שאלה דחופה בעניין אכילת ביצים נאות בעת ההריון
דיון מתוך פורום תרופות בהריון
האם בעת הריון מותר לאכול מוס שוקולד שעשוי עם ביצים שבושלו ב-80 מעלות בלבד? האם 80 מעלות מספיקות בכדי "להרוג" את החיידקים שבביצים הנאות? תודה רבה לתשובתכם. גילה. (המוס הוקפא לאחר הבישול - האם ההקפאה משנה משהו?)
הביצים שבמוס עברו תהליך תרמי והן נחשבות בטוחות למאכל. לאחר בישול בטמפרטורה של 80 מעלות החיידקים הפטוגניים (המסוכנים) מתים.
ושכחתי לציין שזו אינה תשובה של רופא, אל של קונדיטור...