תוצאות בדיקת דם תיפקודי כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

09/08/2009 | 21:56 | מאת: מיכאלה

שלום וברכה, התחלתי לקחת לפני כחודש כדורים מסוג terbinafine לפטרת הציפורן ברגלייי. רציתי לדעת מה נחשב ערכים גבוהים ב-AST ובALT. בתוצאות בדיקת הדם שעשיתי ALT עמד על 24 (לפני הטיפול היה 8) וAST על 33 (לפני טיפול 14) כאשר קראתי שהמקס' צריך להיות 31. הרופא מצידו נתן לי מרשם להמשך טיפול. האם יש מקום לחשוש שכן עבר רק חודש וכבר יש עלייה שכזאת? לא יודעת אם שייך אבל אני לוקחת במקביל כדורי ברזל slow fa. אשמח לתגובה מהירה, מיכאלה.

עליה מסוכנת היא פי 3 עד 5 הגבול העליון של הנורמה (שרשום בטופס תשובות המעבדה) ועליה בבילירובין פי 2. במקרים כאלו יש להפסיק הטיפול באופן מייד. הבדיקות שלך אינן מדאיגות אך יש להמשיך במעקב.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול