פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

הפורום ידון בכל הקשור במחלות וניתוחי עדשת העין ובראשם - ניתוחי קטרקט. ידונו נושאים, כגון: הגורמים לקטרקט, גורמי סיכון, הסתמנות קלינית, האפשרויות הטיפוליות ומתי רצוי לבצע ניתוח.

נדון בסיכונים וסיבוכים אפשריים, תופעות לוואי שכיחות ונדירות, טכניקות ניתוחיות וחידושים במכשור וטכנולוגיות רפואיות. בשנים האחרונות גדל מאד מגוון העדשות התוך עיניות, והוא כולל עדשות מולטי-פוקליות, עדשות אקומודטיביות (משנות פוקוס), עדשות טוריות (לאסטיגמטיזם) ותכונות אופטיות נוספות.

נדון גם בהשתלת עדשות כטיפול בפרסביופיה (קושי בקריאה מהזדקנות העדשה) או במקרים של קוצר ראיה ורוחק ראיה. תשובות הפורום יינתנו על ידי מספר מומחים בניתוחי קטרקט ורפרקציה מסגל רופאי "עין טל".
2239 הודעות
2213 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

28/07/2009 | 14:13 | מאת: ד

שלום רב, לאימא שלי איבחנו קטרקט אך נאמר שאילו תמצא אופטמטריסט טוב שיוכל להתאים לה מספר נכון הניתוח יכול לחכות עוד זמן רב. הרופא אינו רוצה להמליץ על אופטמטריסט טוב ובאופטיקה הלפרין ,לפי הרופא, המשקפים אינם מותאמים טוב. יש לה משקפיים מולטיפוקלים. הרופא אינו רוצה לתת מכתב שתוכל לגשת לאופטיקה ולדרוש החזר. האם תוכלי להמליץ על אופטמטריסט טוב? מה עושים בסיטואציה שנוצרה? מחכה לתשובתך ד.

קודם כל הדרך הנכונה היא לחזור לאופטיקה הלפרין ולבקש שיבדקו שוב, אולי אופטומטריסט אחר ואולי זה פשוט יסתדר. אם האופציה הזו לא תלך, נראה לי שהכי טוב לגשת להתייעצות במרפאת עיניים בבית חולים. שם אין אינטרסים כלכליים והאופטומטריסט בבית החולים יוכל לרשום מרשם איתו תיגשו לאופטיקה הלפרין ותסדרו את הבעיה.

שלום רב. המקרה שלי קצת מורכב, ואנסה להסביר בקצרה ובפשטות.אני בן 34. נולדתי עם קטרקט בעין שמאל, שלא התגלה בבדיקות בבית חולים, ולא על ידי רופא העיניים שלי. בגיל 3 הוריי החליפו את רופא העיניים שלי, והרופאה החדשה גילתה מייד את הקטרקט. הוסבר שהעין כבר עצלה (נכון לגיל 3) ויש צורך בשימוש ברטייה כדי לתפעל ולחזק את העין העצלה. בתור ילד נלחמתי בהורי שלבסוף התייאשו מלחבוש לי את הרטייה. בבדיקות שעשיתי אצל רופאי עיניים שונים במהלך השנים, תמיד נאמר שאין מה לעשות, לא ניתוח, ולא אימון העין בכדי להביאה למצב ראיה נורמלי. לפני כ-7 שנים התייעצתי בצורה פרטית אצל פרופסור לראייה (לא זוכר את שמה) ושוב נאמר לי שאין מה לעשות בנידון, ויותר מכך - בדיעבד אם היו מגלים את הבעיה בגיל 0, גם לא היה ניתן לעשות שום ניתוח. לפני מספר ימים הלכתי לרופא עיניים נוסף לבדיקה שגרתית ושאלתי אותו על הקטרקט. הוא אמר לי שבגדול כל מה שאמרו לי לא נכון, ושגם היום אפשר להסיר את הקטרקט ולהתקין לי עדשה חדשה בעין העצלה, וע"י אימון אינטינסיבי של פיזיותרפיה לעין, לתקופה של מעל לשנה, אפשר יהיה להביא את העין למצב סביר של ראייה. הסברו של הרופא נפל עליי כרעם ביום בהיר. כל חיי נאמר לי שאין מה לעשות, ופתאום כן ? תמיד אמרו לי שקטרקט מולד שונה לגמרי מקטרקט שמופיע בגיל מבוגר, ושאין מה לנתח קטרקט מולד כשלי בשילוב של עין עצלה. הכל עד הרופא החדש שהמליץ לשלוח אותי עם הפנייה לניתוח שכזה, שכמובן מלווה בבדיקות מקדימות. אשמח לדעת כל חוות דעת נוספת על סמך התיאור הנ"ל או אף להזמין בדיקה נוספת. יש לי רק עין אחת תקינה, ומעדיף לוודא כל אופציה קיימת לפני שאחליט לעבור ניתוח עיניים. בתודה מראש, אריאל

קרוב לוודאי שהרופאה הראשונה צדקה ואין מקום לניתוח משום שאי אפשר לתקן עין עצלה, לא בעזרת תרגילים ולא בשום צורה אחרת. הדרך היחידה שבה עין עצלה יכולה להשתפר היא אם חס וחלילה יקרה משהו רע מאד לעין הטובה. אז כנראה שהמוח יכול כן לעבור שינוי מסוים ולהתחיל שוב להשתמש בעין העצלה.

27/07/2009 | 23:07 | מאת: יגאל

לרופא שלום רציתי לדעת איזה בדיקות חיבות להיות לפני ניתוח קטרקט (למשל "בעיניים" עושים איזה עשר בדיקות עם מכשירים שונים ומשונים לפני ניתוח כל שהוא בעין) ("בקופת חולים" עושים רק בדיקה ב SLIT LAMP ואופטומטריסט כי כך נהוג דברי הרופא) תודה יגאל

הרופא בקופה רק בדק את העין ואת הצורך בניתוח. בעיניים כנראה עשו ביומטריה שזו הבדיקה למדידת העדשה. לפעמים יש צורך לעשות את הביומטריה בעזרת כמה מכשירים וייתכן שעשו גם מיפוי קרנית לקביעת קמירותה וסדירותה. זה יכול לעזור להחלטה היכן למקם את החתך ואם יש צורך בטיפול גם לאסטיגמטיזם בזמן הניתוח של הקטרקט.

29/07/2009 | 23:15 | מאת: יגאל

לדר עדי תודה על תשובתך המהירה כתוצאה מחוסר הבדיקות ממינוס 5.5 קבלתי 3.5 צילינדר ופלוס 1 נאמר לי כי כיוון הניתוח לא היה נכון והאופטומטריסט עשה טעות ונתן לי עדשה מספר 13 לכן אני שואל האם זה חובה לעשות בדיקות ואיזה בדיקות לפני ניתוח קטרקט תודה יגאל

27/07/2009 | 18:35 | מאת: ישראל

שלום רב , חולה פרקינסון שצריך לעבור ניתוח קטרקט. האם נדרשת הרדמה מלאה או מספיקה הרדמה מקומית ?

תלןי ברמת הרעד. בד"כ אפשר לעשות את הניתוח בהרדמה מקומית עם הדבקת הראש בפלסטר.

27/07/2009 | 13:29 | מאת: משה

אבי עבר ניתוח קטרקט לפני שבועיים . כעת הוא ביקש שאקח אותו לאופטומטריסט על מנת לרכוש משקפיים חדשים .האופטומטריסט המליץ שלא נשקיע כעת במשקפים יקרים אך אבי רוצה משהו איכותי . כמה זמן לאחר ניתוח קטרקט הגיוני לרכוש משקפים יקרים ואיכותיים ?

כדאי להמתין בין 6-8 שבועות להתאמת המשקפיים הסופיים.

22/07/2009 | 12:07 | מאת: יהודית

שלום רב, אמי בת 84 עברה לפני שנה ניתוח קטארקט בעין אחת (צריכה גם בעין השניה). יום לאחר הניתוח קבלה התקף לב (לא היתה בעבר חולת לב) והרגישה רע . מיד לאחר הניתוח היא לא ראתה טוב בעין המנותחת והרגישה שמצב הראיה כמעט כמו שהיה קודם לפני הניתוח. מאחר ולא רצינו לזעזע אותה כיוון שעברה התקף לב לא המשכנו בטיפול בעין אך לפני כחודשיים שוב פנינו לרופא קופת חולים שאמר שהיא צריכה לעבור טיפול בלייזר יאג קפסטולומי. ואמנם לפני שבוע היא עשתה בבית חולים את הטיפול בלייזר יאג קפסטולומי ומיד באותו היום כאבה לה העין ומאז העין כל יום כואבת לה והיא שמה טיפות תיאומצין שנתן לה הרופא . שאלותי : מדוע היו צריכים לעשות לה יאג קפסטולומי? האם לכל מי שעושה ניתוח קטארקט צריך לעשות יאג קספטולומי ? האם לא היו צריכים לנקב את המעטפת שמחזיקה את העדשה כבר כשעשתה את ניתוח הקטראקט? מדוע עדיין כואבת לה העין ? האם מהלייזר יש כאבים ועד מתי ? האם מנותח קטארקט נוצר יובש בעין כיוון שהיא כל הזמן מתלוננת שהעין יבשה וכואבת?

את הלייזר עושים כשיש עכירות בקופסית העדשה. העכירות בד"כ מתפתחת החל בשבועות לאחר הניתוח ועד שנים אחריו. הטיפול פותח חלון דרעו שוב נפתח ציר הראייה. לעיתים הטיפול מבוצע די סמוך לניתוח בעקבות צלקת על גבי הקופסית שנותרה מהניתוח מכיוון שפתיחת הקופסית בניתוח מסבכת את הניתוח ובמהלך הניתוח על המנתח להפעיל שיקול דעת באם לבצע את הפעולה במהלך הניתוח או להשאיר את הבעיה לטיפול בלייזר לאחר הניתוח באם אכן הצלקת תשפיע על הראיה. התופעה של עכירות הקופסית כבר אינה נחשבת לסיבוך אלא הינה חלק מהמהלך הטבעי לאחר הניתוח וניתן לומר שכ- 50% מהמנותחים יזדקקו בשלב זה או אחר לטיפול. ניתוח קטרקט אינו יוצר יובש. לעיתים נוצר גירוי כרוני בעפעפיים שיוצר יובש מישני.

20/07/2009 | 17:13 | מאת: מנחם

אני עומד לעבור ניתוח קטרקט והבנתי שיצטרכו לקחת מדידות על אורך העין שלי . מה השיטה לכך והאם זה כואב ?

זה לא יכאב....לוקח כמה דקות. מתבצע בשיטת לייזר או אולטראסאונד.

1. באילו מקרים בוחרים להתקין עדשה כזו 2. האם העדשה באמת מוכיחה את עצמה 3. האם זה משפיע באיזושהי צורה על העין השנייה (ללא קטרקט) 4. אם מישהו עבר ניתוח כזה אשמח לשמוע על השינוי 5. אילו דגמים יש ומי בארץ מנתח תודה לכולם

ישנן עדשות מולטיפוקליות ואקומודטיביות. המולטיפוקליות הן בעיקרון ביפוקליות, כלומר פוקוס לרחוק ופוקוס לקרוב או למרחק ביניים. הן עובדות טוב. יש מספר בעיות, בעיקר הילות סביב אורות בהתחלה, איכות ראיה מעט פחות טובה לעומת עדשות מונופוקליות, צורך בתאורה טובה לקריאה. עדיף להשתילן בשתי עיניים אך אפשר גם לא.הן לא מתאימות לכולם- לא למי שיש צילינדר משמעותי, לא לאנשים עם קוצר ראיה משמעותי (אם כי אפשר). מתאימות במיוחד לאנשים עם רוחק ראיה בעלי מוטיבציה גבוהה לחוסר תלות במשקפיים. זה גם מה שהן מבטיחות- חוסר תלות במשקפיים אם כי לא חוסר הזדקקות מוחלטת למשקפיים במצבים מסויימים. העדשות האקומודטיביות בעיקרון אינן עובדות. יש דיווחים שחלקן כן עובדות קצת וביחד עם השארת קוצר ראיה קל אפשר להסתדר לקרוב. החסרון של 2 העדשות הוא גם במחירן. אין עדשות גם וגם וגם אין צורך בכך. על יתר השאלות לא אוכל לענות

13/07/2009 | 15:30 | מאת: יע

אימי בת 62 עשתה ניתוח קטרקט לפני 9 ימים ,הרכיבו לה עדשה בעין .תלונתה העיקרית כרגע ראיה מטושטת והיעדר ראייה .האם זה הגיוני שלאחר מספר ימים אלו יהיו התופעות הנ"ל ?ותוך כמה זמן יעבור או שנפגעה העין במהלך הניתוח?

אחרי תשעה ימים בדרך כלל כבר אפשר לקבל רושם על תוצאת הניתוח ואם היא רואה מטושטש מאד זה מצב שמצריך הסבר- ייתכן שאפשר לתקן את הראיה עם משקפיים, ייתכן שיש עדיין בצקת בקרנית, ייתכן שישנו תפר שהוצאתו תשפר את הראיה וייתכנו סיבות נוספות. הטוב ביותר- לקבל הסבר מהמנתח כי רק הוא יודע מה באמת קורה בעין, לאיזה מספר במשקפיים כוונה העדשה וכ"ו. בכל מקרה יש עדיין סיכויים טובים שהראיה תשתפר כי השלב עדיין יחסית מוקדם בהחלמה.

10/07/2009 | 18:46 | מאת: יהודית

שלום רב רופא העיניים שלי נתן לי הפניה לצילום הרישתית היות ואני אמורה לעבור ניתוח קאטרקט. הסתבר לי, שבגלל שאני אסמתית אצטרך לקחת טיפול לפני הצילום ואחריו אחרת לא יעשו לי את הצילום בגלל הסיכון שיש לאסמתים. רציתי לדעת אם אני חייבת לעבור את הצילום או שאפשר לותר עליו מפני שאני מאוד מאוד מפחדת שארגיש רע? חשוב לי לציין שהתלוננתי על עיגול שחור שרץ לי בעין, האם זאת סיבה לעשות צילום? תודה רבה

עיגול שחור שרץ בדרך כלל אינו מהווה סיבה לצילום אולם ייתכן שהרופא חושד בממצא אחר שראה בבדיקה. פני לרופא עם השאלה. ייתכן שיהיה ניתן להסתפק בבדיקת OCT במקום הפלורסאין שמצריך הכנה כפי שציינת

10/07/2009 | 13:01 | מאת: אופיר

שלום אני אופיר בן 22.. לאחרונה הבחנתי בתופעה של נקודה שחורה בעין שמאל,שזזה בעקבות העין... והנקודה הלכה והתפשטה ליותר נקודות ולאחרונה הבחנתי שגם בעין השניה יש נקודה כזאת לאחר מכן ניגשתי לרופאי עיניים בדחיפות...הם טענו שהם לא רואים שום סימן לכך וטוען שהעין בסדר גמור כיום אני כבר חודש וחצי עם התופעה בעין באופן רציף...אשמח אם תעזרו לי בנושא לאיזה כיוון זה והאם הבעיה תיפתר או אם יש טיפול לכך והאם ללכת לרופא מומחה(באופן פרטי) בתחום? ואיך זה יתכן שאף רופא עיניים לא מכיר את התופעה?

התופעה מוכרת ונקראת POSTERIOR VITREOUS DETACHMENT ונובעת מהתנתקות הזגוגית מהרשתית. כשהתופעה חדשה יש צורך בבדיקה על מנת לוודא שאין קרע נילווה ברשתית.

11/07/2009 | 21:10 | מאת: אופיר

הייתי בבדיקה אצל הרופא והוא שלל את הpvd וגם את אופצית עכירות הנוזל

09/07/2009 | 20:11 | מאת: קובי

שלום אמא שלי עומדת לעבור ניחות קטארט הרופא המנתח מציע לבחור בין שני חברות שמיצרות עדשות. עדשה אחת מיוצרת בארץ ויותר זולה כ 1500 ש"ח והשניה מיוצרת על ידי חברה אמריקאית שעלותה כ 2500 ש"ח. הבעיה שהרופא לא מוכן לתת המלצה על סוג מסויים אלה אומר שיש הבדלים מסויימים מבלי לפרט. האם יש דרך להבין מה היתרונות והחסרונות של דגמים שונים(לא מולטיפוקל)?

אם תאמר את שמות העדשות ודיגמיהן אוכל להיות ספציפית. אם לא- ישנם הבדלים בעיצוב, בחומר וגם במידת שיוף שטח הפנים. אני משערת שהעדשה הראשונה הינה עדשה סטנדרטית שהיא כנראה טובה מאד והשניה אולי מה שנקרא עדשה א-ספרית, מתוצרת ספציפית טובה שאמורה לתת איכות ראיה טובה יותר. ההבדלים לא גדולים בעיקרון.

04/07/2009 | 23:57 | מאת: שמואל

בן 61 . ליפני שבוע היתי אצל רופא עיניים והוא אמר לי שיש לי קטרקט בעיין שמאל,שמצריך ניתוח. ואז לאחר שבוע התקשרו אלי מבית החולים לרופא המנתח, על מנת לתכנן את הניתוח ובדיקה נוספת של הרופא.כשהגעתי ניפגשתי עם המרדים והרופא ,וכאשר הרופא שאמור לנתח אותי אמר שיש צורך בהרדמה כללית ,אני לתומי אמרתי לו שאני יודע ושמעתי שהניתוח הוא עם הרדמה מקומית,אז הוא אמר לי שהוא צריך לעשות בעיין עוד משהוא חוץ מהקטרקט ולכן מצריך ניתוח עם הרדמה כללית. אני כעקרונית מפחד מהרדמה כללית,לכן אמרתי לו שאני מעדיף שזה יהיה בהרדמה מקומית המרדים אמר לי שמבחינתו אן בעיה שזה יהיה עם הרדמה מקומית,רק שאני אהיה מודע שהניתוח יהיה בסביבות שעה שעה וחצי ואולי בחוסר נעימות. השאלה שלי למה עלי לצפות מהניתוח הזה,למרות שהוא צריך להיות בהרדמה מלאה ואני עושה אותו בהסכמתי בהרדמה מקומית? ובנוסף הרופא אמר שהוא ישים לי צינורית בוריד למקרה,למה הכוונה? למה התכוון הרופא צריך לעשות בעיין עוד משהוא? למה הניתוח כול כך ארוך? למה עלי לצפות מהניתוח ,מבחינת סיבוכים וכדאיותלמרות שאת האמת אני לא רואה משהוא בעין שמאל עקב הקטרקט.? אני לא מרכיב משקפיים ורואה טוב למרחק ואני נעזר במשקפי קריאה בלבד,האים עקב הניתוח אני אצתרך להרכיב משקפים,או כרגיל אחרי הניתוח אני ישוב למשקפי הקריאה בלבד? בתודה שמואל

למה שלא תשאל את הרופא המנתח את כל השאלות הללו? אין לי מושג על איזה ניתוח נוסף אתה מדבר, פרט לקרטקט ולכן לא אוכל לענות על רוב שאלותיך. המרדים היתכוון שישאיר ווריד פתוח למקרה שכן ירצה לתת לך מעט חומר טשטוש בווריד. זה לא קל לעבור ניתוח בעין שאורכו שעה וחצי בהרדמה מקומית.

04/07/2009 | 13:10 | מאת: ירון

שלום מה זה קטרקט פטרייתי וממה הוא נגרם ?

אין לי מושג. אולי קטרקט שנגרם מזיהום פטרייתי? או שזו צורה לתאור קטרקט מסוים?

04/07/2009 | 11:47 | מאת: יעקב

אצל אשתי מצאו זוית צרה ולשכה רדודה בעין.לפני שנתיים היא עברה טיפול ביאג לייזר בשתי העיניים.כעת עליה לעבור ניתוח קטרקט.היא חולת סוכרת סוג 1 מזה 26 שנים ויש לה משאבת אינסולין.אין לה רטינופטיה ברשתית. שאלותינו: 1.ידוע לנו כי ניתוח קטרקט במצב רגיל מצליח בכ-96%.מהי מידת הסיכון הנוסף במקרה כמו שלה?האם הזוית הצרה מקשה על הגישה לעדשה? 2.אמרו לנו כי הלשכה הרדודה והזוית הצרה מהוים אינדיקציה לנתח בהקדם.מהי מידת הדחיפות במקרה כזה? 3.במקרה של קטרקט משני מטפלים ביאג לייזר. האם זה אותו טיפול שהיא כבר עברה?אם כן,האם ניתן לחזור שוב על הטיפול?

1.קשה לי לומר במדויק. בעיקרון בסכרת יש שכיחות מעט יותר גבוהה של סיבוכים, בעיקר מעט יותר סיכון לזיהום וגם לתגובה דלקתית מוגזמת. הסיכוי שהרטינופטיה תתקדם אחרי הניתוח גם כן נמוכה אבל כדאי להיות במעקב יותר צמוד אחרי הניתוח. הזוית הצרה יכולה גם כן להעלות במעט את הסיכוי לסיבוך בשל הלשכה היותר רדודה ולעיתים חולשת הזונולות=המיתרים המחזיקים את העדשה. 2.אין דחיפות אחרי שכבר עברה לייזר מניעתי. הניתוח יכול לתרום לאיזון הלחץ התוך עייני במקרה שאינו מאוזן, בזכות השיפור בנפח הלשכה. 3.היאג הינו מכשיר הלייזר אולם שני הטיפולים שונים. אשתך עברה אירידוטומי=חור בקשתית כמעקף לנוזלים ואילו לטיפול בירוד משני מדובר בקפסולוטומיה=פתיחת חלון בקופסית העכורה.

04/07/2009 | 07:38 | מאת: Tal

Hi What is the estmiated time for recovery - Catrct in eye which suffers Uvities? i was tod that after 2 weeks I will be back at work - I sit infromnt pc for 8 hours a day - will I be able to do so? Another question - I leave overseas AND it's very very cold here (max 12degreees). Is it wise to do this surgery at this season? can this increase the chances for uvitis in the recovery period Thanks Tal Please reply in Hebrew

04/07/2009 | 08:12 | מאת: Tal

נאמר לי שבמהלך הניתוח יבותקו / ישוחרו קפלים על האישון. האם זה הופך את הניתוח למסובך יותר, האם הקרע בעין יהיה גדול יותר מבניתוח סטנדרטי. האם תקופת החלמה מושכת יותר. תודה מראש. טל

יש לצפות להחלמה ממושכת יותר אבל אם מגיעים לניתוח עם הכנה טובה בסטרואידים אין סיבה שתהיה בעיה. קשה לצפות את ההתנהגות של העין שלך כמובן, כל מקרה לגופו. הקור אינו צריך לשחק תפקיד בהחלמה. שחרור ההידוקים באישון מוסיף סיבוך לניתוח ולפעמים אם האישון אינו ממש רחב או שהקשתית מתנהגת כ"סמרטוט" אבל מנתח מנוסה אמור להתמודד עם העניין בצורה טובה.

03/07/2009 | 11:30 | מאת: נפתלי

הנני קצר ראיה בסביבות -6 שעבר לפני כמה ימים ניתוח קטרקט, בינתיים בעין אחת. לפני הניתוח נשאלתי ע"י הרופא איזו עדשה אני רוצה – לרחוק או לקרוב וכמובן בחרתי לרחוק בחושבי שאצטרך משקפיים רק לקריאה. עכשיו, אחרי הניתוח אני רואה בעין המנותחת כמו במשקפי קריאה שהם -3 בערך, כלומר הראיה לא טובה לא לרחוק ולא לקרוב. האם זה אומר שגם להבא אזדקק למשקפיים גם לרחוק וגם לקרוב? שאלה שנייה: בינתיים, עד לניתוח בעין שנייה, יש לי הרגשת אי נוחות מציקה בגלל הבדלי הראיה בין שני עיניים. שמתי לב שאם אני מכסה עין בלתי מנותחת ברטייה או עדשת משקפיים של העין המנותחת בזמן הקריאה, ישנה הקלה מסוימת. האם לא היה צריך להסביר זאת למנותח קצר ראיה עד שהוא יעבור ניתוח בעין השנייה על מנת להקל עליו? שאלה שלישית: אני מניח שאחרי הניתוח בעין שנייה לא אוכל לקרוא בכלל עד להרכבת משקפיים. האם לפני הניתוח כזה עלי להתאים משקפיים זמניים לקריאה לעין הראשונה שכבר עברה ניתוח?

מה שהתאימו לך בניתוח הוא ראיה טובה לקרוב ללא משקפיים שזו הרפרקציה המועדפת עליי לקצרי רואי גבוהים כמו שאתה היית לפני הניתוח. עם עדשת מגע בעין הלא מנותחת תוכל לראות טוב לרחוק ותוכל לקרוא עם העין שנותחה, זאת עד לניתוח של העין השניה. בדרך כלל בעין השניה כדאי לכוון כמו בעין הראשונה או למרחק ביניים= מינוס אחד וחצי. כך הראי הלמרחק ללא משקפיים תשתפר ותהיה מסודר גם למחשב. מובן שכדאי לדבר על כל הדברים מראש.

04/07/2009 | 18:51 | מאת: נפתלי

תודה על התשובה. אני כן דיברתי עם הרופא מראש והוא שאל אותי מה אני מעדיף: ראייה טובה לרחוק או לקרוב ועניתי לו לרחוק. למה לקצרי ראייה מומלצת עדשה לראייה לקרוב דווקא?

02/07/2009 | 00:46 | מאת: בלה

היי בעבר סיפרתי שאני אישה בת 73,עברתי ניתוח קטרק,לפני כ3 חודשים מאז השתפרה במעט הראייה אך אני רואה כפול תמונה מעל תמונה בעבר לפני כ-10 שנים עברתי טיפול ביוד עקב פעילות יתר של בלוטת התריס אני מטופלת בהטרוקסין יש לציין שברחוב אני רואה רגיל אבל בסרט הצגה או בצפייה במרקע אני רואה כפול בשתי העיניים יחדבכל אחת לחוד בסדר,אחרי ביקור אצל נוירושל העיניים נקבע שאני צריכה לעבור סיטי מוח וללכת לאורטופטריסטית אני כבר בלחץ גדול מה דעתך על התופעה והאם לדעתך כדאי לי כבר עכשיו להזמין פריזמה נקבעה לי פריזמה גבוהה אשמח להתיחסותך

אם כבר קבעת תור לאורתופטיסטית וברור חכי עם הפריזמה. אולי את צריכה עוד טיפול לבלוטה? הכי חשוב בסוף לראות נוירואופתלמולוג שיקבע אם הבעיה פעילה. אם לא- אפשר להתאים פריזמה או לנתח את הפזילה.

29/06/2009 | 15:54 | מאת: שני

שלום , מה הם הסיבוכים השכחים בניתוח קטרקט מולד ?

הסיבוכים אינם שכיחים. מבין הסיבוכים יש לציין- דליפה מהחתכים, זיהום, מנח לא מוצלח של העדשה המושתלת, ממברנה או תגובה באישון או מאחורי העדשה וכמו כן התפתחות גלאוקומה במעקב.

29/06/2009 | 00:26 | מאת: שושי

אמי עברה ניתוחי קטרקט לפני מספר שנים לאחרונה קימת תופעה שכשהיא קוראת פתאום הדף מתמלא בצבע ירוק והכתוב נבלע. מהי התופעה הזו? היא היתה אצל רופאי עיניים ואמרו לה שהתופעה לא מוכרת להם אך לצערי זה חוזר בתדירות גבוהה. איך ניתן לטפל בתופעה זו?

התופעה אינה מוכרת גם לי. נשמעת כמו בעייה נוירולוגית ולא בעייה עיינית.

27/06/2009 | 21:20 | מאת: אייל

שלום רב, אני מחפש מידע בעברית בנושא של קטרקט מולד. מצאתי באינטרנט רק מאמרים באנגלית שקשה לי לקרוא אותם בגלל המונחים המקצועים. אשמח לדעת עם בכול זאת קיים מידע בעברית באינטרנט ואם לא אז בספרות הכתובה. כמו כן, מהם האמצעים העומדים לרשותי להיות מעודכן בכול דבר חדש הקשור לקטרקט מולד. תודה מראש

לא ידוע לי על מידע בעברית. אבל באנגלית רוב המידע שמופיע לא בספרות המקצועית הינו בדרך כלל די קריא ובשפה עממית יותר. אשמח לענות לך לשאלות ספציפיות. אם תקפידו על בקורת שנתית לפחות אצל רופא עיניים מומחה בתחום הקטרקט או עיניים ילדים תוכלו להתעדכן. לא נראה לי שצפויות התפתחויות כלשהן בעתיד הקרוב או הרחוק.

25/06/2009 | 18:34 | מאת: אנט

שלום לך ד'ר שאלתי היא מה ההבדל בין ניתוח קטרקט לבין הסרת משקפיים בלייזר עברתי ניתוח קטרקט לפני מס ימים ואח שלי עבר ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיחות ביננו עברנו את אותו התהליך[כמעט] לציין שאני בת 49 ושאלה נוספת איך זה שאני בגילי עם קטרקט? תודה

מדובר בשני ניתוחים שונים לחלוטין. הלייזר הינו חיצוני, ונועד לשנות את קמירות הקרנית כך שתהווה עדשה מתקנת להפרעת התשבורת של העין. הקטרקט הינו עכירות בעדשת העין, בפנים העין, ובניתוח העדשה למעשה מוחלפת בעדשה מלאכותית. כך גם מוסרת העכירות שהתפתחה בתוך העין וגם ניתן לתקן את הפרעת התישבורת=המספר במשקפיים. קטרקט בגיל 49 אינו נדיר. ייתכן שיש כאן מרכיב תורשתי או שיש לך מחלה אחרת בעין או בגוף שבעטיה טופלת בסטרואידים? עישון, השמנה, חשיפה מוגברת לשמש וגם גורמים מולדים נכללים בגורמים להתפתחות קטרקט.

23/06/2009 | 23:03 | מאת: עמוס

שלום ד"ר, אבי בן 75 עבר ניתוח קטרקט לפני כ-40 יום, לאחר הניתוח הופיעה בצקת בעין , עד היום ראייתו אינה טובה , כנראה בשל הבצקת, מטופל במי מלח ותרופה אנטיביוטית, הרופאים חלוקים בדעתם, האחד מציע השתלת קרנית, רופא אחר מציע להמשיך טיפול ולהמתין לשיפור אפשרי,במקביל אבא מדווח על שיפור מינורי ואיטי,מתי לדעתכם נכון יהיה לקבל החלטה לגבי אפשרות השתלת הקרנית, אם בכלל, בתודה מראש.

אחרי 40 יום של בצקת הסיכוי לשיפור לא גדול, אולם אביך כן מדווח על שיפור איטי. עדיף להמתין לפחות 3 חודשים מהניתוח לפני ההחלטה על השתלת קרנית משום שבמקרים נדירים חל שיפור ניכר ספונטני. התאים הבעייתיים אינם יכולים להתחדש, אולם הם כן יכולים לנדוד ולגדול ולמלא חסרים קריטיים ולכך דרוש זמן.אם ימשיך לחול שיפור, כדאי להמתין אפילו 6 חודשים.

