אבעבועות רוח
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
בני בן ה-5 חלה באבעבועות רוח , אחיו הקטן בן2.7 שנים לא חלה עדיין באבעבועות והרופאה המליצה לחסן אותו , בעלי ואני החלטנו לא לחסן כדי שיעבור את המחלה כשהוא עדיין ילד יש לי עוד תינוקת בת 9 חודשים, ובעל שלא חלה במעלה מעולם. שאלתי היא: האם ישנו עוד סיכוי שילדיי הקטנים ידבקו במחלה (- עברו 4 ימים מהרגע שהופיעו הפצעים) ואם כן האם רצוי להשאיר את בני בן ה- 2.7 בבית כדי שלא ידביק אחרים בגן? והאם לדעתך בעלי יכול עדיין להדבק במחלה? תודה מראש על תשובתך ויום טוב.
שלום, כרגע כולם יכולים להמצא בתקופת הדגירה של המחלה ויהפכו להיות חןולים בעוד מספר ימים. איני מבין את השיקול אך בהחלט יתכן שכולם כולל בעלך יהיו חולים תוך מספר ימים. לבעלך זה יהיה מאד לא נעים.
בתי בת 4 חלתה באבעבועות רוח לפני כחודש בצורה קשה, הפצעים היו גדולים מאד ואף מוגלתיים, עד כדי קבלת אנטיביוטיקה. מה שמטריד אותי, שאחרי חודש, עדיין יש לה הרבה סימנים וחורים בפנים על אף שלא גרדה ולא נגעה בהם כלל! השאלה שלי היא אם יש תרופה שיכולה לטשטש את הצלקות והחורים שנשארו לה? אודה על תשובה בהקדם האפשרי, בתודה מראש