השפעת תרופות על הכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

11/03/2009 | 23:01 | מאת: רותי

שלום רב, אני בת 37 בריאה בדרך כלל. אני משתמשת באופן קבוע בלמיקטל 250 מ"ג בעקבות התקף אפילפטי לפני 5 שנים. לאחר כמעט שנה בה אני סובלת מפטרת בציפורני הרגליים, ולאחר שטיפול מקומי לא הועיל, התחלתי לפני שבועיים לקחת טרבינאפין 250 מ"ג ביום בבליעה (למשך כחודשיים). הבנתי שטרבינאפין עשוי להזיק לכבד, וכמו כן שעקב שימוש קבוע בלמיקטל (למוטריגין), הסיכוי לפגיעה בכבד גבוהה יותר. האם אכן השימוש בלמיקטל מעלה את הסיכון? איזה נזק יכול להתרחש לכבד? האם הפנית הרופא לבדיקת דם 3 שבועות לאחר תחילת הטיפול אכן תימנע בוודאות פגיעה? האם יש סימנים שאוכל להרגיש אשר עשויים להעיד על פגיעה כלשהי בכבד? אודה לתשובתכם,

לקריאה נוספת והעמקה

עצם ביצוע הבדיקות אינו מונע הפגיעה אך יכול לאתר אותה מוקדם וע"י כך להביא להפסקת הטיפול בעוד מועד. תתכן פגיעה בכבד עקב למיקטל אך התרופה חיונית ואין סיבה להפסיק אותה אם כעת הפרעות כלשהן סימנים לפגיעה בכבד הם הרגשה כללית רעה, בחילה, חולשה ועייפות, חוסר תיאבון, עיקצוץ , צהבת ובלבול.

11/03/2009 | 23:22 | מאת: רותי

ראשית תודה רבה על תשובתך. רציתי רק לחדד את השאלה, למיקטל בוודאי שלא אפסיק כ"כ מהר עקב הסיכון להתקף אפילפטי, השאלה שלי היא האם הטרינאפין שאני לוקחת כעת בנוסף ללמיקטל מעלה את הסיכון לפגיעה בכבד באופן משמעותי? ואם כן אולי אשקול פעם נוספת אם להמשיך בלקיחתו.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול