זכרון צלומי וסותמנת אספגר

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

05/10/2012 | 20:08 | מאת: XXX147

שלום לך.. אני רוצה משהוא לגבי אח שלי.. הוא אובחן כסובל מתסומנת אספגר וסובל גם מהרעת קשב וריכוז עכשיו אנחנו במשפחה סמנו לב שאפילו מחינה התנהגותית שלו שהוא מתנהג מש לא מתאים לגילו הוא בן 20 והוא מתנהג כמו ילד בן 6 בקושי מתקשר בצורה נורמאלית לא יכול לעשות פעלות בסיסיות לבד כמו שצריך כמו להתרחץ להתלבש ועוד שלל בעייות יויומית אבל מבחינה שכלית ולימודית זה פשוט מדהים. הוא מגיל 5 ידע תרגלים מסובכים במטמטיקה בכפל היה לו כשרון מהדהים בציור והביע את כול רגשתוי על גבי הנייר ורצולקחת תציור שלו לתחרות ארצית והוא בתבייש וחשב שהציור שלו מכעור אבל הוא היה פשוט מדהים תאיר מש רגשות וגם צייר מאודד מצאותי ויה כיום הוא בבית אין לו הוסטל אין לו מסגרת והוא פשוט משתעמם בבית יש עוד משהוא יש לו פשוט זכרון מציון. הוא יכול לשבת ולזכור במילה במילה טקסטים ארוכים בלי שגאיה אחת תוך כמה דקות ספרות הוא מצליח לזכור עמוד שלם וגם חומר מסובך כמו בילוגיה ושאר מקצעת הראלים המורה שלו אמרה לנו שהזכרון שלו זה זכרון צלומי מה דעתך? הוא יכול לזכור אפילו במשך שבועים שלוש ואפילו חודש וחצי עם הוא יקרא בעיון חומר רב בעל פה מילה במילה בל לאבדפסיק אחד כרגע הוא וכר 80 עמודים וכבר לא קרא אותם כמעת חודש עכשיו השאלות שלי 1. האם הזכרון שלו נחשב לזכרון טוב? מיוחד? כי הוא מפחד שהוא לא יכול לזכור יותר כמו פעם.. 2. מה אנחנו עושים עם הבעיות התפקדתיות שלו איך אנחנו מטפלים בזה הוא ממש כמו ילד לא יודע להתנהג ואבא שלי כועס עליו הוא משתולל רב עם כולם או שהוא פשוט מדוכא לא אוכל במיטה ולא עושה כלום מ ה אנחנו אמורים לעשות 3. איך נוכל להכניס אותו להוסטל עם אמרו שוא אים מדי לשם? הוא באמת קצת אלים אבל זה רק שהוא מתרגז והואא מתרגז מאוד מהר. איך אפשר ללמד אתותו לשלוט בכעס? הוא מקבל 5 כדורים ביום שני רסיטל ו1 דיקנט ועוד שני קלופסיקול האם זה תרפות שמתאימות לו לפי מה שספרתי? תודה מראש וסליחה על השגאיו אני לקוי למדיה בכתיבה.

שלום ממליץ לפנות לפורום המתאים העוסק בהפרעות קוגניטיביות אצל ילדים בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים