גאוט
דיון מתוך פורום ראומטולוגיה
שלום רב. אחי בן 36 אובחן כסובל מגאוט לאחר מספר התקפים. חומצה אורית בדם 8 ו- 1200 בשטן. הומלץ על דיאטה דלת פורינים. כמובן שיש להמנע מבשרים אבל לפי מיטב הבנתי מותר כמויות קטנות של עוף ודג. האם בדיאטה כזו ניתן להכין עוף ו\או דגים בגריל? האם צורת הכנה זו מונעת ספיגת פורינים או להפך? ישנו מידע ברשת מבלבל מאוד. האם יש תזונאים שמתמחים בגאוט? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
דגים אינם מומלצים כלל ב GOUT ובעיקר לא SEAFOOD (שרצים כמו שרימפס וקלמרי) צורת ההכנה אינה משנה מומלץ לצרוך מוצרי חלב ויטמין C הוכח כעוזר גם