שלבקת חוגרת?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

24/06/2024 | 21:20 | מאת: דניאל

בני בן כמעט 18. יצאו לו פצעים בצורת חגורה בבית החזה מתמשך לגב האחורי העליון. כואב לו במגע. מאוד מאוד מזכיר את הפצעים שהיו לאמא שלי לפני כמה שנים כשחלתה בשלבקת חוגרת. יש לו תור לרופא משפחה בעוד יומיים אם לא יעבור לו ויש לי כמה שאלות במידה וזו אכן שלבקת חוגרת: 1- מאיפה זה הגיע לו? הוא קיבל מנה אחת חיסון לאבעבועות כשהיה קטן ואחרי המנה הזו נדבק באבעבועות בצורה קלה בבית אף אחד לא חולה והוא לא יצא מהבית קרוב לחודש (הולך רק לבגרויות) 2- יש לי ילדה בת 8 שנים מחוסנת פעמיים לאבעבועות האם הוא יכול להדביק אותה?

שלום, 1. זה יכול להיות כתוצאה מהלחץ הנפשי של הבגרויות שגורם להתפרצות של התופעה 2 אם הילדה חוסנה סיכוי נמוך מאד שתדבק

מנהל פורום רפואת ילדים