סימני סוכרת אצל ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/07/2024 | 16:51 | מאת: לירון

שלום רב, הבת שלי בת שנה ועשרה חודשים, מזה כחצי שנה באותו המשקל, שוברת אחוזונים (ירדה באחוזונים גם בגובה וגם במשקל). היא מזיעה המון (בגן היא תמיד כולה מיוזעת, כל הראש שלה רטוב), שותה המון - הגננות שמות לב לזה והעירו על זה, והיא קמה בוקר עם טיטול מלא פיפי. אציין שהיא מקבלת בקבוק אחד של 180 מ"ל לפני השינה וכן מחליפים לה טיטול לפני השינה. ישנה בעיה עם כמות האוכל שהיא אוכלת, היא עדיין לא אוכלת אוכל "רגיל", ולכן הכמות שאוכלת בגן לא גדולה, בבית מנסים להשלים לה מה שניתן. סה"כ מפותחת יפה לגילה מבחינת שפה, מוטוריקה גסה ועדינה. בבדיקת גלוקוז בצום שנעשתה בקופה (צום של 10 שעות) התקבל ערך 100 של גלוקוז. אני יודעת שעל פניו זהו ערך תקין, אבל זה ממש בגבול העליון של הסקאלה, ועם ההזעה והצימאון המוגברים לי יש חשש ואשמח לשמוע את דעתך בעניין. תודה מראש על ההתייחסות.

שלום, דעתי שיש להשלים בירור במידץ הצורך. השתייה המוגברת יכולה לגרום לכך שהיא לא רוצה לאכול ובמקום זה שותה. צמצמו את השתייה והסמיכו את האוכל כדי שתעלה במשקל.

מנהל פורום רפואת ילדים