שאלה קצת מגעילה אבל חשובה - אני בלחץ

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/11/2004 | 16:30 | מאת: עדי

בתי בת שנה (היום). אז קודם כל מזל טוב. היא כבר אוכלת אוכל של ילדים גדולים כמה חודשים (חוץ ממה שאסור) אבל הצואה שלה רכה ומרוחה. אין לה גבישים כמו לנו המבוגרים. הרופאה אמרה שברגע שהם מתחילים לאכול אוכל של גדולים, הטקסטורה של הצואה אמורה להשתנות. היא שלחה אותנו לבדיקות דם וצואה. בבדיקות דם ראו אאוזינופילים גבוהים (מצביע על אלרגיה) ובבדיקות צואה ראו גבישי charcot leyden שהם בד"כ מצויים בליחה אצל חולי אסטמה. בתי משתעלת כבר כמה שבועות (שיעול מלווה בליחה) ואני ממש לחוצה. מה לעשות? האם מישהו/י נתקל/ה במשהו דומה? תודה וסליחה על התיאור המגעיל.

שלום, אינני מבין מה הסיבה להתעסקות הזאת בצואה. צואה רכה בגיל זה היא מצוינת ואין הכרח שיהיו גושים נוקשים. הילדה משתעלת עם ליחה ובולעת אותה ולכן יש בצואה את הממצא הזה. אינני מוצא מקום לבירןורים מיוחדים או לטיפולים מיוחדים. אם הילדה בעלת תיאבון שמור ועולה יפה במשקל הכל בסדר לדעתי.

05/12/2004 | 20:33 | מאת: מילי

שאלה? מהיום שביתי נולדה יש לה יציאות שלדעתי הם אנומליות, הים שביתי בת 9 חודשים עדיין היציאות שלה לא כשל שאר ילדים בני גילה אף על פי שהיא היום אוכלת הכול צאתה דלילה מאוד ורירית גם בזמנים שהיא אינה מנוזלת, כל דבר שהיא אוכלת היא באותה מהירות מוציאה וזה נראה אותו דבר כאילו המזון אינו מספיק להתעכל. נראה גם שהיא סובלת מכאבי בטן היא נמצאת באי שקט זוללת כמויות לעלעום לא שבעה ועולה יפה במשקל האם זו בעייה או שמא זו נורמלי?

מנהל פורום רפואת ילדים