פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

פורום גידולי עיניים עוסק בגידולים תוך עיניים, גידולים בארובת העין, גידולים בעפעפיים, מלנומה בעין, לימפומה, רטינובלסטומה, גרורות לעיניים וגרורות מגידולים עיניים.

הפורום נועד לתת לכם תשובות ממומחים בתחום מחלות סרטן העין (אונקולוגיה) בנושא איבחון וטיפול במחלת הסרטן הקשורות לעיניים, גידולים סרטניים, ניתוחים, הקרנות, וכימותרפיה.
381 הודעות
369 תשובות מומחה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

אצל אימי בת 74 התגלה גולה גרמית בערובת העין התחתונה מעל לחי ימין. אין כאבים או בעיות בתפקוד העין. הבלוטה התגלתה באקראי במישוש. הומלץ ביצוע CT אבל מאחר והייתה חולה בסרטן השד פעמיים בעבא, אנו מעדיפים להמנע מבדיקה עם רמת קרינה גבוה. האם יש דרך נוספת לאבחן את סוג הגידול. האם הטיפול במידה והבלוטה מתגלה כשפירה הוא ניתוח+שיוף או האם יש דרך אחרת

יזהר שלום, על פי מה הקביעה שזהו נגכ גרמי?

09/12/2010 | 23:12 | מאת: יזהר

הבליטה הורגשה במישוש בלחץ הורגשה בליטה קשה שלא שינתה צורתה תודה על תשומת הלב

06/12/2010 | 22:56 | מאת: ניקול

לפני כחודש יצא לי ממש בעפעף באמצע כמו פצעון קטן..חלק אמרו לי שזה חצ'קון או הצטברות של שומן וזה יעבור,אבל עבר חודש והבליטה נהיית יותר ויותר גדולה כשאני ממששת אותה אני מרגישה כאילו בפנים יש משהו כמו גרגרים של חול ..והבליטה נראת ממש כמו פצעון רגיל וכבר יותר מחודש שלא עובר ,זה לא כואב ולא מפריע בכלל ..מה זה יכול להיות ?

ניקול שלום, זה לא נשמע כגידול ממאיר. אנא פני לפורום עפעפיים, ופני לבדיקת רופא שיוודא שאכן מדובר בשעורה, ויסביר לך את דרכי הטיפול.

10/12/2010 | 09:18 | מאת: יזהר

תודה על ההתיחסות המהירה ועל הכוונת המשך הברור

28/11/2010 | 21:44 | מאת: הדס

פרופ' פאר שלום אשתי החל מ-9/10 סובלת מאודם ניכר בעיניים,הפרשות,כאבים בעפעפיים. טופלה אצל כ- 6 רופאים עד כה כולל בהתחלה אצל פרופ' גרזוזי. בהתחלה דקסמיצין,אח"כ אופלוקס+סטרודקס+סינטו ללא הטבה. הפסיקה ולאחר מכן קיבלה תחליפי דמעות מהשורה הראשונה וגם ללא הטבה. לאחר מכן קיבלה פרד פורטה,ויגמוקס,הולוקומוד וכעת משתמשת רק ב-ריסטזיז וגם אין שיפור והאודם גובר. בבדיקות שביצעה(ואני מצטט ממסמכי הרופאים)"עיניים גרויות SPK מפוזרים בקרנית, אין איריטיס,אין צביעה בלחמיות,חסר פונקטי תחתון,פונקטי עליונים קטנים וצרים" ביצעה בדיקות כלליות-תקין,בדיקת דם לבעיות פרקים או GI-תקין, תרבית מהעיןממש בהתחלה -תקין. לפני 3 ימים ביצעה בדיקות מעבדה נוספות לכלמידיה/הרפס ואיש המעבדה אמר לי היום שטרם קיבל תשובות מלאות אבל זה בטוח לא חיידק. מה לדעתך נותר לעשות ובמה לדעתך מדובר. אנחנו ממש מיואשים ואנחנו מקריאה באינטרנט גם חוששים ממה שכתוב. אודה להתייחסותך מה לדעתך עושים וכמו מה זה נראה לך.

שלום, נראה שהתייחסו אליכם עד כה לחומרה, ואפילו טיפול מיטבי זה לא הועיל לפתרון המצב. האם באחת השיחות איתכם עלתה השאלה האם ייתכן כי מקור האדמומיות הוא גידול על פני שטח העין? אם יש חשש, בואו לבדיקתינו. אם אין חשש כזה, חיזרו לרופא המטפל, או התייעצו בפורום המתאים.

28/11/2010 | 18:19 | מאת: er

שלום, האם אפשר לשלול melanoma בעין,לאחר בדיקת us ubm של סגמנט הקידמי של גלגל העין הרופא מסכם כך:הלזיה הלחמיתית יכולה להתאים לציסטה שטוחה?אקסודציה?שאר הסגמנט הקידמי ניראה תקין.

קיבלת תשובה בפורום השני.

24/11/2010 | 06:53 | מאת: שש

שלום רב, איזה טיפולים אפשריים במצב של אופטיק גליומה שגדלה? האם כימותרפיה היא ברירת המחדל? האם יש עוד טיפולים? אודה לתשובתכם בהקדם, תודה.

שש שלום, תלוי במצב המדוייק, אך יש לשקול גם הקרנות, ובמקרים של לחץ ניכר על העצב, ניתן להפנות להסרה כרורגית (גם אם תהיה חלקית).

12/11/2010 | 17:49 | מאת: איילת

שלום, בתי בת החמש וחצי אובחנה עם נוירובלסומה דרגה 4 בגיל 10 חודשים עם גרורות בארובות העיניים ובראש. לאחר טיפול כימותראפי הגידול עבר תהליך של הבשלה והפך לגנגליונרומה. בעקבות התהליך, המסות של הגידול החלו לגדול (לא בעקבות ממאירות והתחלקות תאים אלא כחלק מתהליך ההתמיינות). התהליך נחשב לחריג למדי. מאחר והיה הרבה גידול בארובות העיניים (בפנים עמוק), עם השנים החל להיווצר לחץ על עצב הראייה. לפני כשנה איבחנו ירידה חדה בראייה בעין שמאל. הגידול לא היה נתיח ולא הגיב לכימותראפיה שניתנה שוב. כיום עין שמאל לא רואה עקב תמותה של עצב הראייה. לאחרונה יש חשד שהתהליך אולי מתחיל גם בעין ימין. מאחר ועצב הראיה שלוב בגידול ולא נותרה עצם בארובת העין שניתן להסיר על מנת להקל מהלחץ, אני מחפשת אלטרנטיבות אחרות. שמעתי על הקרנות לגידולים על עצב הראיה שניתנות במנות מחולקות, כך שרק הגידול נפגע ולא העצב. אני רוצה לבחון את האופציה הזאת. ואולי לשמוע על רעיונות נוספים. בתי כיום מטופלת באונקולוגית בשניידר. עם מי עוד אוכל להתייעץ? מי הכתובת שלי מלבד שניידר? ברור לי שזה לא נושא לפורום, אני רק מחפשת כתובת לבוא אליה להתייעצות. המקרה של בתי נחשב יחיד מסוגו בעולם, לצערי הרב. תודה, איילת

שלום איילת, אפתח בתקווה שיתבדה החשש שמה שקרה בעין שמאל קורה גם בעין ימין. אם לאו, אכן טיפול בהקרנות יכול להיות טיפול אפשרי באחת משתי צורות: 1. הקרנות חלקיקים (proton beam). טיפול זה אינו זמין בארץ, אך אם תבחרי בו, נוכל לחבר אותך עם המרכזים המובילים בארופה שמטפלים בשיטה זו. 2. טיפול בקרינה בשיטה הנקראת IMRT, שזה intensity-modulated radiation therapy. את יכולה להתייעץ בקשר לטיפול זה עם דר' מרק ויגודה, מנהל היחידה לראדיותרפיה בהדסה עין-כרם. יש לזכור שלטיפול בקרינה יש השלכות. הקרנה לאיזור ארובת העין יכולה לפגוע גם בעין עצמה, וגם במח הנמצא ממש בסמוך. אני ממליץ שתדוני בסיכונים אלה עם הרופא שיציג לך את הטיפול. את מוזמנת לחזור ולפנות אלינו, אם יהיו לך שאלות נוספות.

09/11/2010 | 18:10 | מאת: שמואל

שלום פרופסור אני נמצה בעכב הצלחם הדסה במרפהת של פרופסור לוסו וגם הצלחם במרפה הצל דר דותן נשלחתי לפי בשתו ל3 בדיקות מעכב 1 שדה ראיה ואו סיטי וצילום עניים [חיצוני מנרת סדק] יש לי פינוח של בדיקה אחת של שדה ראיה עין ימין סקוטומה בקשת עליונה צמצום בחלק תחתון השוואה[הרעה] בעין שמאל ירידה ברגישות פרופסור מה זה סקוטומה זה לא היה מיקודם הנגה שופל היה בצד שמאל [מניגיומה] ני אני צריך ליות הצלחם במרפה 1.12 השמח הים יש פירוש לבדיה תודה פרופסור לך ולצבת שלחם במרפה

שמואל שלום, כפי שעניתי לך בעבר, לא ניתן לפענח את הבדיקות שעברת מבלי לראות את התוצאות עצמן. אנא פנה לרופאים המטפלים בך, הם צוות מצויין.

02/11/2010 | 21:31 | מאת: מודאגת

שלום רב, אתמול בעת ביקור אצל רופא עיינים, התגלה 'ניבוס קטן-שטוח הצמוד לעצב הראיה'. הרופא המליץ בדיקת OCT וצילום פונדוס לצורך מעקב. היום קבעתי תור ל-1.12. 1) האם תקין לחכות חודש עד לבדיקה או שעלי לנסות ולחפש אלטרנטיבות אחרות? 2) האם הממצא מדאיג? יש לי BCC. אין מלנומה במשפחה. 3) האם מעקב חצי שנתי הוא לא ברזולוציה נמוכה מדי? כלומר, אם מתפתחת מלנומה, האם חצי שנה בין בדיקה אחת לשניה אינם זמן קריטי? תודה רבה!!

לטלי המודאגת שלום, אצא מנקודת ההנחה שהרופא שלך יודע על מה הוא מדבר, ועל כן, עם נבוס קטן ושטוח ניתן לחכות. השאלה היא האם הנבוס נמצא במרכז הראיה (מקולה) או מצידו השני של העצב. אם באיזור המקולה, אז יש סכנה מסויימת שיתחיל מתישהו לדלוף נוזל ולגרום לירידה בראיה, אך אין לכך כל טיפול מניעתי, ואם זה יקרה, אז תרגישי ותפני לבדיקה. אם תפרטי את מידות הנגע, מיקומו המדוייק, ופרוט בדיקת אולטראסאונד העיניים אפשר יהיה לתת לך תשובה מפורטת יותר. מקווה שזה מרגיע, לפחות קצת.

03/11/2010 | 16:18 | מאת: המודאגת

תודה על התגובה. הנבוס נצפה בבדיקת עיניים, עם הרחבת אישוים ולא באולטרה סאונד. הרופא הבודק כתב "בסמוך לעצב הראיה". האם לאור נתונים אלה, עדיין נראה לך בסדר להמתין ל 1/12? מה מידת הסבירות לדליפה אם מדובר בנבוס שטוח? תודה,

01/11/2010 | 09:39 | מאת: יפעת

שלום רב, גדל לי מין עיגול לבן מתחת לריסים העליוניים של העין. ידוע ממה זה נובע? האם זה מסוכן? איך מסירים את זה? אודה על תשובתכם, יפעת

שלום יפעת, על פניו זה נשמע כמו שעורה, או ציסטה שפירה, אך לא ניתן לאמר דבר בלי בדיקה פנים לפנים, ולכן עלייך לפנות לרופא עיניים לבדיקה.

28/10/2010 | 08:45 | מאת: לימור

שלום,הייתי מאושפזת עקב כאבי ראש חזקים,נוירולוג קבע מגרנה,עברתי ניתוח LASIK לפני שנתיים, אתמול הלכתי לרופא עינים בעקבות כאבי הראש שמחמירים, ובתשובותו היתה לאחר הרחבת האישונים : מעט צפי זוגית ללא חורים חשד באישון אדי אךלאמשוכנע בהבדלי התגובה מה זה אומר?? אשמח להבין מה זה אישון אדי, ומה זה צפי זגוגית?

לימור שלום, Adie's tonic pupil הוא סיבה להבדל בקוטר האישונים, ללא מעורבות גידול בקשתית. אין צורך לטפל באבחנה זו.

29/10/2010 | 14:16 | מאת: לימור

האם ההבדל הזה יכול לגרום לכאבי ראש עזים,לנקודות שחורות,סחרחורות,אי יציבות? אשמח אם תענה לי תודה רבה רבה.

21/10/2010 | 14:33 | מאת: שיר

יש לי שומה נראית כמו שלפוחית בקצה העין. היא היתה קטנה וגדלה. האם יש לפנות לרופא עיניים או לרופא אחר על מנת להסירה? כמו כן בעיין השנייה גם מתחיל אותו דבר אך מאוד קטן כרגע.

שומה זה מונח שבד"כ מתייחס לנגע פיגמנטי (חום), שבלטינית נקרא: נבוס Nevus לשומות על פני הלחמית יש במקרים רבים שלפוחיות בתוכם, אך זה ממצא שרק רופא עיניים רואה. אולי כדאי שתפני קודם כל לבדיקת רופא עיניים, ואם יהיה חשד לממאירות, תופני למרפאתינו.

20/10/2010 | 14:48 | מאת: דידי

תודה, דברתי עם מכון הפתולןגיה, בקשו מסמך ?! על מנת לתת את הזכוכיות והפאראפין.., נראה לי שיצטרכו להסתפק בפקס פנייה שלי. בכל מקרה שאלו אם לא ניתן להסתפק בסליידים ? לא ענית האם להמשיך את הטיפול ?

ביקשתי את הזכוכיות (לקרוא את האבחנה ישירות ממה שהיה לפניהם), וגם את בלוק הפאראפין כדי שניתן יהיה לבצע צביעות נוספות אם נזדקק להן. קשה לי לאמר לך אם להמשיך טיפול שלא אני רשמתי, אך זה יעזור לאבחנה הקלינית אם לא יהיה מיסוך של טיפול קודם בסטרואידים.

20/10/2010 | 12:38 | מאת: דידי

תודה, אכן זה היה הנוסח..בתשובה ההסטולוגית נאמר:"..תסנינים תת אפיתליאליים של לימפוציטים, PCR חיובי ל IGH REARRANGEMENT חשד ל LOW GRADE B CELL LYMPHOMA, ועוד..(בדיקה מס' 11759-761/10). קבענו תור ל25.10. להדסה לחוות דעת נוספת. היות ולקחה כבר 2 מנות קורטיזון- מבינה שעדיף שתפסיק לקחת.?. האם נכון? תודה

כשאתה מנסח זאת ככה, אז יש כאן אבחנה ודאית (!!!) של לימפומה, לא חשד. תביאו איתכם בבקשה גם את הזכוכיות ואת בלוק הפאראפין של הביופסיה, כדי שנוכל לוודא את האבחנה.

19/10/2010 | 22:50 | מאת: דידי

לאמי בת 80 דלקות והפרשות בעין שמאל מעל שנתיים , שהחלו לאחר ניתוח ירוד. טופלה באופן קבוע בטיפות ומשחות. בביופסיה שעשתה לאחרונה נאמר שיש אבחנה סבירה ל marginal extranodular lymphoma ללא עדות ללימפומה, יש סימפטומטולוגיה בלבד.הומלץ לה על טיפול בדקסמטזון 10 מג"מ לשבועיים.מה זה אומר? . האם הטיפול נכון? האם כדאי להתחיל אותו לאור העובדה שאנו רוצים לפנות לחוות דעת נוספת? אודה על תשובה בהקדם? ד.א. מי שנתן טיפול היה המטולוג.

דידי שלום, על פי תאור הפתולוגיה יש סתירה. לא ברור מהסיפור מה האבחנה: מצד אחד כתוב: "אבחנה סבירה ללימפומה" ומצד שני, מיד בהמשך כתוב: "ללא עדות ללימפומה". לא ברור לי איך זה מתחבר. האם פתולוג עיניים ראה את הביופסיה? האם המטו-פתולוג? האם עשו צביעות מיוחדות ללימפומה? האם אמך נבדקה על ידי אוקולופלסטיקאי (רופא עיניים עם התמחות במחלות עפעפים וארובה)? אני לא זוכר חולה כזו במרפאת הגידולים שלנו. האם הוסבר לכם שגם לימפומה מגיבה באופן מסויים לסטרואידים, ושאם יש צורך בביופסיה חוזרת הטיפול בסטרואידים יכול למסך על הממצאים הפתולוגיים?

ממאמר של פרופ' פאר מ-2008 עולה שאתם מבצעים בדיקות למטופלים שלכם במסגרת מחקר לגילוי גרורתי מוקדם. 1 .האם אתם מבצעים את הבדיקות הנ"ל לכל המטופלים שלכם שמאובחנים עם גידול סרטני בעין? 2. האם מבצעים את הבדיקות הללו רק פעם אחת? (בגילוי הראשון?) ומה אם מלנומה חוזרת שוב? הבדיקות מבוצעות שוב? 3. אם אחת מהבדיקות הללו יוצאת גבולית וכדו', מה הצעדים הבאים לבירור? 4. שאלה אחרונה- האם החולה מיודע לגבי תוצאות בדיקות מחקריות אלה? תודה רבה וערב טוב!

אסתר שלום, תוצאות המחקר פורסמו. עכשיו אנו עושים את הבדיקות האלה כשגרה, בכל ביקור. החשיבות של המדידיות החוזרות הוא בכך שאין ערך מחלט שמעבר אליו יש בעיה, אלא צריך לראות את השתנות הערך באותו החולה לאורך זהמן. אנו מקבלים דיווח מהמעבדה רק על בדיקות חריגות, ואם יש צורך מזמנים את החולה למרפאה. במקרה כזה החולה יישלח להדמיה (CT תלת פאזי), וממשיכים על פי התוצאות.

14/10/2010 | 10:22 | מאת: אורנה

אני עובדת עם עיוורים ולקויי ראיה .ברצוני לדעת איך אני מסבירה לצוות מורים שעובד עם תלמידה על optic glioma+צניחת עפעף ואת ההשלכות שקשורות למחלה,ועל מה הצוות החינוכי צריך לתת את הדעת זקוקה לתשובה לפני יום ראשון תודה. אולי הפנייה למקום שיסביר על זה בצורה ברורה ולא מסובכת

אורנה שלום, אני מקווה שזה עדיין בזמן עבורך. אנו לא נמצאים בארץ והתשובות הם לפי השעון שלנו פה. העין היא כמו המצלמה של המח. כדי שהחלק במח שאחראי על הראיה יידע מה נמצא מולו, על העין להעביר את המידע החזותי שקלטה אחורה עד לקצה האחורי של המח. המידע עובר מהעין אחורה דרך עצב הראיה. גליומה בעצב הראיה פוגעת בתיפקוד העצב, וגורמת לירידה בראיה עד כדי עיוורון מחלט. צניחת העפעף מפריעה קוסמטית, אך גם חוסמת את ציר הראיה. עושה רושם שהתלמידה שלך זקוקה לסייוע ראייתי רב.

17/10/2010 | 09:35 | מאת: אורנה

אני מודה לך על התשובה.קראתי חומר באינטרנט שמסביר על הגידולים במוח וההשפעות שלהם.מאחר ואני לא רופאת עיניים,אז קשה לי יותר להבין את המחלה,את ההשלכות שלה ויותר מזה ,את ההשלכות בתחום הלימודי,הכוונה,איך להסביר לצוות מורים בקצרה ובפשטות על מבנה המוח,והעין,על המחלה,על ההשלכות שלה ומה עליהם לעשות.תודה על הכוונה,מקווה שאעביר את מה שהבנתי בצורה הטובה ביותר.

הראשונות אחרי הטיפול בפלק ? ומה זה מלמד מבחינת סיכויים וסיכונים של הצלחת ניתוח נוסף וגרורות בעתיד.

בד"כ אם דרוש טיפול חוזר זה תוך שנתיים. אבל יש טווח, והמספר הוא תוצאה של סטטיסטיקה. אין לכך כל השלכה על סיכויי ההצלחה של טיפול חוזר, וכמו שעניתי לכותב אחר היום - גם ללא סכנה מוגברת לגרורות.

1. האם מלנומה בעין, שחוזרת לאחר מס' שנים, למרות טיפול ניתוחי (עם פלאק) בעבר, מלמדת על סוג גידול אלים שנוטה לחזור? 2. בהנתן העובדה שהגידול חזר (הגידול הישן מתפשט בעין), האם ניתן ללמוד מכך שיש יותר סכנה לגרורות שכן אם בפעם הראשונה לא נגרמו גרורות, הרי שבפעם השניה כשהמלנומה בכל זאת חוזרת, היא חוזרת ביתר שאת ואזי יש יותר סיכון לגרורות? 3. מתשובה של ד"ר פרנקל בעבר בפורום הבנתי שיכולים להיות תאים סרטניים זעירים (מיקרוסקופיים?!) בכבד (כתוצאה מגרורות). האם אלו מאותרים בבדיקת ה U.S. השגרתיות שמבצעים חולי המלנומה במסגרת המעקב הרגיל? אם לא, באיזו בדיקה ניתן לאתר את אלו? וכיצד ניתן להתגונן מפני תאים זעירים אלו ולאתרם בזמן? 4. בהנחה שהמלנומה חזרה ומתברר כי במקרה הזה הטיפול הניתוחי עם הפלאק היה יעיל רק לתקופה קצרה, האם לא נכון לשקול עקירת העין על מנת שלא להסתכן בחזרה נוספת של המלנומה/ גרורות? אודה מאד לתשובותיכם!

ברא שלום, 1. זו שאלה קשה. תלוי איך אתה מגדיר גידול אלים. בחלק מהחולים בהם הגידול גדל מחדש לאחר טיפול קודם דרוש אח"כ טיפול שלישי. אלא כנראה אלימים יותר. באשר לאלה שבהם הגידול חזר, לא מצאנו שהם מפתחים יותר גרורות, ולא מצאנו שהם חיים פחות זמן. אז האם הם יותר אלימים? כנראה שלא, אך אם כן, אז לא באופן בולט. 2. המלנומה אינה חוזרת "ביתר שאת". אם היא חוזרת, ייתכן ששלחה עתה גרורת. עם זאת, יש לזכור שברוב המקרים יש מיקרו-גרורות כבר בזמן האבחנה הראשונית, ועדיין לא ידוע מה מעורר אותם יום אחד לגדול. 3. המיקרו-גרורות אינן ניתנות לזיהוי בבדיקות ההדמיה. אנו עורכים מחקרים על סמנים בדם שיראו שהמיקרו-גרורות האלה החלו לגדול. עדיין לא נמצא סמן יעיל ב-100%. דרך ההתגוננות היחידה היא להיות במעקב קבוע. המעקב שלנו כולל בדיקות US כבר כל 6 חודשים, וסמנים בדם שאנו לוקחים. 4. יעילות הטיפול בלוחית (פלאק) אינו נמדד בכמה זמן עבר מהטיפול על לצורך בטיפול נוסף, אלא בתגובת הגידול הראשונית לטיפול: הקטנה בגודל הגידול. ניתן לחזור על בראכיתרפיה כשהבעיה העיקרית היא למנתח ולא למנותח.

13/10/2010 | 09:55 | מאת: שלו

שלום רב, אבי צעיר ובריא. לפני כמה זמן התגלתה אצלו מלנומה בעין והמליצו לו על טיפול עם פלק של יוד מאה עשרים וחמש. לאחר שקראתי על הסתברויות, אי וודאויות וסיכונים של הטיפול עצמו או תוצאה מקרינה שנים לאחר מכן, שאלתי היא: מדוע לקחת סיכון עם חייו בכלל? האם לא כדאי ללכת על בטוח ופשוט להוציא את העין? תודה מראש, שלו.

שלו שלום רב, ראשית, אני מופתע שלא סיפרו לך שיש מרכז מומחה ארצי לגידולי עיניים בביה"ח הדסה ע"כ, מרכז אותו אני מנהל. בחוזר משרד הבריאות נכתב במפורש שחובה להציג בפני כל חולה, או אחד החשוד ככזה את המידע שהמרכז שלנו קיים ושקופות החולים חייבות לתת התחייבויות לכל בדיקה וטיפול ביחידה שלנו, לכל חולה, מכל קופה, מכל הארץ!!! רק לאחר הסבר שכזה הם יכולים להציע לך טיפול אצלהם. שנית, הטיפול שהוצע לך ביוד ראדיואקטיבי כרוך בסיכונים וסיבוכים רבים יותר מזה שנעשה אצלינו בהדסה על לוחית רוטניום ראדיואקטיבי. אפילו במרכז הגדול ביותר בארה"ב בו משתמשים בלוחיות יוד, מודים שללוחיות רוטניום פחות סיבוכים. באשר לאפשרות לטפל בהקרנה מקומית באופן כללי לעומת עקירת העין: אנו מציעים טיפול בהתאם למיקום ולגודל הגידול. כמחצית מהמטופלים שלו שמרו על ראיה תיפקודית בעין המטופלת, ראיה שמאפשרת נהיגה בעין הזו אפילו אם השניה לא רואה דבר. לעיתים ברור שהראיה תיפגע (למשל אם הגידול ממוקם במרכז הראיה), ועדיין מרבית החולים מעדיפים לשמור על העין שלהם מסיבות קוסמטיות. עקירת העין אינה משפרת את תוחלת החיים, ואינה מקטינה את הסיכון לפתח גרורות. לפיכך, לדעתינו תמיד עדיף לשמור על העין, ולעקור עיניים רק אם אין ברירה. ההחלטה תמיד נשארת בידי החולה. אם תרצו לבוא לייעוץ במרפאתינו, אנא צור קשר עם מרכז זימון התורים ותאמר שמדובר בחולה חדש. השבוע אין מרפאות, אך נקבל אתכם ביום שלישי או חמישי בשבוע הבא. בהצלחה.

25/09/2010 | 21:36 | מאת: נתנאלה

שלום, בננו בן חודשיים ולפני שבועיים הופיעה לו בליטה ליד עין שמאל. רופאת הילדים הפנתה אותנו לאולטראסאונד. בממצאי הבדיקה נכתב:"באספקט פנימי נוזלי של איזור ארובת עין שמאל מודגם גוש כישור 0.4X1 ס"מ מוגבל היטב ולא חודר את העצם" למה הכוונה?מה עושים במקרה כזה? תודה רבה!

שלום נתנאלה, רוב הסיכויים שלבנכם נגע שפיר שאינו מחייב טיפול בטווח הזמן המיידי (dermoid cyst). עם זאת, עליכם לפנות בהקדם לבדיקת רופא עיניים ילדים או אוקולופלסטיקאי - רופא עיניים המתמחה במחלות עפעפיים וארובה. ייתכן שיזדקק להדמיה נוספת כגון CT. אם מחר לא תצליחי לקבוע תור - צרי קשר שוב דרך הפורום.

11/09/2010 | 11:36 | מאת: אילן בן ארי

פרופ פאר קודם כל שנה טובה עם סיפוק והצלחות שנית רציתי להתיעץ איתך מזה כמנ ימים אני רואה עם העין הבריאה נקודה שחורה שמלווה אותי כל הזמן לא קשורה לעדשת המשקפיים אן אולי ריס שנתפס מה זה יכול להיות?

אילן שלום, סיפור התלונות שלך מתאים ל"מצופון" (מצוף קטן - floater). זה נגרם מהפרדות הזגוגית ("הג'ל" שבתוך העין). הסיבים המחזיקים את המים והופכים אותם לג'ל מתכווצים ואז במקום איזור שקוף זה נראה כמו שקית ניילון מכווצת. זה כבר לא שקוף ועושה צל, שהוא הנקודה השחורה שאתה רואה. הסיבים המכווצים צפים בתוך הנוזל הנותר ומכאן השם. אם זה משהו חדש שהופיע, יש לפנות בהקדם לבדיקת רופא עיניים בהרחבת אישונים. מומלץ בכל מקרה שתפנה לבדיקת רופא עיניים כי רק סיפור לא מספיק בשביל לאבחן את מה שמפריע לך. צריך בדיקה. שנה טובה.

22/08/2010 | 19:09 | מאת: יפצ'י

שלום רב, בבדיקה שגרתית של רופא עיניםהועלה חשש ל choroidal navus והרופא המליץ על צילום אולטרסאונד וצילום FA בשתי העיניים. בהסבר מסר לי הרופא שלפני ביצוע הצילום מזריקים חומר מסוים לווריד שאינו מומלץ לחולי אסטמה. כיון שאני חולת אסטמה ואיני נהנית מהרעיון להתהמלא בתרופות לפני הצילום האם יש דרך לבצע את הצילום בהזרקת חומר אחר שאינו פוגע בנשימה? תודה על תשובתך יפצ'י

שלום יפצ'י ראשית, יש לזכור שנבוס כורואידלי (choroidal nevus) נמצא בבדיקת קרקעית העין אצל כ-8% מהאוכלוסיה. הממצא כשלעצמו הינו שפיר ואינו מצריך טיפול כלשהו, אלא מעקב בלבד. הבדיקות לנבוס כורואידלי כוללות בנוסף לבדיקת עיניים בהרחבת אישונים גם בדיקת אולטראסאונד עיינית וצילום צבע של קרקעית העין. האולטראסאונד הוא החשוב יותר לצורך מדידה מדוייקת של גובה הנגע, שטח בסיסו, וההדיות הפנימית שלו. צילום פלורסצאין (FA) מתבצע רק במקרים בהם יש חשד לדלף מהנבוס, וזה לא שכיח, אם כי ישנם מקרים של דלף מנבוס באיזור המקולה (מרכז הראיה). באשר לפלורסצאין, אין איתו בעיה גורפת בחולי אסטמה, אלא באלה האלרגים אל החומר. ניתן לעשות הכנה עם טיפול קצר בסטרואידים למנוע הופעת סימני אלרגיה. אם במעקב אחר נבוס מופיע בו שינוי, יש לפנות למרפאת גידולי העיניים שלנו לצורך טיפול.

15/08/2010 | 17:01 | מאת: מיכאל

מבקש לדעת על מומחים בירושלים המבצעים החלפת עין תותבת מדובר באימי בת 70 מגיל צעיר מאד עם עין תותבת עד כה ביצעה החלפה בחיפה מי הרופאים הכי מנוסים בירושלים?

שלום, אנו מפנים את כל החולים הזקוקים לתותבות לחיפה. אם למישהו מהקוראים יש המלצה אחרת, מיכאל ישמח לקרוא אותה

16/08/2010 | 09:02 | מאת: יעל

שלום מיכאל, ידועות לי שתי מעבדות: 1. המעבדה לעיניים תותבות, בי"ח סורוקה, באר שבע 08-6403167 2. מירה ורדיזר מחניים 10 חיפה 04-8337061 פנית לפורום הלא מתאים. זה פורום של אונקולוגיה. עליך לפנות לרופא עיניים אוקולופלסטיקאי. כמו כן, פנה ללשכת הבריאות המחוזית במקום מגוריך. שם יתנו לך אישור לכיסוי ההוצאות. בהצלחה.

10/12/2010 | 15:28 | מאת: דניאלה

אם זה עוד רלבנטי- יש מעבדת עיניים בירושלים. איי- טק 054-4333952

22/06/2011 | 15:15 | מאת: ד''ר שחר פרנקל

דיברתי איתם. הם נשמעים חרוצים, אך עדיין לא עובדים בהכנת פרוטזות לעיניים. ד''ר שחר פרנקל מרפאת גידולי עיניים הדסה ע"כ, ירושלים

13/08/2010 | 23:48 | מאת: רוני

שלום, האם מוכר נזק אפשרי שיכול להיגרם לעיניים כתוצאה מקרינה של טלפון סלולארי? תודה, רוני

שלום רוני, עד עתה לא התפרסמו מחקרים בנושא. אין בזאת לקבוע שאין נזק או שיש נזק. מהרצאה ששמעתי מפיזיקאי בנושא קרינה, כולל קרינה ממכשירים סלולרים, מרחק השפעת הקרינה מהאוזן עד לעין אמור למנוע נזק לעין. עם זאת, לא ראיתי הוכחות ברורות לכאן או לכאן.

