נימולים ביד ימין כתוצאה מבעיה בעמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

19/07/2024 | 20:10 | מאת: שי

שלום ב3 חודשים האחרונים, אני סובל מנימולים הולכים וחוזרים ביד ימין. ביצעתי ct וmri בעמוד שדרה צווארי ואלן הדברים שגילו לי בפיענוח: בן ,34 מתאמן בעקביות בחדר כושר. מזה חודשיים כאבים בגפה עליונה מימין בעיקר ביישור עמוד שדרה הצווארי. אין סיפור של חבלה. אין תלונות נוירולוגיות או ממצאים נוירולוגים בבדיקה. בCT- ממצא דיסקלי. STIR T2, ,T1, מפורמן מגנום עד D3 כולל. ממצאים וסיכום: בC5-C6- מודגם בקע של קומפלקס דיסק וזיז מרכזי ויותר משמאל עם לחץ קל על החוט. היצרות בינונית של הפורמינה השמאלי. היצרות מתונה של התעלה עם העדר CSF מסביב לחוט. מ1 C עד C3-C4 מודגם OPLL יחסית משמעותי. בC3-C4- בקע מרכזי של קומפלקס דיסק וזיז עם לחץ קל על מרכז החוט אשר מעט שטוח. היצרות קלה של התעלה בגובה זה. היצרות קשה של הפורמן השמאלי. בC2-C3- בקע מרכזי של דיסק וזיז עם לחץ מינימלי על החוט. ללא היצרות פורמינלית משמעותית. הצרות מתונה של התעלה. אין עדות לאותות מיאלומלציה בחוט. אותות תקינים ממח העצם החולייתי. המעבר הקרניו-צרביקלי חופשי. המבנים של המוח הכלולים בבדיקה ללא ממצא מוקדי. מעבר לכך, בתדירות של 3 שנים משנת 2018 ועד היום עושה בקביעות בדיקות ct וmri והבעיה החמירה ניגשתי לרופא מומחה עמוד שדרה ואף כף יד. מומחה כף יד אמר שיש לי בעיה קלה מינורית לדעתו ואין צורך לבצע משהו חריג כרגע (עשיתי בדיקת emg) שמה גילו בעיה שמגיעה מהמרפק אבל הבעיה הגדולה יותר היא מהצוואר. השאלה שלי; מה לעשות כרגע? בעבר ביצעתי פיזיותרפיה בקופה, כרגע לאור הנימולים שלא היו בעבר מתחיל פיזיותרפיה בצורה פרטית ולא רוצה להגיע למצב של ניתוח אבל מרגיש לי שאולי אין ברירה מפחד מהפרוצדורה אבל שוקל.

ליעוץ פורמלי עם מנתח

20/07/2024 | 22:30 | מאת: שי

המספר שמסרת לא תקין בנוסף, האם תוכל להתייחס למה שכתבתי מעבר להציע ניתוח? מה דעתך על תוצאות הmri ומה הבעיה שלי?

כשתרצה להנתח- בחר מומחה מתאים

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה