אמפטיגו - האם מדבק אם ילד חלה כמה פעמים ?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/06/2024 | 08:27 | מאת: הדר

שלום ד״ר יקר ועל הפורום 🤍 אני אמא לתינוקת בת שבועיים גיסתי ביקשה שאני והילדה ( הגדולה לא התינוקת ) נצא יחד עם הבן שלה לקולנוע ובוודאי שיש מצב שהיא גם תגיע עם בנה אלינו לבית הבן שלה עם אמפטיגו והיא טוענת שבגלל שהוא במהלך השנה נדבק כמה פעמים כולל לפני 3 שבועות הוא לא יכול להדביק עד כדי כך שהאנטיביוטיקה לא עוזרת לו כבר אני מניקה ובאופן כללי מאוד חוששת להגיע למצב שאני והילדה הגדולה נדבק בזה וכאמור לא יכולה להרשות לעצמי הדבקה כי אני מניקה לפני שאסרב בנעימות רציתי לשאול אולי אני מגזימה? האם אפשר להיפגש מבלי להידבק? אם הם יגיעו לדירה אצטרך לחטא הכל? והאם זה נכון שאם ילד חלה כמה פעמים השנה הוא כבר לא מדבק? תודה 🙏

שלום, אימפטיגו הוא זיהום מחיידק שנמצא על העור של הילד. זה לרוב לא מדבק ילדים אחרים.

מנהל פורום רפואת ילדים