בדיקת אורתופד עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

07/07/2024 | 14:21 | מאת: לי

יש לי בלטי דיסקים משיקים לחוט בצוואר. לאחרונה הייתי אצל אורתופד עמוד שדרה והוא לחץ חזק מאוד על עצמות צוואר מאחורה ומשך בצוואר ומאז צוואר כואב, נפוח מאחורה ומוגבל מאוד בתנועה. אורתופד אמר שזו בדיקה מקובלת שעושים לכולם. במיון אורתופד רצה לבדוק לי צוואר, אבל פחדתי שהוא ילחץ לי בצוואר כמו שעשה רופא קודם ולכן סירבתי כי גם ככה כל הזמן כואב לי צוואר. לכן במיון רשמו שאי אפשר לבדוק אותי ולא הסבירו מה יש לי. עוד מאט יש לי ועדת ביטוח לאומי ואמרו שרופא בוועדה יכול לסובב לי צוואר בכוח כדי לבדוק טווחי תנועה. אם יש סכנה שזה יגרום לי לפריצת דיסק או שבר אם רופא יסובב לי צוואר בכח? אילו בדיקות צוואר מקובל לעשות? (יש לי רנטגן מיוני וMRI מאפריל, אבל רופאים אומרים שאני צריכה לתת לעשות בדיקת צוואר ואני פוחדת בגלל כאב).

07/07/2024 | 15:26 | מאת: אביב

1.תדאגי לקחת עו"ד איתך לועדה (תרשמי בגוגל עו"ד מייצג במל"ל) 2.תדרשי שהבדיקה תתועד ותצולם 3."האורתופד עמוד שדרה שלחץ חזק מאוד על עצמות צוואר מאחורה ומשך בצוואר ומאז צוואר כואב, נפוח מאחורה ומוגבל מאוד" *כלל בחיים תמיד תמיד תבדקי באתר משרד הבריאות את את פרטי הרופא המטפל שאת פונה עליו שמו של הרופא ומספר הרישיון ותראי שאין נגד הרופא תלונות, ורשיונו בתוקף ולא הוקפא או נשלל. 4.כשאת תרגישי יותר בטוחה הבדיקות יעברו בקלות ללא חשש בהצלחה - בריאות

09/07/2024 | 15:53 | מאת: לי

תודה על התשובה. בקשר ל-3. אורתופד זה קיבל אותי במרפאות חוץ בבית חולים ציבורי. במרפאות חוץ לא אומרים שם רופא שנותנים אליו תור, אומרים שיהיה רופא פנוי. אז אין לי אפשרות לבדוק מראש שום דבר.

09/07/2024 | 21:12 | מאת: אביב

3/1 לי יש כלל אני קובע תור לרופא/ה רק למי שאני יודע מראש את פרטיו - 3/2 כאשר כבר קובעים לא לזמן ולהיות הראשון בתור כדי שיהיה זמן ואפשרות לבדוק פרטיי הרופא - 3/3 כשמגיעים ורואים שפרטי הרופא לא הודפסה והודבקה על הדלת פונים לקבלה לברר פרטי הרופא שמקבל באותו חדר - 3/4 חשוב לבדוק פרטי הרופא/ה טרם הפגישה למנוע אפשרות שעומדת לו עבירה משמעתיתי או אחר ושהרופא/ה רשום וכשיר ואינו חלילה מתחזה- שגם זה כבר קרה בהצלחה -בריאות

שום סכנה ממשית

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה