כאב גרון ראש בטן שינוי טמפרטורת גוף קיצוני

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/07/2024 | 06:14 | מאת: ספיר

שלום רב, ביתי בת 9 סובלת אחת לתקופה מכאב גרון תוך כמה שעות מתחיל כאב ראש חזק, כאבי שרירים ברגלים, עובר לכאב בטן מאוד חזק במקביל החום גוף שלה עולה ויורד (מעצמו) במהירות.. יכולה להיות רותחת למשך 5 דק ואז כולה זיעה וצמרצורות וחם לה, נרגעת לזמן מה ושוב קר לה נעשת אדומה ושוב זיעה.. בנוסף כאשר היא מזיעה וניראה שהחום יורד היא נכנסת להתקף הזיות מבעית! צועקת הצילו הצילו היא עם עיניים פקוחות דופק מואץ וחזק ורואה משהו שאנחנו לא רואים..הילדה בפחד עצום וצועקת לעזרה.. חלתה לפני חצי שנה ושוב לפני חודש, וכעת גם חולה..היה גם קודם לכן בתדירות רחוקה יותר

22/07/2024 | 06:57 | מאת: ספיר

שכחתי לציין שכל פעם חושדים בסטרפטוקוק אבל המשטחים יוצאים שלילים - בוצעו גם משטחים חוזרים

שלום, במקרים כאלה צריך לחשוד ב PFAPA והטיפול הוא בסטרואידים כשמתחיל התקף. דברו עם הרופא שלכם על האפשרות הזאת. נשמע לי מאד מתאים.

מנהל פורום רפואת ילדים