התייעצות בקשר לניתוח עמ"ש צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

23/07/2024 | 11:43 | מאת: נירה

שלום. לאימי יש היצרות של עמוד השדרה (מילופתיה אם אני לא טועה). היא בת 77 וברקע פיברומיאלגיה ואוסטרופורוזיס. היינו אצל כמה רופאים שאמרו שחייב ניתוח על מנת למנוע הדרדרות עתידית של שיתוק חלילה. אצלה זה ב2 גבהים c3 c4 וצריך גם קיבוע. כל הרופאים אמרן שעושים ניתוח כזה בגישה אחורית פרט לרופא האחרון שהיינו אצלו שאמר שזה רק בגישה קדמית. האם זה תקין לעשות זאת בגישה הקדמית אפילו שמדובר ב2 גבהים ובכלל? היה לי מוזר שכולם דיברו על אחורית חוץ ממנו. הוא טוען שזה יותר קל גם מבחינת החלמה. שאלותיי: 1. האם אתה חושב שזה נכון ובסדר בגישה הקדמית 2. האם יש בזה סיכון גבוה מבחינת בעיות אחרכך בבליעה או קול. האם יכול להיות נזק בלתי הפיך וגם אם לא בלתי הפיך האם אלו תופעות קשות? כי בכל זאת אישה מבוגרת בלי ממש כח סבל. 3. האם העובדה שיש לה אוסטרופורוזיס לא מסכנת אותה ואת הצלחת הניתוח? האם זה יכול לגרום לאי הצלחה ובכך לעשות יותר נזק ממה שיש עכשיו? כנו נכות וכו? תודה רבה

אם היית ביעוץ אצל כמה רופאים כפי שאתה מציין, אל תצפה לתשובה מפורטת ומנומקת דרך אתר אינטרנטי.

23/07/2024 | 21:12 | מאת: נירה

הפורום מיועד ליעוץ . שאלתי לדעתך בגלל אי אחידות של הרופאים ולשמוע האם ההחלטה ללכת על גישה קדמית נכונה והאם יש לאוסטרופורוזיס השפעה.. מי שכותב פה מבקש יעוץ בקצרה ומענה קצר לשאלות. אינך חייב לענות , אני יודעת שהיינו ביעוץ אבל אם לא היתה לי התלבטות לא הייתי כותבת פה סתם.. הכל טוב אין צורך בתשובה אם זה קשה מידי

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה