רגישות למוצרי חלב- גיל 3.5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/01/2005 | 10:44 | מאת: עופר

בתי בת ה-3.5 החלה לפני כחודש וחצי להתלונן מדי יום על כאבי בטן. מדובר בילדה ששותה מזה זמן רב שוקו כל בוקר, ואוכלת לבנה עם כפית ומעדני חלב מדי יום כמעט. לאחר שכאבי הבטן הגיעו לכמעט הקאות וגם להקאות- החלטנו להפסיק עם החלב ( במקביל להמלצת רופא)- אחרי שבוע ללא מוצרי חלב וללא תלונות מצידה על כאבי בטן. סוכם שזאת הבעיה . מאחר ואת בדיקת הנשיפה לא ניתן לבצע בשל גילה הצעיר. אנחנו משתמשים בחלב דל לקטוז ונותנים לה מעדני סויה ( שלגבי כדאיותו יש היום גם ספקות). האם ניתן לצפות בשלב כלשהוא שהרגישות תעבור? קראתי במקום כלשהוא ששרק מגיל 5 מופיעה רגישות ללקטוז, ועד אז זו רגישות לחלבון שאמורה לעבור- האם מדויק? האם מתן מוצרי חלב בתוך ארוחה ( ולא כשוקו על הבוקר או מעדן אחרי הצהריים) אפשרית ופחות מזיקה כמו שקראתי במקום כלשהוא? או שעלינו להתרגל שזה המצב ולהמשיך ככה? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לעיתים יש רגישות לחלב במופיעה לאחר מחלה וירלית של המעי-שלשולים מכל סוג. אם הילדה היתה חולה זאת בהחלט יכולה להיות הסיבה ולתקופה מסוימת יש חוסר סבילות לחלב. בהדרגה ניתן לחזור למוצרי החלב ולראות כיצד היא תגיב.

מנהל פורום רפואת ילדים