ולכן יתכנו נזקים של חימום החלבון בעין ויצירת קטטרט - אחת מסכנות המקצוע של העוסקים בנושא קרינה ורדיו ונפוץ אצל טכנאי רדיו ותיקים. לכן גם מאוד לא מומלץ לעמוד ליד המיקרוגל ולהביט פנימה. לסכנה זו פיתרון ברור של הרחקת הסלולר מהראש ומאזור העינים בפרט ניתן לעשות זאת בהצלחה ע"י שימוש באוזניות אוויר המעבירות את גלי הקול בלבד יש שמע מצויין ללא הקרינה המסוכנת ניתן לראות דוגמא לסוג כזה בלינק הבא http://www.getsafe.co.il/radiation-c...smartsafe-con/ שוב אני מבקש להימנע מהמנהג להיסתכל לתוך תנור המיקרוגל כשהוא פועל

22/07/2010 | 06:56 | מאת: אורי

שלום רב, הנני בן 29 אתמול במהלך היום ראיתי שהופיע לי כתם קטן בעפעף(מתחת לעיין) מה שלא היה שם עד לפני יומיים.. האם זה משהו שמצריך בדיקה ? כמו כן האם ידועה התופעה?

אורי שלום, אם זה משהו חדש, מומלץ ללכת לרופא עיניים ולהבדק. שבת שלום

25/07/2010 | 12:20 | מאת: אורי

תודה אבל נראה לי אם כבר רופא עור זה לא נמצא בתוך העיין הכתם על העור בעפעף קרוב לעיין..

21/07/2010 | 20:37 | מאת: הילה

אחרי הביופסיה השניה שלקחו לה כשנכנסו מהעין גילו גידול ממאיר ונדיר מאחורי העין, עשו סיטי לכל הגוף ולא מצאו עוד בגוף. עכשיו צריך להחליט אם לעשות ניתוח או להתחיל הקרנות. ברצוני לדעת האם יש עוד אופציות, אולי משהו אלטרנטיבי? מה כדאי לעשות?

הילה שלום, אנא מסרי יותר פרטים. על איזה ביופסיה ראשונה את מדברת? איך נכנסו דרך העין אל מאחוריה?איזה גידול בדיוק מצאו? מהי מידת מעורבות הגידול?

22/07/2010 | 07:25 | מאת: הילה

פרפסור יעקב פאר שלום ותודה רבה על ההתייחסות. לקחו לסבתא שלי 2 ביופסיות בניתוח זהה באותו מקום, עשו ניתוח ממש בעפעף העליון של עין שמאל ומשם נכנסו ולקחו את הביופסיות. בביופסיה הראשונה אמרו שזו דלקת ונתנו לה מינון מאוד גבוהה של סטרואידים להפחתת הדלקת, אך זה לא עזר כלל. אח"כ החליטו לנתח שוב ולקחת ביופסיה נוספת. אתמול קיבלנו תשובות על גידול ממאיר ונדיר. זה נקרא - carcinoma adenoid cystic.ממה שהבנתי 1% מחולי הסרטן בעולם לוקה בסוג זה. מקור הגידול הוא בארובת העין אך הוא כבר התפשט בראש ויושב גם על עצב הראיה. היא סובלת מכאבי ראש נוראיים וגירודים חזקים באיזור המצח, העיניים והאף אך ראייתה עדיין תקינה.האם יש אופציות אחרות מאשר ניתוח והקרנות? האם זה סופני? אני אודה לך מאוד על כל פיסת אינפורמציה יעילה. בתודה מראש הילה

19/07/2010 | 23:43 | מאת: יעל

קראתי שב - UCLA מצאו שיטה להקטין את הפגיעה בעצב הראיה במהלך בראכיתרפיה. להלן הקישור: http://newsroom.ucla.edu/portal/ucla/ucla-surgeons-find-new-way-to-161699.aspx האם גם בארץ משתמשים כבר בטכנולוגיה זו?

יעל שלום, זהו אכן פרסום מעניין. זהו פרסום מלפני 3 שבועות על ניסוי תאורטי. עדיין הנושא לא נבדק בחולים, אפילו לא בטווח הקצר. של שנתיים - טווח בו מופיע מרבית הנזק מההקרנה. לא ברור כלל אם שיטה זו תוכל להקטין פגיעה בעצב הראיה, או ברשתית הסובבת את הגידול. עם זאת, בהדסה אנו משתמשים בלוחיות ראדיואקטיביות של רוטניום, ולא של יוד. עבודות שונות הראו שיוד גורם לרטינופתיה ונוירופתיה של עצב הראיה הרבה יותר מרוטניום. הבדיקה ב-UCLA לא הראתה האם הפחתת ההקרנה מלוחית היוד בה הם משתמשים מורידה את הנזק לאותה הרמה של הרוטניום, או לפחות מרוטניום. כל זאת מבלי לחשב את הסיכונים היכולים להיות כרוכים בהכנסת שמן סיליקון לעין, והוצאתו.

21/07/2010 | 06:19 | מאת: יעל

תודה. החיפוש אחר פתרונות - מעודד.

18/07/2010 | 21:44 | מאת: סילבי

שלום רב, היום עשיתי בדיקת אולטרה סאונד של גלגל העין. התוצאה ממש מדאיגה אותי. התוצאה: דמית (כורואיד): ברביע טמפורלי עליון, לזיה שטוחה בקוטר 4.32*4.21 מ"מ וגובהה של 1.0 מ"מ. לסיכום: הפרמטרים האקוסטים מתאימים לנבוס כורואידלי. אבקש לקבל הסבר , מה זה בדיוק, האם זה מלנומה ממאירה. האם יש טיפול והאם מומלץ לבוא למרפאתכם לטיפול. תודה מראש.

סילבי שלום, מהנתונים שמסרת ללא התמונות, אך כולל הפיענוח המלא, הכולל אבחנה אולטראסונית, מדובר בנבוס (=נקודת חן) המופיעה בכ-10% מהאוכלוסיה, ואינה גורמת לבעיה כלשהי. אם אכן זו גם האבחנה הקלינית, יש צורך במעקב רופא + אולטראסאונד פעם בשנה, עדיף בשילוב צילום קרקעית העין. ההחלטה אם לבוא אלינו למרפאה, או לא נתונה בידייך. אין באפשרותינו לתת אבחנות, או לאשר אבחנות שניתנו במקום אחר מבלי לבדוק את החולה, ובמקרה שכזה, מבלי לחזור על בדיקת האולטראסאונד שהיא מרכיב חשוב באבחנה. זאת למרות שישנם מקומות בהם מי שמבצע את האולטראסאונד עושה עבודה מצויינת - עדיף לצורך המשך המעקב שתהיה בדיקת בסיס מאותו המקום המבצע את המעקב. מקווה שנרגעת. בהצלחה

14/07/2010 | 04:43 | מאת: דנה

שלום! לביתי בת השנתיים חזרה השעורה.. בפעם האחרונה השעורה נמשכה לארוך זמן רב..טיפלנו בסינטומיצין, לאחר מכן החלפנו משחה.השעורה עברה כעבור 4 חודשים ונשארה צלקת קטנה על העפעף העליון.(השעורה גם עברה מעין לעין) הפעם רופא משפחה (אנחנו חיים בחו"ל) נתן לנו טיפות (torex(+משחה וציין כי אם תוך יומיים לא יהיה שיפור היא תצטרך לעבור ניקוז בעין. האם ניתן להימנע מהתערבות שכזו? האם יומיים מספיקים לטיפול "לעבוד". כמו כן אנחנו עושים קומפרסים של מים חמים. תודה אמא מודאגת...

דנה שלום, אני מבין את הדאגה שלך, ולכן, למרות שכבר כתבנו בנושא פעמים רבות, והדגשנו ששעורה איננה (!) גידול בעפעף, אענה לך בתקווה להרגיע אותך. ראשית, שעורה היא זיהום בבלוטת חלב בגבול העפעף, מעין "חצ'קון" בעפעף. משום כך, אין שום דבר מדאיג מזה שהיא חוזרת (אם לא מדובר באותו המיקום במדוייק). הטיפול שאתם עושים הוא הטיפול המומלץ: חימום מקומי. ניתן לחמם במספר אופנים: (1) עם צמר-גפן טבול במים חמים (וסחוט שלא יזלו מים על הפנים). לא מים רותחים! (2) עם ביצה קשה חמה - שומרת על החום יותר זמן מצמר הגפן הרטוב, אבל זה חום יבש, וליד העין תמיד עדיף לח על פני יבש. לתיון אין יתרון על פני "סתם" צמר-גפן טבול במים. בנוסף לחימום המקומי יש לדאוג לנקיון הריסים פעמיים ביום - זה יעזור לקצב ההחלמה ויפחית את מספר הארועים החוזרים. חפיפת הריסים יכולה להעשות עם שמפו אל-דמע לתינוקות: לשפשף את הריסים בשמפו היטב (לא נורא אם ייכנס סבון לעין) ואז לשטוף בהרבה מים. אפשרות אחרת היא שימוש במגבונים המיועדים לכך. המוצר הכי טוב לכך בארץ הוא מגבוני eye-care של דר' פישר (חבל שאני לא יכול להרוויח מההמלצה), ואולי ניתן להשיג אותם גם בארה"ב. יש עוד מוצרים להגיינת ריסים, אז תשאלי במקום מגורייך, אך חשוב לזכור שגם חפיפה בשמפו יעילה מאוד. בהצלחה.

16/07/2010 | 08:50 | מאת: דנה

30/06/2010 | 00:42 | מאת: דוד

הי כבר כחודש שאני סובל מכפל ראיה(דיפלופיה). לאחר בדיקות רבות בבתי חולים בהן לא ראו דבר חריג עשיתי בדיקת MRI/MRA. בבדיקה התגלה כי קיים גידול קטן בארובת עין שמאל שגורם לדיפלופיה ורופא העיניים אמר לי שאין אפשרות לקחת ביופסיה כדי לדעת באיזה גידול מדובר.  בנוסף יש לי גם כן CLL. רופא העיניים לא ידע להגיד לי על המשך טיפול ! מה אתם ממליצים לי לעשות עכשיו ? האם יש אפשרות לטפל בגידול באמצעות תרופה מסוימת או טיפול כלשהו ? האם להערכתכם מדובר בגידול שפיר ? תודה מראש

דוד שלום, ישנן מספר אפשרויות לגידולים בארובת העין, חלקם שפירים וחלקם ממאירים. מחלקם ניתן לקחת ביופסיה, וחלקם מוצאים בשלמותם ללא ביופסיה מוקדמת. כדי לעזור לך יותר יש צורך לראות את התמונות של ההדמיה ולדעת יותר על האבחנה של CLL והטיפולים שכבר עברת.

28/06/2010 | 15:22 | מאת: טניה

שלום רב, ביתי הובחנה בתסמונת NF1. המחלה מתבטאת אצלה בפיברומה בעפעף, כתמי קפה עולה וגלאומה בעצב הריאה. אנחנו נמצאים במעקב בב"ח שניידרף אצל ד"ר רוני כהן, ורוצים לעבור למעקב למומחה אחר. הייתי רוצה לשאול האם יש מומחה למחלה שאתכם יכולים להמליץ. מודה מראש על התגובה, אמא של מיכלי.

טניה שלום, אני מכיר מרכזים המטפלים בנאורופיברומטוזיס בהדסה בירושלים, ובבי"ח שיבא (תל-השומר) ברמת גן. יתכן שישנם מרכזים נוספים. בהדסה אנו עובדים בצוות משולב שם המחלקה לאונקולוגיה והמטולוגיה של ילדים, כמו גם עם מומחים אחרים בביה"ח בטיפול בילדים עם גליומות בעצב הראיה. אין באמור כאן המלצה לעבור לרופא אחר. אינני מכיר את כל הרופאים המטפלים בנוירופיברומטוזיס בארץ ואין לי סיבה לחשוב שהרופא שלכם הוא פחות ממצויין. בהצלחה.

16/06/2010 | 14:11 | מאת: גלית

אימי סובלת זמן רב מעיניים דומעות. בבדיקה שנעשתה ע"י רופא עיניים נרשם כי יש חשד ללזיה כורואידלית וכתם בגודל 3 מ"מ. הופנתה להמשך טיפול בבי"ח. האם אפשר לקבל הסבר ללזיה כורואידלית?

גלית שלום, האם כבר קבעתם תור למרפאתינו? אם לא, אנא עשו זאת בהקדם. בזימון תורים יש לציין שהופניתם על ידי רופא, וכי זהו ביקור ראשון במרפאת גידולים לצרכי איבחון. התור למקרים אלו אמור להיות באותו השבוע, או בזה שאחריו.

15/06/2010 | 10:06 | מאת: רחל

שלום רב, לפני כחצי שנה ביצעתי ברכיתראפיה כתוצאה ממלנומה של העין. הטיפול מראה תגובה חיובית והגידול מראה סימני נסיגה- מתחיל להתכווץ.ממשיכה מעקב. רציתי לברר לגבי סיכויי התפשטות הגידול/ גרורות לכיוון הראש. אני מרגישה שבחצי שנה האחרונה יותר פעמים אני חשה כאבי ראש חזקים שלעיתים חולפים רק לאחר כדור אקמול. האם יש צורך בביצוע בדיקות מסויימות? כגון CT ראש וכו'.. או האם אין בכלל סיכוי שמלנומה של העין תשפיע על כאבי ראש. אודה לתשובתך

רחל שלום, הסיכון שמלנומה מהעין תשלח גרורות לראש הוא נדיר ביותר. המקום הראשון לגרורות הוא הכבד. ייתכנו כאבים אם מופיע דימום בעין ועלית לחץ תוך עייני, אך אז גם תרגישי כאב בעין. את מוזמנת לפנות לרופא נוירולוג המומחה לכאבי ראש, או לרופא אא"ג, שכן פעמים רבות בעיות בסינוסים או באזניים גורמות לכאב ראש. רפואה שלמה.

12/06/2010 | 14:32 | מאת: אורי

שלום ד"ר לפני כמה ימים הייתי בחדר סגור ולפתע חשתי במעין סינוור כשפקחתי את עיניי ראיתי שלמעשה אין ממקור ממנו הייתי אמור להסתנוור שכן הייתי בחדר סגור ואז ,הופיע לי בעין ימין למשך כ40 שניות כתם אפור בחלק התחתון של העין בחצי מהעין ראיתי אפור ואז לאט לאט בהדרגתיות הוא התפוגג נעשה בהיר ונעלם על מה זה מעיד? יש לציין שאני בתקופה לחוצה מאוד הן פיזית והן נפשית תודה

אורי שלום, מה שאתה מתאר נשמע כהפרדות הזגוגית של העין. א. ממצא חדש כזה מחייב בדיקת רופא עיניים בהרחבה לשלול קרע ברשתית. ב. מספר חולים שהגיעו לבדיקה בשל תלונות דומות נמצאו לבסוף כסובלים מגידול תוך עייני. זוהי אכן הסתמנות נדירה, אך קיימת. כך או כך, מומלץ שתפנה לרופא העיניים שלך בקופ"ח. שבוע טוב

12/06/2010 | 18:09 | מאת: אורי

תודה ד"ר האם גידול תוך עייני גורם לעיוורון או למוות חלילה<? והאם ניתן לגלותו בבדיקת סיטי ? כי בחדר מיון ערכו לי בדיקה עם חומר ניגודי=יוד תודה רבה

03/06/2010 | 21:55 | מאת: יוסי

קודם כל תודה פרופ' פאר על התשובה המהירה. ב-CT שערכתי רשום בפענוח:"בארובת העין הימנית באספקט הלטרלי - מודגם תהליך מוגדר היטב בגודל 1.8X1X1 ס"מ. התהליך אקסטרה קונלי, דוחק את שריר הרקטוס הלטרלי מדיאלית. התהליך גורם לקמירות של הטבלה הפנימית דופן ארובת העין הימנית. התהליך מכיל בעיקר שומן ומעט רקמה רכה בתוכו. אינו מראה האדרה משמעותית ע"י חומר הניגוד". בסיכום רשום כי ייתכן ומדובר בדרמואיד. הרופא המנתח חושב שעקב גילי (30) רצוי כן להוציא זאת אך אמר שמדובר בניתוח מורכב למדי, ולכן אני שואל לחוות דעתך...

שלום יוסי, אם הנגע מפריע לך בצורה כלשהי - ניתן להוציאו. אם הרופא שלך או אתה חושדים שמדובר בתהליך שאינו שפיר כדרמואיד - יש להוציאו. בכל מקרה, אם מוציאים את הנגע - יש לשלוח את החומר שהוצא לפתולוגי עיניים. בהצלחה

03/06/2010 | 13:30 | מאת: אבי

שלום רב, חולה ב CLL דרגה 1, בלוטת התריס תקינה ואין בעיות נוספות ידועות, אחת העיניים בולטת כבר זמן רב ורציתי לדעת אילו כיוונים עלי לבדוק, ממה יכולה להגרם התופעה ? תודה.

אבי שלום, האם עברת כבר הדמיית ראש (CT או MRI) המכוונת לאיזור ארובות העיניים (בחתכים דקים)? האם נבדקת על ידי רופא עיניים כללי, או על ידי רופא עיניים המומחה לעפעפיים (אוקולופלסטיקאי) - הם מטפלים גם במחלות בארובת העין. יש צורך לתעד את מידת בלט העין, ולהעריך בעזרת ההדמיה מה יכולה להיות הסיבה לכך. יש צורך לתעד את חדות הראיה שלך, ואם היא פגומה, לברר מדוע. בהצלחה.

עשיתי עין תותבת לפני כשנה וחצי. כל הסכום שילם מישרד הבריאות. ממליץ בחום מעבדה בסורוקה. טל' 086403167 ראה גם באתר אינטרנת: http://www.clalit.org.il/soroka/Content/Content.asp?CID=61&u=161

תודה על ההמלצה, TM

01/06/2010 | 15:42 | מאת: יוסי

שלום, מזה זמן מה יש לי נפיחות מעל העין, ובבדיקת CT התגלה שיש לי דרמואיד (ככל הנראה) עמוק בארובת העין. נאמר לי כי הוצאה שלו כרוכה בניתוח מורכב יחסית. מה הם הסיכונים בניתוח שכזה? והאם לדעתכם בכלל כדאי לעשות אותו?

יוסי שלום, אם הדרמואיד נמצא עמוק בארובה, אין סכנה שיתפוצץ עקב חבלה מקומית (הסיבה להוצאת דרמואיד בקדמת הארובה). אם הוא לא לוחץ על שום דבר,ואינו מפריע לך, יש לחשוב טוב מהי הסיבה להוצאתו. מצד שני, לא סיפקת פרטים על מדוע בכלל עברת בירור בנושא, ומהם הגורמים שהובילו להחלטה שהנגע הוא באמת דרמואיד. בדרך כלל דרושה אבחנה היסטופתולוגית לאיבחון וודאי וזוהי סיבה להוצאה כירורגית. באשר לסיכונים, חסרים פרטים רבים מכדי לענות לך. אתה צריך לפנות למנתח שלך בשאלה זו. בהצלחה.

02/06/2010 | 20:00 | מאת: יוסי

קודם כל תודה פרופ' פאר על התשובה המהירה. ב-CT שערכתי רשום בפענוח:"בארובת העין הימנית באספקט הלטרלי - מודגם תהליך מוגדר היטב בגודל 1.8X1X1 ס"מ. התהליך אקסטרה קונלי, דוחק את שריר הרקטוס הלטרלי מדיאלית. התהליך גורם לקמירות של הטבלה הפנימית דופן ארובת העין הימנית. התהליך מכיל בעיקר שומן ומעט רקמה רכה בתוכו. אינו מראה האדרה משמעותית ע"י חומר הניגוד". בסיכום רשום כי ייתכן ומדובר בדרמואיד. הרופא המנתח חושב שעקב גילי (30) רצוי כן להוציא זאת אך אמר שמדובר בניתוח מורכב למדי, ולכן אני שואל לחוות דעתך...

27/05/2010 | 22:36 | מאת: לינה

שלום יש לי כשבוע שעורה בעין שלי אומנם היא קטנה אך אני מתחתנת עוד שבועיים וחצי וחשוב לי שעד אז לא תהיה לי שעורה. בעבר גם היה לי שעורה ולקח להם כמה חודשים עד שנעלמו. אני ממש אודה לכם אם תוכלו לעזור לי ולייעץ לי מה לעשות כדי להיפטר מהשעורה? תודה

לי שלום, רק משום שאת לפני חתונה לא מחקתי את הודעתך, שאינה קשורה כלל לפורום גידולי עיניים. מבלי להתייחס האם באמת יש או אין לך שעורה בעפעף, שכן לא בדקתי אותך, הטיפול לשעורה כולל קומפרסים חמים, לעיתים בשילוב משחת אנטיביוטיקה מקומית (סינטומיצין 5%). את הקומפרסים עושים עם צמר גפן טבול במים חמים (אך לא רותחים), סוחטים קלות כדי לא להתרטב, ומניחים על איזור השיעורה. כאשר צמר הגפן מתקרר, לטבול שוב במים החמים ולחזור על התהליך. יש לבצע כ-10 דקות, 3 פעמים ביום, אך אפשר ורצוי גם יותר. ניתן גם להניח ביצה קשה השומרת על החום ליותר זמן, אך זה חום יבש, וליד העין עדיף חום לח. אני ממליץ לך לפנות לרופא/ת עיניים כדי לוודא שהבעיה שלך היא רכן שעורה ושהטיפול מתאים שתארתי מתאים לך. שיהיה במזל טוב לך ולבן זוגך, ושלא תצטרכו להתמודד עם בעיות קשות יותר כל חייכם.

16/05/2010 | 15:10 | מאת: שני

שלום אני אוטוטו בת 32 לפני חודש בערך היו לי איזה יומיים שעין אחת כמו היתה קופצת לי קפיצות קטנות או רעידות כלשהן ולפני שבוע בערך ראיתי צללים סגולים , צורות סגולות כאלו שהסתכלתי מבעד לחלון ...האם זה משהו נוירולוגי הקשור לגידול שבגללו עליי ללכת מייד לרופא המשפחה? תודה

שני שלום, זה לא נשמע קשור לגידול, אך את יכולה לפנות לרופא עיניים כדי לדעת בוודאות.

11/05/2010 | 23:02 | מאת: אולי

שלום רב, לבני איבחנו עין שמאל pyogenic granuloma טרסל תחתון עפעפיים+ chalazion עפעף תחתון. הרופא המטפל המליץ על ניתוח, האם זו האפשרות היחידה ואם כן האם אתה מכיר מוממחה המטפל/ מנתחח בעיות כאלה?

אולי שלום, אני ממליץ לך לקחת את בנך לאוקולופלסטיקאי (רופא עיניים המומחה לנושאי עפעפיים). לאחר בדיקה יוכלו לאמר לך אם דרוש ניתוח, ואם כן, אותו רופא (או רופאה) יוכלו לעשות את הניתוח.

06/05/2010 | 11:02 | מאת: שירי

שלום. קראתי שאם רואים כתם לבן בעין בתמונה יכול להיות שמדובר בגידול. לילדה שלי (3 ח') יש תמונה ובה עין אחת עם כתם לבן, השניה עם עין אדומה מהפלאש. בתמונות אחרות העין אדומה. האם יש צורך לפנות לרופא? רופא עיניים או ילדים? תודה.

שירי שלום, זה אכן חשוד מאוד. יש לפנות בהקדם לרופא עיניים. המרפאה הקרובה שלנו היא ביום ג' הקרוב. אם תצרי קשר עם המרפאה - נקבל אתכם לבדיקה. קחי בחשבון שהמרפאה כבר עמוסה ביותר, אך ילדים עם חשד לרטינובלסטומה תמיד מוכנסים למרפאה בהקדם. רק תתאזרו בסבלנות בתור.

06/05/2010 | 18:08 | מאת: שירי

האם חשוד גם אם ב תמונות אחרות מופיע עין אדומה?

