שאלות כלליות בקשר לתינוקת בת חודש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/07/2024 | 12:56 | מאת: הדסי

שלום ד״ר, תודה לך ועל הפורום המקסים 🙏 1.תינוקת בת חודש האם היא יכולה לישון בלילה 5-6 שעות? היא אוכלת כל 3 שעות ולאחרונה בלילה אנחנו לא מעירים האם זה בסדר? 2. כבר 3 ימים שהיא ממש רעבה ויוצא שהיא אוכלת כל שעתיים וחצי סביב 110-120 האם זה בסדר? היא ממש רעבה מכניסה את כל האצבעות לפה ויודעת שהיא רעבה לפי הקול שלה אני מביאה לה ונראה שזה מתאזן בלילה כי היא ישנה יפה 3. הבחנתי שיש לה רגעים של זמן ערות שהיא ממש מסתכלת עליי ושאני מצחיקה אותה היא ממש מחייכת לי!!! בהתחלה חשבתי שזה לא רצוני אבל יש פרקי זמן מאוד קצרים שהיא ממש איתי והיא מגיבה אליי האם בגיל הזה כבר מחייכים או שאני ממש רוצה את החיוך המתוק ? 4. בעקבות שאלה 3 התלהבתי שהיא מחייכת אליי אז הסרטתי אותה למשך דקה בוידיאו ולצערי בטעות ( ואני תמיד מקפידה ) זה היה על פלאש! בעבר קראתי על הסכנות וזה היה ממש קרוב לפנים/ עיניים אני דואגת אבל יחד עם זאת אין לה אדמומיות והיא נינוחה מה לגבי זה? האם אצטרך לקבוע תור לרופא? מהדקה יש גם רגעים שהיא לא מסתכלת עליי 5. הבחנתי שיש לה העדפת צד והיא ישנה לרוב על צד שמאל אבל לא רק והיא גם מזיזה את הראש בשינה לצד השני אבל הרוב זה לצד שמאל האם זה תקין? יש מודעות ואני משתדלת שהיא גם תישן גם באמצע תודה רבה 🙏 אמא לילדה בת 9 שהזיכרון חוזר אליי לאט לאט 🤗

שלום, 1. לא להעיר 2. לתת לה לאכול לפי רצונה ושלא תהיה רעבה 3.חיוך נחמד אך לא סומיאלי. כיף לך אך זה עדיין לא ממש חיוך חברתי 4.הפלש לא יעשה לה כלום ולא צריך כל בדיקה 5. צריך לשים לב שאכן היא מסובבת את הראש היטב לכל הכיוונים

מנהל פורום רפואת ילדים