על המחלקה שאם מדובר בניתוח מורכב היא גם תקבל מנתח מנוסה.

19/02/2012 | 12:16 | מאת: נוי

שלום, לפני מספר ימים עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין, אני שמה 4 פעמים ביום טיפות שונות וסוג אחד גורם לי לתחושה של עיקצוץ/שורף לכמה שניות, האם זה נורמלי? מעבר לזה - תוך כמה זמן ניתן להתאים עדשות מגע לאחר ניתוח כזה ולחזור לנהוג?

נורמלי במיוחד אם אלו טיפות וולטרן. עדשת מגע אחרי כחודש אבל עדיף חודשיים. נהיגה- ברגע שרואים מספיק טוב ולא מסונוורים.

16/02/2012 | 18:52 | מאת: יאיר

שלום רב, עברתי ניתוח במרכז נארא עם עדשת אוקולנטיס לפני מספר חודשים. כבר לאחר יום הרגשתי אי נוחות עם העדשה (לא רואה טוב גם לרחוק וגם לקרוב), לאחר כחודשיים המליץ לי המנתח לעבור גם בעין השניה ניתוח עם עדשת אוקולנטיס, לצערי גם בעין השניה המצב לא משהו. למרות המחיר הגבוה הובטח לי שרוב הסיכויים אהיה ללא משקפיים, אך לצערי הרב אני מרכיב משקפיים היום כמעט רוב היממה ומשתמש בשני זוגות. אציין שגם עם המשקפיים ראייתי לא תקינה. שאלתי, האם ניתן להסיר את העדשות? האם היית ממליץ לי לעבור ניתוח חוזר? מהן ההשלכות?

16/02/2012 | 19:58 | מאת: יאיר

שכתי לציין, אני אמור לעבור לייזר יאג על מנת לשפר את המצב. פרט נוסף הניתוח בוצע בסוף באסותא (פרט שולי). האם היאג אכן יכול לעזור?

19/02/2012 | 22:07 | מאת: יאיר

לא ממש מובן לי איך, אולם השיפור משמעותי מאוד האם את יכולה להסביר?

15/02/2012 | 19:05 | מאת: איה

האם כדורים אורמוקס וטיפות וולטרן אמורים לספוג בצקת לאחר ניתוח קטרקט

בדרך כלל נותנים וולטרן+פרד פורטה. האורמוקס היה נהוג פעם והיום כבר הוכיחו שאינו יעיל כמו שחשבו.

12/02/2012 | 09:01 | מאת: ירון כרמי

רציתי לדעת האם יש ניתוח קטרקט בלייזר איפה מבוצע הניתוח וכמה עולה ?

יש אפשרות לבצע חלקים מהניתוח בלייזר. בארץ אין כרגע מכשיר אולם שמעתי שישנו מכון גדול שקנה מכשיר. המחיר לא יהיה זול אבל תצטרך להתעדכן בכוחות עצמך.

אני בת 60.בעקבות מחלת סרטן גרורתי בעצמות(סרטן השד),הוקרן החלק הימני של ראשי,ובעקבות זאת קיבלתי קטרקט בשתי עיני.השאלה היא אם כדאי להחליף את העדשה שבעין בעדשת מולטיפוקל.(לפני ההקרנה היתה לי ראיה לרחוק מצויינת וסימטרית בשתי עיני,ונעזרתי במשקפי קריאה פשוטות.

בגלל שאת מועמדת לניתוח רק בעין אחת לא מומלץ להשתיל עדשה מולטיפוקלית רק בעין אחת. חוץ מזה בגלל ההקרנות את בסיכון לפתח רטינופטיה ברשתית בעקבות ההקרנה ואז העדשה המולטיפוקלית עלולה להפריע לך. לכי על עדשה מונופוקלית ותראי טוב לרחוק ותמשיכי להרכיב משקפי קריאה פשוטות.

כפי שכתבתי,יש לי קטרקט בשתי העיניים.יש לנתח את שתיהן.

08/02/2012 | 14:35 | מאת: שיר

כשעברתי ניתוח ירוד, שמתי לב שהאחות שטפטפה לי את טיפות ההכנה לניתוח (מספר סוגי טיפות, מספר פעמים טיפות) לא לבשה כפפות ולא רחצה ידיים, וזאת על אף שטיפלה במספר אנשים שעברו ניתוח סמוך אלי. הערתי על כך, האחות רחצה חד פעמית את הידיים, אבל אחר כך המשיכה לעבוד ללא רחצת הידיים. בינתיים, עברו שבועיים והניתוח עבר בשלום. מאחר ואצטרך בעתיד הלא רחוק לעבור ניתוח בעין השניה, רציתי לדעת האם קיים בכלל נוהל של רחיצת ידיים או אולי אני פשוט מגזימה בציפיותיי?