24/06/2009 | 23:11 | מאת: עמוס

תודה רבה, נמשיך לעכןב אחרי השיפור,כמומלץ.

22/06/2009 | 16:09 | מאת: עליזה

מזה כשנה וחצי החל בעלי למצמץ בעניו באופן תכוף ביותר לא יכול למקד את מבטו אף לא לרגע זה מאוד מטריד מה גם שהוא נוהג ברוב שעות היום כאשר החלה התופעה הלכנו לנוירולוגית והוא עבר סדרת בדיקות בין היתר סי.טי וכן בדיקות של גלי המוח בעלי בן 57 בריא בדרך כלל בכל הבדיקות לא נמצא ממצא שיצביע על סיבת התופעה הייתי מבקשת עצה לאיזה מומחה לפנות גם רופא עיניים לא מצא שקיימת בעיה אודה על תשובתכם

מצמוץ בעיניים יכול להיות סימן לבעיה נוירולוגית שאין לה הסבר- ישנם מצמוצים שממש לא מאפשרים תפקוד ולא מוצאים בעיה אחרת בבדיקות שונות כמו ב- CT. אפשר לנסות להשלים ברור אצל נוירואופתלמולוג ואם גם הוא לא ימצא בעיה כדאי לפנות לאוקולופלסטיקאי=מומחה לבעיות עפעפיים וארובה. מה שבד"כ עושים הוא להזריק בוטוקס, כמו שמזריקים להחלקת קמטים בפנים וזה מונע מצמוצים לשלושה חודשים.

20/06/2009 | 12:22 | מאת: אמה

שלום אימי בת 80+ סובלת ממחלות רבות בינהם מחלת ריאה כרונית פירפורי פרוזדורי הלב מטופלת בין היתר בקומדין. לאחרונה סובלת מבעיות ראיה בעין אחת (שמאל) בימין לא רואה בכלל מאז ומתמיד. הרופא הציע ניתוח קטארט בעין שמאל. אנו חוששים שאם חלילה יקרה סיבוך. האם מומלץ למתח את העין היחדה גם אם הראיה לקויה. תודה מראש אמה

כאשר ישנה עין יחידה שרואה נהוג להמתין עד שהראיה יורדת מספיק, בדרך כלל למתחת ל- 6/12 לפחות ויש הפרעה תפקודית, בקריאה ובראיה למרחק. בהחלט כדאי לשקול ניתוח. בסה"כ הניתוחים מאד מוצלחים.

17/06/2009 | 17:06 | מאת: יגאל

שלום רציתי לדעת מה קורה אם אחרי ניתוח קטרט מספר העדשה ששמו לי אינו מתאים ועשו טעות של צילינדר 3.5 ואין לי פוקוס בכלל האם אפשר לעשות ניתוח לתקן זאת ומתי הניתןח נעשה לפני חודש אבקש תשובתכם תודה יגאל הניוזלטרים מענינים ומועילים

אם ברור שנעשתה טעות כדאי בדרך כלל לתקן כמה שיותר מוקדם כי ככל שהזמן עובר העדשה נדבקת במקום ויותר קשה להחליפה. עם זאת- לעיתים התוצאה הניתוחית אינה סופית חודש אחרי הניתוח- האם ישנם תפרים שיעברו הוצאה? יתכן שניתן להשאיר את המצב כך ולנתח את העין השניה כך שתתאים לזו הראשונה. חסרים פרט לראיית התמונה כולה. גם אם המצב נשאר כך ניתן לתקנו בהמשך על ידי החלפת העדשה או הכנסת עדשה נוספת. את הצילינדר יותר מסובך לתקן. בקרוב יגיעו לארץ עדשות חדשות לתיקון צילינדר וניתן לשקול לייזר להסרת משקפיים.

10]28למה כל כך הרבה זמן צריך לחקות לעשות את הנתוח אני מתקשה לראות בטלויזיה לא רואה מה שכתוב וזה מפריעה לי העם ניתן להקדים את הטור לנתוח נסנבוים 9 נוה שאנן חיפה תז 06078893 048234534 תודה

השאלה לא לגמרי ברורה. התור נקבע לפי זמינות התורים. הניתוח אינו דחוף

14/06/2009 | 02:00 | מאת: שרון

שלום רב לאחרונה התבשרתי שיש לי קטרקט שאלתי היא האם יש קשר בין הקטרקט לוירוס ההרפס שאני סוחבת איתי 20 שנה

אין קשר ישיר בין וירוס ההרפס לקטרקט. יש קשר בין דלקת תוך עינית להתפתחות קטרקט וישנם מצבים בזמן התעוררות ההרפס בהם יש גם אובאיטיס=דלקת תוך עינית. בנוסף הטיפול בסטרואידים גם הוא יכול להביא להתפתחות קטרקט ובמהלך הטיפול בלקת ההרפטית מגיעים פעמים רבות לצורך בשימוש בסטרואידים (תחת טיםול מונע בזובירקס). בכל מקרה כאשר עוברים את הניתוח יש להקפיד על הכנה בכדורי זובירקס במינון מניעתי לפני הניתוח והמשך טיפול מונע גם אחרי הניתוח לתקופה מסוימת, במיוחד אם מקבלים אחרי הניתוח טיפות סטרואידליות.

14/06/2009 | 01:16 | מאת: אנט

שלום לפני כחודש בבדיקת רופא עיניים מסתבר שיש לי קטרקט [אני בת 49] הוזמנתי לניתוח בבית חולים ציבורי ורציתי עוד חוות דעת של רופא ואכן קיבלתי את אותה התשובה הרופא הזה אמר לי שכדאי לי לבצע את הניתוח במרפאה שלהם[פרטית] כי הם מחדירים עדשה אכותית יותר מבית חולים ציבורי האם זה נכון ? אם כן אני יכולה בתשלום נוסף לקבל עדשה אכותית ולבצע את הניתוח בבית חולים ציבורי? אודה לך מראש

בבתי החולים הציבוריים מושתלת עדשה באיכות טובה מאד ובסך הכל אין לך מה לדאוג מהבחינה הזאת. עם זאת, בבתי החולים הפרטיים יש באפשרותך לבחור עדשות באיכות מעולה שיכולה להביא לאיכות ראיה טובה יותר ועדשות "פרמיום" כמו למשל עדשות מולטיפוקליות. בעקרון רוב האנשים לא היו מרגישים בהבדל ואין צורך לחפש תמיד את הכי טוב כי המשמעות הכספית גדולה מאד והיתרונות מזעריים. אם באמת את שוקלת עדשה מולטיפוקלית זה כבר שינוי משמעותי משום שמדובר בעדשה בעלת 2 מוקדים- לקרוב ולרחוק ואת זה אי אפשר לקבל בעדשות שבבתי החולים הציבוריים. אין אפשרות לבחור עדשה ולשלם עבורה בבתי החולים הציבוריים.

10/06/2009 | 12:29 | מאת: נפתלי

אני עומד לעבור ניתוח קטרקט. הוצעה לי עדשה מונופוקלית, או לרחוק או לקרוב, במחיר 1500 ש"ח ועדשה מולטחפוקלית, לראיה לרחוק ולקרוב באותה העדשה, אך המחיר הוא 8000 ש"ח לכל עדשה. למה יש פער כה עצום במחירי העדשות והאם השתלת עדשה מולטיפוקלית שווה את המחיר?

