שבירה של האחוזונים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/09/2004 | 16:06 | מאת: אבישג

ד"ר שינהר היקר, ראשית, תודה על התשובה המהירה (תינוק בן 9 חודשים ששבר מאחוזון 50 בגובה ובמשקל ל-13). אנחנו בהחלט נברר כבר מחר עם הרופא, כהמלצתך. הוא אכן באמת לא כל-כך אוכל מוצקים, מסרב לאכול בכפית מחיות. כשאנחנו נותנים לו להחזיק קציצות, לחם עם ממרח חומוס וטחינה, אבוקדו וכו', ביסקוויטים של רמדיה וכו', הוא רק טועם ביס קטן וזהו, את השאר הוא מפרק ומפורר ביד. התזונה שלו מבוססת על הנקה בלבד. האם יכול להיות שההנקה אינה מספיקה לו? האם לתת לו תוספת של דייסות או תחליפי חלב? והכי חשוב: האם השבירה הזו היא הפיכה? הוא שוקל 8 ק"ג וגובה 69.5 אודה מאוד מאוד לחוות דעתך. אבישג.

20/09/2004 | 19:06 | מאת: אבישג

1. הרופא שלנו בחופש עד אמצע אוקטובר. האם זה דחוף וללכת למחליף או להמתין. 2. בדיקת ההתפתחות שלו היתה תקינה לחלוטין. שוב, המון תודה מראש אבישג.

שלום אבישג, אינני חושב שדחוף לרוץ עכשיו לרואפ וניתן לחכות לאמצע חודש הבא. השבירה של האחוזונים הינה הפיכה וניתן לחזור לעקומה התקינה של הילד. אם עיקר כלכלתו היא הנקה, בהחלט יתכן ואיכות החלב שלך אינה מזינה מספיק. קורה ויש כמות טובה של חלב אך איכותו פחות טובה ופחות מזינה. במקרים אלה יש להפסיק אותה ולעבור לפורמולות ולכלכלה עשירה יותר המכילה קלוריות רבות יותר. לדעתי יש ללכת לכוון זה.

מנהל פורום רפואת ילדים