06/05/2010 | 18:47 | מאת: שירי

ומה הטלפון? תודה

05/05/2010 | 20:28 | מאת: יעל

יש לי שעורה עמוק בעפעף תחתון מזה חודשיים, עם נפיחות אך ללא כאבים וללא טיפול תרופתי. הומלץ לי לעבור ניתוח להוצאת כילזיון מהעין. הייתי מעוניינת לקבל הסבר כיצד נעשה הניתוח: מבינה שהוא נעשה בהרדמה מקומית. האם זריקת ההרדמה מוזרקת לתוך העין? ואיך סוגרים את הפתח ללא תפרים?

יעל שלום, במקרים של שעורה חוזרת יש חובה לשלוח לפתולוג עיניים את החומר שמוצא בניתוח הכלזיון לשלול גידול. באופן כללי אנו ממליצים לשלוח כל רקמה שמוצאת מהגוף לבדיקה היסטופתולוגית. באשר למהלך הניתוח עצמו, למרות שאני מבצע ניתוחים כאלה, עליך לשאול את המנתח שלך ישירות. את יכולה להתיעץ גם בפורום אוקולופלסטיקה, שכן זוהי טכניקה פשוטה ביותר והנושא לא קשור לפורום הזה.

01/05/2010 | 16:37 | מאת: anna

לילדה בת שנתיים וחצי יש ציסטה בעפעפ תחתון בעין.רופא עייינים מדבר על ניתוח כאופציה אפשרית אך לא רצוי בשלב הזה. הינו רוצים לקבל מידע על תופעה הזו עלמנת להבהיר מה נעשה בהמשך. האם יש דרך להיפטר מציסטה מבלבד לניתוח?

שלום אנה, תלוי באיזו ציסטה מדובר, אך באופן כללי להסרת ציסטה דרוש ניתוח. בלי בדיקה קשה לענות באופן מפורט יותר

04/05/2010 | 16:20 | מאת: אנה

תודה על תשובותך

05/04/2010 | 23:42 | מאת: רוני

זה מלידה שיש לי עין גדולה ועין קטנה בעין הקטנה אני בקושי רואה הרופאים אומרים לי שהעין הקטנה שלי לא גדלה טוב היא לא התפתחה טוב אמרו לי שאני לא יכול לעשות שום ניותח שאני יוכל לראות עם העין הקטנה העין הקטנה שלי היא נראית בדיוק כמו העין הגדול רק שהיא קצת קטנה מהעין הגדולה ושהיא לא רואה טוב אני אומר לפחות העם יש איזה משהו שאפשר לעשות ששתי העיינים של שיראו בדיוק אותו דבר זה מעוד מפריע לי לחיות כה תודה על ההסבר

שלום רוני, תודה על המידע הנוסף. ישנה רק דרך אחת שקוסמטית שתי העיניים יראו אותו הדבר כאשר מדובר על עין קטנה והיא להרכיב פרוטזה (shell) מעל העין הקטנה. פתרון זה נשמר בדרך כלל לעין קטנה ולא רואה! כל עוד אתה עדיין רואה בעין הקטנה, אין פתרון אחר.

05/04/2010 | 21:56 | מאת: רוני

052785474105200אני פונה אלייך לגבי עין קטנה ועין גדולה מה אפשר לעשות לגבי זה יש איזה ניתוח משהו אני רוצה ששתי העיינם שלי יראו אותו דבר תודה

רוני שלום, לא הבנתי. האם יש הבדל בגודל העיניים עקב טיפול נגד גידול כלשהו?

04/04/2010 | 15:51 | מאת: אבי

שלום דוקטור יש לי עין קטנה ועין גדולה מלידה הרופא שלי מממליץ לי פרוטזה לעין איפה אני יכולל ללכת ולעשות את הבדיקה ולשים את הפרוטזה לעין תודה רבה

שלום אבי, אנו מפנים את כל המטופלים שלנו למקום אחד. אולי אחד המטופלים ירצה לפרט לאן. חג שמח ובהצלחה

03/04/2010 | 20:37 | מאת: דיאן

שלום רב, סמוך לעין שמאל, ממש בקרבת סוף האף יש לי מעין 'גולה', לא רואים אותה בעין, אלא חשים בה במישוש. רופא אף אוזן גרון הפנה אותי להתייעצות עם רופא עיניים. הבחנתי ב'גולה' לראשונה לפני כארבעה חודשים. מה יכולות להיות הסיבות להופעת ה'גולה'? אלו בדיקות עכליי לעבור על מנת לאבחן את התופעה? בתודה מראש דיאן

שלום דיאן, עניתי לשאלה שלך במקום השני.

21/03/2010 | 13:10 | מאת: אלה

בתי בת חודש ועין השמאלית שלה כל הזמן דומעת. אחרי שבועיים של סינטומיצין ושבוע של טיפות עיניים אין שיפור. מה הסיבה? מה עליי לעשות?

אלה שלום, לא ניתן להעריך מהי הבעיה של ביתך מבלי לבדוק אותה. אנא פני לרופא עיניים/רופא עיניים ילדים בהקדם. מי רשם לכם סינטומיצין? אנטיביוטיקה יש לקחת רק (!!!) בהוראת רופא. כל זיהום בעיניים בחודש הראשון לחיים מחשיד לזיהום כללי ביילוד, ובמקומות רבים מוביל לאישפוז. ייתכן שבסוף הבעיה תתגלה רק כחסימה בדרכי הדמעות העשויה להפתר מאליה עד גיל שנה ללא טיפול ניתוחי, אך בשל החשש לזיהום אמיתי, אנא פני להבדק עוד היום! אם אין רופא עיניים זמין בקופת החולים, שיפנה אותך רופא המשפחה למיון העיניים הקרוב לביתכם.

21/02/2010 | 19:09 | מאת: קרן

שלום, לפני כשבוע אושפזתי לצורך בדיקות בהן נמצאה בצקת בעצב. לאחר בדיקת MRI נמצא שזו לא בעיה נוירולוגית. יש לציין שככל הנראה נולדתי עם הבצקת הזו אך אין אפשרות לדעת כמה החמירה עם השנים. בתום הבדיקות, הפנו אותי למעקב אצל הרופא המטפל. האם תוכל להסביר לי האם הבצקת עלולה להחריף? כיצד עלי לנהוג על מנת לעצור את התהליך?האם מדובר בגידול? והכי חשוב, האם יש לכך טיפול? תודה מראש על זמנך.

קרן שלום, אשמח לדעת עוד פרטים על הממצאים שהובילו לבדיקת ה-MRI. אם נתעלם מהם ונמשיך לממצאי ה-MRI בלבד, אז את יכולה להיות רגועה מכך שאין מדובר בגידול. אחרת ה-MRI היה מפורש אחרת. מה היו התלונות שלך שהובילו לאשפוז? האיזו מחלקה אושפזת? למה עשו MRI? האם עברת גם בדיקה על-קולית (ultrasound) של ראש עצב הראיה? יש חשיבות גם לגיל שלך, ובאבחנה מסויימת הקשורה לבצקת בראש עצב הראיה - גם למשקל שלך (BMI מחושב כמשקל חלקי (גובה)בריבוע: למשל 60 ק"ג חלקי 1.6מ' בריבוע (2.56) שווה 23).

22/02/2010 | 20:43 | מאת: קרן

ד"ר פרנקל שלום ותודה על ההתייחסות המהירה . לא היו ממצאים מיוחדים שהובילו לבדיקת ה- MRI (ייתכן שלא רצו לומר לי אותם ) פשוט רצו לשלול מחלה דמיאלינטיבית.הבצקת התגלתה בבדיקה שגרתית ולא היו לי תלונות מיוחדות אע"פ שראייתי מדרדרת לאורך השנים , אך לא ייחסתי לזה משמעות מיוחדת פרט אולי לצורך במספר משקפיים גדול יותר. לשאלתך, אושפזתי במחלקת עיניים , לא עברתי בדיקת ULTRASOUND ולא הגיעו לשום מסקנה קונקרטית לגבי . לגבי המשקל שלי , אני שוקלת 62 וגובהי 1.70 בת 28 ממצאים נוספים שאולי יעזרו: כל חלקי העין תקינים , כולל לחץ תוך עיני (14 ממ"כ) קרקעית: TILTED DISC- בצקת ראש עצב הראיה 360 מעלות, בצקת NFL לכיוון המקולה .מקולה תקינה. אשמח אם תוכל לייעץ לי מה עלי לעשות ולאן ממשיכים מכאן.. תודה רבה שוב.