בת שנה ועדיין לא ישנה.....
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
שלום, אני פונה כבר מתוך ייאוש.. בתי בת שנה ועדיין מתעוררת 5-9 פעמים בלילה בצרחות. לפעמים היא נרגעת עם מוצץ, לפעמים בקבוק תה/מים ולפעמים זה על הידיים!! האם זה נורמאלי? היא ילדה בריאה באופן כללי - מה אפשר לעשות? האם לפנות לטיפול הומאופטי? כל רופא ילדים שהלכתי אליו פתר אותי בתשובה ש"הרבה תינוקות בוכים בלילה" מבלי לבדוק אותה!!!
אור לי, ראי תשובתי למירית. בהנחה שהילדה בריאה ובמשקל תקין ואין שום דבר מקומי שמפריע...זה מה שעבר עלינו. בגיל שנה נדמה לי שהיא כבר לא צריכה לאכול. אם את מצליחה להרדים אותה עם מים או מוצץ אז גם את הפכת לשעשוע של הלילה. לעיתים יש להם חלומות סיוט אבל זה יוצא כבכי אחר הרבה יותר היסטרי עם פרצוף מבוהל. בגדול, מה שעזר אצלנו זה כוח עמידה. לא להוציא מהמיטה בשום אופן. מוצץ, להשאיר בקבוק מים, וללכת. לחזור אחרי 5 דקות, חיבוק, נשיקה, ושוב ללכת.... 3-4 לילות של צרחות (השיא שלנו היה שעתיים ורבע של כל השכונה על הרגליים) אבל בסוף הם לומדים שלקרוא לאמא בלילה לא מניב שום תועלת. כאמור, דעה פרטית מניסיון אישי.
שלום, אכן אתם באפיסת כוחות ויש לטפל בבעיה. הדברים שכתב אורן הם נכונים ביותר ואין לי מה להוסיף עליהם- זאת הדרך לטפל וכתבתי זאת מספר רב של פעמים בתשובותי.
הי אור לי. ראשית - תודה על התיחסותך לפנייתי הנואשת... כתבת לי שהינך בהריון ואין לך מושג איך תעברי את זה ,אז רציתי לעודד אותך ולספר לך שכשביתי הבכורה(כבת שלוש וחצי) היתה כבת שנה וחודש התבשרתי שאני בהריון ושעלי להפסיק מיד את ההנקה. בדיוק כמו היום, לא ידעתי איך לעשות זאת.המצב בו אני נמצאת היום זהה למצב אז. שתיהן לא מוכנות לשמוע על מוצץ וגם לא על בקבוק!!! העניין הוא שאז הייתי חייבת להפסיק ההנקה לטובת העובר וכנראה שבתת המודע שלי הייתי שלמה עם זה, ואיך שהוא זה פשוט קרה. היא הפסיקה לינוק באופן הכי טיבעי . לסיכומו של דבר- את צריכה להיות שלמה עם הפסקת ההנקה,וברגע שאת תהיי שלמה המסר הזה יעבור אליה. במקרה הנוכחי שלי עם ביתי הקטנה כנראה שאני זו שצריכה טיפול...אני צריכה להיות שלמה עם ההחלטה של הפסקת ההנקה ואז יוקל לשתינו. שיהייה לך הריון קל,ו..בהצלחה.