שלום רב יש לי 2שאלות בבקשה...:
דיון מתוך פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול
לבן זוגי יש צהבת C מילדות עקב עירוי נגוע, יש לנו ילד. אני והילד עשינו בדיקות. תודה לאל - הכל בסדר. 1- בן זוגי מסרב לטפל בעצמו עקב מצבנו הכלכלי...הוא לא מוכן לשמוע עלזה. לפני כשנה אמרה לו הרופאה שמידה והוא לא יטפל בזה עכשיו היא משערת לו 4 שנים נותרות.....אני נואשתי מלשכנע אותו......מה אפשר לעשות במקרה כזה...? 2- אנחנו כלל לא משתמשים באמצעי מניעה : מה הסיוכי שאני אדבק ממנו? האם אנחנו מוכרחים להשתמש בקונדום או ש"בחוץ" זה מספיק?(שליחה על הבורות......) במידה שנרצה עוד ילדים- מה הסיכוי שהם יולדו עם המחלה.? זה מאד חשוב לי תודה מראש על תשובה כנה.
1. יש הכרה בביטוח לאומי בירידה ביכולת ההשתכרות במהלך הטיפול והם מסייעים במידה מסויימת. 2. אי אפשר להכריח אדם לקבל טיפול3ץ הסיכוי להעברה ביחסי מין מונוגמיים-עם בת זוג אחת בלבד באופן עיקבי וקבוע לאורך זמן הוא מאוד נמוך לכן אין בעיה להביא ילדים נוספים לעולם ( עובדה שכבר עשיתם זאת בהצלחה) אין צורך בקונדום או משגל נסוג. יש להזהר בכל מגע עם דם להקפיד על מכונת גילוח, מברשת שיניים ומסרק אישיים. אין צורך בבידוד סכו"ם או שרותים
אני מאד מודה על התשובה הברורה. אך ברשותך דר' בראון, ארצה לדעת איך זה בעצם קורה, כלומר איך זה ששימוש במברשת שיניים או מסרק לא מומלצים אך יחסי מין לא מוגנים, עקביים וקבועים לאורך זמן הם בעלי סיכון נמוך מאד? איך זה בעצם קורה ? האם גופה של בת הזוג מפתח מן "חסינות" לנגיף?....משום ההתמדה או פרק הזמן...? ואם כן האם זה מה ששומר על העובר המתפתח, מפני ההדבקות?.... !??! סליחה אם אני נסחפתי...חח פשוט התשובה הגבירה את סקרנותי...?