התפתחות OCT במקביל לזריקות אווסטין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

20/07/2024 | 12:19 | מאת: רפי

https://i.postimg.cc/JtVgs6x2/OCT-2024.png שתי התמונות הראשונות נלקחו לפני הזריקה הראשונה, שלושת התמונות הבאות נלקחו כל אחת לפני זריקות שתיים, שלוש וארבע בהפרש של 3.5-4.5 שבועות בין כל זריקה. נראה לי מהתמונות שבעצם הזריקה הראשונה ייבשה את הנוזל ולא נראה שום הבדל אחרי הזריקות הבאות. אולי ההבדל היחיד זה איזשהו צמצום במספר וגודל הנקודות הלבנות שאין לי מושג מה משמעותן. מה לדעתך הפרוטוקול המתאים ביותר להמשך הטיפול לאור התמונות האלה PRN, treat‐and‐extend או extended‐fixed?

מטרת הפורום לא לתת יעוץ פרטני ולא ניתן לפתוח צילומים. כיום ה treat and extend נפוץ יותר כשיטת טיפול ברגע שהנוזלים נספגים. ב PRN מטפלים לפי צורך ויש לבצע מעקב מאד הדוק עם צילומי OCT בכדי להתחיל טיפול ברגע שהנוזלים חוזרים. מציעה לדון עם הרופא המטפל ביתרונות והחסרונות עם הרופא המטפל

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות