שיעול אצל בת חודשיים
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
שלום רב, בתי בת חודשיים וקצת ולפני כמה ימים הצטננה והחלה להשתעל. יש לה נזלת והמון ליחה (אין לה חום). לאחר ההנקה היא אף מקיאה, משתעלת ופולטת המון ליחה (לא בכל הנקה). השיעולים אינם מאוד תכופים ומופיעים יותר בשכיבה על הגב אך הם מדאיגים, במיוחד כשמדובר בתינוקת קטנה. ביקרנו אצל הרופא והריאות שלה נקיות, הומלץ לטפל במי מלח לאף. בינתיים המצב ללא שינוי והשיעולים אף התגברו - מה עושים? יש לציין שבני הגדול כנראה הביא איתו את הוירוס הזה מהגן (גם הוא חולה).
היי אדוה, בני בן חודשיים וקצת ותיארת בדיוק את הבעיה שלי... הרופאה גם המליצה מי מלח או באף או באנלציה אך נראה שזה לא עוזר.. אין לו חום והשיעולים אינם תכופים ויותר בלילה.. אני ממש אובדת עיצות.
שלום, אני יודע שאתן מאד מתוסכלות אך לצערי אין לנו הרבה מה להציע לתינוקות קטנים אלה. אין הרבה תרופות שניתן לתת להם אלא סבלנות. לרוב מדובר במחלות וירליות שחולפות ללא צורך בטיפול מיוחד.המשיכו להיות במעקב צמוד של הרופא המטפל כדי שניתן יהיה לזהות בשלב מוקדם סיבוכים אם יהיו כאלה.