רגישות לחלב

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/03/2005 | 10:22 | מאת: איילת

בוקר טוב, אני אמא לתינוק בן שמונה חודשים. בני ניזון מהנקה בלעדית עד גיל חצי שנה ומהנקה + פירות וירקות מגיל חצי שנה. בעבר - ניסיתי לתת לבני תוספת של דייסה חלבית והוא הקיא, כמו כן הקיא מהפורמולות סימילאק ומטרנה. בפעמים הבודדות (בערך ארבע פעמים) שבהן בה במגע עם מזון חלבי, הקיא את מה שאכל. הפעם האחרונה שניסיתי להאכילו דייסה היתה בגיל חמישה חודשים, לפני שנחשף למזונות אחרים מעבר לחלב אם. לא עשיתי לו בדיקות לאבחון אלרגיה לחלב. כאמור - היום הוא בן שמונה חודשים וכל הארוחות שלו הן חלב אם מלבד ארוחת פירות וארוחת ירקות. משקלו של בני הוא נמוך יחסית כבר מלידתו (הוא מטפס על העקומה בין האחוזון החמישי לעשירי - היום הוא שוקל 6.900) ובהוראת רופא נאמר לי לנסות להחליף עוד ארוחות חלב במזונות שונים כגון מעדני חלב, סנדויצ'ים עם חמאת בוטנים או ממרח שוקולד, אורז וכדומה. הבעיה היא שאני חוששת מאוד לחשוף אותו שוב לאוכל חלבי לפני גיל שנה - אני פוחדת מתגובה חמורה מהקאה אשר תפגע בבריאותו, האם חששי מוצדק? אם בכל זאת כדאי לנסות להאכילו במעדן חלב - האם יש מעדן שאיתו מומלץ להתחיל? באיזה מינון להתחיל ובאיזה קצב להגדיל המנה? שאלה נוספת לגבי מעבר ממזון טחון למזון מרוסק - ניסיתי לתת לו קרום של לחם, לאחר שעיבד אותו קצת בפיו, הקרום התרכך ונכנסה לו לפה חתיכה גדולה. בתחילה נראה היה שהוא נחנק, פניו האדימו, עיניו דמעו והוא הראה סימני מצוקה למשך מספר שניות ולבסוף בלע את החתיכה. למרות שהמקרה הסתיים בשלום, אינני יודעת אם ליבי יעמוד בנסיון נוסף... איך מעבירים למזון מרוסק גס? עם מה בטוח יותר להתחיל? תודה רבה - יום טוב

לקריאה נוספת והעמקה
22/03/2005 | 10:37 | מאת: ליבנת

החששות שלך מוצדקים הילדה שלי היתה גם אלרגית לחלב וכל פעם שאמרו לי לנסות לתת מעדנים רעדתי כולי, ברגע שהיתה נוגעת בחלב היתה מקיאה שחבל על הזמן. בדרך כלל אלגיה לחלב עוברת בגיל שנה, היום יש מלא מעדנים על בסיס סויה זה במקום החלב תנסי את אילו. ובעניין הלחם לדעתי תנסי לתת לו קודם פתי בר אבל בכל זאת לשבת לידו ולעקוב אחריו הפתי בר נמס בפה ואין לך ממה לחשוש, את גם יכולה לתת לו מזון מרוסק זה הכל עניין של תירגול זה עד שהור ילמד איך לועסים את האוכל. תראי כל זה מנסיון שלי בלבד כל אחד יכול להגיד לך אחרת

שלום, חששך אינו מוצדק. ההקאות שהיו אינן בהכרח כתוצאה מאלרגיה לחלב. את יכולה בשקט להתחיל ולתת מעדן-רצוי משהו כמו דניאלה או גמדים. לגבי המוצקים, אל תתחילי עם הלחם אלא למשל עם במבה או בישקוטים. אלה אומנם מוצקים אך נמסים בפה ואין הרבה עבודת לעיסה לעשות.

מנהל פורום רפואת ילדים