אז ככה..
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
יש לי תינוקי מדהים. הוא בן חמישה חודשים שוקל 8100 בערך וגובהו 66 ס"מ. תקין נכון? הוא מזיל רוק כמו מים מהברז.. מהם הסימנים הבולטים לבקיעת שיניים? באיזה גיל בערך זה אמור להתחיל? איך יודעים מתי תינוק משועמם?
שלום, לרוב ריור מרובה מרמז על בקיעת שיניים אך אפשר פשוט להסתכל לפה ולראות את ניצני השיניים. בהחלט זהו גיל שבו בוקעות השיניים ויש כאלה שאף מקדימים יותר. לרוב כאשר תינוק משועמם הוא מקטר או בוכה.
הוא לא בוכה כמעט רק כשהוא רעב או צמא.... הרוק כבר מגיל חודש ככה..והשיניים עדיין לא מציצות , בודקת כל הזמן. הוא לא מנסה לשבת וכשמנסים להושיב אותו הוא דוחף לעמידה, הוא עומד די יציב כבר מגיל 4 חודשים...מתהפך לשני הצדדים אין בעייה בסך הכל עם הילד, אבל אם הוא לא בוכה כשמשעמם לו? הוא מושלם הוא חייכן הוא צוחק הוא עצמאי אפילו, מחזיק לבד בקבוקים משחק אבל לפי מצב זה איך באמת נדע אם הוא צריך משהו חוץ מאוכל ושתייה??? תודה