ankylosing spondylitis
דיון מתוך פורום ראומטולוגיה
שלום רב, אני בחור בן 27, בריא,אב ל 2 ולאחרונה אובחנה אצלי מחלת ankylosing spondylitis. כבר במשך 7 שנים אני מתלונן על כאבים באגן ורק לפני שבועיים איבחנו את המחלה הזו אצלי. אני סובל כל פרק זמן מסויים מכאבים ממש חזקים באגן שמקשים עליי בהליכה ובפעולות יומיומיות אחרות, כמו כן יש לי כאבים בעקב כף הרגל. בכל יום לקראת הבוקר אני ממש סובל מכאבים ולכן אני מתיישב במיטה. כשפניתי לראומטולוג דרך הקופה הוא שלח אותי לבדיקת דם לאבחון הגן HLA-B27 והתשובה הייתה חיובית. ב CT שעשיתי: בדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי. מבנים גרמיים של גופי החוליות והקשתות אחוריות הודגמו תקינים. מפרקים הפאצטליים שמורים. במפרקים סקרו-איליאקיים הודגמו מרווחים פרקים מעט מורחבים,נצפו מספר רב של ציסטות תת-כונדראליות בחלק איליאקלי של המפרקים,כמו כן שינויים סקלרוטיים בלתי אחידים בלוחיות ארטיקולריות דו"צ. אין עדות להצרות תעלה ספינלית גרמית. בחוליות L4-L5 הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה ונצפה בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדוראלי. בחוליות L5-S1 נצפה בלט דיסק דיפוזי קל ללא לחץ על השק הדוראלי. לסיכום: סאקרו-אליאיטיס דו"צ. הרופא רוצה להתחיל איתי טיפול ANTI TNF אבל לפי מה שקראתי אלו הן תרופות מסוכנות עם הרבה תופעות לוואי כמו גידולים סרטניים...וניתן לטפל גם עם נורופן,אדוויל שהם נוגדי דלקות. האם התרופות ANTI TNF הן הטיפול היחיד?מדוע תרופה זו נבחרה עבורי כטיפול? איך ניתן לדעת היכן המחלה כבר פגעה? מה התופעות של המחלה שיש לשים לב אליהם? מה הסיכונים של המחלה? עד כמה המחלה מסוכנת? האם יש משהו שיכול לעזור מעבר לטיפול התרופתי שיכול להקל על המחלה? בתודה מראש.
הטיפול המסורתי למחלה זו - תרופות נגד דלקת (אטופן, ארקוקסיה למשמל) על בסיס יומי. במידה וזה לא עוזר מספיק יש אופציה לנסות תרופה בשם salazopyrin. התרופות היעילות ביותר אומנם - חוסמי TNF. אין שום עדות שתרופות אלה גורמות ליתר גידולים סרטניים במחלה זו (למעט גידוי עור קלים לטיפול).
המחלה פוגעת במפרקי עמו"ש בעיקר ולכן יש צורך בפיזותרפיה ותרגול יומיומי לשיפור ושימור התנועה וחיזוק שרירי היציבה. הכותב הינו פיזותרפיסט
אלכס שלום עם אתה עדיין סובל מכאבים ועדיין לא מצת פיטרון,השמח לעזור לך אני כן מצתי פיטרון