פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות
מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות
איבחנו אצליCONJUNCTIVAL NEVUS ואני ממתין לתור אצל מומחה לבדוק לבגי הסרתו של הגידול בינתיים מידי יום יש לי גירוי מאד חזק שנרגע אחרי זמן מה בעזרת קומפרסים של תה קמומיל רציתי לשאול אם יש איזה שהם טיפות שיכולות לעזור לי באופן יותר יעיל עד הבדיקה השמח לתשובה תודה גיל
גיל שלום, אני שמח לשמוע שאתה שוקל את הסרת הנגע, שכן נבוס בלחמית אינו צפוי לגרום לגירוי כה חזק כפי שאתה מתאר. חשוב שאם הנגע יוסר, הוא יגיע לבדיקת פתולוג עיניים, לשלול אבחנה אחרת מהאבחנה הקלינית. עד לבדיקת המומחה, טיפות דמעות מלאכותיות יכולות לעזור לך (ויש שפע מהם בשוק) כמו גם קומפרסים של מים קרים (עם צמר-גפן). אין כל ערך מוסף בקמומיל. בכל מקרה עליך להגיע לבדיקת רופא עיניים בהקדם. אם יש בידך תמונות שלך המראות את עיניך מתקופות שונות, הדבר יעזור למי שיבדוק אותך לדעת אם הנגע על לחמית העין גדל, השתנה בצבעו או בצורתו.
שלום יש לי שאלה... רציתי לדעת האם זה יכול להיות שיחזור לי הגידול בעין לאחר שעקרו לי את העין והוציאוו הכל ויש לי כרגע פרוטזה האם זה יכולה לחזור? האם זה יכולה לקרות גם בעין השנייה?
לילי שלום, למרבה הצער, התשובה היא: "כן". עם זאת הסיכון לכך נמוך, ותלוי בסוג הגידול בגינו הוציאו את העין. באשר הסיכון לחזרה בעין השניה, שוב התשובה קשורה בסוג הגידול בגינו עקרו את העין. הסיבה השכיחה ביותר לעקורת עין מגידול בילדות היא רטינובלסטומה. אם הגידול היה מהסוג המקומי - ספורדי, ולא תורשתי, הסיכון להופעה בעין השניה נדיר ביותר, אם בכלל קיים. אם מדובר בגידול מהסוג התורשתי, בד"כ יש בעין השניה גידול בעת עקירת העיןהראשונה. במבוגרים הסיבה השכיחה ביותר לעקירת עין עקב גידול היא מלנומה של הענביה, בשלב מתקדם או מפושט, ואז יש סכנה לחזרה מקומית בארובה, וסכנה נדירה להופעת גידול בעין השניה (היו מספר דיווחים בספרות). עקירת עין במבוגר עקב גידולים אחרים שמקורם בעפעפיים והתפשטו לתוך הארובה (Sebaceous carcinoma, basal cell carcinoma, squamous cell carcinoma) לא תוביל להופעה בעין השניה, אך אם לא היתה כריתה מלאה, תיתכן חזרה מקומית. כך שבסיכום מידת הסכנה לחזרה של גידול לאחר עקירת עין תלויה מאוד במאפיינים של כל חולה וחולה בנפרד. את מוזמנת לשרשר שאלות נוספות.
איפה אפשר לעשות פרוזטה לעין אחרי עקירה
שלום רב, לפני כ 4 שנים הופיעו בעין ימין: 1. נקודת חן - הייתי במעקב 2. קרום שקוף (ציסטה? נבוס?) במשך שנתים וחצי הייתי במעקב והיה תקין-ללא שינוי. לפני כחצי שנה הרגשתי שהקרום גדל..הרופא שבדק אמר שזו ציסטה ושאחזור לאחר 4 חודשים לבדיקה חוזרת. בבדיקה החוזרת שנערכה היום טען כי הציסטה גדלה והתמלאה במים..וכיוון שגדלה צריך לנתח ולהוציא גם אותה וגם את נקודת החן. את הציסטה יש לשלוח לבדיקה לשלול סרטן. לשאלתי מה יקרה אם זה סרטני, די התחמק, וטען שזה נראה ניווני. האם תוכלו לייעץ..על סמך הפרטים (נדמה שאמר נבוס?)האם יש חשש לסרטן? תודה חני
חני שלום, נקודות חן על קשתית העין: בד"כ אין צורך להוציאן. חשוב מעקב עם תמונות של הקשתית להשוואת גודל, צבע וצורה. במקרה הגרוע ביותר - אם מדובר בהתפתחות מלנומה של הקשתית, הרי שזוהי הצורה השפירה ביותר של מלנומות הענביה, ולא מוכר לנו חולה שסבל מנגע בקשתית בלבד שפיתח גרורות. טיפול מקומי פותר את הבעיה, אם כי אנו ממליצים על מעקב (לכל כלל עלולים להיות יוצאים מן הכלל). ציסטה בקשתית - סיכון קטן ביותר לממאירות, וגם אם כן, גם נגע זה ניתן לכרות. פה חשוב לקבל טיפול מרופא בעל נסיון, ואת מוזמנת לפנות למרפאת גידולי העיניים שלנו ליעוץ.
אני בת 39 כבר חודש עם כלזיון מעל העפעף השמאלי.טופלתי במשחת מקסיטרול וקומפרסים חמים כלום לא עזר,מרחתי אפילו שיני שום בתקווה שיעזור אך ללא תוצאות. האם יש סיכוי שיעבור תוך חודשיים נוספים לבד ספונטנית או האם כדאי לנתח? תודה גל
גלי שלום, כלזיון יכול להמשך מספר חודשים, גם תחת טיפול. חשוב להיות במעקב של אוקולופלסטיקאי/ת. כלזיון שנותח וחזר חשוד לגידול בעפעף וחשוב לשלוח דגימה לבדיקה של פתולוג עיניים. אם זה נגע ראשוני שלא נותח, אפשר להתאזר במעט סבלנות.
גם לי כמו גל יש את זה בעין וטופלתי באופן טיפולי כמו גל ,מקסיטרול וקומפרסים חמים,ועד היום שעברו כבר מעל שלושה חודשים יש עדיין את הנפיחות,הייתי שוב אצל רופא עיניים מומחה בפעם השלישית והוא הציע לעשות ניתוח. האם זה הכרחי ויש סיכונים? ומה התופעות לאחר הניתוח האם יש כאבים וצריך להשאר בבית זמן מסוים? בתודה רון
שלום רב,אובחן אצלי מנינגיומה בארובה היושבת על עצב הראיה בגודל 15 מ"מ. ברצוני לקבל חוות דעת נוספת לגבי דרך הטיפול. האם פרופ פאר מומחה גם בנושא זה? כי למעשה הפנו אותי לאוקולופלסטיקה וגם נוירואופתלמולוגיה?
שלום, זהו אכן גידול שמומלץ לפנות בגינו לאוקולופלסטיקאי/ת. האוקולופלסטיקאים שלנו הם דר' מיכאל אילסר ודר' יעל דקל.
מהו הגדלת הכתם העיוור?תוצאה לאחר בדיקת שדה ראייה מה הגורמים לכ? מה דרכי הטיפול?
שלום פרופסור אני קבלטי טיפול של רדיוכירוגיהבcavernous sunus meningiomaוהמתפל הפנה אותי לבדיקת של פונדוס וחדות ראיה ושדות ראיה יש לחר הטיפול כאב בתוך עין שמול הים הריאה תפגה ביגלל הטיפול ברדיוכירוגיה יש סיכון כזה או הגידול יחול לחזור שוב תודה וחג שמח פרופסור
שמואל שלום, עבר חודש וחצי מאז פנייתך הקודמת. אני מבון שבנתיים עברת טיפול ברדיוכרורגיה למנינגיומה בסינוס הקוורנוזי (cavernous sinus meningioma). האם אתה שואל האם הראיה תיפגע עקב הטיפול? על רקע של (Neurofibromatosis 1 (NF1 סביר יותר שיופיעו גידולים חדשים מאשר חזרה של הגידול שטופל (בהנחה שהטיפול הושלם ושהצליח). לאחר טיפול בקרינה יכולים להיות מספר שינויים בעיניים, אם העין נכללה בשדה הקרינה. משום שאינני מכיר את פרטי המקרה במדויק קשה לענות על שאלתך. פנה לבדיקות אליהם הופנית. אתה מוזמן לחזור ולשאול אותנו שוב עם תוצאות הבדיקות. חג שמח והחלמה מהירה.
ברצוני לדעת האם ד"ר שחר פרנקל נותן חוות דעת רפואית - בתשלום כמובן - כאשר ישנה תביעה נגד רופא עיניים מקופ"ח על רשלנות רפואית (אי גילויי גידול מסוג מלנומה בעיין עד אשר הגידול נעשה גדול מאד (15.5מ"מ על 7.8 מ"מ) בתודה מראש
אני מבררת היכן ניתן להשיג פלסטר לאדם כבן 30 שעקב גילוי סרטני,כרתו לו עין.אשמח מאד לקבל מידע בנושא לכתובת אימייל שלי.
שרית שלום, מספר חנויות ובינהן נס מדיקל (03-9749741) מוכרות פלסטרים לילדים. אפשר לנסות לברר אצלם אם יש גם פלסטרים במידה המתאימה למבוגרים.
בתחילת השבוע בעקבות כאב עיניים קטן רופאת המשפחה שמה לב ששני האישונים של העיניים לא שווים. היא שלחה אותי לרופא עיניים ששלח אותי למיון עיניים והעניין הסתיים באשפוז במחלקה נוירולוגית ובאבחון של הורנר. סיטי, mri, רנטגן חזה, ובדיקת דופלקס, כולם יצאו תקינים. גם הראייה כרגע לא נפגעה. מה יכולה להיות הסיבה להורנר? האם יכול להיות משהוא שהם מפספסים?
שלום סיגל, תסמונת Horner מאופיינת ע"י שילוב שלושת הממצאים הבאים: צניחת עפעף, אישון צר, והעדר זיעה באותו הצד של הפנים (כל הפנים, או המצח בלבד, ולעיתים סימן זה לא מופיע כלל). ישנם מאפיינים נוספים אם המחלה מולדת, כולל: אי-שיוויון בגוון הקשתית בין שתי העיניים (הצד הפגוע בהיר יותר), שיער חלק יותר (לעומת מתולתל) בצד הפגוע, והעדר הסמקה בצד זה של הפנים. מספר גורמים יכולים לגרום לתסמונת הורנר ובינהם גידולים: הפרעה בכלי הדם או גידול בגזע המח, בעיה בעמוד השדרה הצווארי, גידול בפסגת הריאה, גרורות, מפרצת (אנאוריזמה) של אבי העורקים (aorta), חבלה למקלעת העצבים בחגורת הכתפיים, מחלה ניוונית או אחרת בעורק התרדמה (carotid) שבצוואר, וגידולים בבסיס הגלגלת. לא פרטת בת כמה את, אך לפי השאלה עולה הרושם שאין מדובר בבעיה מולדת. כמו כן, אני משער שהדופלקס שעברת כוון לשלול מחלות בקרוטיד ובאאורטה. CT, MRI, וצילום חזה היו אמורים לשלול גידולים בבסיס הגלגלת, גזע המח ופסגת הריאה, וכמו כן לאתר גרורות, אם ישנה מחלה גידולית אחרת. מה שמותיר לנו פגיעה במקלעת העצבים באיזור חגורת הכתפיים, אם נפלת או נחבלת. יתכן שהאבחנה של הורנר מוטעית, אך נראה שעברת בירור מקיף, מכוון היטב לשלול בעיות היכולות לסכן את חייך בהקשר לאבחנה זו, ובזמן קצר ביותר. ברפואה אין תמיד ואין אף פעם, לכן יכול להיות שיש משהו נדיר שרופאייך פספסו, אבל עושה רושם שאין.
תודה על התשובה המפורטת. אני בת 22 ואכן זה לא לא משהוא מולד. איזה עוד בדיקות היית ממליץ לי לעבור? מחר אני אמורה לעבור בדיקה של טיפות אינפאמיטיגן (משו כזה) אצל נוירו אפטילוג. מה המטרה של הבדיקה הזו? אני מפחדת שמסתתרת לי פצצת זמן בגוף ואני לא יודעת איפה היא.
שלום, עשיתי בדיקת OCT התוצאות : עין ימין - מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. ללא עדות לנוזלים תת או תוך רטינליים. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל- 228 מיקרון. עין שמאל - תמונה אופיינית ל- ERM . קרום מעובה ע"פ הרשתית עם איזורי חיבור והפרדה הגורמים לצורה גלית של פני הרשתית. בצד הנזלי, ללא עדות לנוזלים תת או תוך רטינליים. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל- 226 מיקרון. מה זה ERM? אודה על קבלת הסבר לגבי משמעות ממצאי הבדיקה, במיוחד בהתייחס לעין שמאל. האם עובי הרשתית תקין? קראתי באינטרנט על ניתוח עם גז, האם זה עשוי לעזור או שיש טיפול אחר מועדף? איזו מומחיות צריכה להיות לרופא העיניים לטיפול בבעיה? האם יש רופא/בית חולים שמתמחה בטיפול? אילו בדיקות נוספות אתה ממליץ לערוך? תודה רבה!!!!!
קלאודיה שלום, ERM היא ממברנה שצומחת על פני הרשתית. זהו פורום לגידולי עיניים. את מוזמנת לפנות לפורום העוסק במחלות וניתוחי רשתית.
שלום , ברצוני לדעת האם צילום סי טי ראש כולל בתוכו גם את האיזור הנמצא מאחורי העיניים. (אתמול עשיתי את צילום הסי-טי ראש וכעת מחכה לתשובה) או שיש צורך לבצע גם צילום אולטרסאונד מאחורי העין? ושאלה נוספת- האם צילום "גלגל וארובת העין" כולל בתוכו את האיזור מאחורי העין? הסיבה לשאלותיי היא לחץ כבד ובלתי פוסק באיזור עין שמאל. (במיוחד מאחורי העין) שאלה נוספת- בשני הלילות האחרונים ראייתי בעין שמאל בחושך פחותה מאוד מזו שבעין ימין- כמו תחושה של כתם שחור . כאשר הדלקתי את האור לא היה הבדל בראייה בין עין לעין. מה יכולה להיות הסיבה לכך? תודה מראש ,
גלית שלום, צילום CT ראש כולל בתוכו את גלגל העין ואת הארובה, אולם אם לא צויין במפורש על הבקשה לבדיקה, לא יבוצעו חתכים דקים ושחזורים קורונלים וסגיטלים הדרושים לצורך אבחון נגעים בארובה ובעין. (axial, coronal, sagital sections). ברוב האבחנות התוך-עייניות, אולטראסאונד עיניים טוב יותר מ-CT. US של ארובת העין פחות טוב לנגעים בארובה, ולאבחון נגעים אלה מפנים בד"כ ל-CT. עם זאת ישנם מקומות בארץ שכן מבצעים US לארובת העין, ויש לשאול מראש בעת קביעת התור. אני מניח שההפניה לבדיקות הגיעה מרופא עיניים שבדק אותך. בתקווה להחלמה מהירה ופורים שמח.
אשמח באם תוכלו לספר לי מניין בארץ ניתן לרכוש רטייה לעין - להסתרת עין אחרי עקירה כאשר לא ניתן להתאים תותבת. בבית החולים אמרו ש"רצען" יוכל לעזור אלא שנדדתי בין רצענים שונים סנדלרים וכו ולא מצאתי פתרון. תודות רבות בלי עין הרע
שלום, איננו יודעים היכן ניתן להשיג רטיה מסוג זה. אתה יכול לנסות לפנות למירה ורדיזר בחיפה (04-8378341), המכינה פרוטזות נפלאות לחולים שלנו, ואולי יודעת גם על רטיות. פורים שמח.
שלום ניבדקתי בבית חולים צפת אצל רופא עינים .על עין ימיןיש לי גידול על הקשתית . הרופא מעריך שזה גידל של squamous cell ca הרופא ממליץ על טיפול כימוטרפי על ידי טיפות mitoimfcin הייתי רוצה את חוות דעתך על הטיפול
יואב שלום, מונחים מקצועיים הם תמיד דבר מבלבל למי שלא שייך לתחום. ברור שכאשר מדובר בגידול ממאיר בעין הדבר מדאיג. השימוש במספר מיקומים שונים לתאור נגע שנמצא בבדיקתך (קשתית, עדשה) מבלבל, ואף לא אחד מהם מתאים לאבחנה שציינת (squamous cell Ca). ללא פרטים על מהלך האיבחון (האם בוצעה ביופסיה, אבחנה היסטופתולוגית, מיקום הנגע, גודלו, האם נכרת בשלמות, ועוד) לא ניתן לענות על שאלתך, פרט לאמירה כי שימוש בכימותרפיה מקומית בטיפות מיטומיצין הוא אחד מהכלים בהם אנו משתמשים לטיפול בנגעים ממאירים על פני שטח העין. אתה מוזמן לפנות לבדיקה ולקבלת הסבר מלא במרפאתינו. אם תבחר לבוא, אנא הבא עימך לא רק את הדוח הפתולוגי המודפס, אלא גם את חתכי הרקמה מהביופסיה (זכוכיות צבועות בהמטוקסילין-אאוזין H&E). רפואה שלמה
שלום תודה על תשובתך הנגע נימצא על האיזור של הצבע. לא נעשתה ביופציה אלא צילום של העין בבית החולים עם חומר להרחבת העישון. על סמך ממצאזה הוחלט על אופי הטיפול בתודה יואב
איזה דרגה גידול סרטני נחשב אם אדם טופל בטיופת מיצטומוצין ומה תופעות לווי?
בבדיקת U.S מכוון לבליטה תת עורית בלחי ימין סמוך לגבול תחתון של האורביטה. הודגם תהליך תת עורי היפואקואי בגודל 0.3/0.7 ס"מ בעל גבולות חדים. הודגמה ווסקוללריזציה בתוכו. מראה סונוגרפי נראה שפיר,אך ממצא לא מתאים ל-SEBACEOUS CYST . אני מבין שמדובר בגידול שפיר עם כלי דם בתוכו בסמוך לעין. אשמח לקבל הסבר לגבי התהליך והמשמעויות שלו. האם מומלץ להסיר אותו? האם הוא יכול להשתנות? מדובר בבני ויש לו נטיה לפתח קלואידים,מה שיכול להשפיע על ההחלטה אם להוריד או להשאיר את זה כפי שזה. אשמח לתשובה והסברים. תודה חיים
חיים שלום, לפי מכתבך, עולה הרושם שהנגע עליו אתה כותב אינו בעין ואינו בעפעפיים או בארובה, אלא בעור הלחי, קרוב לגבול התחתון של העפעף. מעבר לכך לא רשמת מהי האבחנה, אלא רק מה היא לא. אנא פנה לפורום המתאים, נסה לחפש פורום הדן בבעיות עור.
שלום, לא הצלחתי להבין מהתשובות.. מהו תהליך היפואקואי? ואם הוא סלידי בין הוריד הנבוב התחתון לכליה הימנית - על מה הדבר מצביע? תודה רבה, דנה.
שלום פרופסור יש לי שאלה בוקשה לפני התיפול ברדיוכירוגיה אופנתי לשדה ראיה במכון מור ונמצה טוב אופטלמולוגית עמר יש שינוי בפונדוס ביגל מחלת nf1 ולא ביגלל התהליך בהגת המחילתית [מנינגיומה] השאלה הי זתאליך איתי או הפגי ברעיה תופי לאחר הטיפול ברדיוכירוגיה תודה רבה פרופסור פאר וסליחה לאפרה
שמואל שלום, הפגיעה בראיה עקב מנינגיומה של עצב הראיה היא איטית, ונמשכת על פני זמן רב. יש צורך בטיפול שכן מנינגיומה יכולה להתפשט ולערב את המח ולגרום לנזקים קשים. קשה להתנבא ביחס למצב האישי שלך מבלי לבדוק אותך ולראות את תמונות ההדמיה שעברת. אין כל הפרעה. זוהי בדיוק מטרת הפורום. אתה מוזמן לשאול שאלות נוספות, אך בבקשה תשרשר אותן עם השאלות הקודמות. בהצלחה
שלום פרופסור אני סובל מיnf1 ולחן אופנתי ל בדיקת MRI ואןדגם תהליך מיצר מקום בתוך הגת המחילתית השמרלית אשר מואדר בחומר ניגוד תהליך זה קרונ לוודאי שז מימגיומה דר רבן מי בית חולים רבין ממליץ על רדיוכירוגיה 2 זה יחול לפגואה ברעי הגידול הז תודה רבה
שמואל שלום, מנינגיומה של עצב הראיה כשלעצמה תפגע בראיה, גם ללא טיפול. טיפול יכול לזרז את הפגיעה בראיה, אך גם למנוע פגיעה קשה יותר שתתרחש ללא הטיפול.
לפני 3 שבועות הרגשתי פתאום סינוור בעיניים לכל מקור של אור בערב.בהמשך גם התפשט הסינוור ליום,לכל מקור של אור(פנסי מכוניות,מנורות,וכמובן שמש) הייתי פעמיים אצל רופא עיניים שלא מצא מיוחד,אך המליץ על משקפיים.המשקפיים(גם משקפי שמש)לא עוזרים בכלל.האם זה עובר עם הזמן?האם יש טיפול או תרופה?
חיים שלום, מפנייתך לא נראה שמדובר בבעיה הקשורה בגידול תוך עייני, במיוחד לאור תאורך שכבר נבדקת פעמיים על ידי רופא עיניים. הבעיה נשמעת מתחום של ירוד (קטרקט), או דלקת של הענביה (uveitis). ללא בדיקה לא ניתן לענות על שאלותיך. אם אינך מרוצה מהתשובות של הרופא/ה שבדק/ה אותך, אתה יכול לפנות לבדיקה אצל רופא/ה אחר/ת.
אבי בן 90 במשך השנה האחרונה החל לאבד לאט לאט את הראיה בשתי העניים הוא נבדק ע"י רופא של קופ"ח ונאמר לו שהוא םובל מצלקות בעניים ואן דרך לטפל בבעיה מעין זו. האם ניתן לטפל בבעיה מסוג זו? אציין שאבי בקו בריאות תקין גופנית ומנטלית. בתודה ובברכה מוטי
אני בת 33. בהריון שבוע 22. יש לי סכרת הריונית מטופלת במעקב דיאטנית וניטור עצמי. ללא אינסולין. במעקב סיכון גבוה. הרופא ביקש לערוך בדיקת פונדוס. מהי הבדיקה הזו?ומה היא כוללת? אודה על תשובה מהירה.
בדיקת פונדוס בהקשר של שאלתך יכול להיות בדיקת פונדוס הרחם, או בדיקת פונדוס העין, שמשמעותה היא בדיקת קרקעית העין. לאור הסיפור של סכרת והריון, שיכול להחמיר סיבוכי סכרת, ככל הנראה כוונת הרופא שלך היתה לוודא שאין עדות למחלת הסכרת בעין (רטינופתיה סכרתית). הופעת רטינופתיה סכרתית מעידה על נזק לכלי דם קטנים המתרחש בכל הגוף - כליות, עצבים וכו'. בכל מקרה, שאלתך אינה שייכת לפורום גידולי עיניים.
לתוכן הכתבה בתכנית הבריאות בקישור http://www.polydna.co.il/10-2.htm תודה מראש
תלי שלום, אחרוג כאן ממנהגנו שלא להגיב על הפניות לסרטונים מבלי לשאול שאלות ישירות. סיימתי לצפות בפרסומת בת כ-15 דקות למוצר של המרואיין. מספר תגובות: 1. אכן ישנם מצבים שהמדע המודרני עדיין לא יכול להסבירם של גידולים סרטניים המשתפרים משמעותית לאחר הפעלת מערכת החיסון נגד הגידול בדרכים שונות, כולל בעזרת דמיון מודרך (ללא צורך לרכוש תכשיר כלשהו). 2. הקשר בין מקרי פלא אלה וזיהום בנגיפים EBV ו-CMV קלוש. יש לזכור שאחוז ניכר ביותר מהאוכלוסיה נחשף לזיהומים נגיפים אלה ולא מפתח סרטן כלל. הקישור שיצר המרואיין בין זיהומים בנגיפים לסרטן הוא מצויין לסרטון פרסומת, אך תלוש מהמידע העובדתי שהוצג. 3. אכן יש קשר סביבתי להתפתחות סרטן. התגלה שאם משתילים בתוך עוברים תאי סרטן ממאירים ביותר עם שינויי DNA מרובים, התאים הממאירים מתפתחים לרקמות תקינות ולא לגידולים. אז מהי משמעות השינויים ב-DNA? עדיין לא ברור בודאות מחלטת. המחקר בחיפוש הגורמים הסביבתיים בתוך הגוף, המובילים להתפתחות סרטן עדיין נמשך. האם עלינו לגזור ממחקרים אלה שאין שום משמעות לשינויי ה-DNA? לא. עלינו רק לזכור שהנושא מורכב ביותר. 4. המלצות מעשיות: (א) לא להכנס לפניקה אם ערכת בדיקה וגילית שנחשפת לנגיפים שהוזכרו. את שייכת לחלק הארי של האוכלוסיה; (ב) אם את חולת סרטן, גשי לטיפול קונבנציונלי, מה שלא שולל טיפול ברפואה משלימה במקביל, כל עוד את מיידעת את המטפלים השונים בכל סך הטיפולים שאת עוברת; (ג) אין לי כל מידע על תוסף המזון שהוזכר, ועל כן אינני יודע אם הוא מזיק, או לחילופין בעל יכולת לעזור במשהו. יוחסו לו תכונות מצויינות. נשאלת השאלה האם יש הוכחות כלשהן לסגולות המרובות.
לבני בן 5 הופיעה פזילה פתאומית. הוא עבר בדיקה מקיפה אצל רופא עיניים כולל הרחבת אישונים וצילום פנים העין. הבדיקה הייתה תקינה כולל קרקעית תקינה. הממצא היחיד הפזילה. בני עבר בדיקה נוירולוגית אצל נוירולוג ילדים שיצאה תקינה. בנוסף חשוב להדגיש שהוא מרגיש טוב ואין לו חלילה כאבי ראש או הקאות. עשינו לו בדיקת MRI. הבן שלי אלרגי ולכן קבענו אם הטכנאית שיתחילו ללא חומר ניגוד (רק עם הרדמה) ורק אם יהיה צורך יוסיפו חומר ניגוד. היא אמרה לנו בסיום הבדיקה שהיא התייעצה עם רדיולוג שראה את הבדיקה ואמר שהיא אינפורמטיבית ובסדר מבחינת האיכות שלה. ממצאי הבדיקה: להלן ממצאי בדיקת MRI של המוח ללא הזרקת חומר ניגוד: הבדיקה בוצעה בערכי T1, T2, TSE בכל המישורים. יש לציין שההורים סרבו להזרקת חומר ניגוד. התוויה קלינית: רושם לפזילה, הפרעות קשב. ממצאים: לא מודגם ממצא מוקדי או תהליך תופס מקום. גזע המוח נראה שמור. חדרים תקינים. לסיכום: ללא עדות לתהליך תופס מקום או ממצא מוקדי. גזע המוח נראה שמור. בדיקה ללא הזרקה בגדר הנורמה. האם תוצאות הבדיקה תקינות? האם יש בעיה במהימנות שלה היות ולא הוזרק חומר ניגוד? האם לאור כל הבדיקות שעשינו ניתן להיות רגועים הן מבחינת השלילה של גידול בראש חס וחלילה או של בעיה נוירולוגית חלילה? תודה!
יפעת שלום, מדברייך עולה כי ערכתם בירור מקיף וממצה, שלא העלה ממצאים פתולוגיים, פרט לפזילה ולהפרעת קשב. כדאי להבדק ע"י רופא/ת עיניים ילדים, להערכת הפזילה והצורך לטפל בה. לאור תשובות ההדמיה שפרטת, אין צורך בשלב זה בהדמיה נוספת עם חומר ניגוד. בברכה,
שלום, האם תוכלו לתאר איך מתבצע תהליך של טיפול ברכיתרפיה בילד עם רטינובלסטומה. מהו תהליך החדרת השבב? מהן ההשלכות הרפואיות כתוצאה מהטיפול? בתודה מראש
שלום א., בראכיתרפיה הינו טיפול בהקרנה ממקור קרינה סמוך לגידול. במקרה של גידולים בעיניים, בחדר ניתוח מצמידים לקיר העין לוחית עם חומר ראדיואקטיבי למשך הזמן הנחוץ להקרנת הגידול. בסיום הזמן מוציאים את הלוחית בניתוח נוסף. מינון הקרינה מותאם לפי סוג הגידול ולפי גודלו. בניתוח הראשון פותחים את הלחמית העוטפת את גלגל העין, מאתרים את מיקום הגידול בתוך העין, מצמידים את הלוחית לקיר העין (Sclera) מעל לגידול, וסוגרים חזרה את הלחמית. בניתוח השני פותחים את הלחמית, מוציאים את הלוחית וסוגרים את הלחמית. אנחנו משתמשים בלוחיות של חומר הנקרא רוטניום (Ruthenium 106). בלוחיות אלה אין סכנה שישאר חומר ראדיואקטיבי בתוך העין בסיום הטיפול. השימוש בלוחיות אלה בטוח ביותר, ואין כל סכנה לרקמות הסובבות את העין בתוך הארובה, לא כל שכן לחלקים אחרים בגוף. אנו משתמשים בלוחיות אלה לטיפול בגידולים תוך עיניים שונים (מלנומה של הענביה, רטינובלסטומה, גרורות לתוך העין, ועוד). לאחר הטיפול יש להמשיך מעקב לראות שהגידול אכן הגיב לטיפול, ולאורך זמן לעקוב מפני חזרה של הגידול. בברכה,
אודה על תגובתכם המקצועית לעניין http://polydna.co.il/media1.htm
אני שאלתי שאלה דומה לגבי הקשר בין נגיפים מסרטנים לבין התפתחות סרטן הרשתית בפורום השני. בכל אופן, לפחות ע"פ לימודיי, היום יש יותר ויותר עדויות לאינטראקציה בין חלבונים של נגיפי דנ"א מסרטנים לבין תוצרים של גנים מדכאי גידול - אותם גנים הפועלים כמבקרים וכמעכבי חלוקה והתרבות בתא הנורמלי. היום ידוע שחלבונים נגיפיים מסוימים של נגיפים מסרטנים נקשרים לתוצרים של הגנים הנ"ל, משבשים את פעולתם ובכך משרים התפתחות גידולים סרטניים, אולם טרם הצליחו לפצח את המנגנון המדויק ולהציע מודל. גן RB התקין - הגן שפגיעה בשני האללים שלו מובילה להתפתחות סרטן הרשתית (רטינובלסטומה) - פועל כאחד הגנים המבקרים והמדכאים גידולים. קיים חשד שהוא נפגם גם מהדבקה נגיפית באופן המתואר לעיל (ולא רק מהופעת מוטציה), אך כאמור טרם הצליחו להוכיח זאת.
http://causeofcancer.org/
שלום רב, לאבי הייתה מלנומה בעין ובשל כך נכרתה עינו,לאחר מס' חודשים נמצאו גרורות בכבד , אבי עובר טיפולים כימותרפים ועד עכשיו מבדיקה לבדיקה השתפר מצב תפקודי הכבד, אך בבדיקה האחרונה חלה הרעה משמעותית בתוך חודש בלבד, שאלתי היא האם יכול להיות שזוהי לא באמת הרעה בתפקודי הכבד אלא מצב זמני שנוצר מהטיפול הכימותרפי שנעשה שבועיים לפני? תודה רבה.
כן, אבי מטופל שלך בהדסה.
יש לי מעל העין על הריס חתיכת עור/שומן-אין לי מושג מה זה ואני רוצה להוציא אותה הייתי אצל רופא וששאלתי לפני הטיפול איך הוא מבצע את זה,ניבהלתי ופחדתי מאוד הרופא אמר שהוא נותן זריקה ולאחר מכן שורף את זה ואז חותך אשמח אם אקבל כאן תשובה לגבי פתרון ללא זריקה בתודה אלון בן עמי דרך אגב שמעתי שיש משחה שמסירה את זה האם נכון הדבר ?
אלון שלום, ראשית אני שמח שפנית בשאלתך, והפחד מהזריקה לא גרם לך להתעלם מהנגע בעפעף. באשר לזריקה, היא אכן מפחידה, אך מטרתה לאלחש - למנוע כאב בעת סילוק הנגע, ועל כן במקומך לא הייתי מוותר עליה. הזריקה כואבת פחות מלקיחת דם בקופ"ח והפחד ממנה אינו ממש מוצדק. באשר לדרך סילוק הנגע, יכולתי לענות לך מוגבלת משום שלא בדקתי אותך ולא ראיתי את הנגע המדובר. אם קיים חשש לממאירות חובה לשלוח את הנגע לבדיקה פתולוגית (ויש מקומות בהם שולחים כל נגע לבדיקה גם אם החשש לממאירות זעיר). יש להתאים את שיטת סילוק הנגע לאבחנה שלו. אני מניח שהרופא שבדק אותך המליץ על שיטה המתאימה לאבחנה שקבע. משום שהרופא שלך הסכים עם תחושתך האישית שיש להסיר את הנגע, אני ממליץ לך להתגבר על הפחד, לשוב אליו ולהסיר הנגע.
הוא ראה אותי ואמר שזה לא מסוכן ושאם אני פוחד ,אז אני יכול לעזוב את זה הוא אמר שברגע שזה יפריע לראייה אז אוכל לבוא להוריד כרגע זה לא מפריע לראייה ,אבל נמאס לי מזה מבחינה ויזואלית,אך עדיין אני מאוד פוחד מהזריקה קיויתי לקרוא על אלטרנטיבה אחרת מזריקה אשמח אם יש מחכה לתגובה תודה
שלום, הייתי בבדיקה אצל רופא מומחה לרפואת עיניים והוא אמר שיש לי יבלות בעיניים ושבעונות מעבר הן מתנפחות ובגלל זה יש לי גירויים בעיניים. זה מסוכן?
ג. שלום, מה שאתה מתאר נשמע כדלקת לחמית אלרגית עונתית. יש לכך מספר השלכות על העין, אך זהו אינו גידול, והמחלה אינה מסכנת את חייך.
שלום רב, אני מחפשת דחוף מומחה לבדיקת אפשרויות שיקום ראיה, ממצב של עיוורון, שקרה כתוצאה מניתוח הסרת גידול מעצב הראיה - (ילדה בת 2.5) . האם אתם יכולים לעזור ?האם יש שיטות לשיקום ראיה ממצב כזה ? תודה רבה מראש
דליה שלום, נשמח לנסות ולעזור לך, אך חסרים פרטים בשאלתך: מהו הגידול שהוסר, האם עצב הראיה הוסר יחד עם הגידול ועוד. לתשובה מפורטת את מוזמנת לפנות למרפאת גידולי העיניים שלנו עם סיכום המחלה מבית החולים בו בוצע הניתוח, עם התשובה הפתולוגית שלאחר הניתוח, ועם הדיסקים של ההדמיה שבוצעה לפני הניתוח (ואם קיימת - גם מלאחר הניתוח). באופן כללי, חולים שלהם גידול בארובת העין שאינו מערב את עצב הראיה, ורק לוחץ על העצב, לעיתים חשים שיפור בתיפקוד הראיה שלהם לאחר הסרת הגידול. לא ניתן לאמר אם תשובה זו מתייחסת גם לילדה שבשאלה ללא פרטים נוספים.
פרופ' פאר שלום, תודה רבה על תשובתך המהירה. ניצור איתכם קשר בימים הקרובים. דליה
שלום , לאחרונה הרגשתי ירידה בחדות הראייה בעין שמאל , הרופא שלח אותי לעשות OCT בחשד לחור למלרי -בתוצאה נכתב כי יש לי ציסטה בעין . חשוב לציין כאשר הסתכלתי על כתב או על רשת קווים (גיליון אקסל) בחלקן ראיתי כי הקווים קצת מעוותים . עבר מאז חודש + וכעת הראייה תקינה ,הרבה יותר טוב ממה שהי לי באותה וכל זה בלי שום תרופה או טיפול . אשמח לדעת מה הצעתך מה לעשות ואיך לנהוג במצ בכזה ,עלמנת לא להזניח מקרה זה . תודה מראש , א
אברהם שלום רב, מה שאתה מתאר לא נשמע קשור לגידולים תוך עיניים, אלא נופל בתחום מחלות רשתית. אם אתה בכל זאת חושש מגידול, אתה מוזמן לקבוע תור למרפאת גידולי העיניים שלנו בביה"ח הדסה עין כרם. אם לא, אנא פנה לרופא עיניים המתמחה במחלות רשתית.
מתחת לעין בעפעף התחתון גיליתי במישוש גולה עגולה שניתן להזיז אותה מצד לצד.האם זה מדאיג?תודה
בני בן 5 סובל לאחרונה מפזילה חדשה. (לא ראינו אותה קודם). הוא נבדק ע"י רופא עיניים הוא נתן לו טיפות שמרחיבות אישונים וצילם לו את תוך העין. הבדיקה הייתה תקינה לחלוטין- הקרקעית ועצב הראיה נמצאו תקינים. נמצאה הפזילה והוא קיבל משקפיים. בני נבדק על ידי נוירולוג ילדים הבדיקה הייתה תקינה לחלוטין. בני נולד כפג ובעבר הוא אובחן כ- ADD + עיכוב התפתחותי מסוים. הוא מקבל ריטלין וחל שיפור ביכולותיו. הנוירולוג המליץ על MRI בגלל הפזילה + האיחור ההתפתחותי (לא חדש- וכפי שכתבתי לפי דעתי ולדעת הגננת שלו חל שיפור לאחרונה). בני קיבל משקפיים לסידור הפזילה לפני כשבועיים. לדעתי הפזילה החמירה כאשר הוא בלי משקפיים ויש גם פזילה מסוימת כאשר הוא עם משקפיים. קורה שפזילה מחמירה בגלל משקפיים? או שזה סימן לא טוב חלילה? בני עשה בדיקות דם מקיפות שיצאו תקינות. שקיעת הדם שלו היא 10 (הטווח התקין 0-10). האם יש סיכון משמעותי להימצאות גידול כאשר בדיקה נוירולוגית + בדיקת עיניים תקינה ויש להדגיש שהילד מרגיש מצוין? האם שמעת על מקרה כזה שבו בכל זאת נמצא גידול? יש לי חשש אמיתי? האם יש סיכון לילד בבדיקת MRI? בני אלרגי וקיבל אלרגיה בעבר ממינון מוגבר של אנטיביוטיקה יכול להיות חשש מחומרי ההרדמה שנותנים לפני הבדיקה? תודה
לאמא המודאגת, נתחיל מהגרוע מכל, ונרגע: ברפואה אין אף פעם, אז תמיד קיים סיכון שהפזילה היא בשל גידול. אבל (וזה אבל גדול מאוד) לאחר הבדיקות שבנך עבר, הסיכון שמדובר בגידול נמוך ביותר. אני מאמין שרופא העיניים שבדק את בנך עשה עבודה נאמנה, כאשר בדק אותו באישונים מורחבים, ואף צילם את קרקעיות העיניים. זה למעשה שולל גידול תוך עייני כגורם לפזילה. לכן לא הייתי ממש מודאג במקומך. בעניין המשקפיים לתיקון הפזילה, לא בדקתי אותו ואינני יודע מהו המרשם שקיבל. המצב שתארת בו נותרה מעט פזילה עם המשקפיים (למרות שהבנתי שהיה שיפור עם המשקפיים), וחזרה של פזילה כאשר הילד מסיר את המשקפיים, הוא שכיח. לוקח למח זמן להתרגל לתמונת העולם דרך המשקפיים, ולעיתים פשוט צריך לעשות התאמה קטנה במספר לאחר שמרכיבים אותם. באשר ל-MRI - הבדיקה בילדים מבוצעת בדר"כ בטשטוש - הסוג הקל ביותר של ההרדמה. קימים סיכונים של הרדמה, אך בד"כ לא ניתן לבצע בילדים את הבדיקה ללא הטשטוש, כך שאין ממש ברירה. אני מניח שהנוירולוג רוצה לשלול גידול תוך-גלגלתי כמקור לפזילה, ולכן חשוב להבדק. בנימה אישית, כהורה לפג שעבר MRI, זה מפחיד, אבל עובר, והשקט הנפשי אח"כ מלדעת שהכל שם בפנים תקין - לא יסולא בפז. אם את עדיין מודאגת את מוזמנת לפנות למרפאת גידולי העיניים שלנו לבדיקה: דרך זימון תורים של הדסה בטלפון 02-5842111 חיוג מקוצר (מספר שקל לזכור) 6777* מטלפון רגיל, 677* מטלפון נייד ואפשר גם באינטרנט: http://www.hadassah.org.il/Hadassa/Heb_SubNavBar/Queue_invitation
שלום! אלו סימנים מקדימים הם אלה המעוררים חשד שמתפתח או שישנו גידול באיזור העיניים? האם יש בדיקות לגילוי מוקדם? אם כן, אלו הן? האם כל רופא עיניים בבדיקה שיגרתית יכול לאבחן? למי חשוב במיוחד לעשות אותן? תודה רבה.
שלום אהובה, אבחון מוקדם אכן חשוב כדי שהטיפול יהיה קל ויעיל יותר, וכן כדי להפחית את הסיכון למחלה גרורתית. תחת הכותרת "סרטן העין" ישנן מספר קבוצות של גידולים: בעפעפיים, בתוך העין ובארובת העין. לכל אחת מקבוצות אלה סימנים מוקדמים שונים. הסימנים הבאים הם הבולטים שבסימנים. כמובן שבכל מקרה של חשש או ספק עדיף לפנות לבדיקת רופא עיניים. בעפעפיים: נגע בצבע העור, או בצבע חום, או אדום מחייב בדיקה (אם כי זה לא יהיה בהכרח גידול). חשוב מאוד לבדוק כיב, או פצע שאינו מתרפא. כלזיון חוזר מחייב בדיקת החומר המוצא על ידי פתולוג עיניים. בתוך העין: הפרעה לראיה, צל החוסם חלק משדה הראיה, עיוות התמונה (סימנים של שפע מחלות תוך עיניות שכולן מחייבות בדיקת רופא עיניים). נגע על קשתית העין ("החלק של הצבע") שמשנה גודלו או ציבעו - חשוד כנגע ממאיר בארובה: בלט עין (בד"כ נגרם מהפרעה בבלוטת התריס, אך יכול להיות סימן של גידול בארובה), הפרעה לראיה (מלחץ על עצב הראיה) ושוב, לא ניתן לפרט כאן את כל הסימנים, וחלק מאלה שפורטו יכולים לכוון למספר בעיות שונות, לא בהכרח לגידול. עם זאת, כל אחד מהסימנם שפורטו מחייב בדיקת רופא עיניים.
.
שלום אהובה, אבחון מוקדם אכן חשוב כדי שהטיפול יהיה קל ויעיל יותר, וכן כדי להפחית את הסיכון למחלה גרורתית. תחת הכותרת "סרטן העין" ישנן מספר קבוצות של גידולים: בעפעפיים, בתוך העין ובארובת העין. לכל אחת מקבוצות אלה סימנים מוקדמים שונים. הסימנים הבאים הם הבולטים שבסימנים. כמובן שבכל מקרה של חשש או ספק עדיף לפנות לבדיקת רופא עיניים. בעפעפיים: נגע בצבע העור, או בצבע חום, או אדום מחייב בדיקה (אם כי זה לא יהיה בהכרח גידול). חשוב מאוד לבדוק כיב, או פצע שאינו מתרפא. כלזיון חוזר מחייב בדיקת החומר המוצא על ידי פתולוג עיניים. בתוך העין: הפרעה לראיה, צל החוסם חלק משדה הראיה, עיוות התמונה (סימנים של שפע מחלות תוך עיניות שכולן מחייבות בדיקת רופא עיניים). נגע על קשתית העין ("החלק של הצבע") שמשנה גודלו או ציבעו - חשוד כנגע ממאיר בארובה: בלט עין (בד"כ נגרם מהפרעה בבלוטת התריס, אך יכול להיות סימן של גידול בארובה), הפרעה לראיה (מלחץ על עצב הראיה) ושוב, לא ניתן לפרט כאן את כל הסימנים, וחלק מאלה שפורטו יכולים לכוון למספר בעיות שונות, לא בהכרח לגידול. עם זאת, כל אחד מהסימנם שפורטו מחייב בדיקת רופא עיניים.