בוודאי שקיים נוהל רחיצת ידיים אבל בדרך כלל במצב דומה לזה שתארת אנחנו משתדלים בכלל לא לגעת במטופל אלא להחזיק את העפעף עם פד או ליגנין ובכך להימנע מהצורך בשטיפה של הידיים. את יכולה לתאר לעצמך כי בחורף מצב הידיים שלנו אינו מודד בשל הרחיצה החוזרת של הידיים.

06/02/2012 | 16:49 | מאת: יחיאל

בגיל 40 עברתי ניתוח קטרקט מוצלח בעין שמאל, וראיתי היטב וברור למרחוק, אלא שסבלתי מהשתקפות בצדדים בעיקר בלילות מפנסי רחוב. כעבור שנתיים מהניתוח הראיה התחילה להיות שוב מעורפלת, והתברר שיש קטרקט משני, עברתי ניתוח לייזר, ההשתקפות בצדדים נעלמה. תקופה ארוכה ראיתי נקודות שחורות מטיילות בעיניי, אך תופעה זו עברה, אך מהטיפול לייזר נגרם תופעה חדשה: כשאני מזיז את העין ממקום למקום יש שובל של ערפול שנמוג מיד, ערפול זה מטריד ובולט בעיקר באור החשמל, ולא במקום חושך או אור יום. האם יש פתרון לתופעה זו? שאלה נוספת: עין ימין שלי ב"ה בריאה ורואה למקרוב היטב ולא למרחוק, אך אני לא מרכיב משקפיים כי עין שמאל מאזנת הראיה. האם ובמידה ובעתיד חלילה אזקק לניתוח קטרקט בעין ימין האם כדאי לבקש עדשות לראיה מקרוב והאם האיזון של הראיה יישמר (השמאל למרחוק וימין לקרוב) ולא אצטרך להרכיב משקפיים? והאם הכלל שככל שמתבגרים אזי הראיה למקרוב נעלמת רלוונטי גם במקרה של השתלת עדשה למקרוב? או שהעדשה גורמת שלא צריכים משקפי קריאה אפילו בגיל מבוגר?

לשאלה מס'1- למיטב ידיעתי אין פתרון לעניין אבל יש סיכוי שיחול שיפור עצמוני עם הזמן. לגבי השאלה השניה- אם המצב נוח לך היום אין סיבה שלא יהיה נוח בעתיד. אחרי שעוברים ניתוח קטרקט המצב של הרפרקציה לא אמור להשתנות יותר בעיקרון ולכן מה שיקבע בעת הניתוח אמור להישאר להמשך חייך.

03/02/2012 | 19:12 | מאת: אסף

שלום נותחתי לפני 3 ימים בעיין ימין (הושתלה לי עדשת מונופוקאלית), אני רואה השתקפות בצד ימין של העין של חצי ירח שבתזוזה של העין החצי ירח מקפץ כאילו העדשה מקפצת בעין. האם זה נורמלי ? האם זה עובר ?

נורמלי לחלוטין. כנראה נובע מהשוליים של העדשה. יעבור עם הזמן או לפחות ישתפר מאד.

03/02/2012 | 22:30 | מאת: אסף

תודה על המענה המהיר :-) מדוע לאבי שעבר ניתוח לפני שבוע אין את התופעה ? עד כמה זה יכול להשתפר באם לא יעלם לגמרי ? האם יכל להיות שהעדשה צריכה זמן להתקבע בעיו ולכן אני רואה את קצה ההעדשה רוטטת בזמן שהעין זזה ?

כל התופעה אינה ברורה לגמרי. מנותחים רבים מתלוננים על רטט בצד החיצוני של העין וזה תוך כמה ימים עובר. הצל או המסגרת ההקפיים נובעים כנראה מהשוליים של העדשה וגם פה לא ברור למה זה קורה. מה שכן- בעין השניה כדאי לנסות להשתיל עדשה אחרת, אולי איתה לא תחזור התופעה. התופעה נקראת negative dysphotopsia אם תרצה לנסות ולחקור עליה ברשת.

02/02/2012 | 19:07 | מאת: פנינה

אני בת 59, עם מספר 7- וצילינדר 0.75 בעין שמאל, ומספר 5.5- וצילינדר 2 בעין ימין. לאילו מספרים מומלץ לכוון בניתוח קטרקט כדי להפחית את התלות במשקפיים באופן מקסימלי.

בעין ימין כדאי להשתיל עדשה טורית שתתקן את הצילינדר. באופן כללי הייתי מכוונת את עין ימין למינוס שתיים ואת שמאל לרחוק. עין תוכל לקרו כמעט עד האותיות הקטנות והפער בעין העיניים יהיה ברמה סבירה.

03/02/2012 | 15:50 | מאת: פנינה

תודה על התשובה. בהמשך לשאלה שלי, הרופא הציע לי לכוון עין שמאל למינוס שתיים ואת עין ימין עם עדשה טורית למינוס אחד. האם זה בסדר?

18/06/2013 | 21:08 | מאת: מיכל

שלום, בניתוח קטרקט ראשון הושתלה אצלי עדשה לראיה מרחוק.לקראת ניתוח בעין השניה הוצעה לי עדשה לראיה מקרוב.האם רצוי להשתיל 2 עדשות שונות אלו? הרופא הזכיר שיטת מונו ויז'ן. מה המגבלות במונו ויז'ן בניתוח כמו שציינתי? תודה על תשובתך. מיכל.

28/01/2012 | 17:31 | מאת: בני

שלום רב. אני סובל מ AMD בשתי העיניים. מקבל טיפול באווסטין בעין ימין. לא רואה בעין שמאל. רואה באופן חלקי בעין ימין. PED בעין ימין עם דלף. האם אוכל לבצע ניתוח קטרקט בעין ימין ? מה ההשפעה על המחלה בעין ימין ?

תוכל להינתח כאשר מחלת הרשתית תהיה בשליטה. במקרים רבים אנחנו עורכים את הניתוח בתאום עם מומחי הרשתית, בין ההזרקות.

24/01/2012 | 17:38 | מאת: בן דב

ליפני כשנתיים נאמר לי שאני צריך לעשות ניתוח קטראקט בעין אחת.בשל חששותי אני דוחה את הניתוח כשבמקביל אני חש בירידה באיכות הראייה בעין זו. האם יש נזק בעצם הדחייה? האם החמרת הקטראקט תקשה על הניתוח ? האם היא פוגעת בסיכויי הצלחתו ?

בעיקרון אפשר לדחות את הניתוח עד שההפרעה משמעותית. כשהקטרקט הופך למתקדם מאד הניתוח הופך לממושך יותר ולכן עלול לגרום ליותר נזק לעין. כדאי להתייעץ עם הרופא ולקבל ממנו מידע האם ניתן להמתין. ברוב המקרים התשובה חיובית.

23/01/2012 | 12:14 | מאת: איריס

בן זוגי קיבל תרופה המכילה טמסולוסין הדרוכלוריד 0.4 מ"ג. התרופה מיועדת לטיפול בפרוסטטה מוגדלת. בעלון לצרכן המצורף לתרופה רשום : "מי שלוקח או לקח בעבר את התרופה וצריך לעבור ניתוח קטרקט בעיניים, תתכן במהלך הניתוח תופעה של אישון מצומצם שאינו מתרחב וכן רפיון של החלק הצבעוני בעין-IFIS?." . מנסיונכם האם החשש שיקרה כמתואר אכן מתממש ומה הסיכון בכך? תודה!

אכן התרופה בעייתית ואם בן זוגך מועמד בקרוב לניתוח קטרקט כדאי שיעבור אותו ורק אח"כ יתחיל את הטיפול. הבעיה עם הכדור שאח"כ אין שיפור אם מפסיקים אותו, הנזק לעין כבר קבוע. הכדור יכול לגרום לבעיה בהרחבת האישון ולמצב שנקרא floppy iris שבו הקשתית הופכת ל"נוזלית" ומאד מפריעה למהלך הניתוח. עם זאת, אם הוא זקוק לתרופה- שייקח ובעתיד לכשיגיע לניתוח שידאג למנתח מנוסה ושידאג ליידע אותו כי נטל/נוטל את התרופה.

16/01/2012 | 16:45 | מאת: רפי כהן

כמה ימים אחרי ניתוח קטרקט אפשר לטוס לחו"ל ללא חשש? או תוך כמה ימים חולפת הסכנה לסיבוך כגון זיהום? תודה, רפי

אפשר לטוס מיידית. אני מעדיפה שהמנותח ימתין שבוע-שבועיים כדי להבטיח שאין סיבוכים מיידיים כמו זיהום או דלקת משמעותית.

11/01/2012 | 15:39 | מאת: לימור

אני שבועיים לאחר ניתוח קטרקט ויש לי תחושה בעין של כאילו שערה בתוך העין מידי פעם. האם זה תקין?

אם התחושה היא של שערה או ריס שמשפשפים בעין אפשר להעזר בטיפות של דמעות מלאכותיות. אם מדובר בשערה שצפה לך בשדה הראיה- זה עניין נפוץ מאד אבל אני בדרך! כלל כדאי לבדוק בהרחבת אישון את החלק האחורי של העין על מנת לוודא שאין קרע ברשתית או בעיה אחרת. זה לא עניין בהול אבל אם כן, תבקשי להיבדק שוב אצל הרופא.