סידן בשילוב מאכלים חלביים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

09/04/2006 | 00:52 | מאת: מתת שטיין

1. קראתי במספר מקורות, כי יש להקפיד שלא לקחת את הסידן בעת אכילת מאכלי חלב. האם נכון הדבר, או שזהו מיתוס ? 2. קראתי במספר מקורות, כי גבינה שאחוז השומם שבה פחות מ 5%, אינה יעילה לספיגת הסידן שבה. האם נכון הדבר, או שזהו עוד מיתוס ? תודה מראש על התייחסותכם, מתת

לקריאה נוספת והעמקה
09/04/2006 | 12:28 | מאת: גולשת

אינני רופאה, ורק על סמך ידע אישי: סידן ומאכלי חלב: זה לא עניין שנגרם נזק מלקיחת תוסף הסידן בסמוך לאכילת מזון שיש בו הרבה סידן. העניין הוא שהגוף לא יכול לספוג בבת אחת כמות גדולה מאד של סידן, ולכן בדרך כלל ממליצים לפזר את אספקת הסידן לגוף על פני היום כולו, וכך הספיגה תהיה יעילה יותר. גם אני שמעתי מפי תזונאיות שחשוב שיהיה קצת שומן בגבינה, על מנת שהסידן ייספג טוב יותר. דרך אגב, את יכולה לשאול גם את ד"ר צופיה איש שלום בפורום "בעיות הורמונליות..." של מרכז רפואי רמב"ם., וגם בפורום תזונה קלינית. נשמע את דעתו של הרופא כאן בפורום.

שלום, שתי ה"עובדות" אינן נכונות ועם זאת עדיף סידן [ציטרט] בשעות אחר הצהריים עם שליש פלפל אדום. בברכת חג שמח ד"ר שרגא וקסלר www.genicolog.net

מנהל פורום גיל המעבר