בדיקת TOVA

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

26/09/2012 | 21:47 | מאת: ירון

בן 42 נשוי+ התחיל ללמוד באוניברסיטה לאחר שלא למד כ-20 שנה. בגלל ייעוץ של אחד המרצים הלך מיוזמתו לעשות בדיקת TOVA מצ"ב. אחד התלונות העיקריות שלו הן קושי בפוקוס לאורך זמן בהכנת המטלות ולימוד לקראת בחינה.צריך משהו שיפקס אותו וישאיר אותו מרותק לכיסא. עבודתו היא כזו שהוא בתנועה כל היום(איש מכירות) אבל בלימודים יש קושי, לא בהקשבה או בישיבה באולם אלא רק בהכנת המטלות והכנות למבחן בקושי לשבת לאורך זמן. הלך עם תוצאות הבדיקה לנוירולוג שאמר שלגבר שבן 42 לא מתאים בכלל לעשות בדיקת טובה או כל בדיקה אחרת כי התוצאה שלא ממש לא מדוייקת ובטח לא לתת תרופות כמו ריטלין ודומיהם. הרופא נתן לו כדור 1 ליום של וולבוטרין XR 150 מ"ג ליום בבוקר בטענה שזה אמור לפקס אותו. האם טענות הרופא לגבי הבידקה לגיל זה נכונות? האם הכדור אכן יכול לעזור לפקס או לעשות נזק? האם התרופה (תוסף) זום של טבע יכול לעזור? האם יש נוירולוג מומחה או מרכז שכזה שמטפל במבוגרים? אודה לחוות דעתך

שלום ניתן לבצע בדיקה TOVA למבוגרים חשוב לציין שבדיקה TOVA בודקת רק סוג אחד של קשב -קשב מתמשך ולא תמיד משקפת מצב של הנבדקים ללא קשר לגיל. טיפול בוולבוטרין בד"כ מומלץ לאנשים הסובלים מהפרעת קשב משנית להפרעה נפשית לא ניתן להמליץ לטיפול בזום או תרופה אחרת בלי בדיקה ואבחנה מדויקת אשמח לעזור ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים