פירות לתינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/03/2006 | 22:57 | מאת: רויטל

בני בן 4 חודשים ושבוע. בתינוקיה התחילו להאכיל אותו בהדרגה בפירות טחונים - בננה, תפוח, אגס, חלבה וביסקוויט - בכל פעם שהיה אוכל קצת, היה מתעצבן ובוכה כאילו שיש לו כאבי בטן. המטפלות - עליהן אני סומכת מאוד - טוענות כי כדאי בינתיים להפסיק עם הפירות כיוון שהילד אינו מקבל אותם טוב. האם זה הגיוני?? מתי כדאי להתחיל עם פירות - וירקות??? עם בתי הגדולה התחלתי בגיל די זהה והכל היה בסדר.

13/03/2006 | 13:44 | מאת: שרון

יש לי הרגשה שהן צודקות כי זה עמוס מידי , יש לתת בהדרגה ועדיף להתחיל עם מרק במנות קטנות כי זה "פחות טעים" ולאט לאט לתת גם בהתחלה קצת בננה ואחרי כמה ימים , תפוח + בננה וכו' בהדרגה להוסיף ובטח שלא לתת חלבה בגיל כזה , חלבה זה שומשום ועושה כאבי בטן . גם אם מתחילים במרק אז בהדרגה בהתחלה מספיק גזר, תפוח אדמה ודלעת ורק אח"כ קישוא ירק פטרוזיליה ובטטה ובגיל חצי שנה אולי אפילו 7-8 חודשים לתת גם עוף ובשר הודו אין מה למהר , המנת פירות שאת ציינת גדושה מידי לטעמי לגיל של בנך .

26/02/2009 | 12:23 | מאת: שפרה

רציתי לשאול עם מותר מיץ תפוזים לתינוק בן חצי שנה

שלום, אני מסכים בהחלט. בהרבה מקומות ממליצים להתחיל עם הפירות מגיל 6 חודשים ומעלה ולכן אין כאן כל צורך למהר. המתינו מעט ואז נסו שוב.

מנהל פורום רפואת ילדים