לעיןהעדשה המולטיפוקלית הינה עדשה מתוחכמת שחרוטים בתוכה אזורים קונצנטריים=מעגליים שמתאימים לראיה לקרוב ולרחוק. בשל כך מחירה יקר יותר. לעדשה המולטיפוקלית יתרון בכך שהיא מאפשרת ראיה לרחוק ולקרוב ועל ידי כך מורידה את התלות במשקפיים אבל לא מבטלת לחלוטין את הצורך במשקפיים. איכות הראיה עם עדשה כזו הינה פחות טובה מאשר עם עדשה מונופוקלית בשל חלוקת האור הנכנס לעין בין המרחק הקרוב לרחוק. יכולים להיות סינוורים והילות סביב אורות, שאמורים להשתפר עם הזמן. העדשה הינה למעשה בי פוקלית- כלומר 2 פוקוסים ואינה ממקדת לכל המרחקים. בדרך כלל חסר מרחק הביניים. עם כל זאת בל נשכח את יתרונה הגדול- הורדת התלות במשקפיים. אם זה חשוב לך אז המחיר והירידה באיכות הראיה שווים. בהצלחה,

בוצעו לי ניתוחי קטרקט בשתי העיניים, בהפרש של שלש שנים. לאחר הניתוחים בעין ימין יש לי 0 + צלינדר ובעיו שמאל 3 + צלינדר. גם במשקפיים יש הבדל גדול בעובי העדשות. יש לי כל הזמן הרגשה של בריחת מיקוד הראיה. שאלותי: האם יש בעיה בהפרש כל כך גדול. 2. האם כדאי לעשות ניתוח נוסף בעין שבה יש מספר גדול. בתודה. הלל

הפרש של 3 דיופטר נחשב לגדול מדי בין שתי העיניים. בד"כ לא כדאי לעלות מעל 2.5 דיופטר הפרש. יש אנשים שכן מסתגלים להפרש. אצלך הרושם הוא שאין הסתגלות בשל התחושה בברחית המיקוד. לפני החלטה על ניתוח לתוספת עדשה בעין עם ה- +3 כדאי לנסות לבדוק אם לא ניתן במשקפיים להכניס פריזמה שתפתור את בעיית המיקוד (אצל אופטומטריסט טוב או אורתופטיסט) או לנסות עדשת מגע שגם היא יכולה לפתוא את בעיית ההפרש בין העיניים.

06/06/2009 | 19:00 | מאת: יעל

שלום רב, אימי בת 68 ועברה ניתוח להסרת קטארקט ובסיומו חבשו לה את העין. היא צריכה לעבור ניתוח בעין השניה. נתקלנו באנשים שיצאו מהניתוח ללא חבישה ותפקדו כרגיל. מה ההבדל בין 2 סוגי הניתוח? מתי חובשים את העין לאחר הניתוח ומתי לא? אודה לתשובתכם, יעל

החבישה הינה לפי העדפת המנתח ואינה קשורה לסוג הניתוח. בברכה,

23/05/2009 | 21:09 | מאת: אופיר

שלום אני אופיר בן 22.. לאחרונה הבחנתי בתופעה של נקודה שחורה בעין שמאל,שזזה בעקבות העין... לאחר בירור קטן שערכתי באתרים באינטרנט הבנתי שזה תופעה של עכירות בזגוגית(pvd) וניגשתי לרופא עיניים בדחיפות...הוא טען שהוא לא רואה שום סימן לכך וטוען שהעין בסדר גמור כיום אני כבר שבוע וחצי עם התופעה בעין באופן רציף...אשמח אם תעזרו לי בנושא לאיזה כיוון זה והאם הבעיה תיפתר או אם יש טיפול לכך...תודה מראש!!!

אכן סביר להניח שמדובר בהתנתקות הזגוגית האחורית. לפעמים באמת הרופא מתקשה, לפחות בשלבים ההתחלתיים לראות את ההתנתקות עצמה. החשוב הוא לוודא שאין קרע ברשתית בעקבות המצב החדש. לכן מומלץ להבדק שוב אחרי כ- 10 ימים ושוב אחרי 4-6 שבועות גם אם לא חל כל שינוי לרעה. באם תחוש בהבזקי אור, נקודות חדשות, במיוחד כאלו שהן קבועות ולא מטיילות לכוונים שונים, או חס וחלילה בוילון המכסה את העין- גש מייד לבדיקה. לצערנו אין טיפול אולם ככל שהתופעה מתיישנת אנו למדים באופן טבעי לא להבחין בה, אלא בד"כ על רקע בהיר במיוחד וחלק מהנקודות שוקעות ומעט מתפוגגות. מכיון שאצלך המצב טרי אתה מאד מודע למצב ולכן עדיין מבחין בנקודה. לפעמים זה עניין של חודשים אפילו.

17/05/2009 | 16:56 | מאת: מירה

שלום ביתי חולה בדלקת פרקים מגיל שנה וחצי כיום 25. האם קיים כיום טיפול בתאי גזע באובאיטיס? ביתי איבדה ראייה בעין ימין ועכשיו בעין שמאל רואה רק אור וצל. האם יש מחקר חדש בתחום ?

מצטערת לאכזב אותך אולם פורום זה עוסק בתחום הקטרקט ואין באפשרותי לספק לך תשובה הולמת.

15/05/2009 | 16:55 | מאת: אבי

נקודות שחורות מידי פעם אני רואה

אנשים רבים רואים נקודות שחורות מטיילות מול העין לסרוגין, במיוחד כנגד רקע בהיר. בדרך כלל התופעה נובעת מעכירויות חסרות חשיבות מבחינה רפואית שצפות בזגוגית. כשהתופעה חדשה כדאי לגשת להבדק בהקדם. אם מדובר בתופעה ישנה ומוכרת לך כדאי להבדק לפחות פעם אחת לברר מה מהות הנקודות אולם אין דחיפות וקרוב לוודאי שלא ניתן לעזור לך בעניין

14/05/2009 | 12:02 | מאת: משה ובן

הננו תלמידי תיכון אורט בחולון בכיתה י"ב. במסגרת עבודת הגמר שלנו באלקטרוניקה, החלטנו לבנות מכשיר אלקטרוני הבודק עייפות של נהג בטרם החל את נסיעתו. ביצענו זאת ע"י הבדיקה הבאה:קליטת תמונה במצב של האדם במצב עירני,והשוואה עם המצב הנתון. בדיקה זו נעשית ע"י הרחבת האישונים שלו.אם האישון גדל מעל המצב התקין,המערכת לא נותנת לו ליסוע. אנו מודעים לכך שהאישון מושפע מגורמים שונים ולכן הבדיקה נעשית ברקע קבוע של תאורה ,מיקום וכו'. רצינו לדעת אם תוכלו לעזור לנו בשלוש שאלות קצרות: 1.פי כמה גדל האישון מהמצב התקין כאשר אדם עייף (בלבד). 2.האם קוטרם של האישונים שונים מאדם לאדם בצורה משמעותית. 3.מאיזה עוד גורמים האישון מושפע(מלבד תאורה ) *התשובות הן לציטוט בספר הפרויקט שלנו

לצערי אני נאלצת לאכזבכם- גודל האישון אינו קשור למצב עייפות או עירנות או שינה. קוטר האישון משתנה מאד מאדם לאדם, במצבי תאורה שונים, לחץ נפשי, הוא מושפע מתרופות שונות וגם ממצב האקומודציה, הווה אומר לאן הראיה מתכווננת- לקרוב או לרחוק. כמובן שקיימים בשוק מכשירים שונים למדידת גודל האישון, הן באור והן בחשיכה. שיהיה בהצלחה בפרוייקט שלכם. לדעתי תצטרכו למצוא שימוש אחר לבדיקה שלכם.

14/05/2009 | 10:48 | מאת: נירהמ

אני בת 57. עלי לעבור ניתוח קטרקט. מזה מספר שנים יש בעיה של התחלת היפרדות הזגוגית. האם זה עלול לפגוע בניתוח? או אולי הניתוח יפתור את בעיה היפרדות הזגוגית? האם בכלל יש קשר ביניהם?

לא ידוע לי על מצב של התחלת היפרדות זגוגית שנמשכת שנים. ייתכן מצב של הפרדות חלקית אבל הוא נדיר. בעקרון התהליך של ההפרדות מתחיל ומסתיים תוך מספר שבועות. אם אכן הזגוגית נפרדה יש בכך משום הגנה מסויימת בפני הפרדות רשתית כסיבוך של ניתוח הקטרקט, משום שהמנגנון של הפרדות רשתית כזו בדרך כלל עובר דרך הפרדות זגוגית בשלב ראשון. בניתוח הקטרקט אין נגיעה באזור הזגוגית, אלא אם חל סיבוך. בתקופה האחר-ניתוחית יכולים להתרחש בעין תהליכים מאוחרים שמביאים להתנתקות הזגוגית בשל ירידת נפח העדשה כתוצאה מהניתוח והווצרות יותר מקום שבו יכולה הזגוגית להתנועע. בהצלחה,

12/05/2009 | 23:02 | מאת: צבי ב

לפני שנה החלפתי משקפי ראיה, בעין שמאל לא היה שינוי במספר. בעין ימין עלה המספר מעט וראיתי ברור. כעת שנה לאחר מכן אני רואה שוב מטושטש בעין ימין ממה יכול הטשטוש לנבוע.אני בן 58

אם טרם עברת ניתוח קטרקט- התלונות אכן מתאימות לקטרקט. בתחילת הדרך הרבה פעמים הראייה די שמורה אבל המספר במשקפיים משתנה לעיתים יחסית תכופות, זאת בגיל בו באופן תקין המספר לא אמור להשתנות. כמובן שיכולות להיות סיבות רבות נוספות. והתשובה ברורה- אין מנוס מלהבדק.... בהצלחה,

12/05/2009 | 17:14 | מאת: לילי

שלום רב, יש לי ילדה בת 6 שזקוקה לניתוח קאטרקט מולד מה החידושים האחרונים בתחום אצל ילדים ? שמעתי על עדשות מולטיפוקאליות חדשות. האם העדשות מולטיפוקליות מתאימות לילדים? האם זה יכול לפתור בעיית הרכבת משקפים לעתיד?

לא מקובל להשתיל עדשות מולטיפוקליות בילדים משום שהמספר משתנה עם גדילת העין ובעדשות אלו חשוב מאד הדיוק. אין ממש חידושים בניתוחי הילדים פרט למיכשור שהולך ומשתפר כל הזמן. לילדים בדרך כלל משתילים עדשות וותיקות ומולחות שיש איתן נסיון ארוך שנים.

יש לי שאלה אני לאחר שבעה נתוחים הירך שכבתי שנה עדיין לא הולכת ממש יש לי חור בירך היה לי חידקים העם לחשוש מהנתוח אני לא רואה טוב לא יכולה לקרוא עטונים יש לי גם בעיה קבלתי ונקו שנה ונהיתי חירשת מעודף אנטיביוטיקה אנימחקה למכשיר שמיעה איין לי כרגע כסף לזה בגלל שאני מחזיקה מטפלת 24 שעות אני פנסיונרית בת 73 גם סכרתית צטופלת בכדורים בזמן האחרון אני סובלת מאיפו הרבה בבוקר יש לי סכרת 76 68 זה גם לא טוב שזה נמוח נכון מה אני יכולה לדעת עם לעשות את הנתוח קשה לי מאוד תודה וייס דבורה נסנבוים 9 נוה שאנן חיפה 048234534 0503234534

טוב שאת תעברי את הניתוח בבית חולים ציבורי ויוכלו להשגיח עליך ולשמור על רמת הסוכר.גם אנשים מאד חולים יכולים לעבור את הניתוח די בקלות וכמובן בהצלחה. כל טוב,

10/05/2009 | 08:41 | מאת: גל

שלום רב , אימי בת 85 עברה לפני כחודש ניתוח קטרקט מיום אחר הניתוח העין לא מפסיקה לדמוע. האם יש קשר בין הניתוח לתופעה? תודה.

סביר להניח שאם העין לא דמעה לפנ הניתוח וכעת חודש אחרי היא דומעת, יש קשר לניתוח. ייתכן שעדיין יש דלקת או גירוי מהטיפות. אפשרות אחרת הינה שנוצרה סתימה פונקציונלית=תיפקודית בצינור הדמעות שמנקז את הדמעות לאף וייתכן ששטיפת דרכי דמעות תפתור את הבעייה

06/05/2009 | 22:22 | מאת: בלה

אני אישה בת 73,לאחרונה עברתי ניתוח קטרק לאחר תקופה ארוכה של טישטוש ויובש בעיניים. הרופאה גם המליצה לי על בדיקה אצל אופטמיטריסט. גם עכשיו לאחר הניתוח ועם עדשות משקפיים עדכניות הראיה השתפרה במעט אך כשאני מנסה להתמקד בנקודה מסוימת,לדוגמא צפייה בטלביזיה אני רואה כפול בכל עין בנפרד זה בסדר אך בשתיהם יחד אני רואה כפול,כשאני מרימה מעט את הראש בהטייה אחורניתזה משתפר אני פשוט כבר לא יודעת מה לעשות,אודה לך על המלצתך.

כנראה שבעייתך נובעת ממיקוד לקוי או חולשת שרירים חיצוניים של העין ופזילה מסויימת. אם זו הבעיה כדאי להתייעץ עם אורתופטיסט. כדאי גם לקבל חוו"ד רפואית נוספת כי ייתכן שהבעיה נובעת מבעיה במיקום העדשה במקומה.

06/05/2009 | 18:49 | מאת: חיים

שלום שמי חיים בן 61 ,לאחרונה עשיתי בדיקת עיניים לאחר שבעיין שמאל אני רואה קצת מטושטש לאחר הבדיקה הרופא אמר לי שיש לי קטרקט בעין שמאל ושלח אותי לניתוח. השאלה שלי מה זה בדיוק קטרקט? מה עושים בדיוק לעין בניתוח כזה? מה עלי לדעת ולהכין את עצמי לקראת הניתוח? למה עלי לצפות? מהם הסיבוכים האפשריים? האם קטרקט יכול להיווצר כתוצאה מפגיעת בעין? מצטער על ריבוי השאלות ,מאמין שזה יעזור לרבים וכמובן גם לי. בתודה חיים.

קטרקט הינו מצב של התעכרות עדשת העין, שמביאה לירידה בחדות הראיה ולתופעות נוספות. בניתוח מוציאים את העכירות, כלומר פותחים את שקית העדשה הטבעית, מנקים אותה מהקטרקט העכור ולתוך השקית משתילים עדשה מלאכותית. הניתוח משפר את הראיה ויכול גם להוריד הפרעות תשבורת=מספר במשקפיים. הניתוח מתבצע בד"כ בהרדמה מקומית וההכנה תלויה הרבה שמקום שם תעבור את הניתוח. בבית חולים ציבורי בדרך כלל תתבקש להגיע לבדיקת "קדם" שבה מכינים את הגליון הרפואי. תתבקש להביא בדיקות דם ןאק"ג ותעבור בדיקת עיניים מקיפה כולל בדיקת ביומטריה המחשבת איזו עדשה יש להשתיל בעינך. הניתוח אינו כואב אבל כן מורגשת אי נוחות, הוא נמשך בערך 15-30 דקות וההחלמה די מהירה כאשר למחרת הניתוח בדרך כלל מוסרת התחבושת ומתחילים לטפטף טיפות לעין בממוצע 4 פעמים ביום. הראיה מתייצבת כעבור כ- 6 שבועות ואז ניתן להחליף משקפיים. הסיבוכים הפוטנציאליים הינם רבים.החל מקלים מאד כמו גירוי כרוני בעין ולה בסיבוכים קשים כמו הפרדות רשתית, זיהום או דימום שהינם נדירים יותר אולם יכולים להביא אפילו לעיוורון. קטרקט יכול להגרם מפגיעה בעין, בין אם חודרת או קהה. בברכה,

04/05/2009 | 11:42 | מאת: אריה

אני סובל מגידול שפיר של הערמונית . הרופא הסביר לי כי תרופה יעילה הינה " אומניק " אבל היא עלולה לגרום סיבוכים אם יש צורך בנתוח קטרקט .לכו קיבלתי תרופה חלופית אבל אני נאלץ להפסיקה בגלל תופעות לואי . מה הסיבוך בנתוח קטרקט לנוטלי אומניק ? האם אפשר להתגבר על הסיבוכים ? עלי לצין כי למרות גילי ( 69 ) אין לי כלבעית קטרקט . אריה

האומניק אכן יכול להפריע בצורה קשה בניתוח הקטרקט. הוא יכול לגרום לבעיה בהרחבת האישון, שזו בעיה שניתן להתגבר עליה בקלות יחסית, אבל גם עלול לגרום לסינדרום שנקרא IFIS שבעצם מבטא מצב שבו קשתית העין בזמן הניתוח מתנהגת בצורה מוזרה ומאד מפריע למהלך הניתוח. לא אצל כולם ישנם ההפרעה אבל לא ניתן לצפות אצל מי תתפתח. אם אין לך ברירה אלא להתחיל בטיפול ואין לך קטרקט, נראה שאין מנוס מהטיפול. אם תזדקק בעתיד לניתוח קטרקט כדאי לבצעו אצל מומחה התחום. בהצלחה ובריאות שלמה,

03/05/2009 | 21:17 | מאת: דיקלה

שלוםרב, בעלי בן 32 כשנולד הובחן לו קטקט בעין, הורין לקחו אותו לפרופסור שטען שאין מה לעשות ולא לגעת בעין, בעין שמאל הוא לא רואה כלל. ביומים האחרונים הוא החל לראות מטושטש בעין ימין, הלכנו לבירור, רופא אחד אמר לזה יעבור, רופא אחר אמר צריך משקפיים, ורופא שלילשי אמר שמתחילה לו קטרט בעין ימין ושהוא בעתיד יצטרך ניתוח,. נהינו עובדי עצות, לא יודעים למי לפנות, למי להקשיב ואיזה מומחה לפנות,ף החיים עוד לפנינו עוד צעירים, נסתפק בעין עיורת אחת ואויי לנו שיקרה משהו לעין הבריאה... לעזרתך

שלום דיקלה, אכן העניין לא נעים ומלחיץ אבל טוב שמדובר בקטרקט ולא בבעיה סבוכה יותר. כל עוד הוא מסתדר לא רע ניתן להמתין עם הניתוח וכאשר ההפרעה תהיה משמעותית כדאי שתיפנו למומחה לניתוחי קטרקט על מנת שיקבל את הניתוח הטוב ביותר שיוכל לקבל בעינו הטובה. נשמע שסיכויי ההצלחה גבוהים מכיון שאין בעיות נילוות פרט לקטרקט. קחו בחשבון שקטרקט כזה יכול להיות עניין תורשתי ובידקו את ילדיכם, אם יש בגיל צעיר של כמה חודשים. בברכה,

03/05/2009 | 00:05 | מאת: נירה

שלום דר בקרוב עלי לעבור ניתוח קטרקט מה שמדאיג אותי הוא מצבי הנוכחי לפני כחודש הופיעה אצלי בעיה אורטופדית בצוואר עשיתי פיזיוטרפיה המצב השתפר במעט אבל עדיין יש לי כאבים שמקרינים לאורך הפנים בצדשמאל בצד בו עלי לעבור את הניתוח שאלתי האם כדאי לדחות את הניתוח ולגמור את הבעיה האורטופדית? בתודה נירה

הבעיה היחידה הינה היכולת לשכב פרקדן במשך כחצי שעה במהלך הניתוח. ניתן לנסות להקל עליך בעזרת תמיכה מסוימת לצוואר אבל יכולתנו לשנות את התנוחה לניתוח מוגבלת. לדעתי עליך להתייעץ עם הרופא האורתופד בקשר לעניין. בברכה,

30/04/2009 | 18:22 | מאת: צפורה

שלום לרופא, האם מותר ליטול כדורים ללחץ דם לפני ניתוח קטרקט? בתודה, צפורה

כדאי ואף רצוי לקחת את הכדורים לפני הניתוח, עם מעט מים אם התבקשת להגיע בצום. אם עליך לנטול כדורים משתנים עדיף לסיים את הריצות לשרותים לפני הניתוח ולתכנן את נטילת הכדור בהתאם. בהצלחה,

27/04/2009 | 15:30 | מאת: לי

שלום רב, בגיל 9 חד' אובחן לבתי קטרקט מולד בעקבות פזילה. העין נותחה והושתלה בה עדשה מלאכותית. נכון להיום בתי צריכה כל יום במשך 3-4 שעות להיות עם מדבקה לסגירת עינה "הטובה" יותר וכן מרכיבה משקפי ראיה. שאלתי היא - לנוכח תשובותכם לשאלות ההורים שגילו את הבעיה בגיל שבועות וימים לאחר הלידה, האם קיים הבדל באופן הטיפול בקטרקט המולד בין ימים לחודשים כפי שגילנו אצלנו? אודה לתשובתכם

אין הבדל מבחינת הטיפול- יש צורך בסגירות של העין הטובה ומשקפיים. כשמגלים את הקטרקט בגיל מוקדם יותר העין מתחילה לראות קודם ואז הראיה יותר טובה מאשר הקטרקט מנותח מאוחר יותר. לאו רק מבחינת חדות הראיה אלא גם מבחינת מדדים של ראיית עומק, ריצור(ניסטגמוס) ועוד. יש גם חסרונות לניתוח בגיל של כמה ימים או שבועות- לא תמיד ניתן להשתיל עדשה מלאכותית ואז יש צורך בהרכבת עדשת מגע לתיקון בעיית התשבורת (המספר) וישנם דיווחים שככל שהניתוח מתבצע בגיל צעיר יותר עולה הסיכוי לפיתוח גלאוקומה בהמשך המעקב.

24/04/2009 | 21:06 | מאת: רטרקט מולד

שלום ד"ר עדי מיכאלי אני ננסי אמא של יוסף לגבי העין היותר קטנה של יוסף התכוונתי לעין המנותחת שהיא יותר קטנה ולא ההיפך האם ישנו ניתוח שיוכל לגרום לעין המנותחת להראות כמו העין הבריאה מבחינת הגודל. אפילו ניתוח פלסטי קוסמטי אני מעונינת לדעת אשמח לתשובה תודה ושבת שלום

גם אני התכוונתי לגבי העין המנותחת. היא כנראה יותר קטנה פיזית מהעין השניה. אם ימדדו את האורך של 2 העיניים היא כנראה קצרה יותר ואין ניתוח לתיקון המצב. בעתיד אם העין לא תהיה שימושית הוא יוכל להרכיב מעין פרוטזה שנקראת SCLERAL SHELL המוכנה על ידי אוקוליסט לפי העין הטובה ונותנת מענה קוסמטי מעולה.

23/04/2009 | 19:40 | מאת: ננסי

שלום אני ננסי אמא של יוסף בגיל שבועיים בני עבר ניתוח קטרקט אחרי שאבחנתי שגודל האישוניים בעיניו שונה אובחנהקטרקטבעין ימין עבר את הניתוח וכרגע הוא עם עדשה קשה אבל עדיין ישנו הבדל בין גודל האישוניים מתי נוכל להשתיל עדשה? והאם ישנו ניתוח שיוכל לעשות את שני האישוניים שווים וגם ארובת העין? תודה אשמח לתשובה.

בד"כ כדאי להמתין עם השתלת העדשה לגיל כמה שיותר מאוחר על מנת לסיים את גדילת העין או לפחות את גדילתה המירבית. אפשר אפילו להמתין לגיל בגרות ואז ה"ילד" יחליט על הניתוח לפי רצונו. לפעמים נכנסים שיקולים אחרים כמו הסבילות לעשות או התקדמות הטיפול הבעין העצלה. אין טיפול לארובה. אני מניחה שאת מתכוונת לעובדה שעין אחת נראית קטנה יותר מהשניה. גם באישון אין מטפלים אלא אם האישון בעין המנותחת רחב בצורה קיצונית ואז בזמן ניתוח ההשתלה המשנית של העדשה ניתן בעזרת תפרים או עדשות מיוחדות ליצור אישון קטן יותר.