התפתחות של כבד שומני
דיון מתוך פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול
שלום, אני בן 52 רזה עם בכטרב וקרוהן ועם תזונה גרועה מרובת סוכר לחם ואוכל מעובד ובעיקר פחמימות וכו' . 80 אחוז מהקלוריות שלי הן מ 25 כפיות סוכר ביום ומלחם רגיל. הרופא משפחה אמר שתזונה כזאת עלולה לגרום לי לכבד שומני והוא לא יתפלא אם יש לי והפנה אותי לUS בטן אבל אעשה רק כשהקורונה תרגע. יש לי גם לפעמים גלי כאב קטנים לטווח קצר מתחת לצלעות בצד ימין. CT בטן לפני שנתיים תקין אבל מאז התזונה מאוד הדרדרה. קראתי שיש 4 דרגות כבד שומני. רציתי לשאול 1. מאיזה דרגה של כבד שומני מתחיל גם לפעמים להופיע כאב? 2. אם בדיקות תפקודי הכבד תקינות לחלוטין כל האנזימים וכו' ( רק אלקליין פוספט קצת עלה ל 130 שזה ממש קצת מעל הנורמה ) האם זה שולל כבד שומני מעל דרגה וראשונה וזה אומר שזה עדיין הפיך אם התפתח? תודה רבה
ממש לא הבנתי מה השאלה כן כבד שומני יכול להיות גם עם מחלה מתקדמת ואנזימים תקינים, את כל השאר לא הבנתי