עמוד השדרה ..כאבים חזקים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

08/05/2024 | 09:11 | מאת: מריה

להלןממצאי בדיקת CT של ע ש צווארי בדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי. סיבתהפניה: כאבי ראשי וכאבי גב עליון. ממצאים: מבנה גרמישמור של גופי החוליות. יישורשל לורדוזיס צווארי. ספינהביפידה אוקולטה בקשת אחורית של 2C. המפרקים הפצטליים והאונקוורטברליים שמורים. קוטרתקיןשל התעלה הספינלית לאורך הסריקה. ללאעדות להיצרות של הפורמינות. בלטים דיסקלים קלים בגבהים 7C6-C 6,C5-C עם לחץ מינימלי על השק התקאלי. התרשמות: כמתואר. ---------------------------------------------------------------------------------- להלןממצאי בדיקת CT של ע ש גבי ומותני בדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזורים סגיטלי וקורונלי. סיבתהפניה: בירור כאבי גב עליון ותחתון. ממצאים: קיפוזיס גבי ולורדוזיס מותני שמורים. גופיהחוליותשומרים על גובהם. נודולים עלשם שמורל קטנים ואוסטאופיטים קטנים במספר גופי החוליות הגביות. המפרקים הפצטריים שמורים. קוטרתקיןשל התעלה הספינלית לאורך הסריקה. לאהודגם בקע דיסקלי לאורך ע ש הגבי. בגבהים 4L3-L 3,L2-L 2,L1-L - ללא עדות לבקע דיסקלי. ללא היצרות פורמינלית. בגובה5L4-L - בלט דיסקלי דיפוזי קל והיפרטרופיה קלה של ליגמנטום פלבום גורמים ללחץ קל על השק התקאלי. ללא היצרות פורמינלית. בגובה1S5-L - בלט דיסקלי אחורי עם לחץ קל על השורשים העצביים. ללא עדות להיצרות פורמינלית. התרשמות: בלטים דיסקליים קלים בעמוד שדרה מותני תחתון כמתואר

אין מה לשלוח פענוח ולשאול מה לעשות.... הפורום אינו שרות יעוץ בהתכתבות

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה